Şimdi Ara

GTX 660 ti - HD7870 ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar şu anda msi 6850 power edition kullanıyorum ve performansından memnun değilim o yüzden ekran kartımı değiştirmek istiyorum daha önce nvidia or amd başlıklı bir konu açmıştım ama konu daha çok teknik yardım gibi bişi olmuştu o yüzden tekrar konu açmak zorunda kaldım,daha önce hep amd-ati kullandım maalesef hiç nvidia kullanamadım ve arkadaşlarımın nvidia kartlarının oyunlarda daha yüksek performans verdiklerini söylediler işlemcimi değiştirdiğim zaman hd7870 alacaktım fakat pek içime sinmedi kartı almak ve tekrar tekrar sizlere sormak istedim oynadığım oyun dota2 ve black ops 2 1920x1080 ayalarında oynuyorum bütçem 600-650 gtx 660 ti yada hd7870 almak istiyorum fakat içimden bir ses nvidia almam gerektiğini söylüyor birde vsync ayarlarını açtığımda dota2 kasma oluyor diğer konudaki arkadaşlar monitör ve erkan kartı arasında uyumsuzluk olduğunu söylemişlerdi kullandığım monitör aoc e2243fw bu monitöre göre ekran kartı tavsiyelerinizi alabilir miyim?
    işlemci fx8350
    anakart msi 970a-g45
    psu 750w coolmaster
    ikinci el gtx670 de alabilirim elinde satılık bu karttan olan arkadaşlar varsa konuşuruz bie şekilde anlaşırız (referans model istemiyorum)
    tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

aslında soruyu şu şekilde sorsam daha iyi olur gibi =)
    nvidia modelinde hd7870 e denk kart hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctr_club -- 29 Ocak 2013; 19:40:14 >

• yerinde olsam 4-5 ay daha hd6850 ile idare ederim, yeni seri çıktıktan sonra yeni serilerden bir tane alırdım. ama vsync sorun yaşıyorsan ki çoğu kişi yaşıyor ama farkında değil (şahsen ben ) nvidia almanı öneririm. şahsen test ettim ve bana göre nvididaki adaptive vsync normal vsync göre çok daha iyi. zaten adaptive vsync test ettikten sonra normal vsync'nin biraz mouse lag yaptığını fark ettim. bu arada gtx700 serisi daha çıkmadı. gtx670 demek istediysen diğer iki karttan iyidir ama aynı şekilde daha pahallırıdr. 2. el bölümüne bak istersen. bulabilirsen güzel tercih olur. olmazsa gtx660ti alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

yerinde olsam 4-5 ay daha hd6850 ile idare ederim, yeni seri çıktıktan sonra yeni serilerden bir tane alırdım. ama vsync sorun yaşıyorsan ki çoğu kişi yaşıyor ama farkında değil (şahsen ben ) nvidia almanı öneririm. şahsen test ettim ve bana göre nvididaki adaptive vsync normal vsync göre çok daha iyi. zaten adaptive vsync test ettikten sonra normal vsync'nin biraz mouse lag yaptığını fark ettim. bu arada gtx700 serisi daha çıkmadı. gtx670 demek istediysen diğer iki karttan iyidir ama aynı şekilde daha pahallırıdr. 2. el bölümüne bak istersen. bulabilirsen güzel tercih olur. olmazsa gtx660ti alabilirsin.

elim nereden alıştıysa sürekli gtx 670 yerine gtx 700 yazıyorum herkes şaşırıyor gtx700 daha çıkmadı diye düzelttim şimdi :D:D
    benimde bahsettiğim olay tam olarak bu mouse lag problemi ekranda mouse çevirirken çizgilenme tarzı birşey oluyordu bu sorunu mat_triplebuffered "1" komutu ile çözdüm ama bu seferde mouseda lag probleminin olduğunu fark ettim sanırım 4-5 ay bekleyemeyeceğim bu hafta sonu %25 indirimi olursa almayı düşünüyorum sanırım şu anda elimde bulunan kartta da problem var çünkü aynı ekran kartı oc değelerini paylaşan arkadaşların değerlerini giriyorum testlerde olumsuz sonuç veriyor gpu clock 915 memory 1215 şeklinde kullanıyorum 3-5 oyunda bir oyundan atıyor sağ altta ekran kartı görüntü vermeyi durdurdu diyor =)

• quote:

Orijinalden alıntı: ctr_club

quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

yerinde olsam 4-5 ay daha hd6850 ile idare ederim, yeni seri çıktıktan sonra yeni serilerden bir tane alırdım. ama vsync sorun yaşıyorsan ki çoğu kişi yaşıyor ama farkında değil (şahsen ben ) nvidia almanı öneririm. şahsen test ettim ve bana göre nvididaki adaptive vsync normal vsync göre çok daha iyi. zaten adaptive vsync test ettikten sonra normal vsync'nin biraz mouse lag yaptığını fark ettim. bu arada gtx700 serisi daha çıkmadı. gtx670 demek istediysen diğer iki karttan iyidir ama aynı şekilde daha pahallırıdr. 2. el bölümüne bak istersen. bulabilirsen güzel tercih olur. olmazsa gtx660ti alabilirsin.

elim nereden alıştıysa sürekli gtx 670 yerine gtx 700 yazıyorum herkes şaşırıyor gtx700 daha çıkmadı diye düzelttim şimdi :D:D
    benimde bahsettiğim olay tam olarak bu mouse lag problemi ekranda mouse çevirirken çizgilenme tarzı birşey oluyordu bu sorunu mat_triplebuffered "1" komutu ile çözdüm ama bu seferde mouseda lag probleminin olduğunu fark ettim sanırım 4-5 ay bekleyemeyeceğim bu hafta sonu %25 indirimi olursa almayı düşünüyorum sanırım şu anda elimde bulunan kartta da problem var çünkü aynı ekran kartı oc değelerini paylaşan arkadaşların değerlerini giriyorum testlerde olumsuz sonuç veriyor gpu clock 915 memory 1215 şeklinde kullanıyorum 3-5 oyunda bir oyundan atıyor sağ altta ekran kartı görüntü vermeyi durdurdu diyor =)

her gpu farklı olduğundan hepsi aynı o.c değerlerine çıkamıyor. genelde iyi o.c olmayan gpu veya cpu lara takoz deniliyor. sendeki de takoz çıkmış olabilir :) yoksa kartta problem olduğunu sanmıyorum.

• evet beyler konu hakkında yorum yapmak isteyen varsa tutmayalım :D :D
  • bence gtx 660ti . benim için CUDA ve PhysX önemli şeyler ayrıca battlefield 3 tutkunuyum. geforceler bf3de radeonlardan daha performanslı 7870 çok güzel kart onu kötülemiyorum overlock potansiyeli 660tiden çok daha fazla fakat dediğim nedenlerden dolayı bana göre gtx 660ti .http://www.youtube.com/watch?v=E9mHxdZzqdE şurdaki testlere bak özellikle 1:20 sn deki bf3 testinde 7950yi bile geçmiş benim için önemli olan o . kartı oyun seçer ne oynucaksan onda daha iyi perf. veren kartı al.
  • 660 Tİ 7870 seviyesinde
    7950 ile aynı fiyat

ya 7870, ya 7950
  • Ben yeni 7870 e geçtim. Önceki kartım G-92 8800GTS idi, güzel ve sorunsuz bir karttı. Driver problemim hiç olmadı.

Ancak AMD Radeonlarda birşeyler eksik sanki.. Birşey istiyor kart ama ne? Catalyst hala tam anlamıyla oturmamış, arayüz yapacaz diye kastırmaktan başka birşey yapmamışlar. .Net siz çalışmam diyor. Bazen bir değişiklik yaptığında catalyst arayüzü garipleşiyor, yazılar siliniyor falan. Bunlar belki ciddi sorunlar değil ama pc meraklısı biri için soğuk bir etki yapabiliyor. Ben de böyle bir etki yaptı ama belki sende yapmaz onu bilemem.

Benim şahsi fikrim nvidia ile devam etmen. Alabiliyorsan 670 al. Ben de şu anda ZOTAC GTX670 AMP almayı geçiriyorum kafamdan.

Donanımın sonu yok biliyosun, 2 ay sonra yenisi çıkacak diye beklemek çokta önemli değil.

Yeninin yenisi çıkınca da yeniyi alırsın(kabul ediyorum enteresan bir cümle oldu)

• amd'lerde tabiki birşey eksik, yoksa niye aynı performansı daha ucuza satsın. insanlar sadece fps'ye bakıp kart alıyor. sonra buraya gelip şöyle sorun var böyle sorun var diye yakınıyorlar. forumdaki sorun yaşayanlara bak kaç tane hd7000 le sorun yaşayan var kaç tane gtx600 serisiyle. amd driverlarını düzeltmediği sürece daha ucuza satmak zorunda zaten. yoksa nvidia'nın dirverları, adaptive vsync,cuda,physx gibi özellikleri duruken amd almak için hiçbir sepeb kalmaz şu anda amd'nin tek kozu fiyat/performans oranının nvidia'ya göre daha iyi olması.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.