Şimdi Ara

Grande Punto 1.4 benzinli düşünüyorum ama araç hakkında hiç bilgim yok ..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şimdiki aracım 95 Tempra, 10 bin TL ye alıcısı var. Onu satıp daha yüksek modelli parçası ucuz ve ikinci eli sağlam araç düşünüyorum yakıtta önemli tabi. Puntoların tipi çok hoşuma gidiyor hem spor hemde aile için ideal. 1.4 benzinli manuel fire active modelini düşünüyorum.Dediğim gibi araç hakkında pek bilgim yok,alırken nelere dikkat etmeliyim.

Kronik sıkıntısı var mı,ikinci el piyasaları nasıl(Malum sitede çok uçuk fiyatlar var),parça sıkıntıları var mı,Motor ve yürür aksamları sorunlu mu vs. gibi sorular aklıma takılıyor sizden yardımlarınızı rica ediyorum.
    Teşekkürler...

• Arkadaşımda var 2008 modeli fire active. Yakıt olarak çok memnun olduğunu söylüyor. Ayrıca 8v fire motorlar çok dayanıklı uzun kmler sorun çıkarmayan motor olarak biliyorum.

Yalnız 77hp güç şehiriçinde yeterli olsa da uzun yolda can sıkabilir. Bir de lpg ile daha da düşecektir.

Bir de iç mekan kalitesi biraz vasat. Bi corsa bir polo mesela daha iyi seviyede. Kronik sorun olarak sanırım direksiyon city fonksiyonu arıza yapabiliyor. Bir de ön düzendeki tam ismini hatırlayamadığım (bişey burcu) kronik sorunlu olabiliyor ama bunlar ilk yıllarda (2006-2007) üretilen araçlarda daha çok görülüyordu. Sonradan düzeltilmiş olabilir.

Diğer modellerden daha uygun diye biliyorum fiyatları. Bu yönüyle tercih edilebilir. Mitsu colt da düşünebilirsiniz. Oldukça seri ve ekonomik bir araçtır.
  • n a v y_35 N kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yorum için,city modu hatasını bende duymuştum dediğiniz gibi 2007 sonrasını öneriyorlar. İçi çok geniş ve ferah geldi bana,colt lar biraz daha dar sanki ve bildiğim kadarıyla ikinci eli zayıf.Yinede araştırayım ben,sağolun.
  • Parça sorunu yok çoğu trim parçayı zaten opar üretiyor bakımı felan kolay halledilir 1.4 Fire motor lpg ile uyumlu az yakan bir motor ( 100-110 bandında basarsanız her araç yakar ) kronik sorun olarak city fonksiyon direksiyon arızası olabiliyor ama çoğu servis ücretsiz yada %50 ye %50 karşılama kararı veriyor tüketici hakem heyeti ile verilen para geri alınıyor alanlar oldu hatta emsal mahkeme kararları var..bir diğer sorun ise yolcu airbag çatlağı olanları var çoğunda yok pek kronik sorun değil ama dikkat etmek lazım.Teyp tuşu silenme sorunu var 5-10 liraya sticker ile hallediliyor.iç mekan kalitesi ile yorum yapayım aynı aracın 2006 model dynamic cam tavanlisi var sert plastik ( polo hariç sert plastik kullanmayan yok pekte önemli değil araca her bindiğinizde konsola tırnak atmıyoruz heralde :) )

Alırken dikkat edeceğiniz nokta biraz piyasa arabası olduğu için kiralama yada şirket çıkması olanları ile karşılaşmanız mümkün iyi araştırmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoctorEconomy -- 12 Aralık 2014; 21:23:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende punto dusunuyorum , getz dusunuyordum normalde ama 24 bin civarina cikmis getzler ona o parayi verecegime 4 bin lira daha verip punto alirim diyorum... city mod sorununun butun yillarda oldugunu soyluyorlar ama servis ucretsiz degistiriyormus. Gerci degistiyor diyende var degistirmiyor diyende var. Benimde kafam baya karisik ama o fiyatlarda spor pek alternatif olmadigi icin puntolara bakiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Puntolarda en ciddi sıkıntı kronik city direksiyon arızasıdır. Direksiyon kutusu ücretsiz değiştirildi zamanında aldığınız araçta değişmiş olduğundan emin olun. Active donanımda varmı bilmiyorum ama 2000 TL'lik masraf açabilir.
  • İç hacmi geniştir sınıfına göre, iç malzeme kalitesi olarak da Corsa D ile aynı. Zaten platform ortağı Corsa D ile araç.
    Kronik sorun olarak City mod arızası var, bilgisayara bağlatıp araca arıza kodu var mı mutlaka bakılmalı.
    Parçaları çok uygun fiyatlı ve yaygın olarak bulabilirsin. Motoruyla ilgili en ufak bir problem yaşayacağını zannetmem, tabi iyi baktırmak lazım.
    Şehiriçi için ideal bir motor 1.4 Fire, şehirdışında ise özellikle otobanda 120 ile giderken araç 4000 devir çeviriyor, bu da gürültü yaratıyor. Performans olarak kötü değil, ama iyi de değil, idare ediyor işte. Araç 1030kg, hafifliği sayesinde çok sorun olmuyor.
    Yakıt olarak da yol bilgisayarımı 3500km'dir sıfırlamıyorum ve ortalama tüketimim 6,4 lt/100km. %80'i şehiriçi bunun.
    Benim tavsiyem Dynamic alın, Active'e göre epey bir artısı var donanım olarak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Puntolarda en ciddi sıkıntı kronik city direksiyon arızasıdır. Direksiyon kutusu ücretsiz değiştirildi zamanında aldığınız araçta değişmiş olduğundan emin olun. Active donanımda varmı bilmiyorum ama 2000 TL'lik masraf açabilir.

Tüm donanımda city standart.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • powermoon kullanıcısına yanıt
    Hocam peki 6 ileri vites hangi modellerinde var GP nin :)
  • Volkswagen Polo 1.0 75 PS çok daha iyi tercih olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

Hocam peki 6 ileri vites hangi modellerinde var GP nin :)

1.4 Starjet 16V 95HP
    1.4 TJet 16V 120HP
    1.3 Multijet 90HP
  • Güzel araçtır.2007 olanını 1 sene kadar kullandım.bir tek alternatörü bozuldu.performans ortalama yol tutuş eh işte bana göre.İşte buda resmi.
     Grande Punto 1.4 benzinli düşünüyorum ama araç hakkında hiç bilgim yok ..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disparity -- 12 Aralık 2014; 23:22:51 >
  • Kardeş punto alacaksan bir kere dynsmic almalisin. Yalniz sana tavsiyem 1.4 starjet emotiondur. Active aklindan bile geçirme.

• 4 yil kullandim aklina takilanlari sorabilirsn.

Fire motor yerine tjet oneririm. Tabi alabilirsen en iyisi multijet.

• Geçen pt sali, tokat-ankara arasi gittim geldim. Arac gp 1.3 multijet 90 bg. Bagaj dolu, en az 90 kiloluk 4 yetiskin, ort. Tuketim 5.3 olarak gerceklesti.Duble yollarda 120'den asagi dusmedim diyebilirim.

Yani bulabiliyorsan 90'lik multijet en az dynamic donanim alirsan yakit ve performans acisindan tadindan yenmez.

1.4 tjetler de fenadir :) tavsiye ederim.
    Grande puntolar genel olarak sorunsuz ve isletme maliyeti dusuk araclardir. Bir de surerken gokart hissi yasarsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci541 -- 13 Aralık 2014; 8:58:12 >
  • Önerileriniz için çok sağolun arkadaşlar,1.3 mjet düşünmüyorum sebebi ise otomobilde kaba motor sesini sevmiyorum. Bu yüzden LPG li benzinli motorlara yöneldim,dizele göre daha sorunsuz olacağı kanaatindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

Önerileriniz için çok sağolun arkadaşlar,1.3 mjet düşünmüyorum sebebi ise otomobilde kaba motor sesini sevmiyorum. Bu yüzden LPG li benzinli motorlara yöneldim,dizele göre daha sorunsuz olacağı kanaatindeyim.

Yaklaşık 1 yıldır Seri 2 2009 multijet Grande Punto kullanıyorum genel olarak iyi araba City direksiyona dikkat et ben servisten city motor parçasını bekliyorum yetkili serviste değişecek Şunuda düşünmüyor değilim peugeot 207 1.6 hdi alsam mı acaba diye ?
  • 95 temprayı 10 bin liraya almak isteyen insanı tanımak isterdim
  • Burak[Alper] B kullanıcısına yanıt
    Ben 9.300 e aldım orjinal değişensiz 120.000 km de. Ertesi gün al-sat çı 10.500 verdi satmadım,Allaha şükür arabamdan çok memnunum defalarca uzun yol yaptım bir kere utandırmadı beni. Doğan şahinlerin 11-12 ye satıldığı bu piyasada tempra 10 bine gerçekten bedava. Kullanmayan bilmez
  • tjet sportum vardı çok keyifli araçtı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.