Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

GTX 460 Oyunlarda yavaşlamalar ve takılmalar (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
534
Cevap
0
Favori
21.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum diğer oyunları bilemem ama black ops en kral sistemde de kasıyor oyunda optimizasyon sorunu var tavsiyem bi yerden patch bulup yüklemen ama cok da düzelmiyormuş benim duyduğum kadarıyla. ben oyunu kasa kasa bitirdim hiç de zevk almadım. orjinali de 140ytl mi ne o para öyle dandik oyuna verilmez yani.

diğer oyunlara gelince ekran kartını değil de işlemcini overclock yap biraz bence. hatta biraz voltaj verip 3.0'ın üstüne çık bir bak bakalım öyle oyunlara. gözle görülür performans artışı oluyorsa darboğaz işlemcidir. bence o ekran kartı daha en az 1 sene full ayarlarda tüm oyunlarda götürür. çünkü çözünürlük de çok yüksek değil senin
  • Beyler ve Metalizmmm Bugün Mascom'un yetkili servisine gittim (Zotac Teknik servisi) Ordaki bir Yetkiili İle Konuştum.Adam Bu kartın minumum 550 W PSu istediğini.Bu kartı Sağlıklı Bir Şekilde kullanmak için ise 850 Watt veya üstü Psu kullanmam Gerektigini söyledi.Metalizmm Ben Kartı İade Edip Zotac Geforce 9800 GTX+GTx kartını Alıcam.Yani Metalizmm Sağlıklı Kullanmak İçin 850 Watt veya üstü Psu gerekiyormuş.Adam Bana Bu kartın Zorlanmadığı Halde 400 Watt Psu ile Çalıştıgını Söyledi.Keşke almasaydım:S
  • quote:

Orijinalden alıntı: Llorente

Beyler ve Metalizmmm Bugün Mascom'un yetkili servisine gittim (Zotac Teknik servisi) Ordaki bir Yetkiili İle Konuştum.Adam Bu kartın minumum 550 W PSu istediğini.Bu kartı Sağlıklı Bir Şekilde kullanmak için ise 850 Watt veya üstü Psu kullanmam Gerektigini söyledi.Metalizmm Ben Kartı İade Edip Zotac Geforce 9800 GTX+GTx kartını Alıcam.Yani Metalizmm Sağlıklı Kullanmak İçin 850 Watt veya üstü Psu gerekiyormuş.Adam Bana Bu kartın Zorlanmadığı Halde 400 Watt Psu ile Çalıştıgını Söyledi.Keşke almasaydım:S

sende bunu yedinmi
  • Kardeşim Zotac'ın Yetkili Servisinde Bir eleman Neden Yalan Söylesin Mantıklı Olalım biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Llorente

Kardeşim Zotac'ın Yetkili Servisinde Bir eleman Neden Yalan Söylesin Mantıklı Olalım biraz

850 wat büyük ihtimal slı için gereken değeri söylemiştir
  • türkiyede bilgisayar sektörünün amacının müşteriyi alnından öpmek olduğunun bir başka kanıtı..

eh be güzel kardeşim biraz araştır bari.. hadi araştırmayı geçtim kutunun üstüne bak be kardeşim. KUTUNUN ÜSTÜNE!!! bende gigabyte gtx460 var ve şuan sana kutusundan birebir yazıyorum.!!!

Minumum 450Watt or greater system power
    *Minumum system power requirement based on a PC configured with an İntel i7 3.2Ghz CPU

kutusunu ya da kullanım klavuzunu attıysan bu bilgiler internetin dört bir köşesinde var..

bide kalkmışsın, seni adam yerine koymayan teknik servis calışanını savunuyorsun.. üstüne başkalarını güya "mantıklı olmaya" davet ediyorsun =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malkavian -- 4 Mayıs 2011; 21:53:35 >
  • Malkavian Adam Diyor Ben nerden bileyim.
  • Ya beyler Oyunlar Neden donuyor o zaman onu söyleyin Aynı sorun sadece bende yok Zotac Gtx 460 ekran kartı alan birçok kişi de böyle bir sorun var.Çözümü Söyleyin o zaman Bu kartla oyunların takılması normalmi GeForce 9600 Gt de Bile Böyle takılma olmuyordu Bende
  • Kesinlikle işlemci darboğazı yaşıyosun.İşlemciyş değiştirince gözlerime inanamamıştım........
  • gtx460 alır almaz Call of Duty - Black Ops a daldım takılmalar yaşayınca bende 460 ta sorun var zannettim ama ya işlemcim yetmiyor ( e5300@3450 ) ya da oyunda sorun var çünki diğer oyunlarda sorun yok
    ama tüm oyunlarda işlemciyi kasmayan basit oyunlarda dahi takılma varsa ciddi bir problem vardır ortada
  • bak KARDEŞİM sen bayadır sorunu yaşamaşssın sana ben içiie ferahlatıcak bişey söyliyeyimde kurtul ben pc tamircisiyim sorunun ANAKART anakartını gigabyte ultra durable serisinden bi kart ile değiştir EKRAN KARTI SLOTUDA 2.0 olsun olay bu ya çok fazla uğraşmana gerek yook ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZEPHYR

gtx460 alır almaz Call of Duty - Black Ops a daldım takılmalar yaşayınca bende 460 ta sorun var zannettim ama ya işlemcim yetmiyor ( e5300@3450 ) ya da oyunda sorun var çünki diğer oyunlarda sorun yok
    ama tüm oyunlarda işlemciyi kasmayan basit oyunlarda dahi takılma varsa ciddi bir problem vardır ortada

bende i5 2500k var.. aynı sorun full grafik ayarlarında bendede var ama biraz kısınca sorun falan kalmıyor..
  • Bombacıemre madem tamircisin söyle bakalım.Ekran Kartı Slotumun kaç oldugunu nasıl öğrenicem.Ana Kartım İntel Corparation DP55WB modeli Kötümü sence
  • oyunda problem var 6870de bile 1440x900de kasıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

oyunda problem var 6870de bile 1440x900de kasıyor

evet % 99 oyundan 60-70 fps alırken bile yapıyor takılmayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZEPHYR

quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

oyunda problem var 6870de bile 1440x900de kasıyor

evet % 99 oyundan kaynaklanıyor 60-70 fps alırken bile yapıyor takılmayı
  • Arkadaşlar, merhaba.

Yabancı forumların birçoğunda insanlar, sizinkiler veya eşdeğer sitemler ile bu takılma veya donma sorununu hem singleplayer hem de multiplayerda Kasım 2010'dan beri yaşıyorlar...

Bence içiniz rahat olsun, sorun sistemlerinizde değil gibi gözüküyor...

http://www.fix-desktop-problems.com/uncategorized/call-of-duty-black-ops-low-fps-lag.html

Filmdeki sistem Q6600, 8GB RAM, 8800GTS 512MB.

Adam multiplayerda 800x600'de 30-40 küsür fps aldığını anlatıyor ve fark ettiyseniz bir anlık takılma oldu sonlara doğru...

http://www.gamespot.com/pc/action/callofduty7workingtitle/show_msgs.php?pid=960187&topic_id=m-1-57112046

Bu forumda da birçok q6600 sahibi sorun yaşamazken bazı insanlar da sorun yaşıyorlar... Kimileri sorun yaşayanların genelde intel+nvidia kombinasyonuna sahip olduğuna dikkat çekmiş...

http://timodev.ch/images/bo_vs_mw2.png

Oyun optimize edilmediğinden GPU'ya değil CPU'ya yük bindiriyor... (Kibarca tercüme ettim...)

http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=185315

Nvidia'nın forumu sonuçta... İlk mesajdan başlıyor hemen. Adam 275'ten 460'a geçmiş, sonuç daha kötü oynanabilirlik...

Kimisi de oyundaki textureların bir müddet sonra sararması probleminden tırsmış...

Yani neticede sıkıntı yapıp kendiniz üzmenize gerek yok, oyun optimize yazılmamış zaten... En azından bu kadar insanın şikayeti sonucunda ortaya çıkartılan gerçek bu...

Yamalar çıkartılmış sanırım çeşitli... İsterseniz araştırıp deneyin, belki performans artışı sağlarsınız...

Umarım içinize bir miktar su serpilmiştir...

• haydaaaaaaaaaa Kardeşim black ops'la alakası yok konuyu başından beri okuyun öyle yorum yazın!
  • @metalizmm :Bios güncellediniz mi?.Bazen eski anakart yeni ekran kartı ikilisi Bios kaynaklı sorun çıkartabiliyor.(Bios yüklemek çok kısa süren bir işlem olmasına rağmen.Bazı arkadaşların anakartları Bios güncelleme işleminden sonra kullanılmaz hale gelebiliyor.Bilmiyorsanız bilen birine yaptırın.)Sahip olduğun ramlerle fazla hız aşırtma yapamazsın.Bence çok az bir hız aşırtma yapın.Mafia 2 yi e6750 işlemci ile oynadım.Sarmadığı için başında bıraktım.Hiç takılma yapmadı.Badcompany2 elinde var mı bilmiyorum.Bu oyun da işlemciye yük bindirir.Ancak Black Ops gibi değil daha dengeli bir oyun.Bu oyunla test etmen daha uygun.

@Llorente : Gtx460 için Nvidia Minimum 450 watt 12 volt hattından 24 amper veren güçlü kaynağı yeterlidir diyor.Gtx 460 kullananlar klubü başlığındaki yazılara bakın.Bazı arkadaşlar sistem özelliklerini altta yazıyorlar.550 watt güçlü kaynağıyla kullanan çok arkadaş var.ben 500 watt ile bile gönül rahatlığıyla kullanırdım.intel Burning Test ve Core Temp programlarını indirip aynı anda çalıştırın.Core Temp programından çekirdeklerin en yüksek sıcaklıklarına bakın.İ5 750 nin thermal üst sınırı 72.7 derece.85 derece civarında throttling başlar.Core Temp i oyunda da açık bırakıp bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conquerx -- 8 Mayıs 2011; 3:13:54 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.