Şimdi Ara

GTX 460 Oyunlarda yavaşlamalar ve takılmalar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
534
Cevap
0
Favori
20.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Q6600 darboğaz yapıyormuş; yok artık... Hemde 1440x900 çözünürlükte; 1920x1080 açsan slayt gösterisi olacak demek ki...
    Herkes i5 - i7 - x6 alsın o zaman...
    Arkadaşıma yükledim Black Ops'u; 7750 işlemci; 8800 GTS ve 4 Gb ram ile 1024x768'te çatır çatır oynuyor...
    Mutlaka başka biryerlerde problem vardır. Bazen bilgisayarda öyle bir problem oluyor ki; sebebini bul bulabilirsen...
    Eğer yakın bir tanıdığında benzer bir sistem varsa parçaları tek tek test et hocam.. Forumdan bir arkadaşımızın kasası bendeydi geçen hafta; X4 965 - 4gb ddr3 ram ve GTX 480'li makina Black Ops'ta takılıyor; farklı işletim sistemi denedik olmadı; ramleri değiştirdik olmadı; farklı grupların oyunlarını kurduk olmadı; en son pes ettik
    Makina Medal Of Honor'u çatır çatır oynatıyor ama Black Ops'u oynatmıyor; gelde çık işin içinden...
    Neyse dostum umarım bulursun problemin kaynağını ama bana kalırsa kesinlikle işlemciden değil; hele ki o çözünürlükte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charcharodon carcharias -- 4 Ocak 2011; 10:26:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metalizmm

Beyler benim GTX 460 ekran kartım ,İşlemcim Q6600 Ram ise 4 GB örnek olarak Splinter Cell Conviction , Mafia II , Call of Duty Black Ops gibi oyunlarda takılma ve yavaşlama yapıyor.Mesela Splinter Cell oyununda oyun ekrana fazla nesne dolduğunda ağırlaşıyor ve arkamı döndüğümde hızlanıyor Mafia II de oyunu ilk açtığımda etrafıma baktığımda takılmalar oluyor etrafımda yeteri kadar tur döndüğümde takılmalar gidiyor ama yolda giderken ara ara bunu yapıyor.Sanki oyunu ilk açtığımda etrafımı dönerken cisimleri ve haritaları tam anlamıyla yükleyemediği için takılıyormış gibi. Black Ops ta ise ara ara 1 saniyelik duraklayıp devam etmeler oluyor mesela ilk bölümde barda kapıdan çıkmadan önce polisler gelirken bu düzenli olarak oluyor tabi farklı farklı oyunlarda bunun gibi farklı sorunlar yaşıyorum. Bu konu hakkında bir bilgisi olan arkadaş varsa beni aydınlatabilirmi bir bir türlü çözüm bulamadım.

kardeş aynı sorun bendede vardı şimdi şöyle anlatayım Q6600 3,0 MHz OC ve 4GB Ram ile önce GTS250 kullandım ve hiç takılma vs. problem olmadı taki GTS450 ve GTX460 kartları test etmeye başlayıncaya kadar işlemcim zaten 3,0 Ghz oc liydi ama yetmedi darboğaz yaptı oyunlarda takılmalar oldu sürekli sonra sistemi komple yenilemek zorunda kaldım yani anlayacağın GTS250 diğer GTS450 ve GTX460 dan düşük olduğu için darboğaz yapmadı aynı çözünürlükler ve ayarlarda ,seni yanlış yönlendirmek istemiyorum bu benim başıma gelen bir olay darboğaz olayını farklı çözümler deneyerek kendi gözlerinle görüp test etmelisin belkide sendeki çok ufak bir problem fakat gözden kaçmış olabilir.

• o işlmeci var kartan mafia 2 de fizik efekleri kapalıyken mi kasıyor? biz ölelim arkadaşım o zaman büüyk ihtimal 22''monıtorun var mafia2 deki ayarlarını detaylı atarmısın merak ettım....
    bu arada power supplynın markası ve modelı nedır acaba?
  • @22mert

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: reyoberto

alakasız kaçabilir.Lakin PSU"n nedir ?

high power 550 w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reyoberto -- 4 Ocak 2011; 15:16:25 >
  • quote:

@22mert

quote:

quote:

alakasız kaçabilir.Lakin PSU"n nedir ?

high power 550 w

powerın sağlam !!! kasa ıcınde çıkan powerlerdan mı acaba ?
    göremeden birşey demek zor ama ihtimaller üstüne konuşuyoruz başına gelmiş biri varsa yardım edebilir.
    Bana kalırsa sisteminde yada oyunlarda virüs olabilir flash bellek v.s meslea win32.sality gorev yonetıcısını ıptal eder ıslemcıye asırı yuk bındırır bosta %70da çalıştırır lanet bi vürüs
    2.ihtimal kartını başka bir bilgisayarda aynı ayarlarda denmeni tavsiye ediyorum mümkğünse farklı bi power tak bilgisayarına.
    3.son ihtimal milyonda bir olan ramlerden dolayı kaynaklanan problem.farklı ramlerle çalıştırmayı denemende fayda var.
    4.bilgisayarcıya götür...
    umarım sorunun çözülür ama buradan soylemekle bulunacak birşey degıl... iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 22mert -- 4 Ocak 2011; 15:55:36 >

• of of of of of..... arkadaşın çözümü Q6600 OC edip 3.2 ghze taşımak hepsi bu ! laf kalabalığına son artık... o işlemci şuan o karta DARBOĞAZ yapıyor stock hızlarda !

CPU oc et 3.2 ye. GPU oc et 870/4200 e sorun morun kalmasın hadi kardeş

edit: bide format atmadıysan iyi bi format çekip güzelce yeni driverlı softwarelrı kur ayarlarını yapmayıda unutma

---

i5 750 de i7lerde GTX 460 lar ve yeni mdoel kartlar daha iyi FPS veriyor evet bu doğru ama Q6600 ve benzeri cpularda oc edilerek te aynı performsn alınabiliniyor belki 3 fps eksik ama alınıyor. kimseye sırf 3 fps içinde gitte i5 i7 sandybridge al demem ama çift çekrideği olup yeni nesil kart sahipleri sandybridgelere yönelmeliler şu noktadan sonra....

arkadaşta Q6600 ünü 2 sene sonra emekli eder sandye geçer olur biter...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 4 Ocak 2011; 16:10:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

of of of of of..... arkadaşın çözümü Q6600 OC edip 3.2 ghze taşımak hepsi bu ! laf kalabalığına son artık... o işlemci şuan o karta DARBOĞAZ yapıyor stock hızlarda !

CPU oc et 3.2 ye. GPU oc et 870/4200 e sorun morun kalmasın hadi kardeş

edit: bide format atmadıysan iyi bi format çekip güzelce yeni driverlı softwarelrı kur ayarlarını yapmayıda unutma

---

i5 750 de i7lerde GTX 460 lar ve yeni mdoel kartlar daha iyi FPS veriyor evet bu doğru ama Q6600 ve benzeri cpularda oc edilerek te aynı performsn alınabiliniyor belki 3 fps eksik ama alınıyor. kimseye sırf 3 fps içinde gitte i5 i7 sandybridge al demem ama çift çekrideği olup yeni nesil kart sahipleri sandybridgelere yönelmeliler şu noktadan sonra....

arkadaşta Q6600 ünü 2 sene sonra emekli eder sandye geçer olur biter...

kesin çözümüm bumu diyorsun kafayı yicem ram çarpanı girilemiyor bellekler tazelenemediği için patlıyor 3.2 çıkardıktan sonra makine açılmaz duruma geliyor bellek hatası veriyor ne yapıcam anakartmı değişicem şimdi aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalizmm -- 4 Ocak 2011; 21:25:42 >

• eminimki çzöüm o kardeş sen bana güven.

anakart ram neydi senin ? amma problem varmış makinede
  • quote:

eminimki çzöüm o kardeş sen bana güven.

anakart ram neydi senin ? amma problem varmış makinede

an itibari 3.2 oc çektim işlemciye 1.34 voltaj vererek sorun devam etmekte daha ne yapiyim yaa kafayı yememek elde değil
    anakart foxconn, Ram kingston 2*2 GB 667Mhz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalizmm -- 4 Ocak 2011; 22:45:57 >
  • anakart PSIe 1.0a bundan kaynaklanıyor olabilirmi ekran kartı 2.0 ama 1.1 uyum desteği var.Ekran kartınız 1.1 çalışıyor diyor.Bide bu anakart serisi 775 pin destekli foxconn çıkartıdığı ilk anakart acaba eski olduğu için bir sorun olabilirmi dün 3.2 oc çektiğim ama sorunlarım ortadan kalkmadı. Yani anakartı değişsem acaba sorunlarım ortadan kalkarmı yardımlarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalizmm -- 5 Ocak 2011; 11:10:23 >
  • güncel
  • haydaa niye hala sorun devam ediyor ya ??? sistemde software uyuşmazlığımı var aceba yada virus tarzı.. şaşırdım ya
  • quote:

haydaa niye hala sorun devam ediyor ya ??? sistemde software uyuşmazlığımı var aceba yada virus tarzı.. şaşırdım ya

şimdi pcde virüs yok orası kesin software uyuşmazlığı derken ne kastettin anlamadım.Yukarda yazdığım gibi anakartla ilgili bir sorun varmıdır acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalizmm -- 5 Ocak 2011; 16:57:09 >
  • yani driver problemelri falanmı var aceba ? yada arkaplanda açık birsürü ıvır zıvır mesela ne bileyim...
  • quote:

yani driver problemelri falanmı var aceba ? yada arkaplanda açık birsürü ıvır zıvır mesela ne bileyim...

ah keşke öle olsa ama öle bişey yok ben işlemciyi oc etiğimde fsb ile beraber ramlerde yükseliyor fsb/dram 4:5 çalışıyor tabi haliyle ramlar uçuyor bunu nasıl ayarlicam bir bilgin varmı ?
  • quote:

quote:

yani driver problemelri falanmı var aceba ? yada arkaplanda açık birsürü ıvır zıvır mesela ne bileyim...

ah keşke öle olsa ama öle bişey yok ben işlemciyi oc etiğimde fsb ile beraber ramlerde yükseliyor fsb/dram 4:5 çalışıyor tabi haliyle ramlar uçuyor bunu nasıl ayarlicam bir bilgin varmı ?

BIOS ta ram multiplerini azaltacaksın.. en az 2 ye koyabilrisin oda koyduğun FSB nin 2 katına eşit olacaktır ram frekansı. yine yüksek gelirse tek çaren rama biraz voltaj vermen ve/veya timingleri yükseltmen (tabiiki ram stabil değilse bunları yapacaksın)

• quote:

quote:

quote:

BIOS ta ram multiplerini azaltacaksın.. en az 2 ye koyabilrisin oda koyduğun FSB nin 2 katına eşit olacaktır ram frekansı. yine yüksek gelirse tek çaren rama biraz voltaj vermen ve/veya timingleri yükseltmen (tabiiki ram stabil değilse bunları yapacaksın)

sağol bilgiler için

• beyler sorunum çözülmedi ve tam gaz devam ediyor önerisi olan arkadaşlar her zaman paylaşabilirler.
  • Hdd yi degistirip dene 3dmark testlerini yap puanları karsilastir pek bi fark yoksa anakart Yada Hdd kaynaklı olabilir sorunun
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.