Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
833.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 kişilik Picasso'da pazar arabası var 7 kişilikte yok mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MUAMMER3

5 kişilik Picasso'da pazar arabası var 7 kişilikte yok mu?

Benim araçta pazar arabası yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cengizabi

. tabiki 5 kişilkte küçük değil ben 5 kişi öne arka perdeliği ve pazar arabasını kaldırıp arkaya 7 - 11 yaşlarında dört yiğenimi bindirip

Ben buna istinaden şeettiydim.... Buradan 5 kişiliklerde pazar arabası var sonucu çıkıyor.

Bir de arka kapıların üstündeki kapağın içindeki emniyet kemeri takma yeri gibi şeyler ne işe yarar onu sorayım diyorum. Sorayım mı?
  • yabancı bir videoda arka kapağı açmadan arka camın açılabildiğini gördüm

araçlarınızda bu özellik var mı

ayrıca geri geri park etmek istediğinizde park yardımcısı için "P" tuşuna basınca park etmek istediğiniz yerin yeterli olup olmadığını ölçen ve park edersin/edemezsin şeklinde ekranda uyarı veren sistem

doğru anladıysam eğer bu donanımda araçlarınızda mevcut mudur

yoksa bize fazla diye türkiyeye getirmiyorlar mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: uergun

yabancı bir videoda arka kapağı açmadan arka camın açılabildiğini gördüm

araçlarınızda bu özellik var mı

ayrıca geri geri park etmek istediğinizde park yardımcısı için "P" tuşuna basınca park etmek istediğiniz yerin yeterli olup olmadığını ölçen ve park edersin/edemezsin şeklinde ekranda uyarı veren sistem

doğru anladıysam eğer bu donanımda araçlarınızda mevcut mudur

yoksa bize fazla diye türkiyeye getirmiyorlar mı

Aynen öyle bu donanımları ve şerit değiştirme uyarı sistemini, navigasyon paketini, ayarlanabilir suspansiyonu, hareketli farları vb. talep etseniz bile Türkiye'de alma şansınız yok. 60 tane adam da Baylas Otomotoivde Pazarlama Müdürü, CEO, Ürün Müdürü falan diye çalışır. Bir tanesi bile bunlar Türkiye'ye neden gelmez sorusuna doğru bir cevap vermez, gelse kaça mal olur, pazarda rekabet gücü nedir, kaç adet satar bilmez. Elin Fransızı parasını peşin alıp bunlara malları (otomobilleri) gönderir, bunlar da garantili satış yaparlar. 100 satabilecekken 40 satarlar bir de hedeflerimize ulaştık diye yıl sonu kutlama yaparlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: MUAMMER3

quote:

. tabiki 5 kişilkte küçük değil ben 5 kişi öne arka perdeliği ve pazar arabasını kaldırıp arkaya 7 - 11 yaşlarında dört yiğenimi bindirip

Ben buna istinaden şeettiydim.... Buradan 5 kişiliklerde pazar arabası var sonucu çıkıyor.

Bir de arka kapıların üstündeki kapağın içindeki emniyet kemeri takma yeri gibi şeyler ne işe yarar onu sorayım diyorum. Sorayım mı?

2007 modellerde pazar arabasının olmadığını biliyorum ama sonrasında 5 kişiliklerde var 7 kişiliklerde zaten hiç bir modelinde yok .
    kapıların üstündeki aydınlatmaların yanındaki kapağı soruyorsan içeriden iki kapı arasında çelik tel çekilip kayak takımı vb. içeriyede takılabiliniyormuş ( elemanın söylediği bu) kapıların üstünde değilde arka ortaya doğru emniyet kemeri takma yeri gibi şeyler isofix çocuk koltukları için .

• quote:

5 kişilik ile 7 kişilik arasında süspansiyon farkı olmadığını hatta boyut ve az bi ağırlık haricinde iki araç arasında hiç bir fark olmadığını göral servisindeki usta söyledi. fark dediğin gibi asr 5 kişilikte yok bazen dezavantaj olabiliyor mesela yokuş tırmanırken bastığınızda 2 nci hatta 3 ncü viteste bile pati çektiğini görebiliyosunuz veya hızlı kalkışlarda canınızı sıkabiliyor ama aracı kullanmaktan o kadar keyif alıyorsunuz ki "hiç önemli değil" diyeceğiniz bi özellik oluveriyor hemen.

farklardan bahsetmişken 7 kişilikte 5 li cd changer varmış oda mp3 çalamıyormuş yani track çalıyormuş o yüzden olsa elbette güzel olur ama olmaması çokda önemli değil . bir diğer farkda 7 kişiliğin üçüncü sıra koltukları kesinlikle koltuklar açıkken gereksiz bi alan çünkü ben zannetmiyorumki bi baba çocuğunu oraya oturtsun ve kısa bile olsa yolculuğa çıksın aksine benim yiğen aracı incelerken denemek için (ben oturuyum dedim kesinlikle bırakın sığmayı kapıdan geçemedim bile ) oturdu ve ağladı çok dışlanmış ilgili görmemiş bi bölüm sadece üçüncü sıra koltukları var bu arabanın dercesine tasarlanmış bi bölüm . haaa koltuklar kapalı iken gerçekten 3 oda bi salon evde misafire kalacak yer bulamassanız orda yatırabilirsiniz. bagaj benim için önemli diyenler için çok güzel . tabiki 5 kişilkte küçük değil ben 5 kişi öne arka perdeliği ve pazar arabasını kaldırıp arkaya 7 - 11 yaşlarında dört yiğenimi bindirip 30 ağustos kutlamalarına güle oynaya götürdüm ve tam gün gezdirdim. demek istediğim farzedelim ben 7 kişilik picasso alsaydım 30 ağustosta yine aynısını yapacaktım yani koltukları indirip bagaja oturtacaktım illaki . çocuk sayısı iki dahi olsaydı üçüncü sıra koltuklarda canları sıkılacağı için yine aynı olayı yapardım en azından birdir bir uzun eşşek falan oynayarak yolculuk ederlerdi :) işte bu yüzden ben 7 kişiliğe "GRAND 5 KİŞİLİK " diyorum.

gelelim bizim karaoğlana ön camlarından önceki esneme yapıyor gibi ses tekrar gelmeye başladı sanırım oto yıkamalardan sonra bu oluyor . servise tekrar götürecem eğerki sprey satıyorlarsa ondan alıp her defasında ben sıkacam . aslında bu sesde can sıkıcı değil ama bu arabada can sıkıyor çünkü camları trafikte kapattığınızda dış dünya ile bağınız kopuyor gibi abartmıyorum sıfır ses bazen arkadaki arabanın korna sesini
    bile duymuyorsunuz hele en keyifliside full teyp sesini açmış bi kro ışıkda yanınıza geliyor ve camları kapattığınızda sanki adamın teybini kapatmış gibi oluyor ve yüzünüzde ufak bi tebessüm oluşuyor işte bundan güzeli yok.

Saptamalarınız gayet yerinde Cengiz Kardeşim. 7 kişilik Picasso'da 6 ve 7 nci koltukları ben de kullanışlı bulmuyorum. Ama bazen 3 aile kısa mesafeli bir yere giderken 2 araba çıkarmak yerine 6 ncı koltuktan faydalanılabiliyor.
    Ancak o koltuklar hiç olmasaydı yerlerindeki oyuğa stepne yerleştirilseydi daha iyi olurdu diyebilirim.

7 kişiliklerdeki 5 li CD değiştiricinin Mp3 çalma özelliği yok ama nerdeyse 250 parça sığabilen beş tane MP3 CD sini oraya yerleştirmeye de çok gerek duymadım ben. Radyo bölümündeki MP3 çalar yeterli oluyor. 200 - 250 adet parçayı uzun süre dinliyorum, sıkılırsam bir durduğumda değiştiriveriyorum.
    Herkesin fikrine sonsuz saygım var. Esen kalınız..

• Tarafsız yorumun için teşekürler jetranger.

Şimdide benim size sorum olacak aracın silecek kolundaki hani bastıkca anlık yakıt göstergesi, gidilebilinecek km, ortalama yakıt değeri,ortalama hız değeri vb. gösteren düğmenin aynısından sinyal kolundada var ve ben onun ne işe yaradığını bi türlü bulamadım kitapcığın tamamını dün okudum ama öğrenemedim. bilen paylaşırsa sevinirim.

Kitabı okurken bişey dikkatimi çekti ( okuyanlar mutlaka biliyordur ama okumaya vakti olmayanlar için yazıyorum) hani yokuş aşağı falan giderken vitesi -N- konumuna yani boşa alabilirmiyiz diye üst sayfalarda soranlar olmuş ve alınabilinir denilmiş cevabende. fakat kitapda kesin uyarıyor araç hareket kazandıkdan itibaren kesinlikle boşa almayınız diyor.
  • quote:

Tarafsız yorumun için teşekürler jetranger.

Şimdide benim size sorum olacak aracın silecek kolundaki hani bastıkca anlık yakıt göstergesi, gidilebilinecek km, ortalama yakıt değeri,ortalama hız değeri vb. gösteren düğmenin aynısından sinyal kolundada var ve ben onun ne işe yaradığını bi türlü bulamadım kitapcığın tamamını dün okudum ama öğrenemedim. bilen paylaşırsa sevinirim.

Kitabı okurken bişey dikkatimi çekti ( okuyanlar mutlaka biliyordur ama okumaya vakti olmayanlar için yazıyorum) hani yokuş aşağı falan giderken vitesi -N- konumuna yani boşa alabilirmiyiz diye üst sayfalarda soranlar olmuş ve alınabilinir denilmiş cevabende. fakat kitapda kesin uyarıyor araç hareket kazandıkdan itibaren kesinlikle boşa almayınız diyor.

Evet, sinyal kolundaki o düğme benim de dikkatimi çekti. Sanırım bizim arabalarda fonksiyonu yok. Daha üst donanımlılarda işlevsel olabilir.

Vitese gelince hareket halinde boşa alınmamalı..
    Teşekkürler..

• Güneşliklerin arkasındaki yarık ne işe yarıyor? Oraya KGS kartı falan mı sokuluyor?
  • Ocak ayından beri Grand Picasso kullanıcısı olarak 17000 km ye sorunsuz bir şekilde geldik. Hem ben hemde eşim bu aracı seçmekle ne kadar doğru karar verdiğimizi belirtmek istiyorum. Bugüne kadar arabanın tüm fonksiyonlarını mümkün olduğunca fazlaca kullandık. Ufak tefek sorunlar (aracın manualini çok detaylı bir şekilde okumak gerekiyor) haricinde henüz bir sorunla karşılaşmadık. Arka koltuklarda 2 çocuk koltuğu, bagajda pusetler, bavullar bizim bir arabadan beklentimizi yeterince karşıladı. Yakıt ekonomisi konusunda da fazla sürat yapmaya ihtiyaç duymadığımızdan oldukça ekonomik diyebilirim. Bir aile arabası olarak kesinlikle hiç tereddüt etmeden almanızı tavsiye ettiğim bir araç. Şanssızlıklar bütün firmaların modellerinde olabilir. Ama kanımca bu fiyat ve konfigürasyonlarından dolayı grand picasso şu an piyasada alınabilecek yegane aile arabası. Bu araçta port bagaj kullanıp seyahat edenler varsa özellikle surf taşımış olanlar marka ve model önerilerini yazarlarsa sevinirim. Tks.

Herkese kazasız, güzel günler, trafiksiz bir yol diliyorum..

• Arkadaşlar, uzun bir bayram tatilini geride bıraktık. Umarım Picasso'lar bu tatilde de uzun kilometreleri güvenle katetmişlerdir.
    Son izlenimlerini yazmak isteyen arkadaşlarımızı bekliyoruz.
    C4 Picasso ailesi gün geçtikçe büyüyor..
  • Arkadaşlar,
    "Otomobil Genel" bölümünde, DH 2008 YILIN ARAÇLARI OYLAMASI yapılıyor..Haberi olmayan ve Oy vermeyen arkadaşların o bölüme oy vermek için bir göz atmalarını rica ediyorum..( 30 Kasım son günmüş).. Her segment de aynı anda birden fazla araca da oy verebiliyormuşuz..Yalnız dikkat etmeniz gereken sadece bir kez oylama yapabiliyorsunuz..O yüzden seçeceğiniz araçları dikkatlice işaretleyip, oy ver butonuna basacaksınız..Geri dönüşü yok..
  • Merhaba arkadaşlar,yakın bir akrabamız bu sınıftan bir araba almak istiyor.
    Grand Picasso'yu almaya niyetlendiler.
    Grand Picasso kullanıcılarından aracın genel bir olumlu, olumsuz yönlerini yazmalarını rica ediyorum.
    Bilhassa MCP şanzuman hakkında aydınlatırsanız sevinirim.
    İyi forumlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: bianconera

Merhaba arkadaşlar,yakın bir akrabamız bu sınıftan bir araba almak istiyor.
    Grand Picasso'yu almaya niyetlendiler.
    Grand Picasso kullanıcılarından aracın genel bir olumlu, olumsuz yönlerini yazmalarını rica ediyorum.
    Bilhassa MCP şanzuman hakkında aydınlatırsanız sevinirim.
    İyi forumlar..

Sayın arkadaşım, Eğer bu konuyu başından itibaren dikkatlice okursanız tüm sorularınızın cevabını bulabileceğinize inanıyorum..
    Arabanızı güle güle kullanmanızı dilerim..
  • Annnaaaa, bu arabada arabayı stop ettikten sonra inip uzaktan kumandayla arabayı kilitleyince açık olan camlar KAPANMIYOORRR!
    Gözünü seveyim benim eski Megan'ımı....
  • quote:

Orjinalden alıntı: oztafa

Annnaaaa, bu arabada arabayı stop ettikten sonra inip uzaktan kumandayla arabayı kilitleyince açık olan camlar KAPANMIYOORRR!
    Gözünü seveyim benim eski Megan'ımı....

Kumandanın klitleme tuşuna basmaya devam ederseniz camların da kapandığını görürsünüz. Klitlemek için bastıktan sonra elinizi klitlemeden çekip tekrar basarsanız olmuyor. Elinizi kaldırmadan basmaya devam etmelisiniz.
  • evet bedne ebenlier arkadaşıma katılıyorum. Kumandanın kilit tuşuna (yada kullanım kılavuzunda dediği biçimiyle a tuşuna basık tutuğunuzda 3-4 saniye sonrasında camlarda kapanıyor...

Arkadaşlar bence Grand Picasso'mu alalı 3 gün oldu... İzmir kavuklardan aldım aracı. Araca aşina olanlar neden 5 cd çalarının olmadığını sordular. Bende bunun üzeirne meraka büründüm. Rivayete göre Alsancak Citroende satışı yapılan (ki şu aralar ortalama 51.000 YTL) Grand Picassolarda 5li cd çalar mevcutmuş. İnternet sitesinde okuduğumdada mevcuttu. bunun yanı sıra katologdada mevcut.. Ancak tabiiki ülkemizde kataloıgda olanlarla size verilenler arasındaki farka alıştığımız için güven olamıyor malesef. bu sebeptende diğer Grand Picassoculara danışıp öğrenmek istedim. Aracı 51.000 YTL'ye aldık ve araçta % cd çalar yoktu. Yanında hediye olarak sadece filesi vardı birde ilk yardım çantası.. Sizlerin araçlarında durum nedir?

Bunun dışında ilk arabam 85 model yuvarlak farlı kartaldı :) ikinci arabam son üç yıldır kullandığım clioydu... Şimdi Grand Picasso bana biraz park sorunu yaşatsada hayallerimin arabası :) Belli devirlerde küçük bir titreşim tınısı geliyor. Ancak tahminimce buda aracın altını incelediğimde gördüğüm alimünyum kaplama tarzı teneke parçalardan geliyor :)

Sürüş keyfi süper...

Eski amerikan arabaları havasında yaylanışı bence çok keyifli :)

Yakış sarfiyatı çok iyi.. Benim clio 1.2 benzinliydi ve ortalama 160 YTLye 50 litrelik depoyu doldurduğumda maksimum 650-700 KM gidiyordu(şehir içi) Grand Picassoda bugunlerde 160 YTLye 60 litrelik deposu dolduktan sonra 900-950 KM gidiyor... Ağırlık farkı,konforu,otomatik vitesi göze alındıktan sonra bu bana inanılmaz bir güzellik gibi geliyor :)

Saygılarımla...

• DeAn Kardeşim, arabanız hayırlı olsun ve güle güle kullanın. Eminim ki kullandıkça, alıştıkça sürüşünden, konforundan ve motor gücünden çok daha fazla keyf alacaksınız..

5 li CD çaların olmayışına gelince standart donanımında mevcut olduğunu biliyorum. Daha geçen hafta Alsancak Oto'ya uğradığımda teşhirdeki araçta var olduğunu kendim gördüm. Ancak en yeni gelen modellerde böyle bir değişiklik yapıldıysa en azından sizi ikaz etmeleri gerekirdi.
    Her neyse, zaten CD ve MP3 çalar yetiyor da arttıyor bile.. Eğer resmen donanım değişikliği olduysa dert etmeyin. Ama bu resmi bir değişiklik değilse nedenini bilmek de hakkınız..

Kazasız ve güzel sürüşler dilerim..

• Daha çıkmadan grand picasso'yu takip etmeye başladım. Ama hem 2.el değerinin düşük olabileceğinden hem fiyatı yüksek bulduğumdan özelliklede 3,5 yıldır kullandığım 2004 sevgili C5 Break disel tiptronik arabam ile yaşadığım çözülemeyen, servis beceriksizlikleri nedeni ile çektiğim sıkıntı ve maddi kayıp nedenii ile bir türlü bu arabayı alamadım. Hem istedim hem emin olamadım. Şimdi bir tane mayıs 08 çıkışlı grand picasso var. bir aydan beri satışta bugün itibari ile hala satılmadı.fiyatta az bir fark kaldı. ama bu piyasa şartlarında fazla bile veriyorum. Asıl korkum arabada sinir bozucu kronik bir problem olması . nede olsa mevcut arabamdan ağzım yandı.
    Burada yazılan yorumların hemen hepsini okudum. genelde olumlu. biraz cesaretlendim.Picasso test aracını 2km yavaş akan trafikte kullandım. çok hoş ama kesin fikir vermiyor.

bu arada hiroaktif sistemin 10000 usd fark ettiğini söyleyen servis palavra atmış. benim c5 2004 başında ( fulun fulu) 55000 ytl idiki 35000 usd civarında olur. bu fiyatın 10000 usdsi bu sistem edermi hiç? servislerin bir dediği bir dediğini tutmuyor.garanti bittiğinde bazı şeyleri dışarda halletmek çok mantıklı. 5 tane araba kullandım. hiç birinin silecek su motoru bozulmadı.bununki 2 kere bozuldu.ilki 2.5 yıl önce serviste 55 ytlye değişti. diğeri geçen hafta oldu servis 115 ytl istedi.dışarda orjinal motor ile 30 ytlye hallettim. işte picassoda bunun gibi şeylerden korkuyorum. Bu en basit örnekti. Diğerlerini yeri değil diye anlatmıyorum. Sonuçta hala çok emin değilim. ( grand picasso tam benim beklentilerimi karşılayan bir araç eğer kuşkularım olmaza)

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.