Şimdi Ara

GTX 1070 Ve İ7 7700 Düşük FPS Ve %50 GPU Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
2.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba. Benim bilgisayarımı alalı daha 1 ay olmadı ve oyunlarda fps, kasma sorunu yaşıyorum. Arkadaşımın sistemi işlemcisi hariç hemen hemen aynı ve 75 hertz monitörü var bende 144 hertz monitör var ama ben her oyunda pubg,rainbow, cs:go gibi oyunlarda hep 50-60 fps hatta 100 fps geri kalıyorum ve pubg de kasarak oynuyorum. Örnek olarak Pubg de senkronizasyon sorunu olmasına rağmen orta grafik ayarlarında 100-120 fps alırken benim bilgisayarım 50-80 arası alıyor ve ekranda takılmalar kasmalar oluyor. Dün MSİ Afterburner da yaptıgımız karsılastırmada benim GPU kullanım değerimin %40-%55 arası oldugunu gördüm ve %55 den yukarı nerdeyse hiç çıkmıyor. Yani bilmiyorum ama sıkıntı işlemci de mi yoksa ekran kartında mı bilemiyorum. Bilgisayarı ilk aldıgım hafta toplattıgım yere gönderdim onlar da parçaları aldıkları yere gönderip teste soktular ve parçalar da herhangi bir sıkıntı olmadıgını söylediler. Ama benim yaptıgım karsılastırmalar da ve testlerde benim bilgisayarım gereken FPS değerini ya da gereken performansı vermiyor. 5 den fazla format attım win10 vardı elle microsofttan indirip tekrar attım elle manuel yükledim her şeyi yine olmadı biosu güncelledim yine olmadı bir daha format attım belki yanlıs atmısımdır diye yine olmadı ne denediysem olmadı bu sorunu halledemedim. Bilgisayara o kadar para verdim topladım ama CS:GO gibi işlemci ağırlıklı olan bir oyunda 160-250 arası fps almak insanı çıldırtıyor. Valla bilen varsa yardım edebilirse çok sevinirim...

-sistemim;

İntel Core i7 7700 3.6 - 4.2
    Asus Strix B250G Gaming anakart
    Kingston HyperX Fury 16 gb (2x8) DDR4-2400 MHZ
    Asus Strix GTX1070-O8G-Gaming
    Seagate Barracuda ST1000DM010 3.5" 1TB 7200Rpm HDD
    Corsair VS serisi 550w 80 plus PowerSupply
    Corsair 120 GB SSD

MSİ AFTERBURNER Görüntülerihttps://hizliresim.com/OyjvQQhttps://hizliresim.com/1GR61A Rainbow da o anda %80 ama tek adam kaldıgı için o da yoksa daimi %50

• Bu konuyla ilgili bilgisi olan kimse yok mu forumda ?
  • Diğer konuda yazdım

Denetim masası güç seçeneklerinden yüksek performans seçin.

Eğer olmazsa diğer konudaki bios pili söküp takma işini yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 11 Aralık 2017; 23:29:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GeForce Experience optimum deneyin kurcalarsan çözersin
  • teknopakt izlerken anakart veri alıp gönderme üzerine anakartın kaliteli olması yönünde bir video izledim sende bir araştır
    1) anakart
    2) power supply
  • ermanozgen kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani biraz daha açar mısın ne yapmam gerekiyor ?
  • meydey45 kullanıcısına yanıt
    Anakartım ve power supply birbirine uyuyor ve kaliteli. Sadece power supply 550w rahat rahat karşılayacak bir power diye aldım yoksa 750 lik de alabilirdim ama gerek yok çünkü sıvı soğutma falan yok sistemimde o yüzden de gerek duymadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende gtx 1080'le aynı durumdayım.Yardımcı olacak arkadaş var mı?
  • Ayni anakart bende var, tas gibi anakart gerci bende gtx 1070 yok gtx 780 ile baya bi test etmistim, tam performans aliyordum. Anakart kaynakli oldugunu düsünmüyorum cünkü b250 olmasina ragmen sunduklari gercekten iyi bu anakartin.

aklima gelen driver problemi... 3770K li sistem ile arkadas gtx 1080 in driveri kurmus etmis güzel calisiyor sorunsuz und ikinci karti gtx 780 di iste. Sonra onun ayni pc de gtx 1080 i cikarip gtx 780 i taktik driveri kaldirdim yeniden kurdum ama tam olarak bu yari performansta calisma sorunu yasadik. Sonra test amacli aldin bundan gtx 780 evga yi 1 hafta takildim. Sifir windowsa güzel bir driver kurdum sahaneydi.. Bence driver kaynakli olmali... temiz windows kurup nvidia dan driver kurmayip widows 10 un kendisinin otomatik kurdugu driver ile yine bu sorun var mi?
  • W7 kur dene duzelirse yaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke Ryzen alsaydın.
  • Pubg de csgo da bozuk ötesi oyunlar, en küçük değişiklik devasa farklara yol açabiliyor. Doğru düzgün oyunlarda test edin bilgisayarınızı, benzer bir sonuç görürseniz yazın yine.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Anakarttan değil ona eminiz evet dedigin gibi. İşlemciden de değil o sorunsuz çalışıyor. Ramlar de bir sıkıntı yok ona da eminim. Driver da en son 7 aralık da çıktı onu indirdim yükledim nvidia`nın sitesinden indirdim yükledim yine aynı sıkıntı. Asusun sitesinde eski sürüm var acaba dedim o uyumlu da o yüzden mi yaşıyorum sıkıntıyı onu da indirdim yine olmadı. Temiz format attım pro lisans satın aldım yükledim yine farketmedi.
  • youtube'da vs. forumlarda bunlarla ilgili benzer sorunlarla karşılaşan kullanıcılar mevcut. Önerileri ve çözüm yöntemleri var. Deneyebilirsin. Gerek cfg, gerek farklı yollardan ayarlar.
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Hocam var var da çözebilen yok. Ya da ben göremedim çözebileni. Google da her türlü arama yaptıgında hepsi artık başlıkları mor yani hepsine girdim nerdeyse ama bir fayda yok
  • Neblim oyunu oynayan genelde düşük ayarlar, masaüstü control panelden ekran kartı ayarlarını yapar girer alır 300-500. Gtx1050Ti + ryzen 3 ile arkadaş 150-200 alıyor misal, i7 4820k + gtx970 ile 300+ alan var. Oyun eski kartları daha çok seviyor bu bilinen bir şey de, cs:go zaten optimizasyon olarak biraz tuhaf. Pubg de öyle ancak update geliyor yakında. Bence aldığınız fps asla kötü değil ama ince ayarları mı bilmiyorsunuz da sorun var emin olamadım.
    Yani benim cs:go da bu canavar bilgisayar ile en düşük ayarda 170-240 fps arası almam optimizasyon ayarlarından dolayı normal. Pubg de optimizasyon ayarı yok biliyorum ama en düşük ayarda 60-80 fps arası alıp kasarak oynamam normal mi ? Onu da geçtim optimizasyonun yapıldıgı artık nerdeyse fps dropların en aza düştügü pubg test serverinde 80-110 arası fps alıp ve yine kasarak oynamam normal mi ? Format attım elle driverları yükledim en az 3 defa farklı farklı driverlar yükledim olmadı win 10 pro key aldım güncellemeleri yaptırdım tekrar format atarak yine olmadı. Herkes diyor ki yok güç ayarlarından yüksek performansa çek nvidia ayarlarından performansa çek düzelir. Denedim denemedim değil de hepsini bunlara bu bilgisayarın ihtiyacı yok zaten mevzu %50 gpu kullanımı ve düşük fps ve üstüne üstlük kasarak oynamam.
  • Hayır normal değil, max ayarlarda AA'sız ayarlarda deathmatch'da bile 245avg alıyor millet gördüğüm kadarıyla youtube'da. Ben ayarlarınızı bilmediğim ve sizin de yapmayı mı bilmediğinizi belirtmek için dedim. Öte yandan optimizasyon bu oyunların güncel driverlar ve donanımlarla uyumuyla alakalı bir şey.

Nvidia ayarları biraz daha farklı bunları şurdan bi bak :
    https://www.youtube.com/watch?v=9eUdp2x4YhM
    https://www.youtube.com/watch?v=VUOUc85F2mY

Bu ayarları dene bir deneyin. Arka planda işlemciyi ve hdd'yi kullanan programları güncelleme, antivirüs, tarayıcı vs kapatın. Bios'u da default edin belki girip yanlış bir şey girmişsinizdir. Bİlmiyorum böyle olması tabi ki üzücü. Nerede oturuyorsunuz bilen biri gidip yardım etsin ?

Valla o kadar da cahil değilim ama bildigim tüm ayarları yaptım bilgisayarda bildiklerimi denedim yani öyle söyliyeyim. İstanbul üsküdar da oturuyorum. Ben cok foruma yazdım burda da farklı farklı konulara yazdım ama çözüm bulamadım ve zaten çoğuna cevap gelmedi.
  • O attıgın videoları da biliyorum önceden onlar da etki etmez zaten durum o videolarda ki ayarları gerektiren bir ayar değil.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.