Şimdi Ara

Vista kullanıcı denetimi hesabı kapatma (çözüldü )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
14.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Toshiba Satallite A200-1SI model laptopum var. Vista yüklü. Ne yaptıysam ne ettiysem kullanıcı hesabı denetimini K-A-P-A-T-A-M-I-Y-O-R-U-M

başlat->ayarlar->denetim masası->kullanıcı hesapları->kullanıcı hesabı denetimini aç veya kapat buraya giriyorum karşıma kullanıcı hesabı denetimini (uac) açıp kapatabilmem için kutucuk çıkıyor ben şimdi bu kutucuğu işaretliyip tamam diyorum pencere kapanıyor, tekrar giriyorum bakıyorum seçtiğim halde seçili olmadığı görünüyor! ya pencereleri kapatıp tekrar açıyorum o kısmı o kutucuk yine seçili değil o şekilde hiç seçmeden tamama basıyorum yine pencere kapanıyor. Yani seçili olsada olmasada kullanıcı hesabı denetimi karşıma çıkıyor acayip sinirliyim ya.. saatlerdir ugraşıyorum antivirüs programına kadar herşeyi kaldırdım yok yine olmuyor.. ordaki kutucuk seçili değil şu anda ama yine soruyor.. ne yapnam gerek nasıl etmem gerek bilmiyorum arkadaşlar bi yardımcı olsanız pc de işlem yapamıyorum karşıma zart zırt uyarı çıkıyor... hem bu uyarı çıktıgı zaman 4-5 gün önce ben bu denetimi açmamıştımki nasıl olduda kendiliğinden açıldı bunuda anlamış değilim.....

bu arada bu değişiklikleri uygularken bile pc yi restart kendim yapıyorum bilgisayar yeniden başlasınmı diye sorma bile sormuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GLOCK-19 -- 20 Şubat 2009; 15:36:10 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Vista Kullanıcı Hesabı Denetimi Kapatma (Çözüldü)

Windows Vista'da Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC), sistem değişikliklerini onaylamanızı isteyen bir güvenlik özelliğidir. Ancak, bazı kullanıcılar bu özelliği rahatsız edici ve kısıtlayıcı bulabilirler. Bu nedenle, UAC'yi kapatma seçeneğin vardır.

UAC'yi Kapatma Adımları:

1. Başlat menüsüne tıkla.
    2. Arama kutusuna "UAC" yaz.
    3. Kullanıcı Hesabı Denetimi Ayarlarını Değiştir seçeneğine tıkla.
    4. Kaydırıcıyı en alt seviyeye, yani Asla Bildirme seçeneğine getir.
    5. Tamam'a tıkla.
    6. Bilgisayarı yeniden başlat.

UAC'yi kapattıktan sonra, sistem değişikliklerini yapmadan önce onay vermen gerekmeyecektir. Ancak, bu özelliği devre dışı bırakmanın potansiyel güvenlik risklerini bilmen önemlidir. Kötü amaçlı yazılımlar veya istenmeyen programlar, onayın olmadan değişiklik yapma fırsatı bulabilir. Bu nedenle, UAC'yi yalnızca sistemini iyi anladığında ve riskleri kabul ettiğinde devre dışı bırakmalısın.

UAC'yi yeniden etkinleştirmek istersen, yukarıdaki adımları uygulayabilir ve kaydırıcıyı Varsayılan Ayarlara (Bildirme Varsayılana Bağlı Olarak) seçeneğine getirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle, etrafı ban smileyine boğmayınız. UAC Uyarıları bazen çok sinir bozucu olabildiği gibi, aslında çok yararlı bir şey.

Size 2-3 yol sunacağım.

1. Windows Tuşu + R tuşuna aynı anda basıp Çalıştır'ı açın ve "msconfig" yazıp enter'layın. UAC uyarısına izin verin. Son sekme olan "Tools", Türkçesi "Araçlar" sanırsam oraya girin. Orada "UAC'ı kapatın" ya da "Kullanıcı Hesap Denetimi kapatın" diye bir şey olması gerek. Onu tıklayın ve Launch, Türkçesi "Çalıştır" ya da "Başlat" olabilir o tuşa basın.

2. Başlat menüsünü açın ve "cmd" yazın, yukarıda cmd.exe çıkacak ona sağ tıklayın ve "Yönetici olarak Çalıştır" diyin. Uyarıyı onaylayın, daha sonra açılan pencereye

%windir%\System32\reg.exe ADD HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v EnableLUA /t REG_DWORD /d 0 /f

yazıp enter'layın.

3. Eğer Ultimate, Enterprise gibi üst düzey bir Vista Edition'u kullanıyorsanız, UAC'ı devre dışı bırakmadan sadece sizin için uyarıları otomatik pas geçmesini sağlayabilirsiniz. Gene Windows Tuşu + R tuşuna aynı anda basıp "secpol.msc" yazıp enter'layın. Oradan güvenlik ve UAC ile ilgili kısım da, "Yöneticiler için" olan bölümü "İzin istemeden yükselt" olarak değiştirin ya da direkt 4. seçeneğe atlayın o otomatik halleder.

4.

http://www.tweak-uac.com/TweakUAC.exe

adlı programı indirip 2. seçeneği seçin. (2. seçenek Restart bile istemeden UAC'ı sessiz moda alır.) Bu otomatik halleder. Komple devre dışı bırakmak için 1. seçeneği seçin. (Programı 50 kere taratmanıza gerek yok, dijital imzalı. Vista'da açtığınızda pencere başlığı turuncu ya da kırmızı değil onun yerine gri görünecektir. Böylece güvenilir bir EXE olduğunu anlayabilirsiniz. Ayrıca program ücretsizdir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AreaOfEffect -- 19 Şubat 2009; 0:47:59 >

• Dediğini yaptım ilk 3 adımı uyguladım ve pc ye restart attım sorun halloldu artık sormuyor... Allah razı olsun üstad beni şu çileden çıkartan sorundan kurtardın. TweakUAC programına gerek kalmadan sorunsuz halledebildim. Kusura bakmayın gece yarısı zaten sinirle açtım konuyu o yüzden biraz smileyleri fazla kullandım Teşekkür ederim çok
  • ÇÖZÜLDÜ
    Başlığa ÇÖZÜLDÜ ibaresini eklersen o zaman smiley leri affedebiliriz. :)
    Anlayışın için teşekkürler
  • tamammı
  • Valla 2 yıl sonra benim basıma geldi programı kurarak halletim.Tesekkurler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.