Şimdi Ara

GTX 1060 SICAKLIK SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gtx 1060 kartım yük altında oyunlarda 80 dereceye varan sıcaklıklara ulaşıyor sizce bu değerler normal mi kasanın içi çok serin 5 fanla soğutuluyor, kartı garantiye göndermem gerekli mi ?

• Msi afterburner programindan fan profili ayarlamayi deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grimaniel kullanıcısına yanıt
    Fanları manuel olarak %60'da çalıştırıyorum pek etki etmiyor %100 e aldığımda bir kaç derece düşüyor ama bu seferde fan ses çıkartmaya başlıyor...
  • Marka model nedir?
  • acmtncy A kullanıcısına yanıt
    Palit dual çift fanlı
  • palitden dolayı olabilir.
  • msi gaming x 1060 6gb var bende de senin bu söylediğin sıcaklık ulaşılması imkansız sıcaklık,en ağır oyunlarda bile yük altında 60 ı zor geçiyor ve çoğu zaman fansız çalışıyor kart,bence kartda bir sıkıntı var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Palit o kadar dandik miydi ya bende düşünüyodum sıcak bakıyodum o kadar ısınması normal mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Bende GeForce® GTX 1060 WINDFORCE OC 6G Modelini kullanıyorum. Ekran kartımın yoğun yük altında yazın en sıcak dönemlerde (OC versiyon bir kart olduğundandır belki) %65-70 dan devrinde 83 dereceye kadar çıktığını gördüm.(Mersin gibi cehennem sıcağında PUBG oyununda max 83 dereceyi gördüm. 3D markt time spy tesinde ise 78 dereceydi) Benim kartımda diğer markalara göre 8-10 derece sıcak çalışıyor. Fakat herhangi kasma,takılma gibi bir problem yaşamadım. Bence kart için sakıncalı olsa kendini bu sıcaklıkta %100 fan devrine alması lazımdı. Araştırdığım kadarıyla 94 dereceye kadar da yolu var. Ekstra bir fan profili oluşturmadan kullanıyorum açıkçası. Bence garantilik bir durum söz konusu değil. Yinede siz bilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatabo -- 29 Eylül 2017; 16:13:5 >
  • Laptop olsa normal derdim. Ama bu kadar sirkülasyonla yük altında 80 fazla gibi. Afterburner dan fan ayarını kendiniz değilde aggressive moda bir alın bence. Boşta nasıl?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardesim ben mi aldirtmistim sana o karti bak simdi rezil oldum.

sen bir de palitin duz modelini almistin senden sonra jetstream modelini alacaktim 1308 liraya nan dedim kıl adamsin sana olmayabilir almadim.

bu pzt gunu 1431 liraya msi gaming x aldim carsamba geldi.oturup bi oyun oynayamadim benchmark yaptim ama bosta 35 derece kasada fan filan yok hepsi iptal kapak acik.yukte de fan donmuyor 66 derece oluyor sonra 62 60 diye tekrar dusuyor.aldigin yerle gorusebilirsin fani mi donmuyor 80 derece oluyor diye.ben onceki kartimda soyle bir sey farkettim asus strix 380 bu arada fan donmuyordu kart isiniyordu donmeye baslayinca artik is isten geciyordu 82 derece oluyordu ondan sonra kessen 83 olmuyordu ama madem bu kadar devirli donebiliyorsun 65 iken niye donmedin oluyor.yani fan profilleri onemli istersen afterburner ile fan profili olustur serinken de donsun fan bir miktar boylece daha az isinabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

kardesim ben mi aldirtmistim sana o karti bak simdi rezil oldum.

sen bir de palitin duz modelini almistin senden sonra jetstream modelini alacaktim 1308 liraya nan dedim kıl adamsin sana olmayabilir almadim.

bu pzt gunu 1431 liraya msi gaming x aldim carsamba geldi.oturup bi oyun oynayamadim benchmark yaptim ama bosta 35 derece kasada fan filan yok hepsi iptal kapak acik.yukte de fan donmuyor 66 derece oluyor sonra 62 60 diye tekrar dusuyor.aldigin yerle gorusebilirsin fani mi donmuyor 80 derece oluyor diye.ben onceki kartimda soyle bir sey farkettim asus strix 380 bu arada fan donmuyordu kart isiniyordu donmeye baslayinca artik is isten geciyordu 82 derece oluyordu ondan sonra kessen 83 olmuyordu ama madem bu kadar devirli donebiliyorsun 65 iken niye donmedin oluyor.yani fan profilleri onemli istersen afterburner ile fan profili olustur serinken de donsun fan bir miktar boylece daha az isinabilir.

Hocam boştayken sorun yok sıcaklık 40 derece falan oluyor ama pubg yada battlefield 1 de 80 e ulaştığı oluyor, havalar çok sıcaktı belki ondandır dedim, havalarda bayağı soğudu bir değişiklik yok ne yapsam karar verememedim

• Benimki'de Sapphire PULSE Rx580 %60 hızda Witcher 3'de 71-78'c arası değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatabo

Merhaba Bende GeForce® GTX 1060 WINDFORCE OC 6G Modelini kullanıyorum. Ekran kartımın yoğun yük altında yazın en sıcak dönemlerde (OC versiyon bir kart olduğundandır belki) %65-70 dan devrinde 83 dereceye kadar çıktığını gördüm.(Mersin gibi cehennem sıcağında PUBG oyununda max 83 dereceyi gördüm. 3D markt time spy tesinde ise 78 dereceydi) Benim kartımda diğer markalara göre 8-10 derece sıcak çalışıyor. Fakat herhangi kasma,takılma gibi bir problem yaşamadım. Bence kart için sakıncalı olsa kendini bu sıcaklıkta %100 fan devrine alması lazımdı. Araştırdığım kadarıyla 94 dereceye kadar da yolu var. Ekstra bir fan profili oluşturmadan kullanıyorum açıkçası. Bence garantilik bir durum söz konusu değil. Yinede siz bilirsiniz.

Aynı karta sahibim sıcaklık değerlerim de aşşağı yukarı aynı. Ben de bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bad Meets Evil

quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

kardesim ben mi aldirtmistim sana o karti bak simdi rezil oldum.

Hocam boştayken sorun yok sıcaklık 40 derece falan oluyor ama pubg yada battlefield 1 de 80 e ulaştığı oluyor, havalar çok sıcaktı belki ondandır dedim, havalarda bayağı soğudu bir değişiklik yok ne yapsam karar verememedim

bazi oyunlar digerlerine gore cok daha fazla isitabilir mesela witcher 3.senin oynadigin oyunlar da bu sekildeyse normal olabilir.fan profili bile yapmana gerek yok afterburnerde gir ayarlara fan kismindan ac ayar yapma tamam de bundan sonra ana ekranda asagida fan kisminda sagda bir tus var ona basinca kartin fan profilini kullanmiyor programinkini kullaniyor yesil oluyor fan bolumu.ben aksam bir iki oyun denedim bu profille gayet serin calisiyor ama palit ile gaming x ayni sey olmaz tabi.faydasi olur belki diye soyledim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.