Şimdi Ara

GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.863
Cevap
57
Favori
112.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • XP kurabilen var mı ? pek cok xp denedim hep aynı yerde acpi.sys mavi ekran hatası verdi.
  • vaktiyle okuldaki bir bilgisayara format atarken karşılaşmıştım bu sorunla. ve forumlardan birinde " xp kurarken 3. parti ya da ss bilmemne kurmak için F6 ya basın dediği yerdde F7 ye basıp F6 değil F7 ye basıp acpı.sys yi iptal etmek gerekiyordu. dedim ya bir forumda yazıyordu ama hatırlamıyorum. aradım ancak bunu bulabildim. bilmiyorum belki de buradan okudum yıllar önce.

adres :https://support.microsoft.com/tr-tr/kb/314830

yok ben giremem diyenlere;

Windows XP yüklerken, aşağıdaki Dur hatasını alabilirsiniz:
    : Dur 0x000000A5 (Parametre1, Parametre2, Parametre3, Parametre4)
    Bu sistemdeki ACPI BIOS'u belirtimle tümüyle uyumlu değil. Lütfen olası geçici çözümler için Benioku.txt dosyasını okuyun veya sistem satıcınızdan güncelleştirilmiş bir BIOS isteyin.

Bu sistemde BIOS değil tamamen ACPI uyumlu. Lütfen güncelleştirilmiş bir BIOS için sistem satıcınıza başvurun. Alamazsanız, güncelleştirilmiş bir BIOS veya satıcınızın verdiği en yeni BIOS ACPI uyumlu değilse, metin modunda Kurulum sırasında ACPI modunu kapatın. Bunun için depolama sürücülerini yüklemeniz istendiğinde F7 tuşuna sadece basın. Sistem F7 tuşuna basılı olduğunu--size bildirecektir değil sessizce ACPI devre dışı ve yüklemeye devam etmenizi sağlar. "

ha bizim makinede olur mu denemek lazım

• Birçok isletim sistemi denedim. Tavsiyelerim :
    Eger ram 4gb Yapılmışsa 64bit Windows 10
    Yapilmamissa 32bit Windows 7
    Windows olmazsa da olur derseniz linux mint

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba.Notebook'a kurtarma usb'si windows 8.1 iken oluşturdum.Ardından ram ve ssd taktım. Bu şekilde kurulum yaparken surucude yeterli alan yok uyarısı alıyorum böyle bi durumla katrılaştınız mı? Yardımcı olursanız sevinirim

• Bi fiyata bakim dedim şu an 499 Tl

• arkadaşlar windows 8 lisansını ssdye nasıl aktarabilirim?
  • Fan sesinden garantiye vermeyi düşünüyorum arkadaşlar,tecrübesi olan var mı?Fan boşta iken bile tam devir,arkada çalışan bir şey yok,bir de kabloya çarpıyomuş gibi ses yapıyor.
    Bir de linux türevi bir işletim sistemi kurmak istiyorum,uefi kapatıp mı kurucaz?Windowsa göre her türlü iyi olur diye düşünüyorum,ama sürücüleri nasıl halledicez,kullanan arkadaşlardan yardımcı olacak olursa sevinirim.

• ardaalisahin kullanıcısına yanıt
    Hocam fan durumu bende de ayniydi. servise verdim 3 4 gunde hallettiler. sessiz calisiyr su an. linux icin uefi destekli usb hazirlandiysa muhtemelen driver konusunda sorun olmadan kurulum yapabilirsiniz. linux sistem cok kisa sure denedim. fakat aliskanliklardan dolayi windows u birakamadim

• selamlar, windows 10 kurulumunda sorun yasayan oldu mu? Ilk kurulumda boot hatasi aliyorum 0xc00001 ve sistem basladiktan sonra surekli memory ve service hatalari aldim. Bir kismi suruculerden kaynaklaniyor ama stabil bir calisma goremedim. Win 8.1 kurdum yine benzer sorunlarla karsilastim, bios orjinal gelen surum win7 yide hicbir sekilde usb den boot edemedim. Deneyen, karsilasan varsa yorum yazarsa memnun olurum diger turlu cihaz cop olacak.
  • selam arkadaşlar, ssd taktıktan sonra bios'tan ne gibi ayarlar yapmam gerekli? AHCI modu, TRIM vs. söyler misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zek kullanıcısına yanıt
    cihaz üzerinde yüklü gelen windows 8.1 dışında başka bir windows sürümü win 7 yada win10 gibi yada linux dağıtımı kurabilmek için bios'dan uefi menüsünü disable yani kapalı konuma getirmek gerekiyor,eğer sizin cihazda uefi kapatma bölümü yok ise bios güncellemek gerekiyor onunda nasıl yapıldığını geçmiş mesajlarda yazmıştım.
  • Laptop'u aldığımdan beri ilk defa doğru düzgün açtım.Bios ve ec firmware'yi güncelledim.Gerçi ec firmware'yi güncelleyeceğim sırada iki tane removable device vardı,ilkini girdim,bir şeyler hemen çıktı ve bilgisayar kapandı,sorunsuz yüklenmiş olsa gerek.İşletim sistemi olarak üzerinde ne geliyorsa o var.Harddiski ikiye ayırıp kullanılmasını istiyorum aslında.Sanırım bunu halledip başka da bir şeyine dokunmayacağım.Windows 10 lite veya Windows 7 yüklemeyi düşünmüyorum.

Şu sinema kampanyasından da bir türlü yararlanamadık.Aktivasyonunuz geçersiz kılınmıştır diye kaldı,defalarca mail attım bir şey olmadı.İçimde ukte olarak kaldı
  • Bios için gerekli dosyalar :http://s3.dosya.tc/server6/05bk8u/W510TU-1_03_12TAKT_FOR__ARCELIK.rar.html

Yapılışı:  GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü

Ec firmware için gerekli dosyalar :http://s3.dosya.tc/server6/gwxwqa/E0306.zip.html

Yapılışı :  GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü

• arkadaşlar yeni aldığım ssd ve ram'i taktım. bios'da gözüken ssd, USB'den format atmak istediğimde gözükmüyor ve hata veriyor. ne yapmam gerekli? başka forumlarda Windows ISO'su eksik yazılmış olabilir denmiş fakat şu an ayni usb ile annemin bilgisayarı formatliyorum.

• nedir bu zorin olayı arkadaşlar
  • ssd takan arkadaşlar windows kurulumunu nasıl yaptı? bazı sorunlar yaşıyorum ve iki gündür halledemedim.

• 8 gb ram ile nasıl oluyor performas beyler ??

HB de Kingston 8GB 1600MHz DDR3 Notebook Sodimm Ram (KVR16S11/8) -------- 150 tl civarı.....

150 tl masraf yapmaya degermi bu cihaz sizce ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FFAC63F0 -- 2 Kasım 2015; 16:37:25 >
  • Laptop çok ağırlaştı bende, hdd programlarıyla ölçtüğümde 18ms tepki süresi var diyor yani hdd cenaze olmuş resmen. msata mı alayım ssd mi alayım sizce?
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    Birazdan düzenleyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SonKullanIcIyIm

8 gb ram ile nasıl oluyor performas beyler ??

HB de Kingston 8GB 1600MHz DDR3 Notebook Sodimm Ram (KVR16S11/8) -------- 150 tl civarı.....

150 tl masraf yapmaya degermi bu cihaz sizce ??

8 gb ram gerektiren uygulamaları bu cihazda zaten yapamazsınız.
    RAmdan önce işlemci veya gpu alarm verecektir
    8 gb ram yerine ucuz yollu ssd ve 4 gb ram tavsiye edilir
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.