Şimdi Ara

GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.863
Cevap
57
Favori
112.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SystemCode

quote:

Orijinalden alıntı: ReCKLeSS17

Bios güncellemeyi düşünenler için direk servisden gönderilen bios sürümüne linkten ulaşabilirsiniz.Daha önce hiçbios güncelleme yapmadıgım için nasıl yapılır bilgim yok araştırmaya devam ediyorum.

Güncel Bios Sürümü

yadi.sk
    Bir şey bulunamadı — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/r8ntOM6LgnoFu

Teşekkürler, linkteki sürümle bios güncellenebiliyor. Aşağıdaki adımlar yapılmalıdır.

1. zip dosya içeriği bir klasöre açılmalıdır.
    2. klasör içindeki W510TAKT.312 dosyası W510TU.bin ismi ile rename edilmelidir.
    3. Command Prompt 'a Admin olarak girilmelidir.
    3. install.bat çalıştırılmalı.
    4. Ardından FlashWinX64.bat dosyası çalıştırılmalıdır.

Bu işlemler sonrası bios güncellenecek ve bilgisayar resetlenecektir. İlk açılışta 2 küçük uyarı verecek. (bios güncellendiği için)
    Bilgisayar açılırken F2 tuşuna basarak Bios'un 1.03.12TAKT ye yükseldiğini ve Boot menüsüne UEFI setting geldiğini göreceksiniz.

merhaba.3.maddeyi anlayamadım.yardımcı olur musunuz?

• Windows 8 cidden gereksiz yere cihazı yoruyor. Ben sırf windows 10 güncellemesini denemek için şuanki sürümü fabrika ayarlarına sıfırlayıp .iso şeklinde yedekleyeceğim. Sonradan Windows 7 geçmeyi düşünüyorum. Ubuntu da kurmak istedim fakat sanırım dual boot olayı bu bios'ta desteklenmiyormuş keşke desteklenseymiş. Var mı bu konu hakkında bilgisi deneyimi olan. Bu arada arayüz kassa da internette 5 6 sekmede rahatça dolaşmak için chrome ve ie'den uzak durun kendileri acayip ram tüketiyorlar 3. reklamlı sekmede kafayı yiyorlar. Opera ve AddBlock eklentisi kurdum şuan çok rahat surf yapılabiliyor.
    Edit: Cihaz şuan işlemci performansı olarak gayet iyi. Tek sıkıntısı ram miktarı 2 GB olduğu için çabucak şişip kasmaya başlıyor. Bence SSD ve Ram arasında kalanlar tercihlerini Ramdan yana kullansınlar. Çünkü cihazın içindeki HDD de fena değil yaklaşık 100mb/s okuma yazma hızı var. Çok üst düzey bir kullanıcı değilseniz sıkıntı yaratmaz ki bu tarz bi cihazda üst düzey kullanıcı olsanız ne :) 4 GB ram bu makinenin tek kurtuluşudur bence uzun süreler gündelik işler için rahat rahat kullanırsınız. Ben de şuan fiyat araştırması yapıyorum yakın zamanda Ram'ini artırmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoonShine07 -- 15 Temmuz 2015; 23:52:01 >

• cihazı anca şimdi kullanabildim yalnız windows 8 cihazı katletmiş durumda. fanından da acayip bi cızırtı geliyodu hafif altından vurunca kesti.

kesinlikle ram + ssd ve işletim sistemi değiştirmek gerekiyor.
  • Kolay gelsin msata takıli anakart resmi varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdmi tam ekran oluyo arkadaslar
     GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü
  • hocam sizce rami 4 mü almalı 8 mi?

www.genaybilgisayar.com
    Ubiquiti Ubnt Loco M5 150 Mbps 5 Ghz 10Km 2 Port Acceess Poınt
    http://www.genaybilgisayar.com/kingston-kvr16ls11-8-8gb-1600mhz-ddr3-cl11-lv-notebook-bellek-pmu5078

yarın bunlardan birini elden alıcam gibi. ne dersiniz?

• 8GB ram bu cihaz için gereksiz diye düşünüyorum. Sonuçta işlemcinin kapasitesi belli. En mantıklı işlem bütçeye göre 60gb veya 120gb mSata ile 4gb ram takviyesi olur.
  • Man Down kullanıcısına yanıt
    Hocam bütçeyi de zorlamaya gerek yok bence :) Sonuçta şunun şurasında hepimiz uygun fiyatlı diye aldık bu ürünü 80 lira verilebilir ama 150 bence gereksiz olur ki zaten 4 GB da bu pcnin herşeyini rahat rahat karşılar.
  • Man Down kullanıcısına yanıt
    RAM fiyatı iyiymis. Uygunmubizim makinalara arastirdiniz mi

• http://forum.donanimhaber.com/m_107891017//tm.htm#107909440

yukarıdaki linkte 2 yada 3.ncü sayfada bios ve ec firmware güncellemesini anlattık ordan sırayla uygulayıp yapabilirsiniz.
  • quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_107891017//tm.htm#107909440

yukarıdaki linkte 2 yada 3.ncü sayfada bios ve ec firmware güncellemesini anlattık ordan sırayla uygulayıp yapabilirsiniz.

Bu sorunu hallettim fakat şu sorun var.Kurtarma yedeklemesi yapamıyorum.Diski ikiye böldüm ve kurtarma diski oluştururken eksik dosya uyarısı aliyorum.Ne yapmalıyım?

• bu konu hakkında maalesef bir bilgim yok,keşke diski 2ye bölmeden önce kurtarma diski oluştursaydınız.Konuda yazılmıştı cihazı ilk alınca yapılacak işlemlerden biri,yani içindeki windows lisansına felan önem verenler için.Umarım bir çözüm bulabilirsiniz.
  • quote:

bu konu hakkında maalesef bir bilgim yok,keşke diski 2ye bölmeden önce kurtarma diski oluştursaydınız.Konuda yazılmıştı cihazı ilk alınca yapılacak işlemlerden biri,yani içindeki windows lisansına felan önem verenler için.Umarım bir çözüm bulabilirsiniz.

Peki sizce win10 gelince durum düzelir mi?win10 u yedek alabilir miyim?

• bunu bilebilmem için kahin olmam gerekiyor :) dereyi görmeden paçayı sıvamak gibi yani,umarım düzelir.
  • cakin kullanıcısına yanıt
    herhalde doğrudur zira 1.35v olmasına dikkat ettim başka neyine dikkat etmek gerekiyor emin degilim.
  • beyler 60 gb msata en uygun nerede?

n11'deki ilan tükenmiş görünüyor ben de şunu buldum şimdi:

amazondan alsak kaç güne gelir?
  • 1600 MHz CL11 bellek yerine 1600 MHz CL7 bellek almalısınız. Çok yüksek frekanslı belleklere boşuna para vermeyin zira işlemciniz 1333 destekliyorsa ve overclock yapmayacaksanız verdiğiniz fazladan para çöpe gider.

Şu sıralar 1600 MHz en çok üretildiği için bu modülleri CL6 olarak üretmek de ekonomik. Bu yüzden en mantıklısı 1600 MHz CL6 modüller almak... Gecikme süresi ne kadar düşük olursa bellek o kadar hızlıdır. Bu yüzden bellek alırken de CL değeri düşük olan bellekler tercih edilmelidir. Kesenize uygun olanı tercih ediniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Popular Demand -- 16 Temmuz 2015; 0:55:28 >
  • Popular Demand P kullanıcısına yanıt
    siz bi model önerin hocam o zaman, cl7 pek denk gelmedim.
  • Ubuntu kurmayı deneyeceğim. Bu şekilde ram upgrade olmadan windows 8 tam bir işkence. Az önce bios güncelledim şimdi ubuntu iso indiriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rako

quote:

bu konu hakkında maalesef bir bilgim yok,keşke diski 2ye bölmeden önce kurtarma diski oluştursaydınız.Konuda yazılmıştı cihazı ilk alınca yapılacak işlemlerden biri,yani içindeki windows lisansına felan önem verenler için.Umarım bir çözüm bulabilirsiniz.

Peki sizce win10 gelince durum düzelir mi?win10 u yedek alabilir miyim?

Kendi sorunumu kendim hallettim. Product key viewer ile biosa gömülü win 8 anahtarımı buldum. internetten win 8.1 bing single lang. indirip bu keyi yazarak bilgisayarıma yeniden orijinal win 8 kurabilirim.Bu durumda olanların dikkatine..
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.