Şimdi Ara

Gri renk araba fobisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
0
Favori
13.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • memlekette iki araba rengi var birisi siyah diğeri ise beyaz renk. bunların ortası gri renk ise halkımızda fobi olmuş durumda. geri renkli arabalar insanların fobisi olmuş durumda. satarken bile gri renkli araba aynısının beyazından ve siyahından ucuza gidiyor. piyasa o kadar iş bilmez alıcı dolu ki adam metalik gri renk araba ile kireç beyazı araba arasında pahalı olduğu halde beyazı tercih ediyor. üstelik metalik renk gri araba alınırken boya farkı veriliyor. bu arabalardan gri olanları sıfır olarak satılırken üzerine baya bi boya farkı verilip alınıyor. beyaz olsun siyah olsun sıradan boya olduğundan herhangi bi fiyat farkı alınmıyor. insanların gri arabadan korkusunun nedeni nedir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gri Renk Araba Fobisi: Kromofobi

Kromofobi, belirli bir renge karşı aşırı ve mantıksız korkudur. Gri renk araba fobisi, kromofobinin bir türüdür ve "gri araba korkusu" olarak da bilinir.

Gri renk araba fobisi olan kişiler, gri renkli arabalarla karşılaştıklarında yoğun korku, kaygı ve paniğe kapılırlar. Bu korku, gümüş gri arabalar, metalik gri arabalar veya herhangi bir gri tonundaki arabalar da dahil olmak üzere tüm gri araba renklerini kapsayabilir.

Gri araba fobisi, çocuklukta yaşanan travmatik bir olay veya gri renkli arabalarla ilgili olumsuz deneyimlerden kaynaklanabilir. Korku, zamanla yoğunlaşabilir ve günlük yaşamı önemli ölçüde etkileyebilir.

Gri araba fobisi olan kişiler, gri renkli arabalardan kaçınmak için aşırı önlemler alabilirler. Bu önlemler şunları içerebilir:

• Gri renkli arabaların bulunduğu alanlardan kaçınmak
    • Gri renkli arabaların yakınından geçmekten kaçınmak
    • Gri renkli arabalara binmekten kaçınmak
    • Gri renkli arabalar hakkında konuşmaktan veya düşünmekten kaçınmak

Gri araba fobisi, sosyal yaşamı, iş hayatını ve genel sağlığı olumsuz etkileyebilir. Korkuyu tetikleyen durumlarla karşılaşmak, yoğun stres ve kaygıya neden olabilir. Bu nedenle, gri araba fobisi olan kişilerin yardım almaları önemlidir.

Tedavi seçenekleri arasında bilişsel davranışçı terapi (BDT), maruz bırakma terapisi ve ilaçlar yer alabilir. BDT, fobilerin altında yatan düşünce ve davranış kalıplarını değiştirmeye odaklanırken, maruz bırakma terapisi, kişileri korkulan nesne veya duruma kademeli olarak maruz bırakmayı içerir. İlaçlar, anksiyeteyi ve paniği azaltmaya yardımcı olabilir.

Gri araba fobisi, günlük yaşamı etkileyebilecek ciddi bir durumdur. Ancak tedavi ile kişiler bu korkularının üstesinden gelebilir ve gri renkli arabalara karşı sağlıklı bir tepki geliştirebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • millete iş bilmez diye mana bulmuşsunda sen çok iş bilir bir adamsın yorumlarından anlıyoruz arkadaşım.
  • Gri renk arabayı boğuyor.Füme candır ama.
  • Zevkler ve renkler tartışılmaz.
  • bir ara herkes metalik gümüş gri tercih ederdi, tüpe benzetirdim onları, hem çizilme sonrasında vs onarımı daha zor, boyada ton tutturması daha zor, vs.

opak beyaz, kırmızı, candır. illa metalik olacaksa da mavi olur.
  • Gri renk fobi değil,Türk insanı için.Aksine çok tercih edilen bir renk.Üzerindeki tozu az belli eden diğer renkler gibi.
  • Bizim araçlar beyaz ve gri.
    Hocam gri araç çizikleri ve kir'i göstermiyor tam olarak.
    + olarak gidip kırmızı bir araç alsak, adam renginden dolayı almayacak belkide.
    yada mavi.
    ama beyaz,gri,siyah standartdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç tavan rengi atması
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Memlekette gri aracı bile ki renk olarak gösterişsizdir çizen vatandaşlar var..Sen al gel koy kırmızı turkuaz mavi arabayıda kapının önüne bak adam nasıl imzasını atıyor ....

Biri benim aytozu gri iki kapıyı çizdiler diğeri amca beyin füme adam kaput kapılar bagaj diğer kapılardan dönüp "imza" atmış kaputa

Haliyle gösterişsiz renkler eğer garajınız yoksa her zaman iyidir çünkü memlekette çok sayıda o... var
  • Gerçekten araca farklı bir hava katmadıktan sonra metalik gri seçmem. Opak renk varken metalik renge bulaşmam çünkü renk tutturma konusunda çok uğraştırdı. Belki aracın verniği yeni olsa daha iyi olacaktı ama eski olunca bariz faklı oluyor.
  • İlk defa gri renk arabanın satılmasının zor olduğunu hatta ucuza satıldığını sizden duydum Türkiye de en çok tutan renkler genelde beyaz siyah gri füme dir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

millete iş bilmez diye mana bulmuşsunda sen çok iş bilir bir adamsın yorumlarından anlıyoruz arkadaşım.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: A380

memlekette iki araba rengi var birisi siyah diğeri ise beyaz renk. bunların ortası gri renk ise halkımızda fobi olmuş durumda. geri renkli arabalar insanların fobisi olmuş durumda. satarken bile gri renkli araba aynısının beyazından ve siyahından ucuza gidiyor. piyasa o kadar iş bilmez alıcı dolu ki adam metalik gri renk araba ile kireç beyazı araba arasında pahalı olduğu halde beyazı tercih ediyor. üstelik metalik renk gri araba alınırken boya farkı veriliyor. bu arabalardan gri olanları sıfır olarak satılırken üzerine baya bi boya farkı verilip alınıyor. beyaz olsun siyah olsun sıradan boya olduğundan herhangi bi fiyat farkı alınmıyor. insanların gri arabadan korkusunun nedeni nedir?

Ne sacma bir konu ya

Sen isi biliyirsan git gri al

Sana alma diyen varmi ?

BEYAZ CANDİR BU KADAR NET

Gri araba devri kapandi moda belli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: A380

memlekette iki araba rengi var birisi siyah diğeri ise beyaz renk. bunların ortası gri renk ise halkımızda fobi olmuş durumda. geri renkli arabalar insanların fobisi olmuş durumda. satarken bile gri renkli araba aynısının beyazından ve siyahından ucuza gidiyor. piyasa o kadar iş bilmez alıcı dolu ki adam metalik gri renk araba ile kireç beyazı araba arasında pahalı olduğu halde beyazı tercih ediyor. üstelik metalik renk gri araba alınırken boya farkı veriliyor. bu arabalardan gri olanları sıfır olarak satılırken üzerine baya bi boya farkı verilip alınıyor. beyaz olsun siyah olsun sıradan boya olduğundan herhangi bi fiyat farkı alınmıyor. insanların gri arabadan korkusunun nedeni nedir?

Ne sacma bir konu ya

Sen isi biliyirsan git gri al

Sana alma diyen varmi ?

BEYAZ CANDİR BU KADAR NET

Gri araba devri kapandi moda belli

sana ne renk alacam diye sormak için konu açmadım sana ne renk seversin diye de sormadım zorla konuya yazdırmıyorum saçmaysa yazmazsın olur biter senin forumdaki saçma sapan vw hayranlığı içeren konularına göre iyidir.

• quote:

millete iş bilmez diye mana bulmuşsunda sen çok iş bilir bir adamsın yorumlarından anlıyoruz arkadaşım.

senin asx e laf soktum diye mi bana laf sokuyosun. bizde böyle neyse odur. benden asx tiguan dan iyidir gibi bi yorum alamazsın. herkesin hakkını söylerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: conquête

quote:

+1

bi tane daha asx çi fanatik daha yakaladım. sizin asx lere tiguan dan kuga dan kötü dedim diye mi bana laf sokuyosunuz. devam edin. her zaman her yerde dünyanın yuvarlak olduğunu savunacam. isterseniz forumda haçlı ordusu gibi bütün asx çi tayfa gelsin hiç farketmez.
  • Gri renk aradım ve zorlada olsa bulup aldım

Gri renk araba fobisi

Gri renk araba fobisi

Gri renk araba fobisi

Gri renk araba fobisi

Gri renk araba fobisi

• Satmakta oldugum Scirocco metalik gri oldugu icin 2 aydir satilamiyor. Kaputu degismis beyaz renk muadilleri benden daha pahali olmasina ragmen alici buluyor, konuyu acan arkadasa hak veriyorum ben de
  • bu zamana kadar 5 araba alıp sattım 5 i de gri idi. 6. da gri olucak.
  • İşi bilmez millet bence işi senden daha çok bildiği için beyaz alıyor olmasın ?? Beyaz herzaman temız duzgun asildir. Çizildiğinde lokal boya yapılabılır tozu goztermez kırıyse dığer renkler kadar bellı etmez. Yapacağın her modıfıkasyonda, takıcağın parçaların rengıne herturlu uyum gosterır, sıcağı çekmez arabayı açar. Yıllardan berı mıllet mercedesı sıyah alır herzaman mercedes alsam beyaz alırım demısımdır. Şimdi mercedes c serısının reklamlarını bıle beyaz rengı ıle yapıyorken honda sedan type-r ı beyaz uretıp ozel sıparısle renk alırken bu mıllet işi bilmiyorda sen bılıyor olamazsın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondatugraL -- 21 Mayıs 2013; 21:32:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobbymercer

Satmakta oldugum Scirocco metalik gri oldugu icin 2 aydir satilamiyor. Kaputu degismis beyaz renk muadilleri benden daha pahali olmasina ragmen alici buluyor, konuyu acan arkadasa hak veriyorum ben de

nihayet arabadan anlayan biri çıktı

boş beleş fanatik adamlar gelip benim konuyu tröllüyor bıktım valla
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.