Şimdi Ara

GSATA portları ne işe yarıyor Fark ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
5.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu anakarttaki GSATA portları ne işe yarıyor bide SATAII portlar var normalde benim hdd sataII-0 da takılı duruyor bu gsata kavramı ne anlama geliyor anlamış deilim dahamı iyi benim sataII hdd mi gsata portuna takabiliirmiyim kısaca bi bilgi verirseniz sevnirim..... denemk istedim ama hdd yi ucurmıyım diye denemedim bilmediğim için yani...

Ayrıca Vista kullanıyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz6578 -- 13 Temmuz 2007; 12:51:17 >

• Yaw biri bişey söylesin kısa bi açıklama okadar fazla derine girmeye gerekk yok... nette hep ingilizce açıklma var :):) pek anlayamadım da
  • ekşi sözlükte areels nickli kullanıcının girdiği madde şöyle:
    hem g-technology isimli firmanın ürettiği harici sata disklere verdiği, hem de gigabyte'ın anakart üzerine eklediği özel sata portuna verdiği isim. bizim için önemli olan ise gigabyte'ın gsatasıdır.

Yeterli mi?
  • bende okudum bunu ama hiç bi anlama gelmiyor... ne alaka şimdi yazı yani yazıdan bişey anlaşılmıyor daha açık anlatacak biri varmı arkadaşlar ben benim sataII diskimi takabilirmiyim bu porta takarsam ne olur takmassam ne olur ben bunun cevabını istiyorum bilen arkadaşlardan....
  • Anakart üstünde 2 tane sata kontrolcüsü var. Biri ICH8 (RAID özelliği yok)
    Diğeri ise Gigabyte'ın sata kontrolcüsü. Adına GSata demiş. RAID için. HDD'leri istediğine takabilirsin. Mor renkli portlar sanırım GSata portları. İstediğine takabilirsin. Ben turuncu portlara takmanı öneririm.
  • zaetn benimkiler turuncularda ama bi farkı var olmanı bunun hız konusunda fln 2 tane gsata portu koymuşlarsa diğerlerinden muhakkak farklıdır ve muhtemeln daha kalitelidir veri akışı fln bunu deneyen arkdaşlar varmı bizmle paylaşsalarda bu konuya bi açıklık getirsek demi????
  • bunu bende merak ediyom takıp test edicem ama hep unutuyom tahminen bi farkı yoktur hız konusunda bakalım daha acıklayıcı anlatılırsa merakımız gider bu aksam bi deneyim bakalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu tuşlar ne işe yarıyor???
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bunu bende merak ediyom takıp test edicem ama hep unutuyom tahminen bi farkı yoktur hız konusunda bakalım daha acıklayıcı anlatılırsa merakımız gider bu aksam bi deneyim bakalım
  • Turuncular yani ICH8 portlar daha hızlı olabilir. Ama fark en fazla %5 olur. GSata'lar ICH8'in eksik kaldığı RAID desteğini sunuyorlar. Başka farkı yok.
  • yani şimdi ben gsata portuna taksam diskimi bişey olmaz demi herhangi bi sorun yaşamam....
  • Yaşamazsın.
  • Arkadaşlar evet taktım sorun yaşamadım herhangi bi hatta performans artışı oldugnu söyleyebilirim..... Büyük dosyaları önceden 5-10 mb/s atarken şimdi büyk dosyaları 20 mb/s altına düşürmüyor gayet iyi bi şekilde hız artışı olmuştur... Daha performanslı yani eğerki anakrtınızda böyle bi portunuz varsa sata2 diskiniz varsa kesinlikle GSATAII portlarına takmanızı öneririm......
  • GSATA portları raid ve ahci destegini veriyor. Sarı portlarda da sözde ahci destegi var ama kullanılmıyor. ahci ncq destekli harddiskler için anakartta bulunması gereken özellik. yani sadece gsata portuna harddisk bağlamakla bitmiyor iş. anakarttan ahci modunu da acıp ahci driverlarını indirip disket yapıp windows yüklerken göstermek sonra windowstan driver ını yüklemek gerekiyor bu konuyla ilgili defalarca yazı yazdım başlık actım isteyen olursa ayrıntılı yine anlatırım.
  • evet ahcı destegı var ana kartın onuda aktif ettim...... başka ne yapmam gerekecek ne driverı kurcam başka...
  • biosta üstteki ahci enable ayarı sarı sata portları için intel in sözde verdiği destek ama kullanamadım. altta onboard olarak ide ahci raid die bi secenek var işte orası gigabyte ın eklediği ide ve gsata portlarının ayarlandıgı yer. eger mor olan gsata ları kullanacaksan biostan alttaki ide olan yeri ahci yapmalısın üsttekini disable etmelisin yok sarı ya takcam diosan ozaman da üstteki ahci mod u enable a getirmelisin. intelin verdigi destek sitesinde matrix storage die bi programla sağlanıo windows kurarken de yine sitede olan disketi oluşturman gerekio ben denedim yapamadım. gsatalar için gigabyte ın sitesinden sata/raid driver ı ve disket kurulumu için olan dosyaları indiriosun windows kurarken bu disketle kuruosun.
  • Evet arkadaşlar p35c-ds3r anakart aldım gsata yeri var şimdi ben 1 adet sata 2 hdd aldım hangi bağlantıyı kullanırsam performansı daha iyi olur?
  • Arkadaşlar gıgabyte anakart kullanan yokmu?
  • Hacım hangisini kullanırsan kullan farketmez. Çok büyük performans farkı yok.
  • Ben de Gigabayte MA790FXT-UD5P anakart var. Bu ankartta 6 adet normal sata 4 adet te g-sata var. Ben şimdi bu anakarta 9 tane harddisk 1 tane de sata dvd-writer takmak istiyorum ama 2 tane harddiski veya 1 harddisk 1 dvd-writerı görmüyor pc, ne yaparsam bütün harddiskleri ve dvd-writer'ı çalıştırabilirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.