Şimdi Ara

GTX 460 Oyunlarda yavaşlamalar ve takılmalar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
534
Cevap
0
Favori
21.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım işlemcinin darbogaz yapması imkansız.Hadi GTA 4 filan desen belki dicem ama mafia2 cod da filan darbogaz yapması imkansız. Şuan işlemcim amd phenom 2 x4 925 2.8 ghz. Oyunların son 30dk da kullandıgı cpu miktarına bakıyorum en kral oyunda %25 lerde.

1.64 bit win 7 ultimate yükle
    2.ramlerini 800 mhz de çalıştırma imkanın varsa oc yap.
    3.işlemcin default ayarlarda bile şuan sorun çıkarmıcaktır saygılar.
  • o ram bi işe yaramaz gidip 2000mhz ocz ram al sonra gel dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackIcLup

Arkadaşım işlemcinin darbogaz yapması imkansız.Hadi GTA 4 filan desen belki dicem ama mafia2 cod da filan darbogaz yapması imkansız. Şuan işlemcim amd phenom 2 x4 925 2.8 ghz. Oyunların son 30dk da kullandıgı cpu miktarına bakıyorum en kral oyunda %25 lerde.

1.64 bit win 7 ultimate yükle
    2.ramlerini 800 mhz de çalıştırma imkanın varsa oc yap.
    3.işlemcin default ayarlarda bile şuan sorun çıkarmıcaktır saygılar.

800 mhz çektim hala aynı
    64 bit windows 7 yüklü
  • hdd bak derim hala hdtune ile hız testi yaptın mı ve normal birşeyler kopyala en az 6-7 gb lık kopyalama hızı sn de ne kadar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: besirnt

hdd bak derim hala hdtune ile hız testi yaptın mı ve normal birşeyler kopyala en az 6-7 gb lık kopyalama hızı sn de ne kadar ?

7 gb kopyalama saniyede 25 mb başladı 18 mb kadar düştü .
  • bence bu düşük değilmi benim 4 mb kadar düşüyor kopyalarken hdd kulagını ver cızrtı sesi gelir kopyalama bittiğinde kesilir o ses senin problemde benimki gibi olabilir eğer öyeleyse işin zor :Dben 6 aydır araştırıuorm yapmadım şey kalmadı nerdeyse çoğu parcaları değiştim hala aynı sorun :D
  • Hocam hızlı bie şekilde hepsini okumaya çalıştım daha önce önerilmişse bağişla. Sistemi yeniden kurmuşsuun yeni ram almışsın tama güzel yinde de eksik birşey var bana göre. HighPower 550 PSU varmış sanırım. Şansa bağlı olarak kat 800 mhz seviyesinde daha fazla güç isteyebilir. Şimdi en can alıcı soruyu sorayım. Güç kaynağı bağlantısını nasıl yaptınız? Tek kablo üzerinden Dönüştürücü Molex ile mi yoksa iki tane 6 pin to 6 pin kablo ile mi? Tabi burada güç kaynağı tek rail mi? Yani tek kanaldan amper sağlayan model mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 27 Ocak 2011; 0:03:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Hocam hızlı bie şekilde hepsini okumaya çalıştım daha önce önerilmişse bağişla. Sistemi yeniden kurmuşsuun yeni ram almışsın tama güzel yinde de eksik birşey var bana göre. HighPower 550 PSU varmış sanırım. Şansa bağlı olarak kat 800 mhz seviyesinde daha fazla güç isteyebilir. Şimdi en can alıcı soruyu sorayım. Güç kaynağı bağlantısını nasıl yaptınız? Tek kablo üzerinden Dönüştürücü Molex ile mi yoksa iki tane 6 pin to 6 pin kablo ile mi? Tabi burada güç kaynağı tek rail mi? Yani tek kanaldan amper sağlayan model mi?

PSU dan çıkan direk 2 tane 6 pinlik kablo var onları bağladım dönüştürücü kullanmadım. bu arada tek kanaldan amper sağlayan modelmi bilmiyorum :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalizmm -- 27 Ocak 2011; 0:14:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalizmm

quote:

Hocam hızlı bie şekilde hepsini okumaya çalıştım daha önce önerilmişse bağişla. Sistemi yeniden kurmuşsuun yeni ram almışsın tama güzel yinde de eksik birşey var bana göre. HighPower 550 PSU varmış sanırım. Şansa bağlı olarak kat 800 mhz seviyesinde daha fazla güç isteyebilir. Şimdi en can alıcı soruyu sorayım. Güç kaynağı bağlantısını nasıl yaptınız? Tek kablo üzerinden Dönüştürücü Molex ile mi yoksa iki tane 6 pin to 6 pin kablo ile mi? Tabi burada güç kaynağı tek rail mi? Yani tek kanaldan amper sağlayan model mi?

PSU dan çıkan direk 2 tane 6 pinlik kablo var onları bağladım dönüştürücü kullanmadım. bu arada tek kanaldan amper sağlayan modelmi bilmiyorum :S

12v1 18a 12v2 18a gibi bir ibare genelde kutu üzerinde olur. Nvida tarafından 12 voltta 23 Amper destek sağşayan PSU tavsiye edilmektedir.

• quote:

quote:

quote:

12v1 18a 12v2 18a gibi bir ibare genelde kutu üzerinde olur. Nvida tarafından 12 voltta 23 Amper destek sağşayan PSU tavsiye edilmektedir.

2 tane 12v rail çıkışı varmış max 25A yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deep Dream

quote:

peki işlemci darboğaz yapıyorsa 775 socket gtx460 darboğaz yapmicak bir işlemci tavsiye edebilirmisiniz ?

600-700 tl işlemci alacağına 320 tl ye amd phenom ıı x4 3.40 ghz işlemci ve 200 tl lik ud3-h anakart al tamamdır

yok ya masrafa bak hele nasılda attın Q6600 valla...

bu arada 700 tl işlemciden kim bahsetmiş ? yuh

---

arkadaşın problemi darboğaz falan değil anladık çünkü cpuısunu 3.2 ghze çekti sorun hala devam etti. 3.4 ile 3.2 arasındaki farkıda benchlerde görürsünüz anca, oyunlarda değil yani sorun oda değil ...

• doğrusu yeni sistem toplama arifesinde olan ben gtx 460 ın icinde bulunduğu bu yılan hikayesini merakla takip ediyorum.. =)
    gerçi kart ile ilgili birşey olmadığı kesin sanırım..
  • sanırım bu sistem darboğaz yapıyor çünkü splinter cell bazen çok ağırlaşıyordu işlemciyi overclock ettiğimde gözle görülen bir hızla farkettim buda işlemcinin ekran kartını boğduğunu gösterir en net açıklaması bu heralde.
  • conviction ekran kartından çok işlemciye yüklenen bi oyun olduğu için olmasın o hızlanma senin sorunun ramde 800mhz ram kaldımı ki şu devirde gidip 2000mhz bi ram al bak sonra performans nasıl artıyor oynadığın mafia 2 rame çok yüklenen bi oyun senin raminde yetersiz işte niye anlamıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

conviction ekran kartından çok işlemciye yüklenen bi oyun olduğu için olmasın o hızlanma senin sorunun ramde 800mhz ram kaldımı ki şu devirde gidip 2000mhz bi ram al bak sonra performans nasıl artıyor oynadığın mafia 2 rame çok yüklenen bi oyun senin raminde yetersiz işte niye anlamıyorsun

şöle anlatiyim bundan önceki ekran kartım ati 4670 idi onu oynarken akıcı ve süper bir şekilde kesinlikle donma ve takılma yoktu. Tabi GTX 460 almak vardı kafamda gittim aldım ve bütün ati sürücülerini sildim taktm açtım ve oyunun takıldığını hissettim sonra dedim yeni bir windows kurulumu yapiyim 64 bit windows 7 kurdum sonra bir baktım sıfır kurulumdan sonra bile oyun takılıyor. 4670 ile yağ gibi akarken 460 ile donuyor bu şimdi ramla ne alakası var atide akıcı bir şekilde oynatıyordu.

• daha once pcı frequency degerıne bıostan bak demiştim.....bu deger sabit değilse stabılıte problemı yaratır....senın sorununda okudugum kadarıyla tamamen

stabılıteyle alakalı..sana zahmet bı bakıp burda paylaşırmısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanbay

daha once pcı frequency degerıne bıostan bak demiştim.....bu deger sabit değilse stabılıte problemı yaratır....senın sorununda okudugum kadarıyla tamamen

stabılıteyle alakalı..sana zahmet bı bakıp burda paylaşırmısın

değer auto da duruyordu 100 yaptım girdim oyuna hala aynı
  • quote:

quote:

conviction ekran kartından çok işlemciye yüklenen bi oyun olduğu için olmasın o hızlanma senin sorunun ramde 800mhz ram kaldımı ki şu devirde gidip 2000mhz bi ram al bak sonra performans nasıl artıyor oynadığın mafia 2 rame çok yüklenen bi oyun senin raminde yetersiz işte niye anlamıyorsun

şöle anlatiyim bundan önceki ekran kartım ati 4670 idi onu oynarken akıcı ve süper bir şekilde kesinlikle donma ve takılma yoktu. Tabi GTX 460 almak vardı kafamda gittim aldım ve bütün ati sürücülerini sildim taktm açtım ve oyunun takıldığını hissettim sonra dedim yeni bir windows kurulumu yapiyim 64 bit windows 7 kurdum sonra bir baktım sıfır kurulumdan sonra bile oyun takılıyor. 4670 ile yağ gibi akarken 460 ile donuyor bu şimdi ramla ne alakası var atide akıcı bir şekilde oynatıyordu.

kartın sürücülerini kontrol ettin mi banada aynısı olmuştu laptopda blur bile kasıyodu sonra güncelliyince geçti ayrıca darboğaz olsa bile 460 daha önde olur şöyleki 460 4670den çok daha güçlü bi kart ve çok güçlü bi darboğaz olsa bile ondan daha çok fps verir ama sadece tam performansını gösteremez

• quote:

quote:

quote:

kartın sürücülerini kontrol ettin mi banada aynısı olmuştu laptopda blur bile kasıyodu sonra güncelliyince geçti ayrıca darboğaz olsa bile 460 daha önde olur şöyleki 460 4670den çok daha güçlü bi kart ve çok güçlü bi darboğaz olsa bile ondan daha çok fps verir ama sadece tam performansını gösteremez

Sürücülerde sorun yok en son sürüm yüklü. Zaten 4670 den daha fazla performans veriyor ama 4670 olmayan takılmalar 460'da oluyor bunu anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalizmm -- 27 Ocak 2011; 15:54:41 >

• herkeze merhaba arkadaşlar gtx 460 kullanan arkadaşlara sorum olucak özelliklede gigabayte gtx 460 kullana arkadaşlara heaven benmark test sonuçlarım bana düşük geldi benim kasada bi uyumsuzlukmu var yoksa sonuçlar normalmi bikaç sonuç gördüm benim sistemden artsı yok ama puan fazla çözemedim hyır normalde böle şeyleri kafaya takmamada dikkatimi çekti sistemde uyumsuzlukmu var diyesistemi aşagıya yazıyorum sonucuda ekliyorum değerlendiren arkadşlarateşekkürle

KASA : LİANLİ LANCOOL K 60 PSU XILANCE 600 W +80GARMİN

RAM : KİNGSTON 2X2 4 GB 1333 CL7 SOĞUTUCULU

HDD :WD 500 GB 32 MB 7200

İŞLEMCİ :AMD PHENOM 965 3.4 C3

EKRAN KARTI:GİGABAYTE GTX 460 1 GB 256 BİT 715/ 1430/3600

NOT: EKRAN KARTI 715 TEN 800 E ÇIKARILDI SADECE PUAN ONUN AMA DEFULT DEĞERLERDE 16 ÇIKIYO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesis08 -- 1 Şubat 2011; 1:54:05 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.