Şimdi Ara

GTX 460 Oyunlarda yavaşlamalar ve takılmalar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
534
Cevap
0
Favori
21.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: K0rkunc

dediğim gibi win 7 sorunlu malesef şimdi bunu demek bile hata foruma win 7 sorunlu dedikmi bazı arkadaşlar çıkıp süper falan demeye başlıyor :) neyse anladın sen dene düzelecek

hah işte tam benim gibi düşünen biri
  • Windows 7 de optimizasyon sorunu var kesinlikle eminim xp de fps tavan yapmıyor düşmüyor bile.

xp 64 bit türkçe olsa geçecem ama mecbur 7 kullanıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deep Dream

Windows 7 de optimizasyon sorunu var kesinlikle eminim xp de fps tavan yapmıyor düşmüyor bile.

pardon kardeşim neden mecbursunuz? ayrıca kendi fikrimi söyleyeyim adam gibi oyun oynayamayacaksam neye yarıyor win 7? xp sp 2 ve sp3 kullandım ikisene de güncellemeleri yükledim çok memnunum herkese tavsiye ederim
  • aa yı düşür ortalara al 4x hatta 2x
  • quote:

Orijinalden alıntı: snakessss

quote:

Orijinalden alıntı: Deep Dream

Windows 7 de optimizasyon sorunu var kesinlikle eminim xp de fps tavan yapmıyor düşmüyor bile.

pardon kardeşim neden mecbursunuz? ayrıca kendi fikrimi söyleyeyim adam gibi oyun oynayamayacaksam neye yarıyor win 7? xp sp 2 ve sp3 kullandım ikisene de güncellemeleri yükledim çok memnunum herkese tavsiye ederim

Hocam 8 gb ram kullanıyorum bilmiyorum ki geçsem mi acaba :S

• vallahi kardeşi ne desek yanlış anlaşılıyor ama sana bir olay anlatayım arkadaşıma laptop aldık core i5 2.4 6gb ddr3 ram ati 5650 var nortonu süresi bitince kaldırdık ona rağmen bilgisayar istediğimiz hızda çalışmıyor ben win 7 e bağlıyorum farkına varamayacaksam 1.5 milyar neden vereyim o laptopa üstelik auslogics disk birleştime eset a.v 4 full versiyon 4 ile tarama ve gamebooster ile hızlandırma yaptığım halde çok bir farkolmadı ama xp kurulsa heralde makine coşar makine arkadaşımın olduğu için karışmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakessss -- 24 Mart 2011; 16:07:36 >
  • Bak Benim Sistemi söyleyeyim sana metalizmm.
    Zotac Gtx 460 ekran kartı,Kingston DDR3 4Gb Ram,İntel Core i5 750 işlemci,Anakartım İntel Corparation modeli DP55WB,2.70 GHz,Windows 7 Home Premium 64 Bit.
    Metalizmm yakın zamanda servise vericem inşallah çözülür.
  • bende xp ve win7 sistemlerinin ikiside kurulu ama hepsinde yapıyor kısa donmalar ve takılmalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Llorente

Bak Benim Sistemi söyleyeyim sana metalizmm.
    Zotac Gtx 460 ekran kartı,Kingston DDR3 4Gb Ram,İntel Core i5 750 işlemci,Anakartım İntel Corparation modeli DP55WB,2.70 GHz,Windows 7 Home Premium 64 Bit.
    Metalizmm yakın zamanda servise vericem inşallah çözülür.

Senin bu sistemle bendeki yaptığı sorunları yapmaması lazım gerçekten ilginç.Çünkü senin işlemci yeni yani garip geldi bana şuan bu durum.
  • pazartesi servise veriyorum inş sorun bulunur ve çözülür.
  • Servis penta zotacin.kolay gelsin simdiden.uzulerek soyluyorumki sonuc almaniz peknolasi degil.bana oldugu gibi;(
  • Arezzo Experin Yetkili Servisine vericem bakalım sorun ya ekran kartında ya da donanımsal
  • quote:

Orijinalden alıntı: Llorente

Arezzo Experin Yetkili Servisine vericem bakalım sorun ya ekran kartında ya da donanımsal

Servisten hala gelmedimi dostum çözümü bulurlarsa bende ona göre parça değiştiririm umarım ekran kartı sorunlu değildir.
  • dostum bi aksilik oldu yarın vericem
  • Kendimle ilgili bir şey anlatayım buna benzer belki fikir sahibi olursunuz.

Şahsen Athlon x2 4800 ile 8600GT kullanan birisiydim.İlk çıktığında o yere göğe sığdırılamayan HD4770 i satın aldım.8600 le akıcı oynadığım (Medium ayarlarda) GTA IV - Crysis gibi oyunları sözde çok daha üstü olan HD4770 le oynayamadım bir türlü.Burada herkes farklı şeyler söyledi.Psu yetersiz dediler gittim psu aldım olmadı.İşlemci yetersiz dediler aynı işlemciyle 8600 GT ile olan başarıyı bile yakalayamadığımı söyledim mantıklı bir cevap alamadım kimseden.

En son canımdan bezdim iade ettim kartı GTX 260 Synergy aldım.Evet daha da üstünde bir kart aldım ve sistemime taktım.HD4770 e yetmeyen işlemcim GTX260 la Show must go on dedi resmen.8600 le aldığım performansın 2 katını aldım.Ama şu oyunun en başlarındaki takılma olayı bende de vardı.Buda HDD le alakalı.Zaten takıldığı an kasaya bakarsan HDD lambasının hiç sönmediğini görürsün.

En son gittim Amd Phenom II x3 720 B.e aldım ve gerçekten işlemcinin oyunlardaki farkını hissettim.Özellikle Minumum fps de inanılmaz fark ettiriyor.Uygun anakartla 4. çekirdeği açıp 3.20 ye çektim ve Spinpoint F3 aldım 2 adet.Birisine xp diğerine W7 kurdum.W7 de oynuycağım oyunları Xp nin kurulu olduğu disket attım.Ve o ilk başlardaki hdd kaynaklı takılmalarda gitti.Tamamiyle kusursuz bir pc oldu bu şekilde.

Birde anakart farktörü var.Saçma gelebilir ama Sapphire Pure 740G anakartından Gigabyte 790XTA-UD4 e geçmemle birlikte bir rahatlama hissettim pc de.Yani sanki o anakart sistemi kısıtlıyormuş gibiydi.Belki direk olarak çözüm sunamadım sana ama en azından benzer sorunda neler yaptığımı görmüş oldun.Umarım tez zamanda çözülür sorunun.

• birçok nvidia özelliklede son zamanlarda 4xx ve 5xx serisinden kart kullanıcılarını veya bazılarını sinir eden yüksek fps alındığı halde ( örnek 100 fps )
    oluşan stuttering yani kekeleme yani takılma problemini çözmüş bulunuyorum

çözüm gayet basit

nvidia denetim masası (nvidia control panel ) açılıyor ve 3d ayarlarından genel ayarlar bölümüne tıklanıyor
    güç yönetim paneli sekmesinin uyarlamalı seçeneği maximum performansa getiriliyor ve kaydedilip çıkılıyor
    kekeleyen tüm oyunlarım düzeldi belki bu sorunla boğuşan varsa yardımcı olur :ok:

GTX 460 Oyunlarda yavaşlamalar ve takılmalar

• kardesim kendi agzinla soylemissin anakartim 1.0 destekliyor diye tam performans alman icin pci 2.0 destekleyen bir anakarta terfi etmen gerekmekte bence. ama tam olarak emin degilim acikcasi bilmedende seni masrafa sokmak istemem ama bence sorun burada
  • eğer internete bağlı değilseniz oyun oynarken güvenlik duvarı antivirüs spyware programlarını devre dışı bırakın.........
    çünkü yaptığım analizlerde piyasada bulunan antivirüs programlarının hepsi oyun oynarken yapılan hesaplamaları yavaşlatıyor......... hatta ramde bulunan yüklenmiş olan oyun dosyalarını bile oyun oynarken tek tek denetliyor.........
    özellikle adaware pro gibi yazılımlarda mutlaka bu yazılımların koruma olaylarını devre dışı bırakın.........
    arkadaşın sorunuda antivirusten kaynaklanabilir........
    insanlar oyun oynarken anlık takılmaların baş sorumlusu antivirus programlarıdır........
    zaten oyun üreticileri internete bağlı değilseniz oyun oynarken antivirus programlarını kapatınız derler..
    antivirüs açıkken yapılan 3dmark sonuçları kapalıyken yapılan sonuçlardan daha düşük çıkar veya çıkabilir (antivirus 3dmarka yavaşlatıcı müdahele ederse- bir nevi virus izleme motoru)

lütfen oyunları antivirüsler devre dışı veya kapalıyken deneyiniz................

• Zephyr dedigini yaptım ama çözülmedi.Benide boşuna umutlandırdın
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.