Şimdi Ara

GTA 5 SLI GTX 970 FPS ve VRAM SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cuma günü 970 sli yapmış bulunuyorum. Sıkıntı Gta 5'in ultra ayarlarda 970 SLI ile 60 fps üzerinde vermesi gerekirken 40-50 civarında olması, ani fps droplar yaşaması. İşin en ilginç tarafı ise tek 970 varken ultra yaptığım halde 4 gb vram i zor doldurmasına rağmen şu an direk 8 gb vram i aşması. 8.300 mb civarında vram kullanıyor kısacası...

Aynı sorun ile karşılaşan oldu mu bilmiyorum ama yabancı forumlarda da aynı sorunu yaşayan ve çözemeyenler var sanırım. Son patchten sonra saçmaladığının herkes farkında zaten.

Yardım edebilecek varsa şimdiden teşekkür ederim.

• sürücü ayarlarını kontrol ettiniz mi ? oradan max performansı seçip birde sürücüden aa vs kapatıp deneyin.

msı afterburnerdan limitleri sona çıkardınız mı ?
  • İşlemciniz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shmurda

İşlemciniz nedir?
    İşlemcim i5 4670k @Shmurda

Nvidia experience dan da özellikle kontrol ettim max performansda denemedim zaten sli ile 60fps yi de göremeyeceksem sli yapmanın ne anlamı var ki? @Tolgá

Açıkçası sıkıntı 8 gb vram i dolduruyor gözükmesi ve ona göre çalışması...
  • İlginç, fx6300 4.8ghz Gtx 960 4g AA ve gölgeleri kapatarak vram 3,5 civarı fps %80 oranında 60 da sabit.
  • Drajuva kullanıcısına yanıt
    8GB vram mi 4 olmasın? Sli yaptığınızda 4+4 olmuyor malesef. Ayarları ona göre yaparsanız belki fps artabilir.
  • iseminoglu İ kullanıcısına yanıt
    Hocam 4+4 olmuyorsa oyunun görüntü ayarları kısmında neden kullanılabilir alan 8 gb gözüküyor?
    Ss atabilir misiniz bir yanlışlık olmalı. Dx12'de toplanacak diyorlardı ama Dx11 için mümkün değil diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iseminoglu -- 15 Haziran 2015; 17:09:34 >
    GTA5'in sli scaling yüzdesi iyi değil.Nvidia Inspector programını indirip GTA5 profilini aktif edince bir miktar iyileşmeler oluyor ancak yine de yeterli değil.Ben de gölgeleri kısmama rağmen GTA5'te 65 fpsleri görünce sinirlendim sattım 970'leri.Böyle saçma sapan birşey olamaz.Oyunun AA sisteminde Crysis 3'teki gib arıza olduğu açık.2X MSAA ve FXAA açılıp TXAA kapalı önerilmiş hep...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 15 Haziran 2015; 17:47:25 >
  • iseminoglu İ kullanıcısına yanıt
    Buyrun hocam
     GTA 5 SLI GTX 970 FPS ve VRAM SORUNU
    Win 10 falan mı çıktı ben yokken? İlk defa iki ekran kartının toplandığını görüyorum. Diyecek hiçbir şeyim yok. Kafam basmadı.
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Açıkçası ben de çok sinirlendim... Son patchden sonra fps düşüşlerini herkes yaşıyor ben de ani olarak yaşıyorum o düzeltilir bir sonraki patch ile ancak bu çok saçma...

Bir de inspector ile gta 5 i nasıl aktif ediyoruz hocam ben bulamadım.

Not: Tamam buldum teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drajuva -- 15 Haziran 2015; 19:57:20 >
    Vsync kapatın ve win 10 mu kullanıyorsunuz?
  • 8 gb nin hepsinin dolmasinin sebebi ayni verileri 2 kere bellege almasinda dolayi aslinda 4 gb. 8 yazdigina bakmayin. Bunun sebebi ise gpu lar paralel calisabilir ama ramleri calisamaz iki ramada ayni veriler yazilip her gpu kendi ramini kullanarak islem yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B780E0A07

8 gb nin hepsinin dolmasinin sebebi ayni verileri 2 kere bellege almasinda dolayi aslinda 4 gb. 8 yazdigina bakmayin. Bunun sebebi ise gpu lar paralel calisabilir ama ramleri calisamaz iki ramada ayni veriler yazilip her gpu kendi ramini kullanarak islem yapar.
    Aynı düzeneği bende kullanıyorum.
    Ayarlar şu sitedeki gibi:http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/evga-geforce-gtx-980-ti-superclocked-acx-2-0/15/
    Sadece çözünürlük 1920x1080
    110 fps ortalama alıyorum.
    İsterseniz bu ayarlarda bir deneyin bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: APOLL0

Aynı düzeneği bende kullanıyorum.
    Ayarlar şu sitedeki gibi:http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/evga-geforce-gtx-980-ti-superclocked-acx-2-0/15/
    Sadece çözünürlük 1920x1080
    110 fps ortalama alıyorum.
    İsterseniz bu ayarlarda bir deneyin bakalım.

Alıntıları Göster
    fxaa,txaa ve mssaa kapatın bu oyunda sorunlu.reflection msaa 8x olsun yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0245653D0

fxaa,txaa ve mssaa kapatın bu oyunda sorunlu.reflection msaa 8x olsun yeter.

Alıntıları Göster
    Dediğin şekilde de yaptım yine bir değişiklik olmadı... Ben anlayamadım bu durumu ve iyice sinirlendirmeye başladı :) oyunu tekrar kursam nasıl olur? @APOLL0

Denedim yine aynı sonuç malesef @Tolgá

Hala çözmüş değilim. Witcher daha ağır bir oyun bildiğim kadarıyla ultrada 70-80 alıyorum veya 60 fps ye sabitleyebiliyorum. Ama bu oyunda anlayamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Drajuva

Dediğin şekilde de yaptım yine bir değişiklik olmadı... Ben anlayamadım bu durumu ve iyice sinirlendirmeye başladı :) oyunu tekrar kursam nasıl olur? @APOLL0

Denedim yine aynı sonuç malesef @Tolgá

Hala çözmüş değilim. Witcher daha ağır bir oyun bildiğim kadarıyla ultrada 70-80 alıyorum veya 60 fps ye sabitleyebiliyorum. Ama bu oyunda anlayamadım
    son patch den sonra ave load hatası verdi graik bozulmaları oldu 144 hz de birde
  • quote:

Orijinalden alıntı: meydey45

son patch den sonra ave load hatası verdi graik bozulmaları oldu 144 hz de birde

Alıntıları Göster
    sorun oyundan her ne kadar optimize diye övselerde öyle değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

sorun oyundan her ne kadar optimize diye övselerde öyle değil.

Alıntıları Göster
    diğer oyunlarda durum nasıl? BF4 de falan sabit 144 alabiliyormusun? SLI köprüsünde gevşeklik falan var mı bi kontrol et.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.