Şimdi Ara

GTX 460 Oyunlarda yavaşlamalar ve takılmalar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
534
Cevap
0
Favori
20.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: metalizmm

quote:

Orijinalden alıntı: marantz

q6600 ün darboğaz yapacağını duysam inanmazdım

senin bir önerin varmı dostum. Bende şu an zaten darboğaz yaptığına inanmak istemiyorum

bu işte bir gariplik var

mesela o oyunları hangi grafik ayarlarında kasılarak oynuyorsun herşey full olarakmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 2 Ocak 2011; 15:23:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: farcry535

bence darboğaz deil bu kartlar sadece i7 demi çalışıor arkadaş

bencede yani bölede bişey olamaz Q6600 de hiç fena bi CPU değil darboğaz yapıyormudur gerçekten aynı donanımı kullandığım biri varmı acaba
  • quote:

quote:

quote:

q6600 ün darboğaz yapacağını duysam inanmazdım

senin bir önerin varmı dostum. Bende şu an zaten darboğaz yaptığına inanmak istemiyorum

bu işte bir gariplik var

mesela o oyunları hangi grafik ayarlarında kasılarak oynuyorsun herşey full olarakmı?

Hepsinde AA kapalı 1440*900 yüksek ayarlarda vertical sync kapalı.

• Geçen gün arkadaşım için kurduğum sistemde (Phenom II 955 MSI 6870) bayağı inceledim TaskManager ile, CPU'ya %70 'in üzerinde yükleniyordu bir çok oyun... Yani Satandart 2.4 gibi hızlarda çalışan bir Q6600 dar boğaz oluşturuyor olabilir. Yani yalnızca Quad Core olarak düşünmeyin zamanla CPU'lar mimari olarakta eski kalabiliyor. Benim önerim voltajsız maksimum OC potansiyelini zorlayıp herhalde 3.0 gibi hızlarda çalışabiliyor. Aynı zamanda görsel ayarları biraz düşürmek oynanabilir...

EDİT:::

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmelo_Anthony -- 2 Ocak 2011; 16:41:08 >
  • ben uzun süre q8200 ile 2.24'de kullanmıştım,darboğaz falan yapmadı..mafia 2'yi bitirmiştim hatta o işlemciyle phsyx medium,herşey full+AA 50-55fps altına düşmedi hiç (1080p)
    ha fiziği fullersen zaten her kart afallıyor o oyunda..
  • Ben de Q6600 ile kullanıyorum ama 3.6ghzde. Şu an bahsettiğiniz oyunların hiçbiri elimde olmadığı için (aslında yeni format attım daha arşivden oyun bile yüklemedim) deneyemiyorum. Bahsi geçen sorunlara neden olacağını düşünmüyorum yine de. Ama 2.4Ghz Q6600 1400x900 çözünürlükte o karta kesinlikle yetersiz gelir. En uygunu 3.2Ghz...
    Bu arada AA'yı neden kapatıyorsunuz? Tırtıklar rahatsız etmiyor mu sizi? O kartın performansını AA'nın bu hale getirmesi pek mümkün değil zira 1920x1080'de 4xMSAA + 4xSSAA grafik modlarıyla Crysis oynuyorum çok sorun çıkartmıyor yine de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carmelo_Anthony

Geçen gün arkadaşım için kurduğum sistemde (Phenom II 955 MSI 6870) bayağı incelemedim TaskManager ile işlemci kullanımını ve CPU'ya %70 'in üzerinde yükleniyordu bir çok oyun... Yani Satandart 2.4 gibi hızlarda çalışan bir Q6600 dar boğaz oluşturuyor olabilir. Yani yalnızca Quad Core olarak düşünmeyin zamanla CPU'lar mimari olarakta eski kalabiliyor. Benim önerim voltajsız maksimum OC potansiyelini zorlayıp herhalde 3.0 gibi hızlarda çalışabiliyor. Aynı zamanda görsel ayarları biraz düşürmek oynanabilir...

voltajsız sınırda zaten bide grafik ayarlarını düşürsemde değişn bişe olmuyor gine ağırlaşmalar ve takılmalar devam ediyor. Yani gerçekten sorunum darboğazmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: astraldoors

ben uzun süre q8200 ile 2.24'de kullanmıştım,darboğaz falan yapmadı..mafia 2'yi bitirmiştim hatta o işlemciyle phsyx medium,herşey full+AA 50-55fps altına düşmedi hiç (1080p)
    ha fiziği fullersen zaten her kart afallıyor o oyunda..

fizik tamamen kapalı zaten açınca zaten patlıyor.AA açtığımda sorun yok biliyorum oynaıyor rahat ama AA yokluğu beni pek rahatsız etmiyor.
  • oyun oynarken gpu kullanımına bak
    bn 8800gt ile bitirdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

Ben de Q6600 ile kullanıyorum ama 3.6ghzde. Şu an bahsettiğiniz oyunların hiçbiri elimde olmadığı için (aslında yeni format attım daha arşivden oyun bile yüklemedim) deneyemiyorum. Bahsi geçen sorunlara neden olacağını düşünmüyorum yine de. Ama 2.4Ghz Q6600 1400x900 çözünürlükte o karta kesinlikle yetersiz gelir. En uygunu 3.2Ghz...
    Bu arada AA'yı neden kapatıyorsunuz? Tırtıklar rahatsız etmiyor mu sizi? O kartın performansını AA'nın bu hale getirmesi pek mümkün değil zira 1920x1080'de 4xMSAA + 4xSSAA grafik modlarıyla Crysis oynuyorum çok sorun çıkartmıyor yine de

Yüksek performans bir soğutucu ilemi çıktın o Mhz değerine. Açıklarsan biraz güzel olur.

• tahminim q6600 ın 2.4 e çalışmasından işlemcinden.... bende de 2.4 de aynı sıkıntı vardı.. 3.2 ghz de şuan,,, mafia2 yi ve black opsu bitirdim. mast effect 2 yi de bunlarda

takılma yok tu .. yanlız hatırladığım spliter cell de ne kadar ayar düşürsemse takılma yaşıyordum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: G-UNITSOLDIER

tahminim q6600 ın 2.4 e çalışmasından işlemcinden.... bende de 2.4 de aynı sıkıntı vardı.. 3.2 ghz de şuan,,, mafia2 yi ve black opsu bitirdim. mast effect 2 yi de bunlarda

takılma yok tu .. yanlız hatırladığım spliter cell de ne kadar ayar düşürsemse takılma yaşıyordum..

bna çoğu kişi inanmıcaktır ben 8800gt ile spritel cell i fullhd aa4x hıgh da bitirdim işlemci q6600(3.00) 4gb ram black opsada aynı şekilde
  • çarpan değiştirmeden 3.2 yapamammı ?
  • quote:

quote:

Ben de Q6600 ile kullanıyorum ama 3.6ghzde. Şu an bahsettiğiniz oyunların hiçbiri elimde olmadığı için (aslında yeni format attım daha arşivden oyun bile yüklemedim) deneyemiyorum. Bahsi geçen sorunlara neden olacağını düşünmüyorum yine de. Ama 2.4Ghz Q6600 1400x900 çözünürlükte o karta kesinlikle yetersiz gelir. En uygunu 3.2Ghz...

Yüksek performans bir soğutucu ilemi çıktın o Mhz değerine. Açıklarsan biraz güzel olur.

Ben 3.6Ghze iyi bir soğutucu ile çıktım ama 3.2Ghze kadar stok soğutma da pek sıkıntı yaratmıyor. 3.2-3.6 arasında çok fazla voltaj istiyor işlemciler genelde. Tabi bu işlemcinin takozluğuna da bağlı biraz. 1.4v - 400x9 olarak kullanıyorum. Zaten anakartım da daha fazlasında full stabilite sağlayamıyor.

Edit: Çarpan değiştirmeden 355x9 şeklinde 3.2Ghz yaparsınız ama RAMlerinizin hızlarını ayarlamanız gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 2 Ocak 2011; 15:55:02 >

• quote:

quote:

quote:

Ben 3.6Ghze iyi bir soğutucu ile çıktım ama 3.2Ghze kadar stok soğutma da pek sıkıntı yaratmıyor. 3.2-3.6 arasında çok fazla voltaj istiyor işlemciler genelde. Tabi bu işlemcinin takozluğuna da bağlı biraz. 1.4v - 400x9 olarak kullanıyorum. Zaten anakartım da daha fazlasında full stabilite sağlayamıyor.

Edit: Çarpan değiştirmeden 355x9 şeklinde 3.2Ghz yaparsınız ama RAMlerinizin hızlarını ayarlamanız gerekir.

sağol bilgi için çok yardımcı oldun.

• Yahu ne alakasız şeyler yazılıyor ... ??

Evde şu anda 2.8 Ghz de E5400 ve 8800 GT ile (1440x900) Black Ops dahil bir çok oyunda kasma sorunu yok iken Q6600 için "darboğaz yapıyor " yorumunda ciddi olamazsınız herhalde ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

Yahu ne alakasız şeyler yazılıyor ... ??

Evde şu anda 2.8 Ghz de E5400 ve 8800 GT ile (1440x900) Black Ops dahil bir çok oyunda kasma sorunu yok iken Q6600 için "darboğaz yapıyor " yorumunda ciddi olamazsınız herhalde ????

aynen katılıyorum 9600gt+e2180 2ghz full artı full degıl tabı 1280*1024 sanırım ama suana kadar bahsettıgınız oyunların hıcbırınde o sekılde takılmadı.. bencede ıslemcı ıle alakalı olmamalı sorun.kaldıkı o ekran kartı ve ıslemcı bende olsa cag atlarım heralde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakamoz32 -- 3 Ocak 2011; 1:41:14 >

• ekran kartının son surucusu yuklumu. surucu guncelleyip bi dene istersen
  • bıos'tan pcı frequency'nin 100 olup olmadığına bak...Genelde Auto olur....O değeri 100 yap...Belkide vga da stabılıte sorunu vardır dıye önerdim
  • Bu konu bana "throttling" işini hatırlattı.

Yani işlemci darboğazı ama frekanstan değil, sıcaktan.
    Ne kadar iyi bir soğutucunuz olursa olsun termal macun problemi, temas problemi veya soğutucunun anakarta bağlanma problemi varsa işlemci ısınınca kendini frenler.

Tavsiyem o kısmına bir bakın, cpu sıcaklıklarını bir kontrol edin, eğer stok fan kullanılıyorsa daha iyi bir fana geçin, kasa içi havalandırmayı kontrol edin, gerekirse kasa yan kapak açıkken soğukta bir test yaparak gözlem yapın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.