Şimdi Ara

Grid 64bit, İ7 ve 4x işlemciler sorunu -ÇÖZÜLDÜ-

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
7.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgisayarımda Win7 32 bit yüklü iken çalışan Grid, Win7 64 bit'e geçtikten sonra çalışmamaya başladı.
    Yaklaşık 1 ay uğraştan sonra oyunun orjinal cd'sini almaya karar verdim. Orjinal Cd'den tekrar kurdum fakat bu sefer de şöyle bir hatayla karşılaştım:

Oyun sorunsuz bir şekilde yüklendi. Çalıştırdım ve intro'yu izledikten sonra "Press Enter" yazan ekran geldi. Fakat ne "Enter" tuşları, ne de "Esc" dahil olmak üzere diğer tuşlar çalıştı.
    Klavye mi kilitleniyor diye kontrol ediyorum. "Num Lock", "Scroll Lock", "Caps Lock" gibi tuşlar çalışır durumda, açılıp kapanıyor. Fakat "Enter" tuşları bir türlü kabul görmüyor. Defalarca basıyorum ama sonuç olumsuz.

Oyunu kaldırıp yeniden uyumluluk modunda ve yönetici olarak tekrar yükledim. Sonuç yine aynı.
    Orjinal 1.3 patch yükledim. Yine olumsuz.
    Yine bu sitedeki Launcher programı ile farklı kombinasyonlar (çözünürlük, vs) denedim. Yine çalışmadı.

Bilgisayarımın özellikleri:

Core 2 Quad 2.66
    Nvdia 9500 gt
    4 gb ram
    Windows 7 64 bit
    DirectX 11 yüklü

Allah rızası için birileri yardım etsin. Kaç gündür deli oluyorum sorunu bulamadım. Sırf bu yüzden de 32 bit e dönmek istemiyorum.

Teşekkürler.

Sorunun çözümü için 1. sayfanın sonlarına doğru ilerleyin. Özetle:

1. Core 2 Quad işlemcilerde: Oyunu İşletim sisteminin olduğu sürücü dışındaki sabit sürücülerden birine yükleyin.

2. i7 işlemcilerde Bios üzerinden HT yi devre dışı bırakmak gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukoto -- 5 Şubat 2011; 22:44:59 >

• Bende win7 64 bit kullanıyorum oyun sorunsuz çalışıyor. İşletim sistemiyle alakalı değil bence. Sen bilgisayarın tüm driverları güncelle. sonra tekrar dene bakalım nolacak.
    birde, oyun " press enter " yazısı çıktığında ctrl esc yaparak windowsa çık tekrar girmeyi dene bakalım.
  • Bütün driverlarımı güncelledim yine bir çözüm bulamadım. Oyundan "windows" tuşu ile çıkabiliyorum. "Ctrl + Esc" denemedim ama. Acaba diyorum Direct x sorunu mu :( Bende 11 yüklü. Acaba oyun 11 destekliyor mu :S Anlamadım sorun nedir kaç zamandır uğraşıyorum.
  • Ben kafayı çoktan yedim.orjinal cdden yükledim.olmadı.bendeki sorun da oyun press enter yapiyorum anca loadıng diyor bekletiyor.neyse copya yükledim aynı.bir türlü başlamıyor.bende eskiden oynuyordum şimdi oynayamıyorum deli oldum 4kez yükle dim
  • quote:

Orijinalden alıntı: @NTARES
    Bende win7 64 bit kullanıyorum oyun sorunsuz çalışıyor. İşletim sistemiyle alakalı değil bence. Sen bilgisayarın tüm driverları güncelle. sonra tekrar dene bakalım nolacak.
    birde, oyun " press enter " yazısı çıktığında ctrl esc yaparak windowsa çık tekrar girmeyi dene bakalım.

bunu yapıyorum olmuyor.benim 1arkadaş da aynı sorun u yapıyordu.bence sorun dx9.0c mi yüklesem ondan olabilirmi 7/64bit kullanıyorum
  • Ben denedim ama beceremedim. Dx 11 i kaldıramadım. DAha doğrusu nasıl kaldıracağımı bilmiyorum. Yardımcı olabilecek?
  • Öyle birşey olmaz sen dx9.0c yi bul yükle aynı hesapben yarın bozucm olayı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 8 grafik kartı sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yükledim dx9.c ama oyun yine aynı sorun veriiyor. "dxdiag" yazdığımda halen dx11 gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mecmast
    Yükledim dx9.c ama oyun yine aynı sorun veriiyor. "dxdiag" yazdığımda halen dx11 gösteriyor.

Sorun dx11değil emin ol.çünkü ben 64bit den önce oynuyordum.bence sorun başka 1şey yarın akşama kadar uğrasicam.arkadaşa alo dedim.dediki aynı sorun 32bit tede oluyord u tekrar tekrar yükle dedi.kıl oldum.oyun açılıyor bir türlü loadıng bitmiyor.
  • Abi şimdi bendeki olay "press enter" dediği ekranda (introdan sonraki) enter'a ne kadar basarsam basayım kabul etmemesi. Hiç bir tuş yemiyor. Direk çıkmak zorunda kalıyorum. Az önce de yabancı forumlara baktım. Codemasters'ın kendi sitesinde de desteklenen Directx sürümü maksimum 9.c.

Aklımda iki sorun var. Birincisi directx diğeri ekran kartı diyeceğim ama ekran kartı da sorunsuz yani. hatta bugün güncelledim son sürücüleri. Bu işi çözelim cidden çok canım sıkıldı. Şeytan diyo al bir tane yedek masaüstü. Kur xp sp3. Daya gitsin...

Neyse haberlerini ve yeni gelişmeleri bekliyorum.
  • Sorun kesinlikle ekran kartı değil.windows 7 dx 11destekli olsada 9c yi yüklemek gerek.senin olay benim olay aynı.hatta bu gece 12de pc başında olucam çözüp sanada heper veririm.ben önceden 7/32bit de denedim bir ara oynamadı.acaba .1şeyler mi çalışıyo 64bit te dosya konumu program files 86klasörune ulaşamıyo sorun bence o arada.senin olayla benim olay nerdeyse aynı.ekran kartı driveri asla sorun olmaz.sorun ulaşımda dosyayı bulamıyo bence
  • İnş. çözeriz bugün. Daha doğrusu benim denemediğim şey kalmadı. Olay sende bitecek. Acaba windows 7 nin güncelleştirmelerinden eksiğimiz mi var nedir anlayamadım.

Oyunun safe modunda da denedim yine açılmıyor. Senin de dediğin gibi bir yerlere ulaşamıyor, oyuna geçiş yapmıyor. Acaba diyorum x86 nın içine değil de program files a mı yüklesek? Ya da hem program files'a hem de prog.filesx86 ya mı yüklesek (çift program) ?
  • Mantıklı
  • Yok kardeşim olmuyo.şimdide ilk ekranı geçti görüntü çözunurluklerini ayraladım ok dedim çıktı oyundan tekrar girdi orda loadıng diyor ne yaptıysam olmadi.Bilen biri birşey yazar herhalde.yönetici modlarıni hep denedim.yok yok yok
  • Kaldık desene böyle. Bugün uğraşacam ben de biraz daha. Yaptığım işlemleri ve sonuçları yazacağım. Yabancı forumları da araştırıyorum. Benzer sorundan bir tane buldum. O da çözülememiş. Hayırlısı bakalım, uğraşmaya devam. Senin de dediğin gibi bilen biri yazar inş. Bekleyelim bakalım.
  • Arkadaşın bi tanesi her o sorunu verdiğinde tekrar sil tekrar yükle diyor.oyunu kaldır cd den tekrar yükle
  • Oyun tekrar yükledim 86klasörune değil oyunun bulunduğu klasöre yine olmuyor.
  • Hocam firmanın kendi sitesinde bir kaç çözüm buldum. Akşama doğru deneyeceğim. İşlemcin nedir bu arada, kaç çekirdek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mecmast
    Hocam firmanın kendi sitesinde bir kaç çözüm buldum. Akşama doğru deneyeceğim. İşlemcin nedir bu arada, kaç çekirdek?

i7 975e işlemcim.ancak onunla alakası yoktur.neler buldun bugün orjinal cd alicam evdekini bulamıyorum.
  • Şimdi orjınal oyunu aldım.

Orjınalden yükleme yapıcam bakalım ne olacak eger şimdide çalışmazsa sorun kesinlikle yazılım eksikligi (Dx9.0c)olabilir
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.