Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

GTX 460 Oyunlarda yavaşlamalar ve takılmalar (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
534
Cevap
0
Favori
21.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Llorente

Zephyr dedigini yaptım ama çözülmedi.Benide boşuna umutlandırdın

işe yaramıyorsa yazık bende çözdüm diye sevinmekteydim

ben oyunların olduğu bölüme defrag yaptım başkada hiç bir şey yapmışlığım yok bilgisayarda
    nette bolca araştırma yaptım 4 serisi veya 5 serisi kartlardada bu sorun var
    sorun sanırm anladığım kadarıyla şundan kaynaklanıyor
    nvidia kartlar benimki mesela 4 ayrı hız profiliyle geliyor hem 2d hem 3d bu geçerli
    masa üstünde everest ile bakınca bazen gpu 50 bazen 450 mhz oluyor yani güç gerekmediğinde aşağı çakliyor
    oyunlardada bu durum geçerli gerektikçe full güç veriliyor işte bu gpu hız arttırdığı veya aşağı çekildiği zamanlarda oluyor bence takılma
    o verdiğim ayarı o sebeple yapmıştım ama bilemiyorum şimdi

nette epey araştırdım her kafadan bir ses çıkıyor defrag yap işlemci yetmiyor psu yetmiyor ama hiç biriyle alakalı değil
    takılma sorunu yaşayan adamında 800w psu su i7 işlemcisi 12w a 30 amper veren psu su var vs vs
    yani sorun düşük işlemci yetersiz psu vs gibi şeyler değil
    ben 9800gtx kullanıyordum onda olmayan takılma 460 da var
    9800gtx ile 30-40 fps aldığım aynı oyun aynı ayarlarda hiç takılma yokken
    460gtx ile aynı oyun aynı ayarda 60-70 fps alıyorum ve takılma var
    gerçi bu takılmalar çok hafifti ama genede neden olsun dedim araştırdım baktım sonunda yukarda bahsettiğim sebeplerden olduğuna kanaat getirip o ayarları yaptıktan sonra bende sorun kalmadı
    ama bilemiyorum şimdi siz olmadı dediğinize göre sürücü farkı vs mi var yada defrag mı düzeltti bendeki sorunu artık emin değilim
    araştırmaya devam olmadı nvida nın kapısına dayanırız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEPHYR -- 13 Nisan 2011; 17:35:16 >

• Merhaba

Sistemim

CPU Türü QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)
    Anakart Adı Gigabyte GA-P35-DS3L
    Sürücü #1 - ST3500320AS (465 GB)
    Sistem Belleği 4096 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
    Güç kaynağı LC Power 6550 max 550w

sparkle 8800gt ekran kartım yandı ve arayışa girdim
    önce 6850 ye karar kılmışken driver performansları, cuda, physicx, 3vision nedeniyle gtx460 a kaydım

bu topic de dahil birçok yerde kullanıcı ve tester görüşlerini okudum. Q6600 darboğaz anksiyetesine girdim

benimle aynı ikilemde olan arkadaşlar için yazıyorum

Toms hardware deki cpu darboğazı ile ilgili bir incelemede i3 530 un bile iyi bir grafik kartında sorun yaratmadığını testlerle gözlemlemişler.
    http://www.tomshardware.co.uk/core-i3-gaming,review-31852-13.html

q6600 default saat hızlarında bile i3 530 dan daha iyi sonuçlar almış... Biraz OC ile bence ciddi bir fps düşüşü olmayacak
    http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Core2+Quad+Q6600+%40+2.40GHz

ve gtx 460 almaya karar verdim

ramleri kingston 1066 hyperx e yükseltiyorum

işlemci soğutucum ARCTIC COOLING Freezer termal macunumu yeniliyorum...

sanırım 3.0 e rahatça çıkarım

herkese kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ANIL
    bu topic de dahil birçok yerde kullanıcı ve tester görüşlerini okudum. Q6600 darboğaz anksiyetesine girdim
    benimle aynı ikilemde olan arkadaşlar için yazıyorum

Toms hardware deki cpu darboğazı ile ilgili bir incelemede i3 530 un bile iyi bir grafik kartında sorun yaratmadığını testlerle gözlemlemişler.
    http://www.tomshardware.co.uk/core-i3-gaming,review-31852-13.html

q6600 default saat hızlarında bile i3 530 dan daha iyi sonuçlar almış... Biraz OC ile bence ciddi bir fps düşüşü olmayacak
    http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Core2+Quad+Q6600+%40+2.40GHz

ve gtx 460 almaya karar verdim

valla bende almadan evvel epey stres oldum çünki işlemcim çok düşük e5300 kullanıyorum gerçi oc li 3450 mhz de kullanıyorum
    ama dedim 9800 den 460 a geçince yüksek işlemcide % 50 fark ediyorsa ben % 20 filan kaybetmeye razıyım varsın bendekiş kazancı daha düşük olsun
    ama hiçte öyle olmadı işlemci fazla fark etmiyor bazı oyunlarda % 100 fark etti fps geçtiğime çok memnunum
    sizde biraz oc yaparsınız sorun kalmaz bence

• Sorun tam olarak nerden kaynaklanıyordu tam hatırlayamadım şimdi ama yanılmıyorsam Q6600 işlemci ile DDR3 ramler uyumlu şekilde çalışmıyordu. Ramlerin DDR3 ise bundan kaynaklı da olabilir...

Bu arada Q6600 derken genel anlamda bu Q serisinde oluyor sanırım bu olay. DDR3 ramler ile i serisi işlemciler uyumlu bildiğim kadarıyla.
  • DOSTUM BENCE EKRAN KARTININ GÜÇ GİRİŞİNİ UNUTMUZSAN YADA GÜ GİRİŞİ YUVAYA TAM GİRMEMİŞ GÜÇ KAYNAĞINDAKİ PCİ-EX 2 LERİ EKRAN KARTINDAKİ YÜVAYA TAKACAKSIN 2 TANE WARSA İKİ TANESİNİDE YUVALARINA İYİCE TAK YERLEŞTİR SONRA DENE.
  • Burada bir çok öneriyi denemiş bulunuyorum ama malesef hiç biri işe yaramadı ellerim kollarım bağlı ama hala önerisi olan arkadaşlar her zaman söleyebilir beklerim
  • Cuma Günü Servise Veriyorum O zaman Sorun Neymiş Kesin Çözülecek bakalım hayırlısı
  • quote:

Cuma Günü Servise Veriyorum O zaman Sorun Neymiş Kesin Çözülecek bakalım hayırlısı

Evet hayırlısı.
  • metalizzmm çözebildinmi PRoblemi
  • quote:

metalizzmm çözebildinmi PRoblemi

hayır çözemedim, sen servise vericektin ne oldu ?
  • Şaka Gibi yaaa Psu Yani Ekran kartı Güç kaynağı yetersizmiş.Benimki 550 Watt Ben Gold'dan aldım Adamlar 550 watt yeter dedi.Bu zotactaki yetkililer 1500 Watt diyor.Büyük İhtimalle Değiştirip GeForce GTS 450 alıcam
  • quote:

Şaka Gibi yaaa Psu Yani Ekran kartı Güç kaynağı yetersizmiş.Benimki 550 Watt Ben Gold'dan aldım Adamlar 550 watt yeter dedi.Bu zotactaki yetkililer 1500 Watt diyor.Büyük İhtimalle Değiştirip GeForce GTS 450 alıcam

1500 watt ne yaptin sen haci 6990 li cfli sistemler bile o kadar degil yani senin sorun farkli kanimca.
  • Geçen gün crysis 2 yi extreme ayarlarda 1900x1080 çözünürlükte en janjanlı sahnede dahi gram kasmadan bitirdim.. sonra Call of Duty Black Ops yükledim, oyuna girdim, bi yavaşlamalar bi kasılmalar.. ööeehh dedim, grafik olarakta crysis in yarısı etmez.. gerçi abartı oldu bu ama yinede ortada ciddi bir fark var grafik bakımından.. yani her koşulda ilginç bir durum..

ayrıca 550 watt gtx 460 ı full oc ile kullanmaya dahi yeter.. sallamış teknik servis..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malkavian -- 3 Mayıs 2011; 0:36:18 >
  • quote:

Şaka Gibi yaaa Psu Yani Ekran kartı Güç kaynağı yetersizmiş.Benimki 550 Watt Ben Gold'dan aldım Adamlar 550 watt yeter dedi.Bu zotactaki yetkililer 1500 Watt diyor.Büyük İhtimalle Değiştirip GeForce GTS 450 alıcam

650 - 750 watt desenler neyse 1500 watt ne yahu bir terslik var bunda o kadar değil biizm sorun çok başka bişeydir sen değiştirmeden birilerinden bulabiliyorsan 550 wattdan yüksek bi psu da dene bakalım değişim varmı ona göre değiştir. Ama bana mantıksız geldi yaptıkları açıklamalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalizmm -- 3 Mayıs 2011; 20:02:38 >
  • ya 550 watt her türlü yeter.. üreticinin kendisi 460 watt yeterli demiş, sana 1500 watt diyenler söğüşlemenin peşinde..
  • Ne 1500 ü yahu 4 lü sli mı yapılacak hayret bi vaka
  • arkadaş bende zotac gtx 460 aldım geçen sene ağustos ayında çıktığı gibi hemen atladık aldık bi tane lanet olsun.. zotac'ı nvidianın ayrıcalıklı iş ortağı sanıyodum arkadaş soğutucu referans beğenmedim zaten kartıda okulum dolayısı ile adam gibi kullanamadım gitti daha yeni kullanmaya başladım overclock la falan iyide yazında burada overclock yemez bi daha kart alırken iyi araştıracam ezbere satın almayacam.Soğutma çok önemli yeni kartlarda
    Ama bi daha zotac falan da almam
  • BEKİRTANİS Peki kartı şimdi adam akıllı yani oyunlar kasmadan yüksek seviyede kullanabiliyormusun? Kasadaki fanı veya psu yeniledinmi.Psu kaç Watt?
  • hocam bende oyunlarda problem yok ama soğutucu yüksek devire çıkınca çok ses yapıyor vs.. overclock pot. de iyi 900 mhz de rahat oynuyorum ama fan sesi ortalığı inletiyor ...
    İşlemcim x6 1055t power 850 watt
  • Ben Black Ops'u Full Hd Tüm ayarlar açık oynuyorum 9600Gt ile. (İmzamdaki Hd 5850 kargoda, daha gelmedi) İşlemcim E8400(Gerçi o daha iyi Q6600'den). Ama yine de darboğaz yapacağını hiç düşünmezdim o işlemcinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerokeso -- 3 Mayıs 2011; 22:09:17 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.