Şimdi Ara

GSS Prim Borcu Olanlara Yasal Takip Mesajı Atılmaya Başlandı ! (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
965
Cevap
22
Favori
42.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yazdığımın gss le alakası yok adam kapitalizmi yıkıyor.

suriyelilerin alın terleriyle çalıştığı işlere sigorta bağlamıycaz 2024 model nazilik yapıcaz oldu.

Her eğitimi dandik,kariyeri 0 gencede dolgun ücretli masa başı kalifiyeli yatış işler bulup topluma kazandırılcak,birde k.k vaadini yapalım isterse muhtarın yanına oturtalım,sinek kovalama işi yapsınlar 

güzel ütopya yakında akp gidersede ,hayatlarında çok bir cacığın değişmediğini görünce muhtemelen psikolojik çöküm olucak bunlarda.  hayattaki başarısızlıkların nedeni akp chp değil kafalarına donkkk diye ses gelecek zamanı gelince.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Ekim 2024; 19:2:48 >
  • UltimateRs U kullanıcısına yanıt
    Sorunun cevabı basit, çünkü gssyi akp çıkardı, mültecileri akp getirdi. Yıllardır sırf akp uğruna gerçeklikten uzak yazıp duruyor.

Forumda bu üyeyi ciddiye alan kaldığını sanmıyorum. Pek çok saçmalıkları diğer akplilere bile fazla geliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Ya kerim sık , arkadaşın vs diye kafana göre hikaye uydur ama yalvarıyorum sana, cevaplarına eklediğin linkler yazdıklarını doğrulasın.

Bir değil iki değil bu yav..

Attığın linkte ne yazıyor

Göçmen Sağlığı Merkezlerindeki sağlık hizmetlerinin giderleri Avrupa Birliği fonlarından karşılanmakta ...

Şimdi asıl soru sosyal medyada paylaşılan 2.kademe sağlık kurumlarındaki bekleme ekranlarındaki suriyelilerin masraflarını kim karşılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morphine84 -- 15 Ekim 2024; 20:56:20 >
  • morphine84 M kullanıcısına yanıt

her suriyeli gss0 değilki alnın teriyle çalışıyor adam sgk yı kapıyor hakkı tabiki bedava bakılacak prim ödüyor.

sen almanyaya göçsen işe girsen sana sigortamı yapmayacaklar ?

gss 0 olanlar ender artık suriyelilerdede 10+ sene geçti üstünden onun ilk zamanlardı o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Ekim 2024; 21:11:7 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Bilemiyorum kerim resmi rakamlardan gidelim ...

21 Ağustos 2024 – Göç İdaresi Başkanlığı

Ülkemizde 3 milyon 99 bin 524’ü geçici koruma altında bulunan Suriyeliler, 221 bin 353’ü uluslararası koruma kapsamında bulunan yabancılar ve 1 milyon 104 bin 353’ü ikamet izniyle kalan yabancılar olmak üzere toplam 4 milyon 425 bin 230 yasal kalış hakkı bulunan yabancı bulunmaktadır.

Suriye’den gelen Suriye vatandaşları, vatansızlar ve mülteciler Türkiye’de geçici koruma 

kapsamındadırlar. Yetkili makamlara kayıt olarak geçici koruma uygulamasına dâhil olan 

kişilerin kamuya ait sağlık kuruluşlarında sağlanan sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak 

yararlanma hakkı vardır.

buna karşılık 2023 yılında çalışan suriyeli sayısı

108.000 miş..

Neyse konu ekseninden sapmasın.

Yahu bu kadar toplanan vergiyle ne yapıyorlar.

Vergi temelde; devletin kamu hizmetlerini finanse edebilmesi, altyapı yatırımları yapabilmesi ve toplumsal refahı sağlamak için alınır. Eğitim, sağlık, güvenlik gibi kamu hizmetlerinin sürdürülebilmesi ve ülke ekonomisinin dengede tutulması için kullanılır.

imiş..

• Askerlik bitti iş aradığım bi kaç aylık süre oldu o sırada yapıştırmışlar şimdi fark ediyorum. Bu nasıl bir acımasızlık ya vatan borcunu ödedik sözde inanırsan...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • chp.org.tr
    Gamze Şengel Taşcıer: “Af Yandaşa, Bütçeye Yükü Vatandaşın Sırtına”
    https://chp.org.tr/haberler/gamze-sengel-tascier-af-yandasa-butceye-yuku-vatandasin-sirtina
  • Clint Sexwood kullanıcısına yanıt

vatan borcu olmuş artık 750 lira

• haber3
    Borcu olanlara kritik uyarı: 1 Ocak itibariyle sağlık hizmeti alamayacaksınız
    https://www.haber3.com/ekonomi/borcu-olanlara-kritik-uyari-1-ocak-itibariyle-saglik-hizmeti-alamayacaksiniz-haberi-6205381

en sonunda kamu hastanesi denilen leş yerlerden kurtuluyoruz, almayacaklarmış, lan almayın zaten, o leş yerlerde tedavi olunmaz !... parası neyse veririm giderim özele. Keşke sağlık tamamen özelleştirilse ve gss kaldırılsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 17 Ekim 2024; 1:22:56 >
  • power-pc P kullanıcısına yanıt

Tebligat geldiyae ayvayi yedin. Bankada paran varsa" seve seve" alacak senden o paryai üstüne bir de mal gibi büro avukat ücreti oder iti kopegi de sebeplendirirsin. Daha da sinirlenir, delirirsin. Yanliş sekilde yonlendirmeyin insanlari.

Ben de ödemedim ben de mesajlara itibar etmedim ama yazili tebligat gelirse anladin sen onu seve seve kanırtarak alirlar bizden onu ama oyle ama boyle ya maasindan keser ya da ileride bir sey alirken, devrederken ödemeden faiziyle bindire bindire alır.

Söyledigin seylerde dogru olan tek sey bunun hukuksuz olmasj ve ahlaksizca olmasidir. Evet, tebligay gelmediyse korkulara da boyun egmemek lazim. O zaman odeyen de keriz konumunda oluyor. Bi zahmet ödeme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem kayıtsız vergisiz çalışın cukkanızı doldurun hemde sitem edin oldu, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile kayıtsız vergisiz sigortasız çalışmak gelir elde etmek suçtur.. 

Sizlere iyi yapıyorlar çatır çatır alsınlar hak ediyorsunuz.

Gss yi genel olarak destekliyorum ama işsiz ve zor durumda parası olmayan gerçek anlamda fakir olan gençlerin tutup da ana babası dıdısı yerine kendi mal ve para varlığına bakılsa benim için bir saçmalığı kalmaz sonuna kadar desteklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Ekim 2024; 13:1:16 >
  • nerden biliyosun kayıtsız çalışıldığı diye sorarlar adama kerimcim

umarım sende işsiz kalırsın yada işin bozulur

Bunun mesajı dikkate alınmaz. Kafasına göre sallıyor. Bunun evine bile kağıt gelmiştir.  

kayıtsız çalışmıyorsa çatır çatır sgk sını ödesin canım,sgk sız çalışmakta,çalıştırmakta açık kanunlarımıza göre sabitlenmiş suç.

devletimin yerinde olsam devleti keklemekten kandırmaktan dolandırmaktan ayrı dava açarım bunlara tek gss kesimi ödül gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Ekim 2024; 15:46:52 >
  • krstarica kullanıcısına yanıt

ne kağıdı ne tebligatı geçin bunları, bu asılsız haberleri küçük gobbels faho yayıyor, amaç korkutup ne koparabilirsek zihniyeti. bunların benden alabileceği hiç bir şey yok, gelsinler borçlarıma el koysunlar. ayrıca eve gelen her tebligatı almak zorunda değilsin ,postacıyı çok kere geri gönderdim. bir devlet böyle olmamalı, fakirden, işsizden ne koparırsak koparalım zihniyeti, gitsinler yandaş işadamlarından almadıkları trilyonlarca lira vergiyi alsınlar. mesela önce cengodan başlayabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 17 Ekim 2024; 15:57:37 >
  • tehditlerin bini bin para. kimse sesini çıkaramasın diye yeni moda hapis cezası. ne yaptı bu gençler hapis yatacak. işsiz olmak bunumu gerektiriyor. annebabasının evinde kalan psikolojisi zaten iyi olmayan gençlere tebligat gönderip akıl almaz tehdit metiyeleri düzmek nedir. iyice dibe sürüklemekmi. aklınca kaynak yaratmışlar. çoğu kişinin haberi bile yok otomatik borç yazıldığından. 10 senelik zaman aşımına uğramış borçlar var. ben yaptım oldu kanunu biran önce ya düzeltilmeli yada tamamen kaldırılmalıdır. belliki olmamış.

• Tam oyle değil gelenlerin büyük çoğu kaçak göçek çalışıp parası malı mülkü geliri olanlar tek donu olan gencin kokulu donunu alıcak değiller.

Bilerek olayı manipüle ediyorlar burada işlerine geldiği yerden.

Hem açık suç işliyorlar birde zeytinyağ gibi üste çıkıyorlar sonunda hapis bile yatma var sgk sız çalışmanın inş oda en yakın zamanda uygulanır.

• power-pc P kullanıcısına yanıt

Elle tutulur bir tarafi yok yazdiklarinin. Sen hayal dunyasinda yasamaya devam et. Paran yoksa alamaz bir sey zaten almayaca degecek bir seyin de yoktur bir hayatinda yoktur, devlet ama herkes sen degil. Mali mulku evi aracı olan da var. Devletin haksiz da olsa hukuksuz da olsa, resmi bir tebligatinda " seve seve" alır senden onu. Kagidi almamak falan cahilce konusmalar sen o kagidi al ya da alma istersen sobaya at yak, tebliğ edildigi andan itibaren senden onu nasil aliyor izlersin. Bi de avukatlik masraflari girer x2 olarak ödersin.

• O durumda haksız hukuksuzluk yok gayet hak ve hukuklu ülkede 80+ yıldır sgk sız çalışmak suçtur hiçte akp yasası olayı değil bu.

Siz dua edinde şu olmasın sen bal gibide çalışıyorsun diyip okkalı geriye dönük sgk primini isteme hakları bile var onu isterseler faiziyle x30 katı olur bence gss ödül sizlere.

Hesabınıza ritmik düzenli yatan paraları bana yatan işsizlik acıma bağış paraları olarak özetlerseniz bilemem hakime. yermi pek sanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Ekim 2024; 17:28:43 >
  • İşçi işe başlamış ancak SGK beyannamesi verilmediyse asgari ücret tutarında para cezası verilir. İşçi sigortasız olarak 1 aydır çalıştırılıyorsa cezası 20.516 TL'dir. İşçi sigortasız olarak 2 aydır çalıştırılıyorsa cezası 41.032 TL'dir. İşçi sigortasız olarak 5 aydır çalıştırılıyorsa cezası 102.580 TL'dir.

https://kadimhukuk.com.tr/makale/sigortasiz-isci-calistirma-cezasi/#:~:text=%C4%B0%C5%9F%C3%A7i%20i%C5%9Fe%20ba%C5%9Flam%C4%B1%C5%9F%20ancak%20SGK,%C3%A7al%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1r%C4%B1l%C4%B1yorsa%20cezas%C4%B1%20102.580%20TL'dir.

keşke kanunlar nizami uygulansa ülkemde o gss li sayısı %70 düşer.

kafaya göre hak hukuk yazmakla olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Ekim 2024; 18:17:45 >

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.