Şimdi Ara

Gri tonlarındaki araçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar haber bayağı bi eski verildimi forumda bilmiyorum gri renk araçlar trafikte zor farkediliyomuş sizcede böylemi ?

Kiri ve çizikleri göstermemesi nedeniyle vatandaşlar otomobil alırken ''gümüş'' (gri) rengi tercih ediyor.Ama uzmanlar özellikle bu renk otomobillerin günün her saatinde farları açık seyretmeleri öneriyor...

Kiri ve çizikleri göstermemesi nedeniyle vatandaşlar otomobil alırken ''gümüş'' (gri) rengi tercih edince, son bir yılda satılan otomobillerin yarısına yakınını bu renk otomobiller oluşturdu.
    AA muhabirinin yaptığı araştırmaya göre, diğer renkteki otomobillere göre ek boya maliyeti 500 ile bin lira arasında fazla olmasına karşın, Türkiye'de otomobil ve cipte en çok tercih edilen renk gümüş.
    Bu rengin bu kadar yoğun tercih edilmesinin nedenlerinden biri, kiri fazla göstermediği için sahibinin otomobilini sıkça yıkatmaya gitmek zorunda bırakmaması.
    Diğer önemli tercih nedeniyse, gümüş renginin küçük çaplı çizikleri belli etmiyor, bu tarz çizikleri diğer renklere göre daha az gösteriyor. Böylece gümüş renkli otomobil sahibi, her çizik için 100-500 lira boya parası ödemek zorunda kalmıyor.
    Bir diğer neden ise gümüş rengin otomobili daha alımlı ve hoş göstermesi... Türkiye'deki otomobil kullanıcılarının çoğu, gümüş renkli otomobillerin daha güzel göründüğünü düşünüyor.
    -TRAFİKTE GÖRÜLMESİ ZOR, IŞIKLARI YAKIN-
    Tüm bu avantajlara rağmen gri tondaki otomobiller, yolun ve çevrenin rengiyle uyum sağladığı için, diğer otomobil sürücüleri ya da yayalarca zor fark ediliyor.
    Bu açıdan yolda kolaylıkla kamufle olabilen gümüş renkli otomobil kullananların, bu dezavantajı ortadan kaldırmak için, günün her saatinde farları açık seyretmeleri öneriliyor.
    Volkswagen'in Konya bayisi Gökmen Otomotiv Satış Müdürü Hasan Tarhanlıoğlu, tüm markalarda son bir yılda satılan otomobillerin yarısına yakınının gümüş olduğunu söyledi.
    Ancak son dönemde genel olarak otomobillerde kullanılan renklerin modaya göre belirlenmeye başladığını, tüketici tercihlerinin de bu yönde değişmeye başladığını anlatan Tarhanlıoğlu, ''Vatandaşın tercihi ağırlıklı olarak gümüş grisi... Ancak tüm dünyada otomobil firmaları her yıl, o yılki moda akımına göre bir konsept renk belirliyor. Geçen yıl siyah olan konsept renk, bu yıl beyaz... Bunu otomobil fuarlarında ve firma kataloglarında net bir şekilde görebiliyoruz'' diye konuştu.

• Gri deyince aklıma dizel boş fluence geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bence bu dikkatle alakali bir durum. Gozunu yoldan ayırmayan adam herseyi gorur. Sahsen tercih edebilseydim beyaz renk almak isterdim. Kimseninde araba alirken ulan farkediliriz hem diye gidipte gri araba aldigini sanmiyorum Artik gunduz farlari ve envai cesit lambalar mevcut. Farkedilmemek imkansiz bence. Hele bu sahinler. Yuruyen gazino mubarek

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Valla bence bu dikkatle alakali bir durum. Gozunu yoldan ayırmayan adam herseyi gorur. Sahsen tercih edebilseydim beyaz renk almak isterdim. Kimseninde araba alirken ulan farkediliriz hem diye gidipte gri araba aldigini sanmiyorum Artik gunduz farlari ve envai cesit lambalar mevcut. Farkedilmemek imkansiz bence. Hele bu sahinler. Yuruyen gazino mubarek

şahinler farkedilmeden olur mu onların abarh egsozları yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: SweentLyy

quote:

Valla bence bu dikkatle alakali bir durum. Gozunu yoldan ayırmayan adam herseyi gorur. Sahsen tercih edebilseydim beyaz renk almak isterdim. Kimseninde araba alirken ulan farkediliriz hem diye gidipte gri araba aldigini sanmiyorum Artik gunduz farlari ve envai cesit lambalar mevcut. Farkedilmemek imkansiz bence. Hele bu sahinler. Yuruyen gazino mubarek

Alıntıları Göster
    siyah araçları da farketmiyorlar. teknik olarak gri olabilir ancak trafikte bazıları hiçbir aracı farketmiyor.

• Farkedilsin diye bele yaptım:

Gri tonlarındaki araçlar

Gri tonlarındaki araçlar

Gri tonlarındaki araçlar

Gri tonlarındaki araçlar

Gri tonlarındaki araçlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SweentLyy

quote:

Alıntıları Göster
    Bizim millet kadar araç alırken ön yargıları olanı yoktur herhalde...... Beyaz olsun 2000 fazla olsun diyor çogu... Bordo Yeşil Kırmızı gibi renklerden kaçıyorlar tertemiz araçlar var almıyorlar.....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gri renk araba fobisi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yanlış hatırlamıyorsam kazalara en çok karışan araç rengi olarak kırmızı sonucu çıkmıştı.
  • ANIL-D kullanıcısına yanıt
    Asıl Megane 2 Gridir.Hatta belediye dağıtmış muhabbeti vardı.

2005-2009 yılları arası İstanbul trafiğinden 10 araçtan biri gri megane 2 ydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Farkedilsin diye bele yaptım:

oo temiz 20 eksi alırsın bu kez
  • Ben de yazı siyah araçlar için geçerli bu diye biliyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

Ben de yazı siyah araçlar için geçerli bu diye biliyordum.
    Kırmızı renk aracım var ve yakınına gelmediğiniz sürece kiri belli etmiyor ve trafikte de en çok farkedilen renk olarak geçiyor. Bu durumda grinin hiç bir avantajı kalmıyor. Tabi gri almak isteyen yine alsın ona bir şey demiyorum ama trafikte azıcık renk çeşitliliği olsa fena olmazdı. Koca sokakta tüm araçlar beyaz, siyah ya da gri. Özellikle Ankara'nın soğuk kış günlerinde dışarı çıkınca kendimi 60'ların siyah beyaz filmlerinde gibi hissediyorum. Gri gökyüzü, gri binalar, gri araçlar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

quote:

Niye herkes - liyor hocam :) her yorumuna - veriyorlar. Bi muhabbet var ama kaçırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

quote:

Orijinalden alıntı: r0x

quote:

Niye herkes - liyor hocam :) her yorumuna - veriyorlar. Bi muhabbet var ama kaçırdım.

Alıntıları Göster
    95-2005 yılları arası özellikle de 2000lerin başında daha çok modaydı metalik gri. 2005ten sonra da beyaz moda oldu. Eski kedigöz Mercedes'i beyaz görmeniz imkansıza yakınken yeni arabalarda böyle değil. Satış rakamlarını bilmiyorum ama otomobillerin broşürlerine bakınca gri modası kalmamış bile denebilir.

• Grisi yesili beyazi yok trafikte de afedersiniz mal cok dolayisiyla farlar gece gunduz acik olmali

• quote:

Orijinalden alıntı: Muratkati

Grisi yesili beyazi yok trafikte de afedersiniz mal cok dolayisiyla farlar gece gunduz acik olmali

Ben Subaru' nun gündüz sadece ön-arka sislerini açıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Muratkati

Grisi yesili beyazi yok trafikte de afedersiniz mal cok dolayisiyla farlar gece gunduz acik olmali

Ben Subaru' nun gündüz sadece ön-arka sislerini açıyorum.

Hocam valla Bulgaristanda yani 3. Dunya ulkesinde gece gunduz farlarin acik olmasi yasal zorunluluk acmayana acimiyorlar bence Turkiyede de boyle olmali. Forumda neden her yazdiginiz eksi rekorlarina kosuyor bunu da anlamadim

• O Auris hali ne öyle? Birde Şahincilere zevksiz derler

• TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    Şehiriçi 8 litre görebiliyor musun??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Şehiriçi 8 litre görebiliyor musun??

Asla
    Arabada problem yoksa bizim yollarda problem olmalı. Aynı araba ile İstanbul şehiriçi 8 litre gören varmış.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.