Şimdi Ara

GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.863
Cevap
57
Favori
112.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • windows 7 kurmak için erken bence, windows 10'u bi görelim derim ben. win 8'den daha performanslı çalışacaktır bence.

yarın ram alacaktım ama yukarıda arkadaşın cl7 alın demesi ikilemde bıraktı beni. uygun modeli belirleyip amazon'dan alacagım sanırım. ayrıca bir de msata gerekiyor.
  • Win7 yüklemek için bios mu güncellemek gerek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arama kısmına performans yazıp bir altta çıkan windows un görünümü ve perdormansını ayarla ya tıklayın.

Açılan menüde özel i seçin ve sadece ekran yazı tipi kenarlarını düzelt e tik koyun diğerleri boş kalsın. Uygula deyip çıkın.

Göreceksiniz ki makina çok rahatlıyor ve hızlanıyor.

İkinci olarak ready boost uyumlu bir flash bellek takın en az 8gb olsun. Dosya gezgininden flash belleğe sağ tıklayıp özelliklere gelin. Üst sekmede ready boost u seçip gereken adımları uygulayın. Bu işlem de makinayı rahatlatacaktır. Yanlız taktığınzı belleği çıkarmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 16 Temmuz 2015; 3:55:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantasticoo

arama kısmına peeformans yazıp bir altta çıkan windows un görünümü ve perdormansını ayarla ya tıklayın.

Açılan menüde özel i seçin ve sadece ekran yazı tipi kenarlarını düzelt e tik koyun siğerleri boş kalsın. Uygula deyip çıkın.

Göreceksiniz ki makina çok rahatlıyor ve hızlanıyor.

İkinci olarak ready boost uyumlu bir flash bellek takın en az 8gb olsun. Dosya gezgininden flash belleğe sağ tıklayıp özelliklere gelin. Üst sekmede ready boost u seçip gereken adımları uygulayın. Bu işlem de makinayı rahatlatacaktır. Yanlız taktığınzı belleği çıkarmayın.

Hocam dedikleriniz fanın sesini ve ısınmayı azaltır değil mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paşa58 P kullanıcısına yanıt
    Bu işlemler cihazın üstünde ki yükü azaltıyor dolayısı ile işlemci ve ram rahatladığından etkisi olacaktır. Ama %100 çözüm olmaz. Bu fan sesi ve hdd den gelen sesler asus un bir modelinde de kronik olarak var. Hatta ben bu yüzden aldığım toshibayı iade ettim. Maalesef servisler de normal diyor bu soruna.

• quote:

Bu işlemler cihazın üstünde ki yükü azaltıyor dolayısı ile işlemci ve ram rahatladığından etkisi olacaktır. Ama %100 çözüm olmaz. Bu fan sesi ve hdd den gelen sesler asus un bir modelinde de kronik olarak var. Hatta ben bu yüzden aldığım toshibayı iade ettim. Maalesef servisler de normal diyor bu soruna.

Aynen hocam servise götürdüm baktı iki dakika normal bu dedi halbuki normal değil,ikinci dediğiniz yöntemi tam anlamadım One oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Paşa58

quote:

Aynen hocam servise götürdüm baktı iki dakika normal bu dedi halbuki normal değil,ikinci dediğiniz yöntemi tam anlamadım One oluyor

Burada detaylı anlatımı mevcut

CHIP Online
    ReadyBoost ile PC'nize bellek dopingi!
    http://www.chip.com.tr/haber/readyboost-pc-bellek-dopingi_50855.html

• Firmasını aradım ram arttırımı yapmıyorlarmış biz yaparsak garanti dışı kalıyor mu?

Birde SSD takabilir miyiz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Paşa58

quote:

Burada detaylı anlatımı mevcut

http://www.chip.com.tr/haber/readyboost-pc-bellek-dopingi_50855.html

teşekkürler ilk dediğinizi uyguladım bilgisayara bunada bakacağım makine için virüs programı neyi önerirsiniz birde başka neler kurmalıyım ne yapmalıyım cihazın daha iyi olması için

• odanedemek kullanıcısına yanıt
    Ben biosu güncelledim. Fakat win7 yüklerken disk seçme ekranında "Windows Bu Diske Yüklenemez Seçilen Disk GPT Bölümü Stilinde" hatası oluyo disk seçilmiyor. Bu sorunu nasıl hallettiniz.
  • ellekem kullanıcısına yanıt
    Biostan UEFI modu disable yapmanız gerekiyor. Kurulum aşamasında da kuracağınız bölümü sil deyip silip ardından da yeniye tıklayarak tekrar biçimlendirmeniz gerekiyor.

• MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    normal hard diski çıkartıp ssd takabilirsin yada normal hard disk takılı dururken msata ssd satın alıp aynı anda kullanabilirsin.Kendiniz yaparsanız cihaz garanti dışı kalıyor,servisin cihazı açıp yükseltmesi gerekiyor bunun içinde servis 55 TL işçilik ücreti alıyor.
  • momenty kullanıcısına yanıt
    bios sürümünüz 1.03.03 değilse eğer evet bios güncellemeniz gerekiyor 1.03.03se dilerseniz bios güncelleme yapmadanda yükleyebilirsiniz.Ancak en son bios sürümü mevcut 1.03.12 bu konuda nasıl yüklenmesi gerektiği geçmiş sayfalarda anlatıldı ordan bakıp en güncel sürüme yükseltebilirsin.
  • ReCKLeSS17 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Man Down

windows 7 kurmak için erken bence, windows 10'u bi görelim derim ben. win 8'den daha performanslı çalışacaktır bence.

yarın ram alacaktım ama yukarıda arkadaşın cl7 alın demesi ikilemde bıraktı beni. uygun modeli belirleyip amazon'dan alacagım sanırım. ayrıca bir de msata gerekiyor.

üstad ilk mesaja biraz görseller ekleyip daha sonra problem çıkan konuları soru-cevap şeklinde paylaşıp konuyu daha canlı tutsak diyorum
  • vakit bulduğumda yapacağım zaten

• Arkadaşlar win7 ye döndüm herkesede öneririm daha iyi performans verdi.

win7 driverleri için herkese yardımcı olabilirim

tüm driverleri yandex diskime yükleyip public edecegim.
  • ReCKLeSS17 kullanıcısına yanıt
    SSD takıp istediğimiz işletim sistemini kurabiliyoruz değil mi kısıtlama kalmıyor yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ellekem

Ben biosu güncelledim. Fakat win7 yüklerken disk seçme ekranında "Windows Bu Diske Yüklenemez Seçilen Disk GPT Bölümü Stilinde" hatası oluyo disk seçilmiyor. Bu sorunu nasıl hallettiniz.

Hocam harddiskteki bütün bölümleri silip tek bölüm bırakın sorununuz hallolur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biricikömer -- 16 Temmuz 2015; 17:59:03 >
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    ssd ile bir alakası oldugunu sanmıyorum,sonuçta ssd taksanızda uefi kapatılmayan bios sürümüe sahipseniz ssd'yede başka bir işletim sistemi kuramazsınız.Kısacası 1.03.12 yani en güncel bios sürümünü yükleyin sonra ne istiyorsanız yükleyebilirsiniz.Konu içerisinde geçmiş sayfalarda bios ve ec firmware update'nin nasıl yapıldıgı anlatıldı.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.