Şimdi Ara

GTA 6’nın bir yılda ne kadar kazanacağı hesaplandı: Dudak uçuklatacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GTA 6’nın bir yılda ne kadar kazanacağı hesaplandı: Dudak uçuklatacak
    Oyun dünyasının merakla beklenen yapımı Grand Theft Auto 6 (GTA 6), şimdiden tarihin en büyük eğlence olaylarından biri olmaya aday. Rockstar Games, efsane serinin yeni oyununun 2025 sonbaharında piyasaya sürüleceğini doğruladı. GTA 5’in üzerinden geçen 10 yılı aşkın sürede, oyuncuların heyecanı ve beklentisi giderek büyüdü. Bu beklentinin ise GTA 6 ile devasa bir gelir kapısı haline geleceği belirtiliyor.

3,2 milyar dolar gelir bekleniyor

DFC Intelligence analistleri tarafından yapılan son hesaplamalara göre GTA 6’nın ilk 12 ayında 3,2 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor. Bu, GTA 5’in iki katı gelir anlamına geliyor. Dahası, çıkış öncesi ön siparişlerden 1 milyar dolar gelir sağlanması öngörülüyor.

Financial Times tarafından yapılan bir habere göre, bu rakamlar yalnızca oyun dünyası için değil, tüm eğlence sektörü için çıtayı yükseltiyor. Zira 2024’te en çok hasılat elde eden ilk iki film Inside Out 2 (1,7 milyar dolar) ve Deadpool & Wolverine’in (1,3 milyar dolar) toplamı bile bu gelire ulaşamayacak.

IDG Consulting CEO'su Yoshio Osaki, oyunla ilgili beklentiye dikkat çekerek, “sadece oyunlarda değil, tüm medya için tarihteki en büyük eğlence lansmanlarından biri” olarak nitelendiriyor GTA 6’yı. Oyunun yayıncısı Take-Two Interactive'in CEO'su Strauss Zelnick ise geçtiğimiz haftalarda “Rockstar Games'in bir kez daha kesinlikle olağanüstü bir şey sunacağını düşünüyorum” demişti.

Ayrıca Bkz.2025'te çıkacak en dikkat çekici 30 oyun

Oyuncular, yeni oyunla ilgili her türlü detayı büyük bir dikkatle takip ediyor. İlk fragmanla birlikte ortaya çıkan ipuçları, oyunun Vice City’ye dönüş yapacağını ve bir Bonnie ve Clyde tarzı hikayeyi konu alacağını düşündürüyor. Ayrıca oyunun ölçeğinin de ciddi bir şekilde büyümesi bekleniyor. Bu arada GTA 6 ile birlikte seride ilk kez kadın bir ana karakteri kontrol edilebilecek.

Kaynak:https://thegamepost.com/gta-6-3-2-billion-12-months-1-billion-preorders-analyst/

• Oyun Kaç GB olacak acaba ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GTA 6'ya yapay zeka desteği gelirse bütün ezberler bozulacak. NPC'lerle cayır cayır konuşacağız, senaryolar görevler haritalar sınırsıza dönüşecek.

O zaman görün hasılatı.

• Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Gelişmemiş ülkelerde, korsan oyun indirmek, bence hırsızlık değil. Zaten o ülkelere destek de sağlanmıyor. Çok uzatmaya gerek yok bu konuyu.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Böyle laf oyunlarıyla korsanı haklı çıkarmaya gerek yok. Korsan korsandır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gowlet kullanıcısına yanıt
    Laf oyunları yapmıyorum; korsan, her zaman korsandır. Ancak vurguladığım nokta, belirttiğim koşullarda korsan oyun indirmenin "hırsızlık" sayılmayacağıdır.

üstüne ekran kartı fiyatları uçmuş. kusura bakmasınlar... baba parası ile büyüyenler laf yapmasınlar. ben 1000 euro veriyorsam o zaman korsan oynarım! veyada ekran kartı üreticisi indirime gidecek ki bizde ona göre oyunlara desteğimizi göstereceğiz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teknokaptan kullanıcısına yanıt

stalker 2 gibi bir oyunun 150 gb olduğunu düşünürsek gta 6, 300 gb bile olabilir

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Yok, mesele ekran kartı üreticisi de değil, onlar apayrı bir sömürü sisteminde. NVidia tekel olarak çizmeyi aşıyor. Tüm dünya şikayetçi...

Bu korsan oyun meselesinde bazı ülkelede alım gücü düşükse dikkatle değerlendirmeliyiz. Tekrar ediyorum, bence dijital olarak alınan kopyadan şayet karşı sunucular vs zarar görmüyorsa "hırsızlık" gibi suçlamalar ağır kaçıyor. Alınan kopya ile eksilen bir şey yok. Söz gelimi bir teknoloji marketten yapılan hırsızlık gibi değil. Buradan böyle onursuz bir davranış gibi yargılamak kolay olmamalı.

konuyu nereden nereye getirmiş. :) kafa karışık bir muhalif. herkese çatmış.

• çok güzel noktaya değindin hocam. korsan oyun çıkaranlara veya indirenlere hırsız diyorlar ama asıl hırsız olan oyun yapımcıları ve ekran kartı üreticileridir.

özellikle nvidia'nın gerçekten yatacak yeri yok çok şeref yoksunu bir şirket. geçen yıl RTX 4070'li bir laptop aldım. ekran kartının kendisi canavar fakat vram 8 gb... güler misin ağlar mısın. ha şimdi diyeceksiniz ki alırken bilmiyor muydun. bu laptopu aldığım zamanlarda vram öyle kritik bir gereksinim değildi fakat şimdi son aylarda çıkan 2-3 oyun hayvan gibi vram istediği için bu ekran kartının geleceğini pek parlak görmüyorum. ekran kartı tüm oyunlarda ultra ayarları kat be kat kaldırabilecek güçte, fakat sırf vram düşük diye ayarları düşürmek zorunda kaldığım oldu. varlık içinde yokluk... nvidia bunların olacağını bilmiyor muydu zaten? adları gibi biliyorlardı fakat amaçları kullanıcıları söğüşlemek.

bunu da geçtim, nvidia'nın dlss 3.5 rezilliğini ve dayatmasını da hala unutmuş değilim. rtx 3090 gibi karta dlss 3.5 vermeyip dalga geçer gibi milleti rtx 4xxx ekran kartı almaya zorlayan bir firmadır nvidia. ayrıca planlı yavaşlatma yaptıklarını da düşünüyorum. oynadığım bazı oyunlarda ciddi performans sorunları yaşıyordum feci takılmalar, fps düşmeleri, seslerde çatırtı patırtı vs. derken eski sürücülerden birini yükledim ve tüm bu sorunların hepsi ortadan kalktı, sorun yaşadığım oyunlar yağ gibi akmaya başladı. şimdi bu planlı yavaşlatma değil de nedir? hatalı sürücü olduğunu sanmıyorum öyle olsa kısa sürede hotfix çıkarırlar ama aylar oldu driver yok. demek ki bozuk driverı bize standart driver diye yutturmaya çalışıyorlar. hem hayvan gibi pahalı hem de sorunlu donanım...

oyun ve oyun yapımcıları tarafı da nvidiadan farksız. son zamanlarda çıkan oyunların tamamı teknik hata deryasında kulaç atıyor resmen. oyunlar ölü bebek gibi doğuyor resmen, ölümcül fps düşüşleri, feci takılmalar, oyun oynamayı imkansız hale getiren bug'lar ve daha neler neler. bu herifler onca yapım sürecinde onca test sürecinde bu oyunun sorunlu olduğunu anlamadılar mı yani? gerçekten anlamadıklarını düşünen ağır saftır yani. bir de üstüne üstllük sorunlu oyunu adam etmeleri aylar hatta bazen yıllar alıyor. yeni microsoft flight simulator 2024 çıktığında insanlar birkaç gün oyuna giremedi serverlara bağlanamadılar rezillik yaşadılar. dalga geçer gibi bulut sistemi yaptılar (oyunun tüm içeriği sunucudan yükleniyor şaka gibi). teknik hatalar gırla ve texture'ler çamur gibi görünüyor. haliyle oynamayı bıraktım ve onca param çöpe gitmiş gibi hissediyorum. ne zaman para verip orjinal oyun aldıysam sonunda bin pişman oldum. bugların yanında saçma sapan dayatmalarla oyuncuların ceplerine göz dikmeleri de var, hepsi aç gözlü firmalar..

uzun lafın kısası korsan emek hırsızlığıdır evet, ama korsanlara hırsız diyen oyun yapım veya donanım şirketleri onlardan kat be kat daha hırsız. oyun yapımcıları dürüst olsaydı gerçekten hak verirdim ama beter olsunlar. hiçbirine destek falan varmem.

benim bahsettiğim olayın diğer bir yüzü.

erkan kartları ram işlemci fiyatları uçmuş gitmiş. adamlar dünya'yı sörmürüp bir tür enflasyon çıkarıyorlar. bunlar rakip makip deniyor ama bakıyorsun amd intel nvidia google ms vs hepsinin ana iki temel hissedarı var. vanguard ve blackrock. blackrock sadece 10 trilyon dolarlık bu tür yatırım ile neler yönetiyor düşün? Vanguard'ın ise bilinmiyor belki 100 trilyon dolar...

işte bunların aç gözlülüğü yüzünden bilgisayar fiyatları aldı başını gitti. uygun fiyata adam gibi oynatacak sistem toplamak hayal. ben 4090 değil 4070ti sistem topladım 2 sene olacak 1800 euroya almıştım. fiyatı ancak 1400 euroya düşmüş.

bu fiyatlara ne yapacaz?

Türkiye'de orta gelirli insan 1800 euroya nasıl sistem toplayacak? ben Almanya'dayım. bu fiyatlardan almanlar bile şikayetçi.

• teknokaptan kullanıcısına yanıt
    Rdr 2 nin 120 gb olduğu yerde bu oyun 220 ile 250 arası olur diye düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetkaraci kullanıcısına yanıt

Kafa karışık diyen akp’liye bak, Marx’ı profil resmi yapmış puhaha

bir silkelenip kendine gelmen lazım kazım. git asgari ücretle çalış sonra 4-5 bin tl oyuna vereme imren dur bir tarafın şişmesin dikkat et. sonra müslüman ol gel de öyle fıkıh dersi verirsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Korsanı övmüyorum; fakat korsanı yorumlarken çok kasmaya gerek yok. Yapımcı için, bir kişinin oyunu hiç oynamamasındansa, korsan oynaması daha iyi. O sayede o kişi potansiyel müşteri olur, çevresine oyunun reklamını yapar, donanıma yaptığı harcamayla dolaylı destek sağlar.

Emek hırsızlığı deniyor, fakat dünyadaki çoğu kişi için, korsanın alternatifi o oyunu hiç oynamamakGTA 6’nın bir yılda ne kadar kazanacağı hesaplandı: Dudak uçuklatacak 

CD Projekt Red gibi bir firmanın ilk işi korsan cd satmaktı. Öyle yükseldiler. TR'de de çoğumuz oyunculuğa korsanla başlamışızdır. Şimdi birçok oyunu orijinal alıyoruz. Benim gibi konsolda takılanlar komple orijinal alıyor. En kötü Plus'a bekliyor. Geçmişte korsan olmasaydı, belki şu an oyunlarla pek alakamız olmayacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 1 Ocak 2025; 15:42:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    "Hırsızlık" olgusu koşullara göre nasıl değışebılır kı? Ben de bunu anlamıyorum. O zaman herkes kendınce sebeplere göre bu yaptığım hırsızlık hırsızlık sayılamaz, çünkü şöyle şöyle mazeretlerım var dıye sıralayabılır. Mesela Somolı'lı korsanların belgeselı vardı, şımdı onların açısından onların gemılerı yağmalamaları, mılletı haraca bağlamaları da gayet mantıklı gelebılırdı, çünkü onların ülkesını de yabancılar yağmalıyordu. Ama yıne de sonuçta kendı ülkelerıne yapılan hırsızlığa karşılık da olsa, sonuçta karşı hırsızlık yapıyorlardı.

Kımı asgarı ücret düşük ülkemızde dıye ben HIRSIZIM dıyor. Ha pardon demıyor, asgarı ücret düşük olunca hırsızlık olmuyor o zaman.

Işte bu çok tehlıkelı bır düşünce. Kımı dıyorkı ama dıjıtal ya, fızıksel değıl o yüzden hırsızlık sayılmaz. E o dıjıtal üretılene kadar ne masraflar yapıldı. Kımı şırketlerde masrafları bıle çıkaramadan battı. Fızıksel olunca, yakalanma korkusu olmasa o zaman çalınabılır mı? Ha yok onun dırekt elle tutulur malıyetı var dıyeceksınız. O zaman ayıp olmasın, malıyetı bırakıp çalsak sıkıntı olmaz, onlara gıren çıkan olmamış olur. Mesela 3 mılyona satılan bır aracı ışçılık, fabrıka, parçası vs her şeyı ıle 600 bıne mal ettılerse, 600 bını bırakıp çalalım, hırsızlık sayılmaz. Zarar ettırmıyorum, yıne başkasına ne satarlarsa satsınlar, ben zaten almayacaktım, gıren çıkan olmamış olur.

Özellıkle müslümanım dıyenlerın bu çalma ışını savunması özellıkle bana çok saçma gelıyor. Yanı çalıyorum ama mazeretım var o yüzden hırsızlık sayılmaz demesı çok komık kaçıyor ve ülkedekı zaten gerı kalan hemen hemen tüm problemlerı açıklıyor. O yüzden zaten herkes kendınce mazeret ıle süreklı malı götürüyor, başkasının hakkını yıyor. Elın gevuru dedıklerı ülkelerdekı gıbı ortaya sebze meyve bal tezgahı koyup, kamerasız, kımse başında durmadan, sadece yoldan geçenın oradakı parayı vereceğıne güvenerek bızım sözde %95 müslüman ülkemızde ış yapabılmek mümkün değıl. Çünkü hep bır mazeretlerı vardır. Tanıdıkla ışe gırınce, tanıdık ıle hastaneden oradan buradan kendı ışını öne aldırınca da aslında bırebır HIRSIZ oluyorsun. Hak yıyorsun. Ama çok büyük yüzde yapıyor. Ve onlarada hep mazeretlerı var. Herkes yapıyor ama dıye başlarlar. Sankı ılkokul çocuğu. Ama arkadaşlarımda öyle yapıyordu zekasını 6 yaşındakıler kullanır.

Ben hayatımda korsan ındırmedım demıyorum mesela. Evet ındırdım ve bu bır hırsızlıktı dıye kabul edıyorum, hatta sonra durumum olduğu zamanlarda artık oynamayacağım ama seneler önce korsan oynamış oynadığım oyunları bıle teker teker satın aldım kütüphanede dursun zamanında eğlendırmıştı dıye. Ama hıçbır zaman hırsızlık değıl demedım. Insan önce yanlışını kabul edecek.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Yanı dı mı, baba parası çok olmayanın çalmaya hakkı vardır. Hem 1000 euro ekran kartına vereceksın, oldu bı de oyuna mı para veresın. Ben de Corolla aldım, 3 mılyon, her seferınde benzıncılerden benzın çalıyorum. 3 mılyon arabaya para vermışım, üste bı de benzıne para mı verecem. Köprülerden de plakayı kapatıp geçıyorum.

Pardon benzın çalıyorum dedım ama benımkısı çalmadan sayılmıyor. Lamborgınıye bınenler boş konuşmasınlar, arabalardan ötv ındırmezlerse tabı kı benzın çalmak benım hakkım oluyor. Pardon çalmak yok, ağız alışkanlığı, araklamak dıyeyım.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.