Şimdi Ara

Grundig GHC 1000 Bilgisayara bağlama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Grundig GHC 1000 ev sinema sistemi var, dvdsi ve 5+1'i. Ben bu arkadaşı bilgisayara bağlamak istiyorum ama internette bu konu ile ilgili nasıl bir araştırma yapmam gerektiğini, ne tür kablolara ihtiyacım var onu dahi bulamadım. Bir arpa boyu yol alamadım. En iyisi uzmanlara sorayım dedim.

Ben de MSI Z97A GAMING 6 anakart var. Anakart üzerinde SS-out, CS-out, RS-out çıkışları mevcut. 5+1 hatta 7+1 bağlayabilme şansım var. Ama nasıl bağlayacağım bir dönüştürücüye ihtiyacım var. Hatta şu 5+1'in kablosunun ne tip bir kablo olduğunu, bu kablonun adına ne dendiğini dahi bulamadım.

Sanırım DVD player olmadan direk bağlayamayacağım. Bağlayabilmem için amfiye ihtiyacım var. DVD player ile bağlayabilir miyim? Nasıl yapabilirim bilginiz var mı? Fotoğrafları da ekledim. Güveniyorum sizlere [yourock.gif]

• Bir tane optik ses kablosu alıp anakartınızdaki hdmi çıkışın hemen yanındaki optik çıkıştan DVD playerın arkasındaki optical input girişine bağlantı yapıyorsunuz. Sonrasında da Windows denetim masası ses aygıtları bölümünden varsayılan ses aygıtı olarak spdif )optik) çıkışı seçiyorsunuz.

Bu arada optik ile oyunlarda 5.1 ses alamayabilirsiniz. Bunun için Realtek alc1150 ile ilgili modlu sürücüler falan vardı. İsterseniz o konuları bir inceleyip detayları araştırın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hocam bir kaç gündür iş dolayısıyla giremedim, cevabınızı yeni gördüm.

Donanım haber yine yanıltmadı, yine gerekli cevabı aldım. Teşekkür ederim.

Oyunlarda genellikle headset kullanıyorum, oyunlar çok problem olmayacaktır. Film, dizi, maç yayını gibi medyalarda 5.1 ses alsam yeterli benim için zaten. Ama önce kabloyu alıp deneyeyim ondan sonra oyunlarda 5.1 alamıyorsam konuyu detaylı araştırırım. Tekrar teşekkürler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.