Şimdi Ara

Onboard ekran kartı ile oyun oynamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
27.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese iyi günler. benim asus gtx 670 ekran kartım serviste olduğu için kasayı hiç kullanmıyordum ve netbookla idare ediyordum evde ama oyun oynamak istedim ve minecraft adlı oyunun netbooku çok zorlamayacağını düşündüm ama zorladı ve kastı baya. şimdi size sormak istediğim şey şu. benim sistemimde 2500k, asrock extreme 4, 8gb ram vs var kasa her şeyiyle tam olarak duruyor sadece ekran kartı yok. ben dahili ekran kartını kullanarak bu oyunu oynayabilir miyim acaba? + onboard ekran kartını nasıl aktif yaparım? cevabınıza ihtiyacım var şu an işte olduğum için evde ilgilenemiyorum kasayla malesef

oyunun sistem gereksinimleri gayet düşük umarım onboard ekran kartı çalıştırır oyunu

Minimum Requirements

INTEL CPU Pentium 4 1.6GHz
    AMD CPU Athlon XP 1600+
    Nvidia GPU GeForce 4 MX 440
    AMD GPU Radeon hd 3200
    RAM 500 MB
    OS Win Xp 32
    Direct X DX 9
    HDD Space 1 GB

sanırım onboard ekran kartının özellikleri şöyle

Processor Graphics Intel® HD Graphics 3000
    Graphics Base Frequency 850 MHz
    Graphics Max Dynamic Frequency 1.1 GHz

• hdmi yada monitörden görüntü almak için hangi birimi kullanıyorsan, anakart üzerindeki çıkışına tak ve çalıştır bilgisayarı, sonra da oyuna bi gir bak bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallkraft -- 22 Eylül 2012; 12:31:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr990

hdmi yada monitörden görüntü almak için hangi birimi kullanıyorsan, anakart üzerindeki çıkışına tak ve çalıştır bilgisayarı, sonra da oyuna bi gir bak bakalım

ben fazla anlamam ama buna artı olarak biosta onboard vga ayarı olması lazım onu aktifleştirmelisin:)
  • hayır bişeyi aktif etmene gerek yok, direk kabloyu tak anakart üzerine ve çalıştır bilgisayarı aynı işlemci ve anakart kombinasyonuna sahibim hatta ekran kartımda gtx670 ;)
  • hd 3000 güzel karttır rahatca oynayabilirsin :) ama çıkışı anakartdan almayı unutma daha önceden bende olmuşdu aygıt yöneticisinden onboard ekran kartını aktif hale getir ekran kartı olmasada aktif demeyince oyunlarda kasıyordu hd3000 de sanırım bizim windowsdan kaynaklanıyor :)
  • quote:

hdmi yada monitörden görüntü almak için hangi birimi kullanıyorsan, anakart üzerindeki çıkışına tak ve çalıştır bilgisayarı, sonra da oyuna bi gir bak bakalım

yanlış hatırlamıyorsam 1-2 ay önce yanlışlıkla takmıştım o girişe fakat masaüstü gelmemişti sanki. bende herhalde yükleme yapabilmek için çalışıyodur anca demiştim. eve gidince denerim tekrardan teşekkürler cevap için peki sizce oyunu kaldırabilecek güçte mi? çünkü onboardlar genelde internet film vs için kullanılıyor

edit: vaay hocam görmemişim nicki ni seninle aynı kombinasyon bizim pcler doğru unutmuşum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicnouma -- 22 Eylül 2012; 13:40:39 >

• valla oyun hakkında hiç bi fikrim yok ancak sistem gereksinimlerine bakılırsa takır takır çalıştırır gibime geliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartsız oyun
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

valla oyun hakkında hiç bi fikrim yok ancak sistem gereksinimlerine bakılırsa takır takır çalıştırır gibime geliyor

quote:

Orijinalden alıntı: 12345543

hd 3000 güzel karttır rahatca oynayabilirsin :) ama çıkışı anakartdan almayı unutma daha önceden bende olmuşdu aygıt yöneticisinden onboard ekran kartını aktif hale getir ekran kartı olmasada aktif demeyince oyunlarda kasıyordu hd3000 de sanırım bizim windowsdan kaynaklanıyor :)

@mr990
    umarım çalışır hocam akşam eve gidebilirsem denerim ve cevapı yazarım buraya teşekkürler

@12345543
    önce bilgisayarı açıcam kabloyu takıp sonra aygıt yönetisinden aktif mi yapıcam? şu an ekran kartı yok zaten pc de direkt onboard ı kendisi de aktif edebilir aslında

• quote:

Orijinalden alıntı: alicnouma

quote:

valla oyun hakkında hiç bi fikrim yok ancak sistem gereksinimlerine bakılırsa takır takır çalıştırır gibime geliyor

quote:

hd 3000 güzel karttır rahatca oynayabilirsin :) ama çıkışı anakartdan almayı unutma daha önceden bende olmuşdu aygıt yöneticisinden onboard ekran kartını aktif hale getir ekran kartı olmasada aktif demeyince oyunlarda kasıyordu hd3000 de sanırım bizim windowsdan kaynaklanıyor :)

@mr990
    umarım çalışır hocam akşam eve gidebilirsem denerim ve cevapı yazarım buraya teşekkürler

@12345543
    önce bilgisayarı açıcam kabloyu takıp sonra aygıt yönetisinden aktif mi yapıcam? şu an ekran kartı yok zaten pc de direkt onboard ı kendisi de aktif edebilir aslında

Hangi (vga,dvıihdmı) girişi kullanıyorsan kablonu takacaksın ve normal başlatacaksın monitöre görüntü gelmezse biosa girip aktif ediceksin. Açılıncada oyuna gir bak kasmıyorsa sorun yok kasıyorsa aygıt yöneticisinden sağ tıkla aktif de bu korsan win7 , xp ve vitalarda oluyor orjinalse direk kullanabilirsin bağzı korsanlarda bu sorun var kasarsada dediğim gibi aygıt yöneticisinden aktif et pc de driveri yüklü değilse :

http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Graphics&ProductLine=Laptop+graphics+drivers&ProductProduct=2nd+Generation+Intel%C2%AE+Core%E2%84%A2+Processors+with+Intel%C2%AE+HD+Graphics+3000%2f2000

Çalışırsa hiç driver kurcalama driver laptop için ekran kartı olarak görmezse kur :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alicnouma

quote:

quote:

@mr990

@12345543

Hangi (vga,dvıihdmı) girişi kullanıyorsan kablonu takacaksın ve normal başlatacaksın monitöre görüntü gelmezse biosa girip aktif ediceksin. Açılıncada oyuna gir bak kasmıyorsa sorun yok kasıyorsa aygıt yöneticisinden sağ tıkla aktif de bu korsan win7 , xp ve vitalarda oluyor orjinalse direk kullanabilirsin bağzı korsanlarda bu sorun var kasarsada dediğim gibi aygıt yöneticisinden aktif et pc de driveri yüklü değilse :

http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Graphics&ProductLine=Laptop+graphics+drivers&ProductProduct=2nd+Generation+Intel%C2%AE+Core%E2%84%A2+Processors+with+Intel%C2%AE+HD+Graphics+3000%2f2000

Çalışırsa hiç driver kurcalama driver laptop için ekran kartı olarak görmezse kur :)

teşekkürler eve gidebilirsem sonuçları yazarım

• pes 2012 yi high ayarlarda 60 fps de çok rahat oynuyorum bf bad company i de 35 fps de falan oynuyorum sonuçları yazayım dedim
  • Merhaba hocam aradan zaman geçmiş ama yinede yazayım dedim.
    Minecraft parça testi için kullanılabilecek bir oyun değildir. Şöyle ki Minecraft sistem uyumluluğu en kötü oyunlardan birisi.
    Oyunun 1 GB RAM de bile oynanması gerekirken sorunlar çıkarıyor. 8 GB RAM olan PC de bile kasabiliyor. (Bazı ayarlamalarını yaparsanız biraz daha iyi olabilir. YouTube 'da video bulursun.)

Bu nedenle oyun deniceksen git Crysis, Battlefield tarzı oyunları dene. Birde "Razer Game Booster" kullanılabilir, başarılı bir programdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yns52

Merhaba hocam aradan zaman geçmiş ama yinede yazayım dedim.
    Minecraft parça testi için kullanılabilecek bir oyun değildir. Şöyle ki Minecraft sistem uyumluluğu en kötü oyunlardan birisi.
    Oyunun 1 GB RAM de bile oynanması gerekirken sorunlar çıkarıyor. 8 GB RAM olan PC de bile kasabiliyor. (Bazı ayarlamalarını yaparsanız biraz daha iyi olabilir. YouTube 'da video bulursun.)

Bu nedenle oyun deniceksen git Crysis, Battlefield tarzı oyunları dene. Birde "Razer Game Booster" kullanılabilir, başarılı bir programdır.

Cevap için teşekkürler hocam şimdi 7870 var zaten sıkıntısız oynuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.