Şimdi Ara

GTX 560 Çok acıl yardim çıldırmak üzereyim!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Asus M4A77D amd am3 anakart

Amd PhenomII X4 965 B.E işlemci

Asus GTX560 DCU2 TOP ekran kartı

4gb 800mhz ddr2 kingston ram var

işlemci ve ekran kartını bugun aldim yaninda da corsair gs600 psu aldım.

gta4 de benchmarkta 8 fps verdi bunun nedeni ne olabilir başka oyun deneyemedim çünkü kotam yok indiremiyorum yarin arkadaştan oyun alicam bf3 max payne3 falan denicem ama gta4te bile 8 fps veriyosa onları denesem

nolur bi sikinti var demek ama neden kaynaklaniyo ram olabilir diye düşünüyorum ama anlamadım yardimci olursaniz çok sevinicem

• acaba ram(DDR2?) yada işlemciden kaynaklı bir uyumsuzluk mu var?
  • Elinde orjinal bir oyun varsa eğer, onunla denemen lazım sürücüyü yeniden yükledikten sonra. Eğer o oyunda da aynı sorun yaparsa sorun karttan, sorun yapmazsa sorun oyundan kaynaklı demek olur.

Eğer orjinal oyunun yoksa, daha önceden sorunsuz olarak oynadığın bir oyunla dene bir de. Tek bir oyuna bakarak karar verilmez.
  • Ekran kartının en son güncellemelerini yap, oyunun çıkan bütün yamalarını kur. Grafik ayarlarından bazı grafik ayarlarını biraz düşür.
  • orijinal oyunla deneyin. internetten indirilen sürüm veya crack sıkıntılı olabilir. oyun çalışırken(gta 4) msi afterburner, gpu-z gibi programlarla gpu nun, vramin yüzde kaçının kullanıldığını bir kontrol edin.kullanım yüzdeleri olması gerekenden düşükse sorun driver ya da oyunun sürümündendir.yüzdeleri iyiyse pci-e 2.0 slotu bozulmuş olabilir. sisteminizin çalışmasında mavi ekranlar,donmalar gibi genel kararlılık sorunları yoksa ramden kaynaklanmıyordur muhtemelen.ama emin olmak isterseniz memtest yapmanız gerekir. eğer pci-e slotuysa sorun bunu anlamak için başka bir 16x slota takıp deneyin. overclock varsa overclocksuz hale getirip bir de öyle fps alın.son olarak da dediğim gibi orijinal oyunla deneyip,yazdığım her durum için ortaya çıkan tabloları ayrı ayrı buraya yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
  • TEmiz bir format atıp guncel driverları kurun
  • Asus GTX560 DCU2 TOP böyle bir kartta 8 fsp almanız mümkün degil üstelik 8 fsp olsa oynayamassınız cod3 te 47 fsp alıyordu ti top modeli diriver sorunu yada fsp yi ölcmek icin kullandıgınız programı degistirin yada kaldırıp tekrar yükleyin sorunu cözerseniz bizide bilgilendirin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sisteme format atip bütün bios falan anakart işlemci ekran kartı driverlarinin son sürümlerini yükleyip öyle denemeye karar verdim yarin bilgilendirme yaparim msglariniz için çok teşekkürler. Ramden kaynaklaniyosa da anakart ve ram almam gerekecek keske 0dan toplasaydim pcyi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: timi555

Asus GTX560 DCU2 TOP böyle bir kartta 8 fsp almanız mümkün degil üstelik 8 fsp olsa oynayamassınız cod3 te 47 fsp alıyordu ti top modeli diriver sorunu yada fsp yi ölcmek icin kullandıgınız programı degistirin yada kaldırıp tekrar yükleyin sorunu cözerseniz bizide bilgilendirin

program falan kullanmadım oyunun içinden benchmark bölümünde çıktı bu sonuç
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustfa852

quote:

Asus GTX560 DCU2 TOP böyle bir kartta 8 fsp almanız mümkün degil üstelik 8 fsp olsa oynayamassınız cod3 te 47 fsp alıyordu ti top modeli diriver sorunu yada fsp yi ölcmek icin kullandıgınız programı degistirin yada kaldırıp tekrar yükleyin sorunu cözerseniz bizide bilgilendirin

program falan kullanmadım oyunun içinden benchmark bölümünde çıktı bu sonuç

dediginiz gibi güzel bir format atın,nvidia kendi sayfasından son diriveri inrip yükleyin ve oyunları fraps diye bir program var onla fsp alın ,kolay gelsin
  • Başka oyunlarla denemeden boşyere formatla zaman kaybetme saatlerce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Başka oyunlarla denemeden boşyere formatla zaman kaybetme saatlerce.

inanki hersey dahil 15-20 dakka sürüyor formatlama tüm diriverler dahil.windows güncellemeler haric
  • Ne kadar kısa sürerse sürsün, sorun oyundansa eğer, format atsa bile çare olmayacaktır. Bunu anlamanın yolu da, kartı başka oyunlarla denemektir. Birkaç oyunla daha denedikten sonra da aynı sorun devam ederse, o zaman format atılır.
  • quote:

diablo 3 te de hafif kasmalar yapiyo önceki ekran kartimla(hd4850) daha iyi verim aliyodum ya
  • quote:

quote:

diablo 3 te de hafif kasmalar yapiyo önceki ekran kartimla(hd4850) daha iyi verim aliyodum ya

tekrarlıyorum o kart kasılmaz bosuna zaman kaybetmeyin.diriverlerinizi güncelleyin.format demedeki sebeb temiz diriver kurulumu yapmanızı saglamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timi555 -- 26 Haziran 2012; 0:47:36 >
  • Sürücüyü siler silmez yenisini yüklersen, yine hatalı yükleme yapar.

Aşama aşama olarak:
    1- Sürücüyü sil,
    2- Bilgisayarı yeniden başlat
    3- Yeni sürücüyü yükle
    4- Tekrar yeniden başlat.

Eğer sorun sürücüdeyse ve bu şekilde yapmadıysan, sorunun tekrarlaması gayet normal. Bu da işe yaramazsa, formatla birlikte temiz bi yükleme yapmak kalıyor geriye. Ha bir de, kartını eğer imkân varsa, başka bilgisayarda dene bir de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 26 Haziran 2012; 0:48:04 >
  • quote:

quote:

quote:

tekrarlıyorum o kart kasılmaz bosuna zaman kaybetmeyin.diriverlerinizi güncelleyin

driver son sürüm zaten 301.42
  • quote:

quote:

quote:

quote:

tekrarlıyorum o kart kasılmaz bosuna zaman kaybetmeyin.diriverlerinizi güncelleyin

biliyorum temiz kurulum demek istedim basıma geldigi icin format ve kurulum diyorum,yoksa nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz

• quote:

Sürücüyü siler silmez yenisini yüklersen, yine hatalı yükleme yapar.

Aşama aşama olarak:
    1- Sürücüyü sil,
    2- Bilgisayarı yeniden başlat
    3- Yeni sürücüyü yükle
    4- Tekrar yeniden başlat.

Eğer sorun sürücüdeyse ve bu şekilde yapmadıysan, sorunun tekrarlaması gayet normal. Bu da işe yaramazsa, formatla birlikte temiz bi yükleme yapmak kalıyor geriye. Ha bir de, kartını eğer imkân varsa, başka bilgisayarda dene bir de.

başka bilgisayarda deneme olayini yarin yapicam zaten sürücüyü de dediginiz gibi bi yapicam şimdi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

biliyorum temiz kurulum demek istedim basıma geldigi icin format ve kurulum diyorum,yoksa nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz

anladım teşekkür ediyorum bi türlü win dvdsini bulamadım yarina kaldi o yüzden :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.