Şimdi Ara

GTA4 PS3 sorunları. 630P çözünürlük rezaleti. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
0
Favori
13.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Playstation 3 Xbox360 mukayesesi yapmaya bile gerek yok tabikide playstation 3 kat kat daha iyi.Bunuda herkes soluyo zaten...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaxCavalera

Gta 4 630p Metal Gear online da 664p çıktı.Ps3'le next gen geliyor.2011 de ama tüm gizemi çözülcek

resmi bir kaynak göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuhan7

Playstation 3 Xbox360 mukayesesi yapmaya bile gerek yok tabikide playstation 3 kat kat daha iyi.Bunuda herkes soluyo zaten...

Kim söylüyo hocam bitek sen söylüyorsun?

Xbox 360 donanım olarak PS3 ten güçlüdür özellikle GPU.
  • şamaroglanı yapmıssınız ps3 u bu topicde,valla ben bıle kurtaramam
    kım ne derse desın ben sahsı fıkrımde xbox360ımdan cok ama cok mutluyum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Miex

quote:

Orjinalden alıntı: Batuhan7

Playstation 3 Xbox360 mukayesesi yapmaya bile gerek yok tabikide playstation 3 kat kat daha iyi.Bunuda herkes soluyo zaten...

Kim söylüyo hocam bitek sen söylüyorsun?

Xbox 360 donanım olarak PS3 ten güçlüdür özellikle GPU.

Hayda şaşırdınmı arkadaşım sen?

Xbox360,PS3 den güçlümü diyorsun şimdi sen??

Eleştirebilirsiniz ama bu kadarda ps3 e haksızlık yapmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 4 Mayıs 2008; 20:07:26 >

• Hayır, neden şaşırayim ki?

GPU da üstün olan Xbox 360
    İşlemcide üstün olan PS3 ama bunun oyunlara zerre kadar katkısı yok, düz hesapta üstün olan Xbox 360
    Ramde üstün olan Xbox 360

DVD-Blurayin grafiksel etkisi yok.

Doğal olarak üstün olan Xbox 360.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Miex

Hayır, neden şaşırayim ki?

GPU da üstün olan Xbox 360
    İşlemcide üstün olan PS3 ama bunun oyunlara zerre kadar katkısı yok, düz hesapta üstün olan Xbox 360
    Ramde üstün olan Xbox 360

DVD-Blurayin grafiksel etkisi yok.

Doğal olarak üstün olan Xbox 360.

Ps3,Hafıza olarak toplamda 512 MB'lık bir hafızaya sahip ve 2 parça 256 MB hafızadan oluşuyor. İşlemci çalışma frekansıyla aynı hız değerine (3.2 GHz) sahip olan 256 MB'lık XDR DRam sistem için atanmış durumda.

Xbox 360, 700 MHz saat frekansında çalışan 512 MB GDDR3 sistem belleği (CPU ve GPU ortak erişmektedir) ile sağlanan 22.4GB bellek bant genişliği'ne sahip.

Hatta bir tablo vardı,ps3 ile xbox360 raminin güçlerinin karşılaştığı bir tablo.XDR neredeyse sbox360ınkine 2 kat fark atmıştı.Grafiği bulursam koyarım.

İşlemci;

PS3;
    Ps3'ün teoride açıklanan toplam kayar-nokta performansı (floating point performance) 2.18 TFLOPS. Bu değer, PS3'ün işlemci ve grafik işlemcisinin toplam gücü iken Cell tek başına 204 GFLOPS'luk bir güce sahiptir.
    işlemcisi zaten ünlü,başka alanlarda bile kullanılıyor.
    Xbox 350;
    # 3.2 GHz saat frekansında çalışan, 3 çekirdekli IBM PowerPC tabanlı sistem işlemcisi (CPU)

GPU;
    PS3
    RSX,550 MHZ hızında ve 128-bit piksel işleme yeteneği sahip. 1.8 TFOPS gücünde ve günümüzün en gelişmiş video arayüzü olan HDMI 1.3 ile dijital video çıkışı sunuyor. RSX, kendine atanmış olan 256MB'lık GDDR-3 yanında gerektiğinde 256 MB'lık sistem hafızası olan XDR'ida kullanımına katabiliyor. Son özellikleri ise halen açıklanmış değil. Yapılan açıklamalara göre Rsx, Nvida'nın şimdiye dek yapmış olduğu en karmaşık grafik çipi ve Cell ile birlikte uyumlu çalışabiliyor.
    Xbox 360;
    500 MHz saat frekansında çalışan, ATI tarafından tasarımı yapılan XENOS kod adlı grafik işlemcisi (48 adet tümleşik (Unified) shader, gelişmiş görsel efektlerin yaratımı için GPU çekirdeğine tümleşik 10 MB eDRAM)

burada hangisinin güçlü olduğunu çözemedim.
    Ve diğer özellik bakımından ps3,xbox360 ı solluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 4 Mayıs 2008; 20:15:39 >

• Bak,

RSX ile Xenos karşılaştırılamaz bile

Ramde PS3 işletim sistemi 83 MB miydi neydi işgal ediyor, Geriye kullanılabilir az bellek kalıyor Xboxa göre.

İşlemcide Cell düz hesapta yapımcılar ekstra çabalamadıktan sonra isterse 332 çekirdekli olsun hiç bir yararı yok.
  • Ram hızları bakımından ps3 çok daha üstün mesela;

ps3 256 mb ram 3.2ghz paylaşımsız
    360's 512mb, 700 MHz paylaşımlı

xbox360 daha 1ghz bile değil rami.

GTA4 PS3 sorunları. 630P çözünürlük rezaleti.

bant genişliği olarakda üstün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 4 Mayıs 2008; 20:26:36 >
  • 630p diye çözünürlük mü varmış :) harika bilgiler alıyorum forumdan. kalite 10 :) yine kavga. hep aynı xbox360 şöylede ps3 böylede. aynen devam :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: GoldPunch

Ram hızları bakımından ps3 çok daha üstün mesela;

PS3 ün rami hızlı fakat bağlantı arabirimi 64bit( Xbox360 da 256 bit)

Bu bağlamda PS3 bant genişliği 24 gb

Xbox360 22,4 gb.

Yani ram hızını kullanamıyor maalesef PS3

Velhasıl bunu sadece cevap için yazdım. Bu PC değil sonuçta özellikler karşılaştırılamaz direk. Mesela Cell oyunlara ne katıyor, Edram ne işe yarar ne kadar performans artırır. Bu sorunların cevabı yok.

Ama çıkan oyunlar ile karşılaştırırsak. FPS düşmesi olmayan PS3 oyunu yok denecek kadar az. AA eksikliği çoğu oyunda belli oluyor. Testere gibi kenarlar.

Multi oyunlarda genellikle geri kalıyor PS3. Bu gerçekler varken ortada özellik konuşmaya gerek yok.

Özellik konuşulacaksa eğer 7800gtx in ne başarısız ekran kartı olduğunu bilen bilir.(1900xtx karşısında). HDR+AA yapamayan performansı düşük bir çipsettir. Önemli olan buna SPE lerin ne kadar katkı sağlayabileceği idi. O konuda da şu an bir başarı göremiyoruz. Xbox360 dan bir sene sonra çıktığını düşünürsek. Neden 8000 serisi değil de 7000 serisi bir ekran kartı kondu anlayamadım.

Velhasıl COD4 ten sonra ikinci kez 630P ile tanıştırdı sağolsun PS3.

Benim kızdığım PS3 çıkmadan anlatılanlar, söylenenler, gösterilenler hep farklıydı. Bu konuda kınıyorum Sony'i.

• sky__walker,

Baba yeni gördüm,hayırlı olsun
  • 23423 kere yazıldı grafiksel karşılaştırma yapıldı hepsinde de ps3 versiyonu daha iyi denildi neyi tartışıyorsunuz?rockstar ın sahibi bile ps3 versiyonu daha iyi demedi mi?

oyunun 640p olmasıyla alakası yok grafiklerin..2 versiyonunda artıları var bunları herkes yazdı ama artılar karşılaştırıldığında sonuç hep aynı oldu..40 a yakın inceleme var hepsinde de aynı şeyler yazıyor..

600p cod4 e en iyi grafikli oyun!! diyenlerin gta4 e aynı şeyleri söylememesi komik.

neymiş bu ps3 ?bu adamların daha ne yapması gerekiyor?ilk yılında motorstorm,heavenly sword,lair,ratchet and clank,uncharted,GT5-p hepside harika grafikli oyunlardı..2. senesine yeni girdi bu sene mgs4,resistance2,motorstorm2,kz2 vs diye devam edicek..görmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmasanız daha iyi olucak.

ps3 grafik alanında xbox ı geçeli aylar oluyor herkes multiplatform oyunlarda ne zaman geçicek diye merak ediyordu 2008 den itibaren multiplatform oyunda da geçmeye başladı..önemli olan turok,dark sector vs nin ps3 te iyi olması değildi zaten önemli olan gta4,fallout3 vb oyunların ps3 te daha olması..bu önemli oyunlardan birinin hatta en önemlisi olan gta4 ün ps3 te daha iyi olması geçen seneye göre bazı şeylerin değiştiğinin kanıtıdır..

ve lütfen artık ps3 ün donanıma laf söylemeyin..oynayın gta4 ü istediğiniz platform da..donanımını beğenmediğiniz konsola rockstarın bir sonraki oyunu l.a noire çıkıcak bir sonraki gta nında ps3 exc olacağı söyleniyor..önemli olan ps3 donanımını burdaki 3-5 kişinin beğenmemesi mi yoksa rockstarın beğenmesi mi?

• Tamam arkadaşlar xbox iyi ps 3 kötü(Donanımda kimse ps3 e laf diyemez) ama birgün gelicek sesinizi çıkaramıcaksınız... diyorum konuyu kapatıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: sdurust

quote:

Orjinalden alıntı: GoldPunch

Ram hızları bakımından ps3 çok daha üstün mesela;

PS3 ün rami hızlı fakat bağlantı arabirimi 64bit( Xbox360 da 256 bit)

Bu bağlamda PS3 bant genişliği 24 gb

Xbox360 22,4 gb.

Yani ram hızını kullanamıyor maalesef PS3

Velhasıl bunu sadece cevap için yazdım. Bu PC değil sonuçta özellikler karşılaştırılamaz direk. Mesela Cell oyunlara ne katıyor, Edram ne işe yarar ne kadar performans artırır. Bu sorunların cevabı yok.

Ama çıkan oyunlar ile karşılaştırırsak. FPS düşmesi olmayan PS3 oyunu yok denecek kadar az. AA eksikliği çoğu oyunda belli oluyor. Testere gibi kenarlar.

Multi oyunlarda genellikle geri kalıyor PS3. Bu gerçekler varken ortada özellik konuşmaya gerek yok.

Özellik konuşulacaksa eğer 7800gtx in ne başarısız ekran kartı olduğunu bilen bilir.(1900xtx karşısında). HDR+AA yapamayan performansı düşük bir çipsettir. Önemli olan buna SPE lerin ne kadar katkı sağlayabileceği idi. O konuda da şu an bir başarı göremiyoruz. Xbox360 dan bir sene sonra çıktığını düşünürsek. Neden 8000 serisi değil de 7000 serisi bir ekran kartı kondu anlayamadım.

Velhasıl COD4 ten sonra ikinci kez 630P ile tanıştırdı sağolsun PS3.

Benim kızdığım PS3 çıkmadan anlatılanlar, söylenenler, gösterilenler hep farklıydı. Bu konuda kınıyorum Sony'i.

Ek bilgi olsun.Aslında herşeyi en başta cell speler üstünden yapıcaklardı.Ancak çıkan bazı sorunlardan dolayı rsx daha sonradan ps3 donanımı içine koyuldu.Biraz apar topar bi konulmada denilebilir

• sony de pişmandır ortaya çıkan şu rezaletlerden. 1 sene önce çıkmış makineye neredeyse tüm oyunlarda eziliyorsun.

şu aletin içine 1gb 8800gtx ve 1gb sistem hafızası, 4x bluray koysaydı şimdiki sorunların hiçbirisi olmazdı.

şimdiki heroyunu sabit 1080p de oynatıyor olacaktı.

4x hızlı bluray sürücü olsaydı. loadingler çok kısa olurdu hatta oyunları yüklemeye bile gerek olmazdı.

içine 8800gtx koymuş olacağından bütün pc ve xboxdan port oyunlar bile onlardan çok daha iyi gösterecekti. g80 yetersiz gelmeye başladığı zamanlarda da zaten cell çoktan çözülürdü

böylece işi cell devralırdı.bizde ps3 ne zaman çözülecekte güzel grafikli oyunlar göreceğiz diye beklemezdik.
  • xxxst GTA4 teknik olarak daha iyi degil PS3 te..Daha kötü..
    Bir kere çözünürlüğün düşük ve AA kullanmayıp, kırıkları kapatmak için post-processing uygulanıyor. Yani bulanıklaştırılıyor görüntü. 360 sürümü ile karşılaştır, daha net ve keskin görüntüler görürsün 360 da. Adamlar bulanık yapmak yerine net yapmayı tercih etmiş. 630p yerine 720p yapmış
    Istiyorsan 480p yapalım, daha fazla detay koyalım ve daha iyi diyelim. Varmı böyle birşey ?
    Teknik olarak daha geridir, bunun lamı cimi olmaz. Resim ve videolarda açık açık 360 sürümü daha net duruyor. Tek fark renk tonlaması. Grafik kalitesi olarak bir fark görmek zor, yok zaten (doku kalitesi, hdr, aa vs). Anca çok dikkat edersen netlik vs farkediyor.

Bunların haricinde PS3 teki en önemli sorun Online kısmı. Millet sorun yaşamaktan lanet etmiş. 360 sahipleri ise giriyor oynuyor.
    Eh bunlar haricinde ekstra içerik, kendi mp3lerimiz, achievemntlar filan zaten sadece 360 da var. Yazmıyorum..

Ama buradaki esas sorun şu, 1080p standart olacak denen cihazda 720p altı oyunlar olması. 630p olup "ama daha yumuşak" diyerek savunmaya gerek yok. "Arkadaş sen 1080p olacak diyordun, neden 630p" diye soracaksın. Tüketicinin sorması gereken bu. Sony diye sineye çekip, taraf tutmak yanlış. Allahın caponu sonuçta, ne yurdum markası ne babamızın malı

• quote:

Eurogamer are the first to speculate that GTA IV on the PS3 runs at 630p. When in fact, it doesn’t… It runs at 640p.

Yes, GTA IV on the PS3 is sub-HD. And if it couldn’t be any more ironic (the traditionally Playstation series runs at a lower resolution) it has the same resolution as Halo 3 on the Xbox 360 - perhaps the first game to receive the sub-HD back-lash

The resolution itself is unsurprising, but the side by side comparisons carried out by numerous websites tell a more complex story. For example, in IGN’s head to head, the PS3’s Anti-Aliasing is cited as being the better of the two versions, even though the Xbox 360 has 2xAA. This could be due to the upscaling and post-processing effects smoothing the edges on the PS3

http://www.ripten.com/2008/04/29/confirmed-gta-iv-ps3-is-not-630pits-640p/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeo -- 4 Mayıs 2008; 21:10:49 >

• allahım 630p mi ya olamaz ben nasıl oynarım benim gözüm 720p den aşşasına alışık değil ben bu ps3 ü camdan atıyım bari ne yapayım lütfen yardım edin...!
  • @sdurust

herşeyin dogru sadece bir yanlışın var.

RSX 7800GTX değildir, AA ve HDR yi aynı anda yapabilir.

7800GTX de 32- Bit HDR uygulanır, RSX te ise 128-bit

HDR ve AA yı aynı anda yapabilmek için modifiye edilmiştir zaten modifiye denmesinin 2 sebebi var

1- HDR ve AA yapabilmesi
    2-Cell ile orantılı çalışabilmesi

Zaten HDR ile AA yı aynı anda yapamayan bir GPU ya sahip konsol asla next-gen olamaz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.