Şimdi Ara

GSS İPTAL EDİLSİN! YADA İSTEĞE BAĞLI OLSUN! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
4
Favori
35.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
461 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kerimcem

yoo bu adam muhtemelen 30+ artık geleceğini düşünmesi lazım artık, gss bende karşıyım ama böyle tiplere güzel oluyor aslında...yeni mezun genç işsizi anlarımda bu senelerce ya kaçak çalışmış yada yan gelip yatmış...

Alıntıları Göster
    Bir şeylere ( SAP ) olan kişi öncelikle üslubuna dikkat et terbiyeli ol değilsen annenden babandan terbiye vermesini rica et kendi aciz varsayımların ile yola çıkarak insanlara laf atma. Mesela yılın 9 ayı yurt dışında çalışıyorumdur banane buradaki gssden? muhtemelen senin gibi tiplerde her halta sap olup kanunların arkasından dolanarak her şeyden beleş faydalanan tiplerdir ki senin öyle olduğunu düşünüyorum.

Geleceğimi düşünürüm yada düşünmem bu seni en ufak şekilde enterese etmez kaçak hiç bir zaman çalışmadım yan gelip yatmışsamda anamın babamın sayesinde yatmışımdır senin zoruna giden ne? yatabiliyorsan sende yatsaymışsın ancak ben yurt dışında oldum genelde.

Senin gibi bir tip olsam fırıldaklar çevirir gider o yeşil kartı alırdım ancak yasalara her zaman uyarım beğenmiyorsam da kendi çapımda eleştirrim açtığım bu konu sadece kendi şahsım için değildi.

Neyi sevip sevmediğinde tamamen sana kalmış görüyorsun bizde senin gibi tipleri sevmiyoruz ama burada cevap vermek zorunda kalıyoruz yapacak bir şey yok.

• DaLminSSaH D kullanıcısına yanıt
    30+ yaş hayattan kaçan işsizlere güzel iyi oluyor buda benim kendi kişisel düşüncem düşün gelicen 70 yaşına bir emekliliğin bile olmuycak hatta bir kız bile evlenmez senle senin iyliğin için yazdım ben yanlış anlama..ayrıca ailenin adam gibi sigortalı iş bul çalış çalış diye kafanın etini yediğinden eminim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Ocak 2020; 21:57:11 >
  • quote:

30+ yaş hayattan kaçan işsizlere güzel iyi oluyor buda benim kendi kişisel düşüncem düşün gelicen 70 yaşına bir emekliliğin bile olmuycak hatta bir kız bile evlenmez senle senin iyliğin için yazdım ben yanlış anlama..ayrıca ailenin adam gibi sigortalı iş bul çalış çalış diye kafanın etini yediğinden eminim..
    Ben ne yazıyorum sen ne cevap veriyorsun görüyorum ki hiç utanma duygun da yok ben yurt dışı diyorum sen hayat 70 yaş kız diyorsun belli ezik olduğun ağrına giden şeyler olmuş hayatta belki emekliliğe ihtiyacım dahi olmayacak ama düşünmüyor sadece yazıyorsun çünkü düşünme yeteneğini kaybetmişsin genç dostum ne kullanıyorsan bırak acilen o beleş yararlandığın sigortanla amateme yat şahsi düşüncem senin iyiliğin için yazıyorum sakın yanlış anlama ha.

• DaLminSSaH D kullanıcısına yanıt
    bukadar tuzun kuru iyisin ozaman 5.000 lik borcu bukadar ne takıyon birader? komik olma kendinle çelişme bir zahmet...hehe biz eziğiz tüm mükkemmeller zenginler ceolar iş adamları burda toplanmış zaten kesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Ocak 2020; 22:5:41 >
  • quote:

bukadar tuzun kuru iyisin ozaman 5.000 lik borcu bukadar ne takıyon birader? komik olma kendinle çelişme bir zahmet...hehe biz eziğiz tüm mükkemmeller zenginler ceolar iş adamları burda toplanmış zaten kesin
    Tuzum kuru yada ıslak yada hiç biri ben haksız yere alınan bir paradan bahsediyorum 5 bin değil 5 lira da olsa dert ediyorum bu gss den senin gibi beleş yararlananlar dışında memnun olan daha bir kişi görmedim! e gss den önce zaten yeşil kart vardı ancak yok baktım da kesinlikle kaileye alınacak tenezzül edip cevap yazmaya değecek bir tip değilsin.

Sana son cevabım ve tavsiyem genç arkadaş hayatta her yerde böyle olma aş o içindeki ezilmiş duygularını derin bir nefes al ileriye bak yoksa girdiğin her tür ortamdan dışlanır kabul görmezsin özellikle kızlardan

• ALLAH MUHAMMED (SAV) AŞKINA KONUYU ÖNE ÇIKARIN

YAV SAĞLIK SORUNLARİM VAR HASTANEYE GİDEMİYORUM HALA 1200TL BORCUM VAR KAC YİLDİR GOZLUK CAMİ DEGİSEMİYORUM

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GSS ye karsiyim ama

Acil disinda sigortasiz kisilerin belese bakilmasina da karsiyim (suriyeliler dahil)

Vergi verenler belescilere bakmak zorunda degil...

İssiz kaldigindada prim gunune gore issizlik maasi suresince de bakilsinlar tamam da

Yukardaki arkadasin yazdigi acayip 1500 tl borcu varmis gozluk alamiyormus neden alamiyor gozlugu yazdirip para odemeden belescilik yapmak istiyor da ondan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ponchik

GSS ye karsiyim ama

Acil disinda sigortasiz kisilerin belese bakilmasina da karsiyim (suriyeliler dahil)

Vergi verenler belescilere bakmak zorunda degil...

İssiz kaldigindada prim gunune gore issizlik maasi suresince de bakilsinlar tamam da

Yukardaki arkadasin yazdigi acayip 1500 tl borcu varmis gozluk alamiyormus neden alamiyor gozlugu yazdirip para odemeden belescilik yapmak istiyor da ondan
    Suriyelilere milyarlarca dolar harca buna benzer sırf prestij adına milyarlarca dolarlık şey yap yetmesin iktidar çocuklarının yaşantılarınıda görmüşsünüzdür kalk milletinin 88 lirasını zorla al hiç bir istek yada rıza olmadan ben böyle yaptım böyle olacak diye dayat büyük ve güçlü devletler bu gibi şeyleri ücretsiz halkına sağlar ki sağladıkları sözüm ona gss her şeyi de kapsamıyor.

• Bende gss karşıyım. Üniversitesi bitmiş birine hemen borç kitlemek yanlış birşey. Ama bana faydasının da olmadığını göz ardı edemem. İş bulmak için oraya buraya tanımadığım yerlere gidip haber salıp bir şekilde iş buldurttu bana 🙂.

• ponchik P kullanıcısına yanıt
    Acil dışında sigortası olmayan kişilere zaten ücretsiz bakılmadı.Başıma geldi.Arkadaş gibi göz numaramı öğrenmeye gittim.Ancak para vermediğim için reçete yazamadılar.Bunun üstüne vezneye gidip ödeme yaptım.2019 yılı sonuna kadar faydalanabilen kesim sigortası olup borcu olanlar.Şimdi sigortalı işe girsem borcu kapatmadan yine ücretsiz faydalanamıyorum.

Yılda 1 defa hastahaneye gitsem 50 bilemedin 100tl vezneden para yatırıp yararlanabiliyorum.Ama GSS için her ay 88tl ödemek çok saçma.Üstelik bu ödediğim para hiçbir şeyi karşılamıyor.
  • quote:

30+ olup 3 ay bile çalışma hayatı bile olmayan psikolojisi bozuk insanlar için bence son derece güzel piskolojik fişek , aileye yükler gss ye tam destek bu konuda..yanlız yeni mezun arayıpta iş bulamayan arkadaşları bu konuda ayrı tutuyorum tabiki onlarınki zaman aşımıyla silinsin yazık günah..

Alıntıları Göster
    Bu seni ve devleti değil o kişiyi ve ailesini ilgilendirir. O işsiz kişiye devlet değil ailesi bakmış oluyor zaten. Çalışmadığı için de devlet olanaklarından yararlanamıyor. İyi bir yaşam tarzı değil fakat kimseye bu sebepten dolayı borç bindirilmemeli. Devlet insanları çalışmaya teşvik etmek istiyorsa istihdam alanları yaratıp işsizlik oranını düşürmeli ve çalışma şartlarını iyileştirmelidir.
    Öyle durduk yere borç yazarak kimseyi çalışmaya teşvik edemezsin.

• 25 yaşını doldurdum , iş ariyorum ve ailemden para almıyorum ve maddi durumum yetersiz oldugu için bu birikmis parayi odeyemiyorm odeyemedigimden hizmetten faydalanamiyorum ama işe girdikten sonra faydalanmak için ödemek zorundayim yani almadigim hizmeti ôdemeyi zorunlu tutuyorlar suriyeliler bedava yaeaelaniyor

• Change org imza kampanyasi baslatip sosyal medyada yayalim ne dersiniz? Bununla ilgilenebilecek bir arkadas varsa belki ses getirebiliriz. Borclu oldugumuz halde hizmet alamayip borcumuzun tekrar etmesi nasil sacma bir durum

• Gss ölümü gösterip sıtmaya razı etmektir. Rant kapsısıdır. Siyasidir. Kaldırılmalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bykclk

Change org imza kampanyasi baslatip sosyal medyada yayalim ne dersiniz? Bununla ilgilenebilecek bir arkadas varsa belki ses getirebiliriz. Borclu oldugumuz halde hizmet alamayip borcumuzun tekrar etmesi nasil sacma bir durum
    Ben varım !
  • Doğru söylüyorsun kullanmadigin bir hizmetten senden para istemesi ve ya borçlanması hukuk ve insanı suçtur
    Eğer kişi işten çıktıysa işe girene kadar 2 yil ücretsiz sağlık verilmesi..
    Artı hiç hastaneye gitmemiş bir vatandaştan zorunlu sağlık ücreti tahsilatı veya borçlanmasi hukuk dışıdır
    Eğer sağlık hizmet-i randevu aliminda yoksa son 6 ay veya 1 yili tahsil edilmesi lazim
    Yada önceki borçları saglik hizmet-i kullanmadiysa silinmesi lazim

• Sistem son derece başarılı ve faydalı... Fakat isteğe bağlı olursa!

Bunu zaten işsiz olan insanlardan para alarak yapamazsın. Bunu isteğe bağlı yaparsın isteyen faydalanır. İstemeyene zorla haraç kesmezsin.
  • Bykclk kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaLminSSaH -- 10 Ocak 2020; 15:15:35 >

• Çok basit bir soru: 8 yıldır işsiz güçsüz olmak seni rahatsız etmiyor da GSS primi ödemek niye rahatsız ediyor?
    Eğer halin vaktin yerindeyse, serbest meslek erbabı olur bağ-kur'a kayıt yaptırır, ve düzenli primleri yatırırsın. O da yok.
    Kaçak çalışıyorsan zaten hiç şikayet etmeye hakkın yok. Ben sistem dışında kalmak istiyorum diye birşey yok, çünkü vatandaş olarak hakların var, acile gittiğinde devlet sana bakmak zorunda, sana yol yapmak zorunda, çöplerini toplamak zorunda, elektrik internet ayağına getirmek zorunda, kolluk kuvvetleriyle güvenliğini sağlamak zorunda... çocuk da değilsin, kazık kadarsın, ee?
    Türkiye'de sosyal güvenlik hiçbir zaman isteğe bağlı olmadı, herkes sosyal güvenlik yaptırmak zorunda. Bu durum sana çok koyuyorsa git yasal bir mücadele başlat, avukatlara danış, nasılsa çalışmana gerek olmayacak kadar zenginsin avukat ücreti sana koymaz, değil mi? Onu da yapmıyorsun. İnternete takılıp kalmış asosyal zavallılardan birisin işte. Yalan mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şuan isteğe bağlı zaten SGK dan iptal / aktif edebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.