Şimdi Ara

gtx 480 Call of Duty Black ops

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Call of duty oynarken nadiren takılmalar oluyor. Anladığım kadarıyla ekran kartının ısınmasıyla kaynaklı birşey. Forumda buna yönelik eleştiriler okudum. Bilgisayarı yeni aldım sayılır ve ekran kartı ayarlarından hiç anlamam :(

Yapmam gereken önemli bir ayar var mı? Yani örnek veriyorum, birşeylerin değerlerini arttırmam gerekiyodur takılma sorunu olmaması için. Ben tam verimle çalıştırmıyorumdur, ya da oyunlarda garif özellikleri seçmem gereken şekilde değildir. Isınma problemini engelleyecek ve eğer varsa yapılacak ayarları nelerdir? Soğutucu taktırmaktan bahsedilmişti, bu kadar sağlıklı ve iyi bir çözüm?

Teşekkürler

• Referans tasarım GTX 480 ise gerçekten çok ısınan bir kart. GTX 480 serisi bir kart seçilecekse Zotac AMP veya Galaxy SoC gibi çözümlerden yanayım.
    Fakat oyununuz kopya ise dert edecek bir şey yok çünkü ufak ufak takılmalar oluyor; hatta komple sistemi kitlediği bile oluyor. Sanırım bir update çıkmıştı; birde onu yükleyip deneyin. Ben sıcaklıktan olduğunu sanmıyorum. Yinede kontrol etmekte fayda var.
    Oyundan önce GPU-Z'yi açıp sensörleri maksimum sıcaklıkları kayıt edecek şekilde ayarlarsanız oyun sırasında kartın ulaştığı en yüksek ısıyı görebiliriz, buda daha sağlıklı yorumlar yapmamıza olanak verir...
    Yalnız yinede dediğim gibi oyun kopya ise bu sorun mevcut, birde başka oyunlarda deneyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charcharodon carcharias -- 28 Ocak 2011; 8:37:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: charcharodon carcharias

Referans tasarım GTX 480 ise gerçekten çok ısınan bir kart. GTX 480 serisi bir kart seçilecekse Zotac AMP veya Galaxy SoC gibi çözümlerden yanayım.
    Fakat oyununuz kopya ise dert edecek bir şey yok çünkü ufak ufak takılmalar oluyor; hatta komple sistemi kitlediği bile oluyor. Sanırım bir update çıkmıştı; birde onu yükleyip deneyin. Ben sıcaklıktan olduğunu sanmıyorum. Yinede kontrol etmekte fayda var.
    Oyundan önce GPU-Z'yi açıp sensörleri maksimum sıcaklıkları kayıt edecek şekilde ayarlarsanız oyun sırasında kartın ulaştığı en yüksek ısıyı görebiliriz, buda daha sağlıklı yorumlar yapmamıza olanak verir...
    Yalnız yinede dediğim gibi oyun kopya ise bu sorun mevcut, birde başka oyunlarda deneyin...
    Black oppss'ta ki takilmalar kartin isinmasi ile alakali degil !! Bu oyunun optimasyon sorunlari var hatta bir kac yama yayinlandi onlari denersen belki takilma sorununu halledersin !!

Ben imzamdaki makinayla bile o takilmalari yasamistim ilk ciktigi zamanlar oyunun....

• quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Black oppss'ta ki takilmalar kartin isinmasi ile alakali degil !! Bu oyunun optimasyon sorunlari var hatta bir kac yama yayinlandi onlari denersen belki takilma sorununu halledersin !!

Ben imzamdaki makinayla bile o takilmalari yasamistim ilk ciktigi zamanlar oyunun....

Alıntıları Göster
    HD5750 gibi bir kartta bir sorunsuzca oyunu bitirdim, sizin kasma sebeplerinin patch ile alakalı olduğunu düşünüyorum, arkadaşların dediği gibi oyun için hazırlanan patchleri yükleyerek deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

HD5750 gibi bir kartta bir sorunsuzca oyunu bitirdim, sizin kasma sebeplerinin patch ile alakalı olduğunu düşünüyorum, arkadaşların dediği gibi oyun için hazırlanan patchleri yükleyerek deneyin.

Alıntıları Göster
    çok teşekkürler tavsiyeleriniz için. Acaba uygun patch leri nerede bulabilirim?

Not: Oyun sırasında sıcaklık 82 ye çıkmıştı. Ayrıca daha önce prince of persia forgotten sand i oynamıştım. Onda ekran kartından ziyade klavye donması oldu. Belkide ekrandandır ama hani tusşlara çok bastığımızda garip garip sesler çıkar ya, o tarz uyarılar verdi ve takıla takıla oynamak zorunda kaldım sonra da sildim. Beni tek endişelendiren şey, ilk başta sorun olmayıp 5 dakika sonra olmasıydı. Klavyeden ses çıksa bile acaba ekran kartıyla ilgili mi sorun oldu diye düşünmüştüm. 2 gün önce format attım, yeniden denemedim prince of persia yı. Call of duty, eskiye nazaran çok daha az takılıyor ama takılıyor. Nadir de olsa rahatsız ediyor. O kadar para verip oluşturduğum bilgisayar bi oyunu kaldıramıyor mu diye üzülmüştüm açıkçası :) Bi de oyunları 1920 x 1080 de bile oynamıyorum, onda oynasam daha fazla takılacak galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemendes -- 28 Ocak 2011; 10:44:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nemendes

Not: Oyun sırasında sıcaklık 82 ye çıkmıştı. Ayrıca daha önce prince of persia forgotten sand i oynamıştım. Onda ekran kartından ziyade klavye donması oldu. Belkide ekrandandır ama hani tusşlara çok bastığımızda garip garip sesler çıkar ya, o tarz uyarılar verdi ve takıla takıla oynamak zorunda kaldım sonra da sildim. Beni tek endişelendiren şey, ilk başta sorun olmayıp 5 dakika sonra olmasıydı. Klavyeden ses çıksa bile acaba ekran kartıyla ilgili mi sorun oldu diye düşünmüştüm. 2 gün önce format attım, yeniden denemedim prince of persia yı. Call of duty, eskiye nazaran çok daha az takılıyor ama takılıyor. Nadir de olsa rahatsız ediyor. O kadar para verip oluşturduğum bilgisayar bi oyunu kaldıramıyor mu diye üzülmüştüm açıkçası :) Bi de oyunları 1920 x 1080 de bile oynamıyorum, onda oynasam daha fazla takılacak galiba.

Alıntıları Göster
    Makinan tam olarak hangi parcalardan kurulmus bunu bize soylesen daha fazla yardimci olabiliriz !! Klavyeden ses gelme olayi egerki klavyede tuslarin takilma durumu yoksa virus ihtimalini getirdiki yasadigim bir durum. Sen en iyisi bize makinanin ozelliklerini ver ona gore bir yorum yapalim.

• quote:

Alıntıları Göster
    82 derece düşük bi sıcaklık o kart için 100e kadar yolu var ayrıca sisteme virüs taraması yap muhtemelen virüs girmiştir

• quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

82 derece düşük bi sıcaklık o kart için 100e kadar yolu var ayrıca sisteme virüs taraması yap muhtemelen virüs girmiştir

Alıntıları Göster
    gtx 480 için 82derece iyi bir sıcaklık değeri.100e yaklaştığı zaman endişe edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: born2bemad

gtx 480 için 82derece iyi bir sıcaklık değeri.100e yaklaştığı zaman endişe edin.

Alıntıları Göster
    Patchleri mutlaka kurmalısın, ben gtx470 ile multiplayer oynuyorum bir sıkıntı yok yağ gibi oyun.. Birde işlemcin nedir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Patchleri mutlaka kurmalısın, ben gtx470 ile multiplayer oynuyorum bir sıkıntı yok yağ gibi oyun.. Birde işlemcin nedir..

Alıntıları Göster
    Geç cevap için özür dilerim öncelikle. Sistem özelliklerim;

-athlon X6 1055
    -GTX 480 1.25
    -4 GB DD3 RAM
    -1 TB Harddisk
    -700 Watt supply

Önemli olanlar bunlar sanırsam. Virüs olma ihtimali vardır belkide daha yeni formatladım ve ondan sonra da prince of persiayı kurmadım dediğim gibi. Kurup denemem lazım öğrenmem için. Olmadı indirip kurarım ve denerim.

Format atmadan önce fanı temizlemiştim baya toz olmuştu. Bilmiyorum artısı ne kadar oldu.

Patch için nerde çözüm bulurum?

• quote:

-athlon X6 1055
    -GTX 480 1.25
    -4 GB DD3 RAM
    -1 TB Harddisk
    -700 Watt supply

Önemli olanlar bunlar sanırsam. Virüs olma ihtimali vardır belkide daha yeni formatladım ve ondan sonra da prince of persiayı kurmadım dediğim gibi. Kurup denemem lazım öğrenmem için. Olmadı indirip kurarım ve denerim.

Format atmadan önce fanı temizlemiştim baya toz olmuştu. Bilmiyorum artısı ne kadar oldu.

Alıntıları Göster
    Hd 5770 le full ayarda (1920.1080 8x AA ) oynadım . Hiç bir sorun olmadan akıcı bir şekilde oynadım . Oyunda sorun olabilir ...

• quote:

-athlon X6 1055
    -GTX 480 1.25
    -4 GB DD3 RAM
    -1 TB Harddisk
    -700 Watt supply

Alıntıları Göster
    işlemci engeli yok virüs olabilir diyorum

• quote:

işlemci engeli yok virüs olabilir diyorum

Alıntıları Göster
    şu anda virüs olması imkansız gibi çünkü daha 2 gün önce format attım ve antivirüs yükledim.
  • quote:

şu anda virüs olması imkansız gibi çünkü daha 2 gün önce format attım ve antivirüs yükledim.

Alıntıları Göster
    o oyunun mpsini oynamadim harita buyuk olmayabilir ama spsindeki nadiren hafif takilma hdd yuzunden.ssd kullanan beytekin45 arkadasimizla ayni bolumu fraps bench yaparak karsilastirdik onda min 32 bende en iyi ihtimal 18 cikiyordu vortuka bolumunde asansore yaklasirken.ekran karti islemci ram ayni.sonra ssd alinca kendim de denedim.hddnin yukunu hafifletmek icin virus programini silebilir ya da daha hafif bir sey kurabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 28 Ocak 2011; 14:07:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

o oyunun mpsini oynamadim harita buyuk olmayabilir ama spsindeki nadiren hafif takilma hdd yuzunden.ssd kullanan beytekin45 arkadasimizla ayni bolumu fraps bench yaparak karsilastirdik onda min 32 bende en iyi ihtimal 18 cikiyordu vortuka bolumunde asansore yaklasirken.ekran karti islemci ram ayni.sonra ssd alinca kendim de denedim.hddnin yukunu hafifletmek icin virus programini silebilir ya da daha hafif bir sey kurabilirsin.

Alıntıları Göster
    ben 8800gt ile bitrdim istersen kartları değişelim

• quote:

Orijinalden alıntı: soykanhalil

ben 8800gt ile bitrdim istersen kartları değişelim

Alıntıları Göster
    oyunu yag gibi bitirdim diyen arkadaslar ortalama 75 fpsde oynamadiklari icin fps dusmesini hissetmiyorlar yag gibi geliyor.ben 12ms monitorde 20 kusur fpsyi yag gibi zannetmistim zamaninda biraz buna benziyor.470 ile oynuyorum diyen arkadas da multi oynuyormus.su yag gibi oynamalarinizi bir fraps f11 benchi yaparak gosterir misiniz 4xaa gerisi son ayar ve 1920'de?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 28 Ocak 2011; 14:32:41 >

• Yeni sistem alıpta GTX 480 almak saçma bir iş olmuş gibi... GTX 570 alınabilirdi.

quote:

Orijinalden alıntı: ated90

Hd 5770 le full ayarda (1920.1080 8x AA ) oynadım . Hiç bir sorun olmadan akıcı bir şekilde oynadım . Oyunda sorun olabilir ...

5770 ile hem de?

Bak sen şu işe
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

oyunu yag gibi bitirdim diyen arkadaslar ortalama 75 fpsde oynamadiklari icin fps dusmesini hissetmiyorlar yag gibi geliyor.ben 12ms monitorde 20 kusur fpsyi yag gibi zannetmistim zamaninda biraz buna benziyor.470 ile oynuyorum diyen arkadas da multi oynuyormus.su yag gibi oynamalarinizi bir fraps f11 benchi yaparak gosterir misiniz 4xaa gerisi son ayar ve 1920'de?

katılıyorum
    kendimden örnek vereyim gtx 275 ile multide(steam) 2x aadan sonra sabit 60 fps oynatamıyor
  • quote:

+1 bende zamanında crysis için söylemiştim aynısını sonra frapsla denedim 10-15 fpslerde geziyormuşum
  • quote:

quote:

+1 bende zamanında crysis için söylemiştim aynısını sonra frapsla denedim 10-15 fpslerde geziyormuşum

Alıntıları Göster
    Onu ben de düşündüm sonradan gtx 480 yerine keşke alsaydım gtx 570 hatta şu an değiştirmeyi bile düşünüyorum. Çünkü oyumları okudum çok çok daha iyi.

Bu konuştuğunuz fps ayarları nedir acaba? Bu konuda da sıkıntı yaşıyor olabilirim, değiştirmem ayarlamam gereken özellikleri yapmamaşımdır belkide. Bu ayarları nerden nasıl neye göre ve varsa hangi programla yapıyorsunuz?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.