Şimdi Ara

Griefing'ten VAC ban?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
10.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendim değil ama beraber girdiğimiz bir arkadaş, kendi başka iki arkadaşıyla girdiği bir maçta kendi base bölgelerinde trolledikleri için sanırım griefing yani oyunbozanlıktan ban yemişler bu da SS;

Griefing'ten VAC ban?

Sorum şu, 1 gün sonra bu kişinin steam profiline VAC Ban damgası yerleşti ve o andan itibaren bizim onla girdiğimiz maçlar da iptal oldu 5 winim silindi ve rütbem düştü. Böyle bir şey mümkün mü? Gerçek hileciler banlanmaz gider bunlar banlanır o da ayrı bir şey neyse.

• aynen öyle VAC ban öyle birşey. Ancak bildiğim kadarı ile griefing uzun süreli değil, yani sonu var. Hile VAC sonsuza kadar sürüyor, affı yok.
  • Griefing'den Vac Ban yenmez. SS'de görülen ban 1 aylık (minor) ban... Eğer dediğine göre 1 gün sonra da profiline Vac Ban damgası yerleşip, üstüne de 5 maçınız silindiyse arkadaşın hile de kullanmış demektir. Çünkü griefing'den oynanan maçlar silinmez, Vac Ban da yenmez.
  • Likeaboss1905 kullanıcısına yanıt
    Ancak biraz ters olmamış mı? Minorlar griefing oluyor zaten, küfrediyor kendi adamına engel oluyor ve paso raporlanınca griefing yiyorsun. Bazen bunu geri bile alıyorlar itiraz ettiğinde ve ciddi bir sebebi varsa (bir proda geri aldılar).
    Ve hile ile olan VAC kesinlikle iptal olmuyor. Benim zamanında smurf bir trade hesabım hacklenmişti, 11 gün sonra stam cevap verdi, ancak 8. gün VAC yemişti o hesabım. Adamların elinde ip'ler ispat, hesabın o an bende olmadığı var olmasına rağmen açmamışlardı. Ancak maç silinme olayını şöyle biliyorum, o kişi ile aynı grupta girdiysen maça ve VAC yemişse otomatik siliniyor, sana olumlu ya da olumsuz etkisi varsa, artık olmasın diye.
    Daha detaylı biliyorsan konuşalım bu konuda muallak şeyler var.
  • sieger kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyi diyoruz hocam zaten anlamadım neyin tersi. :) Bir de şöyle bir şey var ki sadece olumsuz etkisi var o işin... Hileciyle aynı lobiden girdin, adam banlandı senin de win'ler uçtu girdiğiniz kadar... Ama hileciye rakip oldun ve hileci banlandı, senin lose hala lose. O lose'la rütbe düştüysen geri gelmiyor o rütbe.
  • Hocam ben şöyle aydınlatayım sizi hileci biriyle aynı lobiden oyuna katıldıysan fakat o kişiyi sen çağırmadın yani o kişi senin listende yoksa hileci ban yediginde senin sadece winin silinir rütben yerinde kalır çünkü hileci ile arkadaşlık bağın bulunmuyor o sıra. bu kesin ve net bilgidir benden size nacizane. @sieger @
    Likeaboss1905
    @sieger

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seri4lkiller -- 19 Mart 2015; 11:22:27 >
  • @sieger@Likeaboss1905

Yani hocam şimdi hala tam anlamadım bu kişi hile kullanmış mıdır ki benim winlerim yani maçlarım silindi + rütbem düştü? Yoksa otomatik VAC yediği için mi silindi yani griefingten ban yese bile siliniyor mu maçlar? Ben tam orayı çözemedim.

İkincisi her şeye sistemsel olarak VAC Ban mı veriliyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    NİNTENDO SWİTCH ONLİNE BAN
    4 yıl önce açıldı
    Küfürden perma ban yedim?
    9 yıl önce açıldı
    Chat ban kaldırma
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıda dediğim gibi işte gayet net anlattım neyi anlamadın. :) Evet yani hile kullanmış (veya teşebbüs etmiş kullanmaya) arkadaşın o yüzden de vac ban yemiş. Griefing'ten maç silinmez, hele seninkiler hiç silinmez.

Her şeye vac ban verilmiyor. Sadece oyunun dosyalarına müdahele edilmiş ise vac ban yersin.

-------------------
    @seri4lkiller: Eğer rütbeni düşürecek kadar win'in silindiyse rütbe de siliniyor doğal olarak. Diğer türlüsü saçma olur zaten.
  • iyi olmus yapmayacakti.Normal bir seymis gibi trolledi diyorsunuz birincisi hack ikincisi oyunbozanlik.Bomba cozerken kendi adamini vurup oldurme,baseden cikmayip eksik oynatanlar,soyleneni yapmayanlar,devamli kufur edip gulenler siz kendinizi cok mu akilli saniyorsunuz ? Dun banada yaptilar bomba cozerken danimarkali veletler sonrasinda ne oldu 2-3 raund oldurmekten beter ettim onu 5 canla raunda basladi sonrasinda dayanamayip tekrar sıkti bana 16-5 yendigimiz macin son raundunda galibiyeti alacakken sistem kickledi iyi de oldu ders olmustur.Soyle arkadasina adam gibi oynasin overwatch izlerken griefing yapanlara hic acimiyorum sonucu iyi ki boyle oluyor gitsin cocuk parkinda oyunbozanlik yapsin kimsenin emegiyle oynamasin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adamla bende maça girdim. Benimle girdikten sonra hile açtı sanırım. Önce griffingten ban yedi o resmi attı zaten. VAC sonraki taramada detaylı aramış demek ki basmış banı.
  • @Likeaboss1905 Hocam @seri4lkiller'ın dediği sanki daha mantıklı değil mi? Yani mesela MM'de rastgele bir hileci benim takımıma geldiyse ve daha sonra banlandıysa benim sadece winim gider ama ben o adamı tanıyorsam yani ben de ekli ise o zaman rütbem de düşer diye biliyorum. Çünkü geçen hafta çok iyi hatırlıyorum 2-3 winim azalmıştı rütbem sabit kalıp. Muhtemelen 1-2 oyunumda hacker vardı. Her neyse, son bir sorum daha var Overwatch tarafından banlanan bir kişinin profiline de VAC ban yazar mı? Hile veya griefing fark etmez, yani OW banlarsa sistem vac ban yazar mı profile? Elemanın naptığını anlamak için soruyorum.

@Onder Akbas

Bana niye kızıyorsun ki, ben adamın ismini bile bilmiyorum, DH'de bir konu açmıştım silver'dan novaya beraber çıkacak arkadaşlar arıyorum diye o ortamda bulmuştum. Zaten trollediği maçta da 1-2 arkadaşım ile girdim falan diyordu. O halde nasıl ban yiyor o da ayrı bir muamma zaten herhalde birisi fazla gıcık kaptı demoyu paylaştı OW'a düşmesini sağladı.

• Spycho kullanıcısına yanıt
    Rastgele bir hileci senin takımına geldiyse o win gitmiyor zaten... Lobiden birlikte girmen gerek win'in gitmesi için. Ki zaten sen bu banlanan kişiyle birlikte girdiğinden bahsediyorsun, ben anlamadım neyi kurcaladığını... Olay basit yani. Win gidip de rütbenin gitmemesi gibi bir durum da söz konusu olabileceğini hiç sanmıyorum ve mantıklı da değil yani. O win'ler niye gidiyor? Hileciyle birlikte girdiğin için... Ee nasıl rütbe atladın? Hileciyle birlikte girip (5) win aldığın için... O maçlar hileciyle girenler için oynanmamış sayılıyor, o maçlarda aldığın win'ler sayesinde rütbe atladığın için de rütbe geri alınıyor. Yeterince açık olmuştur artık umarım.

Overwatch yiyen kişilerde Vac Ban yazmıyor diye biliyorum. Senin arkadaş Google'a 'csgo hek' falan yazıp karşısına çıkan ilk sayfaya tıklamış herhalde... Özel hileler var oyunun dosyalarına dokunmadan (veya dokunulduğunu fark ettirmeden) yapılan... Onlar paralı satılıyor, o kişiler Overwatch yiyor çaktırırsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Likeaboss1905

Griefing'den Vac Ban yenmez. SS'de görülen ban 1 aylık (minor) ban... Eğer dediğine göre 1 gün sonra da profiline Vac Ban damgası yerleşip, üstüne de 5 maçınız silindiyse arkadaşın hile de kullanmış demektir. Çünkü griefing'den oynanan maçlar silinmez, Vac Ban da yenmez.

aynen bu şekilde olur.
  • Evet teşekkür ederim bir hain daha sayenizde tespit edildi. Belirteyim 3 günde başıma 2. kez gelen bir durum. DH'ye güvenip konu açmıştım beraber takılalım MM atalım diye 2 kişi hileci çıktı. Böylece bu bölüme de güvenim kalmadı artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spycho

Evet teşekkür ederim bir hain daha sayenizde tespit edildi. Belirteyim 3 günde başıma 2. kez gelen bir durum. DH'ye güvenip konu açmıştım beraber takılalım MM atalım diye 2 kişi hileci çıktı. Böylece bu bölüme de güvenim kalmadı artık.

Eski üyelerin böyle şeyler yapacağını sanmıyorum. Her önüne gelenle oyuna girmemek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞAhin

quote:

Orijinalden alıntı: Spycho

Evet teşekkür ederim bir hain daha sayenizde tespit edildi. Belirteyim 3 günde başıma 2. kez gelen bir durum. DH'ye güvenip konu açmıştım beraber takılalım MM atalım diye 2 kişi hileci çıktı. Böylece bu bölüme de güvenim kalmadı artık.

Eski üyelerin böyle şeyler yapacağını sanmıyorum. Her önüne gelenle oyuna girmemek lazım.

Hocam muhabbeti görsen sen de inanırsın. Samimi bir ortamda yapıyorlar bunu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.