Şimdi Ara

Grande Punto Islık Sesi Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
5.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benzeri konular daha önce açılmış ama tam olarak çözümünü bulamadım. Bir kere daha sormak istedim.

Araç 1.3 Multijet 75 hp 2009 model Grande Punto

Yoğun kış koşullarından yeni çıktık. (-30 derecelere kadar varan soğuk havalarda çalıştırıldı.)

Araç öyle yıpranmış km si yüksek araçlardan değil. Henüz daha 91 bin km de. Satmak istiyorum ancak alacak kişiye de mahcup olmak istemiyorum.

Asıl sorun ise şu: Araç hareket halindeyken 1500 devir civarına gelince ön tarafından çok az ıslık sesi geliyor. Bu ıslık sesi gaza basmamla orantılı devam ediyor. Yani gaza basınca geliyor vites değiştirirken hafif azalıyor gaza basınca tekrar devam ediyor. İlk önceleri 2000 devir üzerinde duyuluyor zannediyordum ama bugün dikkatlice dinleyince farkettim bunu. Dikkatli dinlemezseniz duymazsınız bile. Daha çok 1 nci ve 2 nci viteste kendini hissettiriyor. Durur haldeyken ne kadar gaza basarsam basayım her hangi bir ses duyulmuyor. Bu sorunla birlikte araç gaz yememeye de başladı. Daha önce 2000 devri geçince öne doğru kendini atıyordu hemen ancak şimdi 3000 devire yaklaşınca yapıyor. Bazen ne kadar gaza basarsam basayım gitmiyor gibi. İlk aldığım zamandan beri olan atikliği yok maalesef.

Güvendiğim bir iki kişiye sordum durumu önemli bir durum değil kelebeklerden kaynaklıdır temizlenmesi gerek dediler. Bir de buraya sormak istedim.

Sizce nedeni nedir? ve ne yapmam gerekir?

Yaşadığım yer öyle sanayisi ustası olan bir yer değil, memlekete gitmeme de daha 2 ay var. En yakın 2 saatlik mesafede Erzurumda filan götürebilirim sanayi yada servisine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HACIBEBEK -- 10 Mart 2017; 15:38:2 >

• Büyük bir ihtimal Turbo sesi bu. Kışın çok sert geçen yerler de ince yağ kullanmamak (0-30, 05-30 gibi) Araç ısınmadan yani turbonun yağlanmasına sağlıklı bir şekilde yağ hazırlanmadan yüksek devir kullanmanız Turboya zarar verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Büyük bir ihtimal Turbo sesi bu. Kışın çok sert geçen yerler de ince yağ kullanmamak (0-30, 05-30 gibi) Araç ısınmadan yani turbonun yağlanmasına sağlıklı bir şekilde yağ hazırlanmadan yüksek devir kullanmanız Turboya zarar verir.

Korktuğum başıma geldi sanırım. Bir kaç kez motor ısınmadan hareket etmek zorunda kalmıştım. Acele olduğu içinde hızlı gitmiştim. Bu durumda turboyu değiştirmek mi gerekir hocam? Bilmeden gidip bakan kişi ne derse tamam yap demekte istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HACIBEBEK

quote:

Büyük bir ihtimal Turbo sesi bu. Kışın çok sert geçen yerler de ince yağ kullanmamak (0-30, 05-30 gibi) Araç ısınmadan yani turbonun yağlanmasına sağlıklı bir şekilde yağ hazırlanmadan yüksek devir kullanmanız Turboya zarar verir.

Korktuğum başıma geldi sanırım. Bir kaç kez motor ısınmadan hareket etmek zorunda kalmıştım. Acele olduğu içinde hızlı gitmiştim. Bu durumda turboyu değiştirmek mi gerekir hocam? Bilmeden gidip bakan kişi ne derse tamam yap demekte istemiyorum.

bir kaç kezle olmaz o.bence turbo demeden önce gergi bilyasına da bakın derim. aynısı başıma geldi. albea da. turbo zannettim ama ses gergi bilyasından geldiği anlaşıldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teterboro

quote:

quote:

bir kaç kezle olmaz o.bence turbo demeden önce gergi bilyasına da bakın derim. aynısı başıma geldi. albea da. turbo zannettim ama ses gergi bilyasından geldiği anlaşıldı.

İnşallah dediğiniz gibidir hocam. Yoksa çok başım ağrıyacağa benziyor..

• quote:

quote:

quote:

Gergi bilyasın da ciyaklamaya benzer bir ses gelir, turboda ise bariz ıslık sesi gelir hocam.

• turbo olsa bile o kadar da pahalı değil. 1200 lira civarı bir tutarı var. ama dediğim gibi siz önce aracın gergisine baktırın. turbo bir kaç kere motor ısınmadan hareket etmeyle bozulmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Palio uyarı sesi
    10 yıl önce açıldı
    Golf 7 gacırtı sesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Hocam Multijetlerin turboları diğer araçlar kadar pahalı değil, eğer sorunun kesin Turbo olduğunu teşhis ettirirseniz, turboyu revizyon ettirmek yerine orjinalini takın bence.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam Multijetlerin turboları diğer araçlar kadar pahalı değil, eğer sorunun kesin Turbo olduğunu teşhis ettirirseniz, turboyu revizyon ettirmek yerine orjinalini takın bence.

katılıyorum. orjinal her zaman iyidir. hem de uygun fiyatlıdır.

• 90 bin km de düzgün kullanılmış bir araçta turbo bitmemeli. Önce intercooler hortumu ve emme manifoldu kontrol edilmeli. Oralarda yırtık kaçak olma ihtimali turbonun arızalı olma ihtimalinden 2 kat daha yüksek.
  • 90 binde turbo bitmez tabi yağ değişimini 10 15 bin km atlatmadıysanız. sorun yuzde 90 turbo hortumundadır. tabi kontrol edilmeli. turbo da sıkıntı çıkarsa

https://www.unluoto.com.tr/urunler/19173/turbo-1-3-jtd-albea-punto-doblo-fiorino-palio-grande-punto-panda-idea-evo

https://www.unluoto.com.tr/urunler/22210/turbo-1-3-jtd-albea-punto-doblo-fiorino-palio-grande-punto-panda-idea-evo

450 veya 800 e sıfır... yada

http://www.turbotamirmerkezi.com/ burada tamir ettirin tamir ortalama 300 500 arası 1 sene garantili yapılıyor.

• Teşekkür ederim hepinize. Biraz önce arabayla giderken sesin aracın sağ tarafından geldiğini farkettim.

Bulunduğum yerde sanayi çok küçük. 3-5 dükkan var oralarada kimse güvenmiyor. Öyle ki mecbur kalinmasa gidilmez. Ancak bariz bilindik bir problem varsa gidip arabanın sorununu kendimiz söyleyip parca siparişi veriyoruz ve sadece parça değişimi için gidenler var. Onlarda aracın başından ayrılmıyor. :)

En kısa zamanda Erzurum yada Van a gidip bu soylenilenlere bakmalarıni isticem. En son çözülmezse turboya baktiracam.

Arabayı hor kullanan ihmal eden biri değilim. Vakti gelmeden bakımlarını yaptırır, bi sorun olduğunda parça degisecekse orjinaliyle degistiririm. Bu verdiğiniz linkler işime yarayacaktir.

Tekrar sağ olun...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kardeşim aynı şey benim başıma geldi eline bir kurbağacık ala motor kapağını bi sok sonra motorun önünden giren boruların birleşim yerindeki vidalarını sık herbirini tek tek dene... ben turbom değişecek diye gittim usta arabaya gaz verirken sesin motorrun emme bölgesindeki civatadan geldğini anlayıp kendim halletmiştim...rahat ol mutlu ol mesut ol :)
  • Turbo problemi degil bu, punto kullandım 3 sene.
    Turbo probleminde çekiş azalır , yakıt artar vs.
    Bu arkadaşın dedigi gibi bir civata ile ilgili.
  • Schneeflocke kullanıcısına yanıt
    SinanKkner S kullanıcısına yanıt
    Öyle söküp takma işini hiç yapmadım bugüne kadar ama hafta içi eli yatkın bir arkadaşımla bakarım. İnşallah dediğiniz gibidir. Sonucunu buradan paylaşırım. Sağ olun.. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Öyle söküp takma işini hiç yapmadım bugüne kadar ama hafta içi eli yatkın bir arkadaşımla bakarım. İnşallah dediğiniz gibidir. Sonucunu buradan paylaşırım. Sağ olun.. :)

baktın mı hocam? arızası neymiş?
  • quote:

quote:

baktın mı hocam? arızası neymiş?

Yok hocam henüz bakamadım. Hava şartları müsaade etmiyor. Kar yağmur derken açamadık kaputu. Öyle güvenebileceğim bir usta da yok. 1-2 hafta içerisinde Erzurum'a götürmeyi düşünüyorum. sonuç alınca paylaşırım sizlerle.
  • hocam devirdaim dan da gelebilir. Km olaradak da daha önce değişmediyse bence ondandır
  • Hort...

Aynı sorun benimde var çözümu nedir ark

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.