Şimdi Ara

GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.863
Cevap
57
Favori
112.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 120 GB ve 4 gb ram aldım. Ama düşünüyorum 130 lira daha verip 250 gb mı alsam. Bu benim işimi görmeye yeter mi? windows 10 vs de sıkıntı olur mu yer konusunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: @sL@N

120 GB ve 4 gb ram aldım. Ama düşünüyorum 130 lira daha verip 250 gb mı alsam. Bu benim işimi görmeye yeter mi? windows 10 vs de sıkıntı olur mu yer konusunda

Hayırlı olsun
    tabikide donanımda alabildiğince daha üst modelleri almak her zaman daha mantıklı, ama maalesef bazen bütçe buna engel oluyor.
    ben şahsen 8gb ram ve 250gb msata 850 evoyu aldım, şimdi biraz sıkıntıya girdim ama ileriye yatırım olarak görüyorum.
    250gb msatayı ikiye böldüm ve 100gb'ta win10 kurdum ve gayet yeterli diye düşünüyorum, tabi bu senin kararın.
  • quote:

120 GB ve 4 gb ram aldım. Ama düşünüyorum 130 lira daha verip 250 gb mı alsam. Bu benim işimi görmeye yeter mi? windows 10 vs de sıkıntı olur mu yer konusunda

Guncelleme sonrasi degisimleri aktarir misiniz lutfen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kridvan

quote:

Hayırlı olsun
    tabikide donanımda alabildiğince daha üst modelleri almak her zaman daha mantıklı, ama maalesef bazen bütçe buna engel oluyor.
    ben şahsen 8gb ram ve 250gb msata 850 evoyu aldım, şimdi biraz sıkıntıya girdim ama ileriye yatırım olarak görüyorum.
    250gb msatayı ikiye böldüm ve 100gb'ta win10 kurdum ve gayet yeterli diye düşünüyorum, tabi bu senin kararın.

Eskiye gore ne durumda pc ? Chrome performansi nasil ?

• quote:

Orijinalden alıntı: scapin

Şahsen ben memnunum ki benim kullandığım internet tarayıcılardan firefox, opera, chrome de çok fazla sekme kullanırım (firefoxta sadece 29 sekme açık şu anda) bana mısın demiyor kesinikle donma ve kasma yok ama tabikide laptopta sata3 olsaydı daha iyi olacaktı ama buna rağmen iyi, şu anda sadece işlemci darboğaz yapmakta onada yapacak bişi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kridvan

quote:

Orijinalden alıntı: scapin

Şahsen ben memnunum ki benim kullandığım internet tarayıcılardan firefox, opera, chrome de çok fazla sekme kullanırım (firefoxta sadece 29 sekme açık şu anda) bana mısın demiyor kesinikle donma ve kasma yok ama tabikide laptopta sata3 olsaydı daha iyi olacaktı ama buna rağmen iyi, şu anda sadece işlemci darboğaz yapmakta onada yapacak bişi yok.

Ben de 60 gb ssd ve 4 gb ram siparisi verdim ilk fırsatta pcye takıp farklari inceleyecegim.Tek dar bogaz islemci ve kotu de olsa harici ekran kartinin olmamasi

• gnb 1150 yi 6 aydır kullanıyorum w8.1 ve hdd harddsikli hali bazen boğuluyordu.sandisk u110 ssd ve windows7 ile sıkıntısız şekilde kullanıyorum chrome da sekmeler çoğalınca hıçkırmalar oluyor.autocad de çizimlerimi açabiliyorum ama çizmek için uygun değil.şarjı 2.5 saat civarları gidiyor.windows tablet almayı düşünürken buna karar vermiştim.çok memnunum gündelik işlerimi görüyor vga girişinden çift ekran kullanıyorum genellikle
  • Hızlıal.com dan aldığım ram ve ssd uzun bir aradan sonra geldi. Bunları servise taktırsam para isterler mi? Kendim takayım desem garanti dışına mı çıkmış olurum. Yardım ederseniz memnun olurum.
  • bu son çıkan bios güncellemesini nasıl kurarız tarif edebilirmisiniz
  • @sL@N kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarlarla hasir nesir birisi degilseniz servise taktirin parasini neyse verin. Bunun alt kapagi biraz sikintili olabilir eger profesyonel degilseniz...
  • Ben serviste değiştirtmiştim ve benden ücret alınmadı hem rem için hemde ssd disk için ama her serviste bedava yaparlar mı bilmiyorum.
    bence serviste yaptırın çünkü alt kapağı sökmeden üstteki klaviye yi sökmeniz gerek önce buda dikkat isteyen bir iş...
  • kridvan kullanıcısına yanıt
    Servisin birini aradım ram ve harrddisk takılması için 100 TL para istedi. Windows kurulacak falan dedi. Kendim yapsam sıkıntı olur mu? Videolu anlatımı var mıdır?
    teşekkürler.
  • quote:

Servisin birini aradım ram ve harrddisk takılması için 100 TL para istedi. Windows kurulacak falan dedi. Kendim yapsam sıkıntı olur mu? Videolu anlatımı var mıdır?
    teşekkürler.

Bence çok istemişler eğer eliniz yatkınsa ve dikkatli olursanız kendinizde yapabilirsiniz. dikkat edeceğiniz nokta üstteki klaviyeyi sökereken,
    servise giderken aklımda idi video çekmek ama servis elemanınla sohbet ederken bir anda aklımdan çıkmış.Bir baktım tüm vidalar masanın
    üstünde ram ve msatayı takıyor, işin enteresan yanı ki oda bu modelde varmı acaba msata portu diye bana sordu.
    ben sırf garanti dışına kalmasın diye servise götürdüm yoksa kendimde yapardım, serviste yaptırıp yaptırmama senin tercihin
    eğer içim rahat olsun dersen ver yapsınlar hem bak windowsu da kuracaklar ki o biraz sıkıcı biostan ayarlamak benim canımı sıktı biraz.

• Önce üstteki klavyeyi sökün. Sonra alttaki vidaları dikkatlice söktükten sonra bir tane PENA ile kapağı ayırın. Sonra Msata portuna takın. Ben diğer hard diski takılı bıraktım. Torrent download yaptığım zaman ona kaydediyorum. Sonra Windows 8 Bing edition ile temiz bir kurulum yapın. Bundan önce ama SSD yi biostan görün sonra kapağı takın. Klavye sökümünde dikkatli olun, klavyeyi kaldırırken de pena kullanın ki boya atmasın... Şimdiden kolay gelsin.
  • simurg9492 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Anladığım kadarıyla diğer içinde bulunan harddiski çıkarmaya gerek yok o da kalabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Cevabınız için teşekkürler. Anladığım kadarıyla diğer içinde bulunan harddiski çıkarmaya gerek yok o da kalabiliyor.

boşuna 100 tl vermeyin kendiniz çok rahat yapabilirsiniz. pc nin değeri kadar para istemişler..

ssd diskl aldıysanız içindeki sökmek zorundasınız. eğer aldığınız msata girişli ise gerek yok.. bende 60gb msata var sistemi kurdum oraya kalan programları genelde kendi hdd sine kuruyorum

windows 8.1 kurarsanız single language kurabilirsiniz ben kurdum lisansi otomatik buldu.. ama tavsiyem windows 7 kurun çok rahat çalişiyor pc..
  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    Bu ayrıntıyı keske daha önce farketseydim. İkisini birden kullanabiliriz diye düşündüm. Değiştirsem olur mu. Dediğiniz şekilde birşey alsam. Bu harddisk çeşitleri konusunda iyice kafam karıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @sL@N -- 12 Mart 2016; 12:14:40 >
  • Msata disk SSD kadar hızlı değil sanırım. Ayrıca içindeki 320 GB harddisk msata mıdır? Nasıl bir disktir veya

• quote:

Msata disk SSD kadar hızlı değil sanırım. Ayrıca içindeki 320 GB harddisk msata mıdır? Nasıl bir disktir veya

İcindeki 320lik hdd sata2 portuyla bagli,bir de bos m2 sata portu var.Hdd cikartilmadan m2 portundan m2 uyumlu ssd kullanilabilir.Sata2 ile baglamadan cok fark edecegini zannetmiyorum.

• Bilgisayardaki arabirim malesef SATA2. Hangi mühendis bu arabirimi bu bilgisayara koyduysa onu doya doya dövmek lazım... Bu yüzden tonla para harcamanıza gerek yok çinden alacağınız basit bir Msata SSD işinizi hayli hayli görür....
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.