Mayıs 2007'den beri ben de Grand C4 Picasso ile Citroen ailesine katıldım.
Öğrenmek istediğim şeyler: 1. Baylas'ın ve Ankara servisi Göral'ın bu arabaya hiçbir parça eklenemeyeceğini iddia etmelerinin aslı astarı olmadığı 2. Aracıma ihtiyaç duyduğum parçaları nasıl ekleyebilirim
Aracın hiçbir opsiyonu yok!!!
Arabayı ilk aldığımda serviste "Xenon far bile takamazsınız" dendi. Geçen ay yine gittiğimde "xenon takarım ama başka parça takmak hala mümkün değil" dendi. "Yetkili" servislerin yavaş yavaş "Bilgili" servis haline gelmelerini beklemem gerekecek. Birkaç yıl sonra sanırım arabanın eksik olduğunu düşündüğüm tüm parçalarını taktırabilmiş olacağım. :-)
Her türlü parçanın beyne zarar verebileceğini düşünmelerinden dolayı arabaya fransada satışa sunulan araçlarda bulunan ama Türkiye'ye opsiyon olarak dahi getirilmeyen en basitinden ön park sensörü, bunun yanısıra xenon far, far yıkayıcı, renkli bilgi ekranı, lastik basınç sensörü, entegre bluetooth, navigasyon, subwoofer, dvd-oyun konsolu, kamera vs bağlanabilen görüntü sistemi, ne de başka bir parça takılamayacağını söylüyorlar. Tekrar ediyorum. Aracın orijinalinde var bunların hepsi ve fazlası. En basit yan cam krom çıtalarının bile aracın ilgili parçalarının garanti kapsamından çıkmasına yol açacağını söylemeleri beni iyice çileden çıkarttı.
Biliyorum ki bu parçaların çoğunu başka markalardan temin edip ayrı parçalar halinde sağa sola iliştirerek kullanabilmem mümkün. Ancak sisteme entegre olan ve ortalıkta kalabalık yapmayan, kablo vs çektirmeye gerek bırakmayan veya en aza indirgeyen, aracı başka servislere götürmeme gerek bıraktırmayacak "orijinal" parça kullanabilmem benim için de ve biraz akıllı olsa Citroen Türkiye için de çok iyi olmaz mıydı?
Servisler diğer Citroenlere bu tür uygulamaları yapabilirken, maalesef bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir korku ile C4 picasso'lara xenon far bile takmaya yanaşmıyorlar. eh ben de aracın garantisi dolmadan servis dışına çıkmak ve kendimi riske etmek istemiyorum. Eğer İstanbul Citroen Servisleri biz bu işi yaparız derlerse kalkıp gitmeye razıyım. Yeterki istediklerim olsun.
Söyleyin arkadaşlar aracıma ihtiyaç duyduğum parçaları nasıl koyabilirim?
geçen haftasonu gördüm ben de picassoyu. pek çok özellik vardı aslında ama. xenon yok sanırım. acaba sen aldığında daha mı standattı. sonradan gelen modellere eklenmiş olabilir mi??
bir de ben c4 lerin çok fazla sorun çıkardığını duydum. aslında aklımda c4 vardı. picasso bizi aşar. çok arıza yapıyor diye vazgeçtim. stop ediyormuş, doğru mu??
yani kredi öderken arabam sürekli arıza çıkarırsa herhalde inme iner bana..
quote:
Orjinalden alıntı: asterixia
geçen haftasonu gördüm ben de picassoyu. pek çok özellik vardı aslında ama. xenon yok sanırım. acaba sen aldığında daha mı standattı. sonradan gelen modellere eklenmiş olabilir mi??
bir de ben c4 lerin çok fazla sorun çıkardığını duydum. aslında aklımda c4 vardı. picasso bizi aşar. çok arıza yapıyor diye vazgeçtim. stop ediyormuş, doğru mu??
yani kredi öderken arabam sürekli arıza çıkarırsa herhalde inme iner bana..
"citroenler arıza yapıyor" diye bir genelleme yapamayız. Çevremde citroen kullanıcısı çok. Ve şikayet eden yok. Bende picasso düşünüyorum. Ayrıca Arhun beye cevaben derim ki: "Xenon far bile takamazsın." diyen kişi, yanlış söylemiş. Arabam.com a girin. Orada 2007 model xenon farlı c4 picassolar var.
Araç hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Ben de almayı düşünüyorum. MPV modelleri dikkatimi çekiyor. 7 kişilik aile aracına ihtiyacım var. Mail adresime araç ile ilgil görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. Mail Adresim: magickeyboardsa@yahoo.co.uk
Bu forumda "Grand C4 Picasso İlk sürüş izlenimi" diye bir bölüm var. Bilgi almak isteyenler oraya uğrayın. Ayrıca xenon far takılamaz diye bir şey yok. Ben taktrmayı düşünüyorum ama 1 milyar civarı bir fiyatı var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme