Şimdi Ara

GTA V için ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. öncelikle şuan ki sistemimi yazayım

Anakart: Asus m5a78l-m/usb3
    İşlemci : Amd FX6300
    Ekran Kartı : AMD Radeon HD 6790
    Ram : 8 GB Kingston hyperx. Çift Slot

Tahmin edebileceğiniz üzere yukarıdaki sistem ile GTA V sadece en düşük ayarlarda oynanabiliyor daha yüksek ayarlarda oynamak için bir kaç donanımı değiştirmek istiyorum. Sizden istediğim;

Soru 1 : Sadece ekran kartını yükseltmem yeterli olur mu?

Soru 2 : Almak istediğim ekran kartı bu Sapphire R9 280X bu kart diğer donanımlar ile uyumlu çalışır mı?

Soru 3 : Üstteki ekran kartının fiyatlarına yakın önerebileceğiniz başka bir kart var mı?

Cevap verenlere şimdiden çok teşekkür ederim. İyi günler.

• 280 al
  • guc kaynagini da yazarsan iyi olur 280 serisi cok ceker.280x yerine 280 daha iyi olur.
  • öncelikle yorumlarınız için teşekkürler güç kaynağım 600w. Sormak istediğim şey sadece ekran kartını değiştirsem oyunlar için yeterli olurmu?
  • hocam bu r9 280 ile r9 280x arasında çok bi fark var mı çünkü bazıları r9 280x alsaydın diyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: eSeSLi77

hocam bu r9 280 ile r9 280x arasında çok bi fark var mı çünkü bazıları r9 280x alsaydın diyorlar

fark var tabi ama islemcini gozeterek 280 senin icin daha iyi olur dedim cunku isin icine oc girdiginde dusunelim 280x 290 gibi bir kart oluyor ve islemcin bunu kaldirmaz yani 280x'i tam randiman kullanamazsin ama 280 alirsin oc yaparsin 280x gibi olur zaten ve islemci pek sorun olmaz.oc olmadigini dusunelim 280 islemcine sorun yapmaz 280x'in de yapmamasi lazim ve aradaki fark verdigin paraya degmez bu yuzden 280 al sen en guzeli.guc kaynagin da yeterliymis ve 1440x900 gibi bir cozunurluk degil full hd ise sadece ekran kartini degistirerek o oyunu dogru duzgun oynayabilmen lazim ama dusuk cozunurlukse islemcinin canini cikarir ama yine de oynarsin.
  • mesela ben yeni sistem topluyorum i5 4460 ekran kartı sapphire radeon r9 280 dual-x oc boost 3gb 384 bit, bazı arkadaşlar keske 280x olanını alsaydın diyorlar bazıları da çok fazla fark yok diyorlar. zaten aldım da ben yine de bi danışayım dedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

mesela ben yeni sistem topluyorum i5 4460 ekran kartı sapphire radeon r9 280 dual-x oc boost 3gb 384 bit, bazı arkadaşlar keske 280x olanını alsaydın diyorlar bazıları da çok fazla fark yok diyorlar. zaten aldım da ben yine de bi danışayım dedim

Yok kardeş 280 iyidir , 280X için ek o kadar fazla para vermeye değmez.
  • quote:

mesela ben yeni sistem topluyorum i5 4460 ekran kartı sapphire radeon r9 280 dual-x oc boost 3gb 384 bit, bazı arkadaşlar keske 280x olanını alsaydın diyorlar bazıları da çok fazla fark yok diyorlar. zaten aldım da ben yine de bi danışayım dedim

280 ile 280x arasında 100-150 lira farka değecek fark var. sizin işlemci iyi olduğu için 280x daha iyi olur. 6300 için ise 280 alınmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acmtncy -- 10 Mayıs 2015; 21:03:40 >
  • Bence gtx 960 al hem güç tüketimi hemde r9 280den güçlü olması fiyat olarakta aralarında 70tl oynaması nvidia kalitesi için bence değer bir fiyat artık yeni oyunların neredeyse hepsinde nvidia destekli amd kart alırsan sorun olmaz ama bazı oyunlarda özellikle hem amdden sorunsuz driver beklersin hemde yapımcılardan amd kartlarına özel update bunlarla uğraşmak istemiyorum diyorsan nvidia gtx 960 en doğru seçim olacaktır ama yok benim için sorun değil ben driver da beklerim update de diyorsan amd alabilirsin ama gtx 960 almanı öneriyorum sinerji de asus gtx 960 730tl iken kaçırmamanı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dsa_bilmem

Merhabalar. öncelikle şuan ki sistemimi yazayım

Anakart: Asus m5a78l-m/usb3
    İşlemci : Amd FX6300
    Ekran Kartı : AMD Radeon HD 6790
    Ram : 8 GB Kingston hyperx. Çift Slot

Tahmin edebileceğiniz üzere yukarıdaki sistem ile GTA V sadece en düşük ayarlarda oynanabiliyor daha yüksek ayarlarda oynamak için bir kaç donanımı değiştirmek istiyorum. Sizden istediğim;

Soru 1 : Sadece ekran kartını yükseltmem yeterli olur mu?

Soru 2 : Almak istediğim ekran kartı bu Sapphire R9 280X bu kart diğer donanımlar ile uyumlu çalışır mı?

Soru 3 : Üstteki ekran kartının fiyatlarına yakın önerebileceğiniz başka bir kart var mı?

Cevap verenlere şimdiden çok teşekkür ederim. İyi günler.

1- Sadece ekran katını değiştirmen yeterli olur.

2- R9 280X sisteminle uyumlu çalışır. Ancak Sapphire yerine MSI R9 280 tavsiye ederim. Soğutma ve OC performansı çok daha iyi:

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r9-280-gaming-3g-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=UP

3- GTX 960. Daha az güç tüketir ve daha az ısınır:

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx960-gaming-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html?srt=UP

• http://sinerji.gen.tr/asus-vga-strix-gtx960-dc2oc-2gb-128bit-gddr5-16x-pmu54472 <<<< en ucuz sinerjide (bendeki ekran kartı)

kullanıyorum battle filed 4 , far cry 4 ve gta V , oyunlarını arkadaşlar için deneme amaçlı açtım , ayarlara baktık

gta V ayarları alttadır ki , ayarlar full kende oynatıyor tabi azcık kasma oluyor o yüzden alttaki ayarlarda oynatıyor , sadece shadowlar kapalı ve mxaa lar açıkkende gayet güzel oynatıyor

bana göre idaeal ayarlar : (işlemcim yetmiyor 65 derecede uyarı veriyor, tabi çalışmaya da devam ediyor )

ekran kartı 50 dereceyi geçmedi , 45-48 arası değişiyor

shadow ayarları kapalı

mxaa kapalı (x4 de açabilirsin sorun yok)

mxaa nvidia açık

fxaa açık

diğer ayarlar very high ve ultra

akşam foto atarım

edit>>> daha ucuzu da varmış http://sinerji.gen.tr/gigabyte-gtx960ix-oc-2gd-2gb-128bit-gddr5-16x-pmu54248

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apachai -- 11 Mayıs 2015; 10:04:30 >

• sistem bu arkadaşlar, gönül ister en iyi işlemciyi en iyi ekran kartını kullanmayı ama bütçe insanı kısıtlıyor. Ufak ufak meblağlar üst üste gelince insanı zorluyor ve bir nokta da dur diyorsun, herkesin aklında farklı bir fikir olabilir, değiştirilmesi gereken bir çok yer de olabilir ama son olarak bu sistem üzerinde karar verdim :
     GTA V için ekran kartı
  • quote:

Orijinalden alıntı: apachai

http://sinerji.gen.tr/asus-vga-strix-gtx960-dc2oc-2gb-128bit-gddr5-16x-pmu54472 <<<< en ucuz sinerjide (bendeki ekran kartı)

kullanıyorum battle filed 4 , far cry 4 ve gta V , oyunlarını arkadaşlar için deneme amaçlı açtım , ayarlara baktık

gta V ayarları alttadır ki , ayarlar full kende oynatıyor tabi azcık kasma oluyor o yüzden alttaki ayarlarda oynatıyor , sadece shadowlar kapalı ve mxaa lar açıkkende gayet güzel oynatıyor

bana göre idaeal ayarlar : (işlemcim yetmiyor 65 derecede uyarı veriyor, tabi çalışmaya da devam ediyor )

ekran kartı 50 dereceyi geçmedi , 45-48 arası değişiyor

shadow ayarları kapalı

mxaa kapalı (x4 de açabilirsin sorun yok)

mxaa nvidia açık

fxaa açık

diğer ayarlar very high ve ultra

akşam foto atarım

edit>>> daha ucuzu da varmış http://sinerji.gen.tr/gigabyte-gtx960ix-oc-2gd-2gb-128bit-gddr5-16x-pmu54248

MXAA x4 ü nasıl açıyorsun? AYrıca oyunun en büyük espirilerinden biri gölgelendirmeler. Bence sen doğru ayarlar için biraz araştırma yap. İnsanları yanlış yönlendiriyorsun.

• sadtneverdie kullanıcısına yanıt
    yanlış anlaşılma olmasın , biz yukarda yazdığımız ayarlarda oynuyoruz , yani tekleme kasılma vs olmadan

tam ayarlarını araştırmadım kendi gözümüze göre yaptığımız ayarlar bunlar

diğerleri nasıl ayar yapar bilemem

anlatmak istediğim gta 5 gtx 960 ile oynanabiliyor

kusura bakmayın yanlış birşey söylediysem

akşam evde fotoları atıcam , video olayı nasıl bilmiyorum araştırıyım , oyun esnasında videoda atarım
  • apachai kullanıcısına yanıt
    Bütün ayarları very high yapıp MSAA kapalı, FXAA açık reflection MSAA 8x de dene oyunu, hiç bir yanlış anlaşılma yok, işlemcin güzelse bu ayarlar ile 55-60FPS averajla oynarsın o kartla, işlmci çok iyi değilse bile (en azından AMD işlemci değilse) yine 50-FPS ve üzeri rahat yapar, o kartın ne olduğunu, orada burada kulaktan dolma bilgilerle değerlendiren ve bu oyunun nvidialara nekadar optimize olduğunu bilmeyenlerin yadırgamalarına bakma sen, hatta halen oyunda bellek sınırlaması olduğunu sananlar bile oluyor
    Geforce experience yüklüyse shadowplay yazısına tıkla, solda kocaman butonu ile aktif et, sonra butonun altındaki ayarlara tıkla, manuel kaydı seç ve video ve ses ayarlarını, hangi tuşla aktif edeceğini ayarla, çok basittir

• quote:

Orijinalden alıntı: apachai

yanlış anlaşılma olmasın , biz yukarda yazdığımız ayarlarda oynuyoruz , yani tekleme kasılma vs olmadan

tam ayarlarını araştırmadım kendi gözümüze göre yaptığımız ayarlar bunlar

diğerleri nasıl ayar yapar bilemem

anlatmak istediğim gta 5 gtx 960 ile oynanabiliyor

kusura bakmayın yanlış birşey söylediysem

akşam evde fotoları atıcam , video olayı nasıl bilmiyorum araştırıyım , oyun esnasında videoda atarım

Oyun oynanmıyor demiyoruz ki ben gtx660 dcu2 top la high da gayet güzel oynuyorum. Sen gölgeler kapalı vs dediğinde sanki kart yetmiyor gibi bir algı oluşuyor. En sağlıklısı youtube dan bakıp ona göre ayar yapmak. Doğru ayarlarla görsel bir kayıp yaşamadan gayet güzel oynanır.
  • CoNaR-X kullanıcısına yanıt
    işlemci phenom II x4 o 965 3.4 ghz (otomatik oc yaptım 3.7ghz oldu)

bu kart f/p olacak ilerde , dx12 için en ideal kart şimdilik "bana göre"

bellek olayıda 3gb a yaklaştı benim ayarlarda , oyunda tık yok

dediğim gibi ekran dereceside 50 ye varmıyor 45-48 gibi

akşam foto atayımda ona göre tekrar öneri , görüş ve eleştirileri alayım
  • İşlemciyle uzaktan yakından alakası yok. FX6300 280X e yetmez gibi bir şey de sözkonusu bile değil. Forumda birisi ortaya bir şey atıyor büyütüp gidiyorlar kulaktan dolma bilgiler dolaşıyor etrafta sadece. 280X yerine 280, F/P olarak güzel bir çözüm. GTA V ' ide fazlasıyla yeterli seviyede oynatır. Minimum 2 sene de kullanırsınız.
  • apachai kullanıcısına yanıt
    Benim işlemcim i3 - 4130 du, geçenlerde sistemini satan bir arkadaşımın, sisteminde bulunan i3-4160 ile 25TL ye işlemcimi takasladım, büyük fark yaratmadı ama hiç yoktan birşeyler oldu
    Kullandğın işlemciyle reflection quality ve particles quality i normale çekersen artış yakalayabilirsin, çünkü oyunlarda işlemciyi zorlayanlar onlar, bu oyunda postFX te kartı luzümsuz yere kastıran bir ayar oda kıslabilir.

Kısa bir video çektim, kartım gigabyte gtx 760 WF3x 2GB, stok hızda ve bu oyunda o.c de yapsam yada belli seviyede hız da düşürsem fps pek değişmiyor, çünkü işlemcim yetmiyor, bu oyunda CPU çekirdek kullanımım sürekli %100 lerde, herşey very high (advanced kısmında herşey off) msaa 2x te 40-50FPS gibi değerlerde geziliyor, msaa kapalı 50FPS ve üzeri, ama senin kartın testlerde bundan iyi olduğuna göre, güzel bir işlemciyle 60FPS averajı rahat yapabilir.

Ayarlar, dakika 2:42 de ve sadtneverdie için, msaa yı 4x ede çektim, bakabilir açılıyormu yada açılırsa ne oluyor diye.

Düzenleme:

60FPS için ayarlar; sadece mesafe/yoğunluk kısımlarını yarıya çektim ve postFX ile particless ayarını normale aldım, gerisi very high, msaa - txaa lar aynı şekilde açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNaR-X -- 11 Mayıs 2015; 17:14:20 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.