Şimdi Ara

Gtx 760 aldım ama fifada bile kasıyor, yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Msi H61m-p21
    i3 2120
    4 gb ram
    Corsair 600 watt psu

Bu sistemimde hd 6850 takılıydı ve ben 1080pde low ayarlarda fifa 15 takılmasız oynayabiliyordum. O kartım birden bozuldu ve ben de 2-3 sene beni idare etsin diye Msi Twin Frozr gaming modeli olan gtx 760 aldım.

Fakat şu an fifa 15i oynamak istediğimde önceki ayarlarda bile yer yer kastığını görüyorum. Problem nerde sizce? Sizden isteğim ekran kartının sorunlu olup olmadığını nasıl anlarım, vakit kaybetmeden eğer sorunlu ise değiştirebileyim.

İlk aklıma gelen win7nin test sayfası, ordan 7,9 aldı ama ne kadar belirleyici muamma. Başka nasıl test edebilirim

Atinin driverleri unistall yapıp direk bununkileri kurdum. Acaba win 7yi en baştan kurup bir de öyle mi denesem.

Hayatımda ilk defa bir ekran kartına bu kadar para verdim arkadaşlar, bir el atın lütfen

• Buyuk ihtimalle darboğaz var oyundaki gpu ve cpu kıllanımını takip edin sadece fifa içinse boşuna 6850 almışsınız keşke foruma danışsaydınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kursunnkalem K kullanıcısına yanıt
    Bu işlemciye bana sorsan max r7 265 al derdim darboğaz gibi duruyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hd 6850 vardı onun yerine gtx 760 aldım. Yakın zamanda işlemci ve anakartını değiştirip msi gamer ile i5 4690k yı alacağım. Adım adım sistemi yeniliyorum yani. Bugün de monitör alacağım için işlemciye bütçe kalmadı, 1-2 aya kadar alırım onları da bir aksilik olmazsa. Şuanki işlemci hesaba katmayın yani.

Bu başlığı açmamın sebebi kartta herhangi bir sorun mu var onu öğrenmek. Eğer öyle bir şey varsa hemen değiştirebileyim çunku bana garip geldi Hd 6850 ile bile kasmazken bu kartla kasması. Nasıl anlarım?
  • Var ya burda iki şey öğrenip yazanlara bakma büyük ihtimal işlemci sogutunda sıkıntı var sicaklık değerini paylaşır mısın ? Yada hüç kaynağı nedir?

Darboğaz var ama bu oyunda çok rahat. Oynarsın sorun. Başka bilişende

Başka oyun dene ; ekran kartını bechmsrk yap değerler bakarak anlarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes Eyibil -- 1 Ekim 2014; 8:50:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kursunnkalem K kullanıcısına yanıt
    Kimseye windows kur demek gelmiyo içimden, çünkü 1 sürü oyun programı tekrar kurmak win ayarlarını yapmak v.s. çok sıkıcıdır, program ekle kaldırdan yeni sürücüyü ve beraberinde neler kurulduysa kaldır, driver sweeper veya cleaner indir bununla windowsunu güvenli modta aç ve sürücüleri temizlet ( ATI / nvidia her 2 sinide,) sonra systemi yeniden başlat, nvidia sürücüsünü kur, eğer hdmi den tv ye fln bağlayıp ses aktarımı yapmıosan, sürücüyü kurarken özel seç ve sadece en alttaki physx e işaret koy diğerlerini boş bırak (kullanıyosan experience işaretliyebilirsin) ve kurulum ekranında alt kısımda temiz kurulum yap yazan yeri işaretliyosun, kuruyosun.
    Böyle 1 dene sorun büyük ihtimal çözülür, ve yüklüyse açılışta çalışıosan MSI afterburner'ın açılışta çalışmasını engelle hatta onuda önce kaldır, kartın sürücüsünü kurduktan sonra yine yüklersin.
    Fifa 15 Demo var bende, herşey max 1920x1080p'de vsync kapalıyken 180~185 FPS lerde geziyo kart ve 170 altına hiç düşmüo, işlemci kullanımıda çok,çok düşük yani 1 darboğaz fln olamaz o oyunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: coax47

Kimseye windows kur demek gelmiyo içimden, çünkü 1 sürü oyun programı tekrar kurmak win ayarlarını yapmak v.s. çok sıkıcıdır, program ekle kaldırdan yeni sürücüyü ve beraberinde neler kurulduysa kaldır, driver sweeper veya cleaner indir bununla windowsunu güvenli modta aç ve sürücüleri temizlet ( ATI / nvidia her 2 sinide,) sonra systemi yeniden başlat, nvidia sürücüsünü kur, eğer hdmi den tv ye fln bağlayıp ses aktarımı yapmıosan, sürücüyü kurarken özel seç ve sadece en alttaki physx e işaret koy diğerlerini boş bırak (kullanıyosan experience işaretliyebilirsin) ve kurulum ekranında alt kısımda temiz kurulum yap yazan yeri işaretliyosun, kuruyosun.
    Böyle 1 dene sorun büyük ihtimal çözülür, ve yüklüyse açılışta çalışıosan MSI afterburner'ın açılışta çalışmasını engelle hatta onuda önce kaldır, kartın sürücüsünü kurduktan sonra yine yüklersin.
    Fifa 15 Demo var bende, herşey max 1920x1080p'de vsync kapalıyken 180~185 FPS lerde geziyo kart ve 170 altına hiç düşmüo, işlemci kullanımıda çok,çok düşük yani 1 darboğaz fln olamaz o oyunda.

+1 driver yuzunden sanirim eski driver lari kaldirmamis arkadas, ccleaner ilede temizleyebilir driver lari

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Büyük bi ihtimalle ram yüzünden kasıyodur oyun. Ekran kartınızdan kaynaklanmıyordur, size önerim = GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1600MHz. Bu canavardan 1 adet alıp taktığınız an rahat rahat oynarsınız ;)
  • 3 arkadaşın yazdığı mesajı birleştiriyim bende;

1. Driver ları güzelce kaldırıp , güncelleri yeniden kurun.
    2. Ram (bellek) kullanımına bakın eğer 4gb sınırındaysa 4gb lık bir ekleme daha yapın.

Multiplayer oynamıyorsanız işlemci çok farketmez. Hemen hemen bütün yük ekran kartındadır. Elinizdeki kartta rahat rahat oynatır o oyunu.
  • v-sync acik degil mi ?

oyun icindeyken islemci kullanımina bakin.

kendi sistemimde 4gb ram var ekran kartim senden kotu full ayarlarda rahat oynuyorum. ram yetmez gibi bi olay olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GlueN -- 1 Ekim 2014; 10:20:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler arkadaşlar cevaplar için, ilk iş vakit bulduğumda güzel bir format ve sıfırdan yazılım yükleme ve bundan sonra hangisi ne kadar çalışıyor ağır yükteyken bunu tespit etme. Bunları yaptıktan sonra buraya sonucu yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kursunnkalem

Teşekkürler arkadaşlar cevaplar için, ilk iş vakit bulduğumda güzel bir format ve sıfırdan yazılım yükleme ve bundan sonra hangisi ne kadar çalışıyor ağır yükteyken bunu tespit etme. Bunları yaptıktan sonra buraya sonucu yazarım.

http://forum.donanimhaber.com/m_97712260/f_//tm.htm#97727979

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.