Şimdi Ara

GSS borcunu ödemezsek ne olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu haksız şekilde yazılan borcu ödemezsek ne gibi bir durumla karşılaşırız, ileride haciz vs durumu olur mu ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

GSS Borcunu Ödemezseniz Ne Olur?

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcunu ödemezseniz, yasal sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. GSS borçları ödenmezse aşağıdaki yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz:

• İcra İşlemleri: GSS borcunu ödememeniz durumunda, ilgili kamu kurumları yasal takip başlatarak icra işlemlerine başlayabilirler.
    • Banka Hesabınıza Haciz: GSS borcunuzu ödemediğiniz takdirde, banka hesabınıza haciz konabilir.
    • Mal Varlığınıza El Konulması: Eğer GSS borcunuzu ödemezseniz, mal varlığınıza el konularak borcunuz tahsil edilebilir.
    • Yurt Dışına Çıkış Yasağı: GSS borcunuz belirli bir miktarı aşarsa, yurt dışına çıkışınız yasaklanabilir.

Ayrıca, GSS borcunuzu ödememeniz durumunda GSS kapsamınızdan çıkarılabilirsiniz. Bu durumda, sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkınızı kaybedersiniz.

GSS Borçlarını Ödemenin Önemi

GSS borçlarınızı zamanında ödemek, yasal yaptırımlardan kaçınmak için önemlidir. Ayrıca, GSS kapsamında kalarak sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edebilirsiniz. GSS borçlarınızı düzenli olarak ödeyerek sağlıklı bir gelecek için yatırım yapmış olursunuz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Haciz maciz olmaz, sadece sgk anlasmali herhangi bir hastanenin saglik hizmetinden devlet tarafindan karsilanmazsiniz. Paranizla muaneye olursunuz. Ornegin sgk'niz yok uzman bir doktorun muayene ucreti 300₺ ise, siz 150₺ odesirsiniz sigortaniz varsa. Yoksa 300₺. + eczaneden ilac alirken ilacin tam tutarini odersiniz. Keza bu tum islemlerde geçerli olur, tetkik islemleri vs dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodimus01 -- 14 Kasım 2019; 0:20:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beyler ben Gss yi ödüyorum ama olaki acil durum oldu ameliyet vs durumunda Gss ameliyat masraflarını karşılıyormu ? Sonuçta işte çalıştığımızda iş verenin sigortaya ödediği miktar kadar gss ödemiyoruz.
    Bu konuda bilgisi olan varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONUR_345241

Beyler ben Gss yi ödüyorum ama olaki acil durum oldu ameliyet vs durumunda Gss ameliyat masraflarını karşılıyormu ? Sonuçta işte çalıştığımızda iş verenin sigortaya ödediği miktar kadar gss ödemiyoruz.
    Bu konuda bilgisi olan varmı ?
    Herkes kendi gelir grubuna göre öder sağlık sigortasını. Kimin kadar ödeyip ödemediğiniz önemli değil. Tabi ki karşılar. Detayını bilmemekle beraber karşılamadığı bazı durumlar olabilir. Keyfi estetik gibi.
  • git sgk ya gelir bildirimi yaptır. gelirin yoksa ödeme yapmasan da oluyor ama gelir bildirmediğin yıllara ait borçlar duruyorsa onları gecikme zammıyla birlikte şırıngayla çekerek alırlar. bence fazla zaman kaybetmeden gelir bildirimi yaptır ve git sgk da durumu anlat. param yok neyini ödiyim kardeşim de açık açık söyle. onlar çıkar yol neyse gösterirler. eğer borçtan kaçarsan dediğim gibi gecikme zamları zamanla borcu 2 ye katlar.
  • ONUR_345241 kullanıcısına yanıt
    evet ameliyat masraflarını karşılar. aynı normal sigortalı gibisin.ufak farklar var.örneğin çocuğun oldu doğum yardımlarını alıyorsun fakat bir kısım yardımı vermiyorlar.ufak farklar olabiliyor. tarım sigortası diye bişey var ben sigorta primlerimi kendim yatırıcam dersen ek5 tarım da yaptırabilirsin. asgari ücret üzerinden sigorta primlerini yatırıp sağlıktan da yararlanıyorsun fakat aylık ödemeleri şuan 750lira civarı ve her yıl kabaca yüzde 10civarı zamlanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ödeyin olm borçcunuzu hem 25 yaşını geçmişsiniz hemde çalışmıyonuz yatıyonuz tüm gün ödeyinde suri kardeşlerimiz daha iyi şartlarda muayne olsun çocuk doğursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MysticDesign -- 14 Kasım 2019; 11:44:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ödemeyin olum enayi misiniz,zaten siliniyo
  • kurumda 10 yıllık zaman aşımı var sigorta primleri ile ilgili bu 10 sene dolmadan kurum muhakkak takibe düşer, düşecektir. ödemeyin diyen arkadaşlara saygım sonsuz yarın ne getirir bilemeyiz ama şu an durum bu. örnek 2012 yılından kalma borcunuz var kurum muhtemeldir 2022'den önce 2020 veya 2021 de hop diye icra takibi başlatabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.