Şimdi Ara

Grup İlkesi Sorunu (Oturum Açamama Sorunu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
30.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptopda kendi oturumumu açmak istediğimde şu hata ile karşılaşıyorum:

Grup İlkesi İstemcisi hizmeti oturum açamadı.
    Erişim Engellendi.

daha sonra tamam deyince oturumu kapatıyor tekrardan. Naptım ne ettimse çözemedim. Recovery de sonuç vermedi. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler şimdiden.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Grup İlkesi Sorunu: Oturum Açamama Sorunu

Grup İlkesi istemcisi hizmeti, kullanıcıların oturumu açmalarına izin veren hayati bir bileşendir. Ancak bazen, "Grup İlkesi istemcisi hizmeti oturum açamadı" hatasıyla karşılaşabilirsiniz ve bu da oturum açmanızı engeller.

Bu sorunun yaygın bir nedeni, "gpsvc" hizmetinin oturum açamamasıdır. Bu hizmet, Grup İlkesi ayarlarını uygulamakla sorumludur ve erişim engellendiğinde kullanıcıların oturum açmasını engeller.

Hata Mesajları:

• "Grup İlkesi istemcisi hizmeti oturum açamadı. Erişin reddedildi."
    • "Grup İlkesi istemcisi hizmeti oturum açamadı. Sistem, belirtilen hizmet için bağımlı hizmet veya sürücü başlatamıyor."

Nedenleri:

• Grup İlkesi ayarlarının hatalı yapılandırılması
    • Güvenlik yazılımının "gpsvc" hizmetine müdahalesi
    • Bozuk sistem dosyaları veya kayıt defteri girdileri

Çözümleri:

• Güvenli Modda başlat ve "gpsvc" hizmetini manuel olarak başlat.
    • Grup İlkesi ayarlarını varsayılana sıfırla.
    • Kayıt defterinde "gpsvc" hizmetine ait izinleri kontrol et ve gerektiğinde düzelt.
    • Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni (SFC) ve Dağıtım Görüntüsü Hizmet ve Yönetim aracını (DISM) çalıştırarak bozuk dosyaları onar.
    • En son Windows güncellemelerini yükle.

"Grup İlkesi istemcisi hizmeti oturum açamadı" sorunuyla karşılaştıysan, bu çözümleri denemeyi düşünebilirsin. Sorun devam ederse, ileri düzey sorun giderme için bir BT uzmanına başvurman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eğer ulaşılabiliyorsa windows + R tuş kombinasyonu ile çalıştır kutusunu açıp services.msc yaz oradan Grup İlkesi İstemcisi ni başlat ve başlatma şeklini otomatik seç.
  • Farklı bir kullanıcı ile girebiliyorum 2 kullanıcı var kendi kullanıcımla girerken o hatayı veriyor, bu girebildiğim kullanıcı oturumuyla dediğini yapayım dedim ama zaten başlamış ve otomatik olarak görünüyor. Kısacası işe yaramadı Çıldırıcam 4 gündür aynı şeyle uğraşıyorum ilk defa gördüm böyle bir hatayı :S Yinede teşekkür ederim uğraştığın için
  • Bende de bu sorun vardı. Ama ben bilgisayarı biraz kurcaladığım için olmuştu. çözüm:
    Bir oturuma girebiliyorum demiştin. o oturumu aç. başlat-çalıştır'a şöyle yaz : gpedit.msc

windows ayarları-güvenlik ayarları-yerel ilkeler-kullanıcı hakları
    yanda görülenlerin hepsine teker teker bas ve giremediğin hesabın kullanıcı olanların hepsini sil. not:everyone yazanları falan silme!
    sonra bilgisayarı yeniden başlat(umarım şifreyi unutmamışındır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-_g-_e-_ -- 21 Haziran 2011; 11:27:01 >
  • arkadaşlar benim pc güvenli modda dahi girmiyo misafir hesabı yok ben hiç giremiyorum ne yapmam gerek
  • yardım edecek kimse yok mu acill pc hiç açılmıyo formatta atamıyorum çünkü cd veya dvd sürücüsü yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: FK Designer

Farklı bir kullanıcı ile girebiliyorum 2 kullanıcı var kendi kullanıcımla girerken o hatayı veriyor, bu girebildiğim kullanıcı oturumuyla dediğini yapayım dedim ama zaten başlamış ve otomatik olarak görünüyor. Kısacası işe yaramadı Çıldırıcam 4 gündür aynı şeyle uğraşıyorum ilk defa gördüm böyle bir hatayı :S Yinede teşekkür ederim uğraştığın için

ben farklı bir kullanıcı ile bile giremiyorum oturum hiç açılmıyo bu hata çıkıyo sürekli lütfen yardım

• usb disk oluştur onla format at
  • Farklı kullanıcıdan oturum açabiliyorsan. Regedit ten değişiklik yaparak açabilirsin.
  • mirza72

tam masaüstü gelecekken oturum kapatılıyor yazıp başa mı dönüyor?
  • arkadaşlar ben hiçbirine giremiyorum 3 kullanıcı var 2 sinde hata veriyor 3.de yönetici ondada şifre var güvenli mod dan çalıştıra gpedit.msc
    yazıyorum fakat hata veriyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.