Şimdi Ara

GTX 460 Oyunlarda yavaşlamalar ve takılmalar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
534
Cevap
0
Favori
21.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeş benzer sorun bendede var. nvidia nın sitesinden 266.58 driverini indir. sonra pyuna girmeden kur ( temiz kurulum yap ı işaretle) sonra gir oyuna bişeycik kalmaz. bende gtx 580 kullanıyorum aynı hata bendede var. az araştırdım bu driver versionunun hatası yani yeni driver çıkana kadar her resette driver yükleyecez :(
  • Kendi ağzınla söylüyorsun işte git ekran kartını değiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı_yatmaz -- 1 Şubat 2011; 4:43:39 >
  • Splinter Cell Conviction , Mafia II , Call of Duty Black Ops . 3 ü de CPU yüklenen sorunlu oyunlar , cpu na çok yük düştüğü için normal olarak gpu nla yeterince verim alamazsın 2.4 te. 400 serisinde gpu kullanımı bu oyunlarda düşük. Mafia 2 Cloth fizikleri yüzünden CPU ya yükleniyor, Blackops zaten herkesin bildiği problemler vardı son patchlarla takılmalar vs kısmen düzeldi. Splinter cell çok iyi hatırlıyorum eski sürücülerle 400 serisinde duvara baktığında gpu kullanımı artar %90+ , kafanı çevirdiğinde yerlerde gezinir %20-40 kasılmalar yapardı. Q6600@3.0 yerine göre 3.2 kullanıyorum. Blackops ta en son patchlarla birlikte takılmalar gitti, mafia 2 de cloth fizik kapamak zorundasın takılmaları azaltmak için, splinter cell son driverlarla denemedim , son halini bilmiyorum 400 serisinde.

Tavsiyem , volt vermeden 3.0 a çekmen işlemcini , en son driverı yüklemen driver sweeper ile, PhysX driverını driverlarla birlikte kurulsa bile tekrar yüklemen. (mafia 2 de sorun çıkarabiliyor) . Dead Space 2 ve BFBC2 oyununu deneme fırsatın varsa onunla bir sistemini test etmen. PSU nun 2 kanaldan toplam 28A ve üzeri verdiğinden emin ol. Dead Space 2 de hala takılmalar vs oluyorsa sorun kartında yada psu n da demektir. Dead Space 2 de 120-250fps arasında değerler alman lazım o çözünürlükte, gpu kullanımı %50 olsada 100fps altına kolay kolay düşmez tahminim. MSi afterburner la gpu kullanımı frekansları fps takip et oynarken.

edit: eklemeyi unuttum. Ses kartın ne bilmiyorum ama gerekmiyorsa asla Nvidia ile gelen hd ses driverının yükleme, yüklediysen kaldır. Yani onboard yada pci kartın varsa asla kurma. Ama hmdi den ses aktarımı yapıyorsan kurman lazım sanırım. Nvidia driverla gelen ses driverını doğru şekilde kaldırmanın çeşitli yöntemleri bir forumda vardı ama tam hatırlayamadım şu an, bir çok kişi bu durumdan şikayetçiydi, bir çok forumda bunla ilgili fps verimi, takılma sorunlarınn olduğunu okudum. Onboard ses kartın varsa en son driver ı yükle (mesela realtek HD driver ı) . IRQ çakışmaları varmı ses kartı ve ekran kartında ona bir gözat.

edit: burda bir örnek var nvidia hd sound driver ı doğru şekilde kaldırmak için, eğer ki sorunun buysa .
    http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=586183&mpage=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disorderpunk -- 1 Şubat 2011; 7:02:44 >

• Dostum seninle ekran kartlarımız, işlemcimiz aynıydı, hatta hatırladığım kadarıyla anakartlarımız bile aynıydı, bende takılmalar yaşadığımı belirtmiştim, sana bu illetten nasıl kurtulduğumu anlatayım;

Önce işlemci darboğaz yapıyor dediler, işlemciyi 2,4 ten 3,4 e o.c. yaptım, sorun çözüldümü? hayır. İşlemcin müzelik olmuş değiştir dediler değiştirsem sorunumu çözecekmiydi? hayır. çünkü Q6600 hala bütün oyunların üstesinden rahatlıkla gelecek güçte. PSU yetersiz kalıyor dediler değiştirdik gene sorun çözülmedi.

Peki ben ne yaptım, dün aradaki fiyat farkını ödeyerek gtx 460 ile 6950 yi takas ettim ve ilk iş mafia II yi açtım, test bölümüne geldim, bütün ayarları maximuma aldım, gtx460 ile bu şekilde test yaptığımda 18-22 fps alıyordum ve takılmalar oluyordu, test sonunda da bilgisayarınızda sorun var diyordu, dün 6950 ile aynı koşullarda testi yaptıpımda 57 fps aldım ve bilgisayarınız sorunsuz çalışıyor dedi.

Anlıyacağın ya gtx460'ı satıp bir üst seviye ekran kartı almalısın ya da gtx460 ile SLI yapmalısın. Benim anakartımın SLI desteği olmadığı için birinci seçenegi seçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _puZZLe_ -- 1 Şubat 2011; 11:34:32 >

• sorunlar oyundan da kaynaklabilir....
  • @disoerdepunk: adam tecrübelerini paylaşmış gerçekten iyi oldu benim içinde. sağol

bu arada kimisi gtx 460 satsın demiş kimisi darboğaz var demiş kimisi işlemciyi oc etsin demiş.

1. gtx 460 niye satsın ? kart zaten OC ile 470 oluyor sonrasında 5870 le yarışıyor. yani bu kartı satmak israftır günahtır
    2. zaten arkadaş cpusunu oc etmiş ama problemi düzelmemiş.

saygılar
  • arkadaşlar benim soruma yardımcı olucak yokmudur
  • @kesis08

Puanınız normal. Full HD 8xAA Extreme Tessellation... Nasıl bir sonuç bekliyordunuz?

Konuda CoD Black Ops ve Mafia II'nin sıkıntı oluşturduğundan bahsedilmiş. CoD Black Ops optimizasyonu berbat, ne işlemciden ne de ekran kartından tam olarak faydalanabilen bir oyundur. Zaten Treyarch genel olarak konsollara çalışan bir firmadır (bkz: CoD FH, CoD 3). CoD BO genel olarak sıkıntılı olduğu için çok kaale almayın derim. Şahsen oyunu oynadıktan sonra hemen sildim. Zira ne grafik iyi, ne optimizasyon iyi ne de senaryo (Bu kadar uçuk ve saçma senaryo mu olur!).

Mafia II'ye gelince, oyun işlemciye yük bindiriyor. Çok çekirdekli bir işlemci şart. Ancak PhysX açılırsa berbat optimizasyon burada da kendini gösteriyor ve performans sürünmeye başlıyor. Diğer bir mesele de AA. Oyundaki AA modu çok dandik. Görselliğe etkisi fazla değil ama maaşallah performansı %30-40 düşürüyor, yetmiyor anlık takılmalara da sebep oluyor. AA açılmasını tavsiye etmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: metalizmm

Beyler benim GTX 460 ekran kartım ,İşlemcim Q6600 Ram ise 4 GB örnek olarak Splinter Cell Conviction , Mafia II , Call of Duty Black Ops gibi oyunlarda takılma ve yavaşlama yapıyor.Mesela Splinter Cell oyununda oyun ekrana fazla nesne dolduğunda ağırlaşıyor ve arkamı döndüğümde hızlanıyor Mafia II de oyunu ilk açtığımda etrafıma baktığımda takılmalar oluyor etrafımda yeteri kadar tur döndüğümde takılmalar gidiyor ama yolda giderken ara ara bunu yapıyor.Sanki oyunu ilk açtığımda etrafımı dönerken cisimleri ve haritaları tam anlamıyla yükleyemediği için takılıyormış gibi. Black Ops ta ise ara ara 1 saniyelik duraklayıp devam etmeler oluyor mesela ilk bölümde barda kapıdan çıkmadan önce polisler gelirken bu düzenli olarak oluyor tabi farklı farklı oyunlarda bunun gibi farklı sorunlar yaşıyorum. Bu konu hakkında bir bilgisi olan arkadaş varsa beni aydınlatabilirmi bir bir türlü çözüm bulamadım.

Dostum oncelikle q6600 dediğin oyunları fulde çalıştırmak için yeterli deil (Black ops hariç) ekran kartın ise iyi
    oncelikle oyunda iken real temp programı ile cpu sıcaklıgına bir bak eğer 80 in üzrerine çıkıyorsa çok verim alamazsın otamatik olarak işlemci ısınan çekirdeklerden birini kapatır ısıs arttıgında
    daha sonra alt taki linkten bi virus taraması yap saglam sitedir ne varsa temizler.
    "http://www.f-secure.com/en_EMEA-Labs/security-threats/tools/online-scanner"

Mai 2 yi gull de oynaman o sistemle bile zor ttakılamalr normaldir blacj ops ta takılması normal deil tabiiii

• quote:

Orijinalden alıntı: _puZZLe_

Dostum seninle ekran kartlarımız, işlemcimiz aynıydı, hatta hatırladığım kadarıyla anakartlarımız bile aynıydı, bende takılmalar yaşadığımı belirtmiştim, sana bu illetten nasıl kurtulduğumu anlatayım;

Önce işlemci darboğaz yapıyor dediler, işlemciyi 2,4 ten 3,4 e o.c. yaptım, sorun çözüldümü? hayır. İşlemcin müzelik olmuş değiştir dediler değiştirsem sorunumu çözecekmiydi? hayır. çünkü Q6600 hala bütün oyunların üstesinden rahatlıkla gelecek güçte. PSU yetersiz kalıyor dediler değiştirdik gene sorun çözülmedi.

Peki ben ne yaptım, dün aradaki fiyat farkını ödeyerek gtx 460 ile 6950 yi takas ettim ve ilk iş mafia II yi açtım, test bölümüne geldim, bütün ayarları maximuma aldım, gtx460 ile bu şekilde test yaptığımda 18-22 fps alıyordum ve takılmalar oluyordu, test sonunda da bilgisayarınızda sorun var diyordu, dün 6950 ile aynı koşullarda testi yaptıpımda 57 fps aldım ve bilgisayarınız sorunsuz çalışıyor dedi.

Anlıyacağın ya gtx460'ı satıp bir üst seviye ekran kartı almalısın ya da gtx460 ile SLI yapmalısın. Benim anakartımın SLI desteği olmadığı için birinci seçenegi seçtim.

Dostum atilere phsyc yoktur yani herşey full değil
    zaten arkadaş phsyxi kaapayıp mafia 2 yi açsa ondada aynı sorunlar ortadan kalkar

ayrıca q6600 oyunları full de açacak kadar güçlü bir işlemci değillll

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

@disoerdepunk: adam tecrübelerini paylaşmış gerçekten iyi oldu benim içinde. sağol

bu arada kimisi gtx 460 satsın demiş kimisi darboğaz var demiş kimisi işlemciyi oc etsin demiş.

1. gtx 460 niye satsın ? kart zaten OC ile 470 oluyor sonrasında 5870 le yarışıyor. yani bu kartı satmak israftır günahtır
    2. zaten arkadaş cpusunu oc etmiş ama problemi düzelmemiş.

saygılar

o içlemciyi o.c ile 6000 çıkarsan bile aynı verimi alamzsın mafia 2 i5 ve üstü bi içşlemcide bile ful zor
    ki arkadaşaın eski bir q6600 var
    fakat ekran kartı yorumuna katılmamak elde deil

• Q6600 yerine amd phenom II X4 955 3.2 Ghz işlemci alsam yeterli olurmu gine takılmalar darboğaz yaşarmıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalizmm

Q6600 yerine amd phenom II X4 955 3.2 Ghz işlemci alsam yeterli olurmu gine takılmalar darboğaz yaşarmıyım ?

2si arasında fark yok hatta yerine göre Q6600 OC lu halde x4 OC u geçiyor. yani Q6600 varsa 2 sene devam sonra sandy yada ivy intel.

@imgbar: i5 i7 sandy lerin verdiği oyun performsnı kimse veremiyor doğrudur fakat Q serielride iyi OC olunca o farkı anlamak için bench yapmak lazım yani oyunlarda çokta büüyk fark yok FPS lerde.
  • Kardeş Nolur Bana Msn Adresini yazarmısın.Bende Gtx 460 ekran kartı aldım Senin Mafia 2 ve diğer oyunlarda yaşadığın sorunların tıpa tıp aynısı bende de oldu.Sen çözdünmü çözdüysen nasıl çözdün lütfen cevap yaz bekliyorum kardeş.
  • Bu kartın ve HD6950 ya da GTX560 gibi yeni versiyonlarının da hakkını vermez Q6600. 65nm 2.4 default çıksan kaça çıkarsın bu işlemci 4 ghz mı olacak.
    Phenom II X4 AMD kullanmamış ve forumda AMD'cilerle yer yer tartışan biri olarak net söyleyebilrim ki x4 955 q6600'den daha üstündür.

Ama işin içne upgrade girerse ya Phenom II x4 970 ya da core i5 760 minimum tercih olmalıdır. Elinde x4 955 olsaydı iki sene kullan derdim ama q6600'le sorun yaşarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 15 Mart 2011; 18:03:57 >
  • Bence öncelikle
    1. Nvidia sürücüsünü tamamen kaldır. Baştan temiz kurulum yap.
    2. İşlemcilerimiz aynı 2.4 de o karta dar boğaz yapar benim 8800GT ye bile yaptı.
    3000 mhz veya 3400 e çekersen kartın performansı %40 - 55 oranında inaılmaz artacaktır.
    3. Bu kadar overcloclk yaparsanda 550 Watt güç yetmeyebilir bilg da takılma ve resetleme olabilir.
    (ben 450 watt TT psu varken İşlemciyi 3000 yapınca bişi yoktu ama 3400 ve üstünde güç kesiliyor ve kapanıyordu veya oyunlarda ani donmalar vardı 750 w ye geçince şimdi 3600 mhz de tık yok)

Burada Q6600 e laf atan arkadaşlara sadece gülüyorum. işlemcimi 3.2 ghz - 3.6 ghz de çalıştırıyorum. 8800 GT ile ekran kartı stock olarak her oyunu takılmadan güzelce oynuyorum. Q6600 İ.... serisinin X2 lerini 3.6 de iken performans olarak yer. ama X4 lerin üstleri yani 3.33 ghz lerinden de sadece %20 fln yavaş çalışır.
    kısaca bu işlemciye Dar boğaz diyip adama İ7 serisi 600 tl + 300 anakart 900 tl masraf açtırmaya yönelik tavsiyeler çok komik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Velasew06 -- 15 Mart 2011; 17:33:43 >

• METALİZMM deki aynı sorun bendede var nasıl çözücem bilmiyorum hiç bilen yokmu çözmünü metalizim sen çözdüysen nolur yaz?
  • Aynı işlemci aynı kart bende de var. İşlemci stokda iken takılma vardı 3 50 overclock yaptım neredeyse yüzde 50 arttı fps...
  • kardeş nasıl yapıyoruz onu anlatırmısın
  • Aynı sorunları Sapphire Hd5830 la bende yaşıyorum.Gta IV,Mafia II,Cod Black Ops bu oyunlarda oluyor genelde.Gta IV de 50-60 fps değişen fps ile oynarken başka bi gün 25-40 fps arasıı oynuyorum ve buna bi türlü çözüm bulamadım.Ani fps kaybı oluyor çoğunlukla.
    AMD II X4 955 3.20 işlemci (stok fan) ,Asus M4a88TD-M evo,4 gb ram,1 tb western D. Hdd,Aerocool Vx-e Pro 600 w power var.
    Birde Samsung Bx2350 Hdm ile bağlandıktan sora olmaya başladı bu fps kaybı.Philips 19'' ile Vga ile bağlanırken tüm oyunlarda 60 fps yi düşmüyordu.HDMI dan kaynaklanırmı bu fps kaybı.?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.