Şimdi Ara

GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.863
Cevap
57
Favori
112.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tnt-2

quote:

Orijinalden alıntı: ßenle100les

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ßenle100les
    hocam sizin hdd ses yapıyor mu oyun oynarken yazma sesi yapıyor aralıklarla

Takılma ve okuma sesi duyulmuyor cok sessiz asırı sessiz

hdd tune ile hddye baktım sağlam diyor bendeki psikolojik mi ozaman hocam?

Sn ßenle100les

servise gidip ordaki aynı model baska bilgisayarı bir dınle veya teknık elemena dinlet
    yani hdd sesi azmı cokmu bunu 2-3 nootbok kullanmıs kullanıcılar bile bilebilir
    git servise için rahat olsun kardesim..

sağolun hocam sorun ben biraz zorluyorum ondan oynadığım sorun esnasında yapıyor oyun esnasında fan full açık oluyor yardımınız için tsk ederim oyunu açıyor takılmadan oynatıyor ama zorlandığı belli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya arkadaşlar bu bilgisayarda biraz vakit geçirip masaüstüne geçince 19 inç lik monitör dev ekran gibi geliyor. :) alışırız herhalde bakalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk mesaja özellikleri vs ekledim, eklememi istediginiz şeyleri pm ile gönderin.
  • Fantasticoo kullanıcısına yanıt
    aynen tuhaf oluyorum
  • Gömülü keyi ögrenmek için kucuk bir prg. Herkese oneririm keyinizi ogrenip bi kenara not alın.

yadi.sk
    Bir şey bulunamadı — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/cQ3x0WUBhvQGm
    --- Test edildi
  • Herkese iyi bayramlar arkadaşlar , bu güzel günde en azindan benimde yardimim olsun istedim forum ahalisine , insanlarin aklında şuanda ssd ve ram takıntısı olduğunuda biliyorum kaldı ki aynı durum benim içinde geçerliydi.

Bu sebeple inceleme yapmak istedim öncelikle;

Aldığım SSD ürün Silicon Power S60 Serisinden 120 GB lık olan modeli.

Açıkcasi SSD benchmark testleri açısından beni tatmin etmedi , sata 3 desteği olduğunu biliyoruz makinenin(yada ben öyle biliyorum).Sata 3 Desteğine rağmen bu kadar düşük write ve read değerleri sıkıntılı olabilir fakat bilgisayar açılış hızı olsun veya programlara giriş hızı muazzam derecede arttı.

Öncelikle Benchmark değerlerini paylaşalım.

GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü

Akabinde buda sistem yoğunluğu , chrome da 3 4 sekme kasmadan takiliyorum ufak donmalar olsada hiç sorun olmuyor acıkcasi msi kullanmiş biri olarak not geçeyim bunu. Buda ssd yoğunluğu

Ek olarak bilgisayari açarken dikkat etmeniz gereken nokta (klavyeyi sökerken) öne doğru tırnaklari var bunlara bastırın plastik birşey olmasi yarariniza şöyle ki , acemiliğimden dolayi gördüğünüz üzere ufak bir leke kaldı , ben garanti vs düşünmediğim için dikkat etmedim garantiyide gözetenler yavaş açmali iz bırakmamalı.

Genel olarak SSD ve Ram düşünüyorsaniz ve bütçeniz kısıtlı ise size tavsiyem önceliğiniz ssd den yana olsun ve hangisini düşünüyorsun derseniz aşırı performans isteyenler samsung un evo 850 serisini düşünebilir silicon powerden kat kat üstte bir ssd ama fiyat açısından derseniz silicon power tercihi sizi yanıltmaz.

Gelelim ikinci konuya bazı arkadaşlar HDD den yakınmış veya bilgisayar içinden gelen cızırtılı sesten.

Bunun sebebini buldum arkadaşlar , hdd yi söküp harici olarak takinca iyice dinleyince gördüm ki hdd sesi yapan bölüm.

Bu sebeple kronik bir sorun olabilir , çoğu grundig laptopta sonucta görülen bir sorun gibi gözüküyor.

Bazı testller yaptim.

Öncelikle HD Tune Pro Kullandim.

HDD sağlık testi açısından.

Ek olarak forum için taşınabilir hardiskimi söküp grundig in hdd yi taktim , cızırtı sesi burda belli oldu işte

Ve son olarak 1 TB Toshiba HDD ile 320 GB Toshiba HDD incelik karşılaştırmasinda görüldüğü üzere açık ara 320 GB nerdeyse yarısı 1 TB lık diskin , bu sebeple hem içindeki metal diskin daha ince olması ve hemde sanırım daha ince yapma çabaları bu cızırtı sesine sebep olmuş olabilir.

Kısa zamanda amazondan gelecek olacak rami de eklemeyi düşünüyorum.

8 Gb kesinlikle çok fazla bir ram yinede ekledim , ilerde başka laptop olursa ona takarim diye sonucta ömürlük ürünler nerdeyse.

Bilgisayarın sökülme videosunu bayramdan sonra çekerim umarim. Şu güzel günde ufak bir yardımım olmuşsa ne mutlu bana herkese Diyarbakır'dan iyi bayramlar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZemberekKuşu -- 17 Temmuz 2015; 13:43:48 >

• quote:

Gömülü keyi ögrenmek için kucuk bir prg. Herkese oneririm keyinizi ogrenip bi kenara not alın.

https://yadi.sk/d/cQ3x0WUBhvQGm --- Test edildi

Peki bu keyi alsak. Daha sonra ihtiyaç olduğunda windows indirip bu keyle kurabiliyoruz.

Bu durumda kurtarma diski oluşturmaya gerek var mı ?

• Atticus Finch kullanıcısına yanıt
    Kurtarma diski şöyle işe yarar hocam hiç driver vs ile uğraşmadan sistemi geri yüklersiniz ama diğer şekilde ilk önce bing edition iso dosyasini bulmaniz lazim sonrasinda yükleme yapip ardindan driver yüklemeniz lazim
  • evde eski bi windows 7 home premiumlu laptop var, onun keyi öğrenip grundige, grundigin keyi öğrenip o cihaza kuracağım

tabi önce windows 10'u görmek lazım :)
  • Arkadaşlar 1080p video konusunda sorular vardı. Benim soyle birsey dikkatimi cekti. Yotube dA 1080p videoları Chrome izlerken ciddi takılmalar mevcut 720p akıcı. Ancak internet explorer da youtubedan 1080p yi gectim 4K videoyu bile bir kısmını buffer ettikten sonra hic takılmadan cok rahat izledim. Chrome daki problemin cozumu icin internette onerilen ayarları yapmama ragmen basarılı olamadım.
    internetten 1080p ve ustu kalitede video izlerken bu cihazda internet explorer oneriyorum.normalde internet explorer sevmesem de baska cozum bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drusc -- 17 Temmuz 2015; 14:14:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atticus Finch

quote:

Gömülü keyi ögrenmek için kucuk bir prg. Herkese oneririm keyinizi ogrenip bi kenara not alın.

Peki bu keyi alsak. Daha sonra ihtiyaç olduğunda windows indirip bu keyle kurabiliyoruz.

key bi kenarda dursun kurtarma ve image almak pratiklik

sıfır bir win kurup driverleri tanıtıp image almak cok akılcı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Atticus Finch

quote:

Kurtarma diski oluşturmadan diski böldüm.Sonrasında eksik dosya var uyarısı aldım,kurtarma diski oluşturamadım.C sürücüsünü az daha büyüteyim derken windows çöktü.Bimekse gittim.Rica minnet aynı bilgisayardan usb ile kurtarma diski oluşturdum.Formatladım.Şükür.Kurtarma diski olmadan format çok uğraştırır.

• ZemberekKuşu kullanıcısına yanıt
    hocam verdiğinizdeki linkteki rami alacaktım ben de, lakin yorumlarda ürünün 1.35v degil 1.50 olduğunu yazanlar var

www.amazon.com
    Amazon.com: Customer reviews: Kingston Technology KVR16LS11/8 8GB 1600MHz DDR3L (PC3-12800) 1.35V Non-ECC CL11 SODIMM Intel Laptop Memory
    http://www.amazon.com/product-reviews/B00CQ35HBQ/ref=cm_cr_pr_viewpnt_rgt?ie=UTF8&filterBy=addOneStar&showViewpoints=0&sortBy=helpful&reviewerType=all_reviews&filterByStar=critical&pageNumber=1

• beyler benim cihaz güncelleme yapmıyor ?
  • Arkadaslar bu cihazi almak istiyorum 350tl hangi magazada satiliyo acil bilgi verir misiniz ?

• beyler birisi şu ürünlerin aralarındaki fiyat farklarının sebebini açıklayabilir mi

www.amazon.com
    Amazon.com: [OLD MODEL] Crucial M500 240GB mSATA Internal Solid State Drive CT240M500SSD3: Computers & Accessories
    http://www.amazon.com/dp/B00BQ8RKT4/ref=psdc_1292116011_t1_B00IRRDJ4W

www.amazon.com
    Amazon.com: (OLD MODEL) Crucial M550 256GB mSATA Internal Solid State Drive - CT256M550SSD3: Computers & Accessories
    http://www.amazon.com/dp/B00IRRDJ4W/ref=psdc_1292116011_t1_B00BQ8RKT4

www.amazon.com
    Amazon.com: (OLD MODEL) Crucial MX200 250GB mSATA Internal Solid State Drive - CT250MX200SSD3: Computers & Accessories
    http://www.amazon.com/Crucial-MX200-250GB-mSATA-Internal/dp/B00RQA6LFA

• Windows un keyini öğrenmeniz size bir katkı sağlamayacak sildikten sonra işe yaramayacak zaten o key bios a gömülü imiş size tavsiyem win8.1 in recovery sini kaybetmeyin daha önce başıma geldi orjinal win 8 li cihazımda korsan eindows 8 kullanmak zoeunda kalmıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. X

Windows un keyini öğrenmeniz size bir katkı sağlamayacak sildikten sonra işe yaramayacak zaten o key bios a gömülü imiş size tavsiyem win8.1 in recovery sini kaybetmeyin daha önce başıma geldi orjinal win 8 li cihazımda korsan eindows 8 kullanmak zoeunda kalmıştım

Esas merak ettiğim buydu. Teşekkürler bilgilendirme için. Bir yedek alayım hemen.

Bir de acaba 7 ile 8 arasında gerçekten de normal kullanımda farkedilecek bariz farklar var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Man Down

evde eski bi windows 7 home premiumlu laptop var, onun keyi öğrenip grundige, grundigin keyi öğrenip o cihaza kuracağım

tabi önce windows 10'u görmek lazım :)

bu şekilde olacağını hiç sanmıyorum,çünkü bu cihazdaki grundig'deki yani bing sürümü,belirli boyuttaki cihazlara microsoft ücretsiz olarak markalara dağıtıyor bunu,bu yüzden bu key bu cihazın biosuna gömülü oluyor başka bir cihaza bu key ile kurulmayacaktır yani.Tabi yinede deneyin ancak dediğim gibi olması muhtemel.
  • Man Down kullanıcısına yanıt
    hocam başlıkta bile 1.35v yaziyor belkide hem 1.50 de hem 1.35v de çalışıyor olabilir sorun olursa amazon desteği arkamizda hiç sorun olmaz :)
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.