arkadaslar ben grande punto 1.3. 75hp dizel almistim arac 500 km de falan suanda haftasonu otobanda cesmeye gitttim geldim aracta tırmanırken 150 yi duz yolda 180 biraz yokus asagi olunca 200 e kadar cıktım kadran 220 bu yeni aracı motoru acmak ıcın boylee mı yoksa 100-120 km de mı kullanmak lazım motor acma nedır ?
KULLANMA KILAVUZU DİYE BİŞEY VERMELERİ GEREKİYORDU ARACLA İLK 1000-2000 KM YE KADAR 120 KM Yİ KESİNLİKLE GECMEMENİZ ÖNERİLİYOR VE HER VİTESİN 4/3 HIZINI ASMAMANIZ GEREKİR ÜSTELİK ALDIGINIZDA BUNU BELİRTMELERİ GEREKİRDİ ARACI ALMAYA BİZİMDE NİYETİMİZ VARDI SONRA CORSA DA KARAR KILDIK AMA COK BEGENDİGİM BİR MAKİNE HAYIRLI OLSUN
yanlış hatırlamıyormasam 2006 çoğu modellerde rodaj evresi diye bi olayın kalmadığını biliyorum. arabayı al istersen 200 bas. sorun değil diye biliyorm.
İlk 3 bin km'de hangi vites olursa olsun dizellerde 3500 d/d yı geçmemek lazım diye biliyorum. Hele motor ısınmadan o kadar basarsan ciddi zararlar oluşabilir. Yokuş çıkarken 150 yi görüyorsan tork kendini gösteriyor demektir.
quote:
Orjinalden alıntı: emre_bayam
arkadaslar ben grande punto 1.3. 75hp dizel almistim arac 500 km de falan suanda haftasonu otobanda cesmeye gitttim geldim aracta tırmanırken 150 yi duz yolda 180 biraz yokus asagi olunca 200 e kadar cıktım kadran 220 bu yeni aracı motoru acmak ıcın boylee mı yoksa 100-120 km de mı kullanmak lazım motor acma nedır ?
75 bg lik ile yokuş aşağı 200 e çıktıysan.
90 lık 6 ileri olduğu için 220 kadranı dayar demektir.
bence çok erken basmışsın.1000 km daha sakin git .yavaş yavaş 4000 lere çık.
200 le giderken sarı bir ışık yandı mı?
quote:
TÜM YENİ ARAÇLARDA RODAJ ZAMANI OLARAK GEÇEN AMA GENELDE MOTOR AÇMA OLARAK BİLİNEN OLAY ARACIN HAREKETLİ VE BİRBİRİYLE UYUMLU OLARAK ÇALIŞAN PARÇALARININ AŞIRI BİR ZORLAMA YAPMADAN ,YUMUŞAK BİR SÜRÜŞ VE ORT. 2500 DEVRİ AŞMADAN YAKLAŞIK 1000/1500 KM YAPINCAYA KADAR GEÇEN KULLANIM ZAMANIDIR.MOTORUN AÇILMASINDAN ÇOK, MOTORUN NE KADAR SÜRE SONRA TAMİR GÖRECEĞİ BUNA BAĞLIDIR. HER NE KADAR SANAYİİDEKİ USTALARIN PEKÇOĞU BUNUN AKSİNİ İDDAA ETSEDE ARACINIZI RODAJ SÜRESİNCE FABRİKA TAVSİYELERİNE UYARAK KULLANMAK EN DĞRUSUDUR...
quote:
kilometre göstergeniz hatalı gösteriyor..o arabanın fabrika verisi son hızı zaten 165 km..o da düz yolda..yokuş aşağı 200 ü gösterebilir ama yokuş yukarı 150,düz yolda 180 tamamen hayali bir durum..ya da dediğim gibi kilometre göstergesi hatalı..şimdi birçokları yok olur o araba o hıza çıkar falan derler korkarım
Yav 165 te çok az ben azıcık basıyom temde araba 165 i görüyor zati, ama daha iyi hız felakettir...
arkadas bence sen bayir asagi cok fazla hizli iniyorsun gibi hissetttin.. o arac 200 yapmaz. ABARTMAYALIM.
quote:
Orjinalden alıntı: maydos
arkadas bence sen bayir asagi cok fazla hizli iniyorsun gibi hissetttin.. o arac 200 yapmaz. ABARTMAYALIM.
yapar hocam yapar...ben 2000 model 1.6 clio m la bile hic kasmadan 180km/h i goruyom duz yolda o arabada bayır assa yapar 200km/h sen merak etme
quote:
Orjinalden alıntı: ENIGMA
quote:
Orjinalden alıntı: maydos
yapar hocam yapar...ben 2000 model 1.6 clio m la bile hic kasmadan 180km/h i goruyom duz yolda o arabada bayır assa yapar 200km/h sen merak etme
dedim ya yapar diyenler filan çıkacaktır..o araba 200 km hızı yokuş aşağı da olsa anca boşta yapar..vitesteyken o hıza ulaşmak için şu anki dişli oranlarıyla 7000 devir civarı çevirmesi lazımdır ki o zamanda dizel motor patlar
arkadaslar gercekten 200 u gordum rampa asagi , cok dik degil ama rampa cıkarkende 140-150 yi gordum yemin ederim.ama dediginiz gibiyse bi 2000-3000 km. 120 yi gecmem.bu arada savurma falan yapmiyor babamda brodway vardi 120 basinca araba sallanmaya basliyordu havalancak gibi ama bunda 160 da bile brodwayde 90-100 le gidiyon gibi hissediyon.yol tutus cok iyi....
arkadaşım bu dediğin hızlar bırak bizi fabrika verileriyle bile çelişiyor..dediğim gibi yokuş aşağı eğer viteste iken 200 ü gördüysen ve araba vitesteyse 7000 civarı bir devir çeviriyor olman lazım ki bu da dizel bir motorda anında conta yakar..benzinli olsaydı belki 3-5 dk o hızda gidebilirdin...ama sonuçta yine conta yakardın..ama bayır aşağı bodoslama giderken boşa aldıysan 200 de olursun 210 da...eğer 1.3 75 hp dizel bir araçla 200 km yapan varsa biz o gençleri pistlerde görmek isteriz... maşallah bu punto neymiş yaw..1.3 75 hp motorla 2.0 150 hp mercedesle başabaş gidiyor...
Hocam yapması bence de zor ama yaptım diyorsanız öyledir....Bir arkadaşımın Palio 1.3 MJ var..Araç 180 Ancak görüyor..Motor belki biraz geliştirilmişse bilemem..
Motoru açmaya mı yoksa iptal etmeye mi çalışıyorsun?
quote:
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme