arkadaşlar başlıkta da dediğim gibi bazı oyunlarda 1304 yani load sınırda olup bana iyi fps vermesi gerekirken belki normalde öyle çalışıyordur bilmiyorum ama sürekli 1114 mhz ye düştüğünü görüyorum ekran kartımın core clock speed hızını. overlock luykende öyle 1444 mhz yapsam bu sefer 1200 lere düşüyor çoğu zaman sınırda normal çalışıyor ama bu düşme sebebi nedir ? bunu lock layamazmıyız? yani sınırda kitleyemezmiyiz herzaman ? mesala alta aldığımda oyunu direk hızlar düşüyor ve birdaha açtığımda bi 5 saniye fps düşüşünün yükselmesiyle uğraşıyorum yardım lütfen.
yasinzzY
kullanıcısına yanıt
yanlış yere açtım sanırım konuyu.
yasinzzY
kullanıcısına yanıt
clock hızı düştüğünde sıcaklığa baktınız mı?. eğer kartınız çok ısınıp temp. target sınırına dayanıyorsa kartınız daha fazla ısınmamak için hızları bi miktar düşürebilir.
berkbozkus
kullanıcısına yanıt
sıcaklık kesinlikle dediğim oyunlarda 50 dereceyi geçmiyor bile . en zorlayıcı oyunda bile fanlar %100 olursa 66 dereceyi geçtiğini görmedim. ve başka birşey ise örnek verirsek cs:go da hiç core clock speed hızının düştüğünü görmedim. sadece alta almalarda ve bazı oyunlarda düşüyor. oynadığım oyuna belki o kadar yüksek gerekmez diye ekran kartı düşürüyor diye düşündüm ama oyun öyle birşey ki birden oyuncu çoğalıyor ve fps aşırı düşüyor. 45 e kadar. sadece sabit kalmasını istiyorum yani sıcaklıkla alakası yok :)
bendede öyle hacı 800 civarıyken bı bakıyorum 1200 yapıyor herhalde tasarufla veya ısınma ile alakalı kart zorlayacak yerlerde hızı artırıyor zorlanmayacak yerde düşürüyor daha az ısınsın dıye ben böyle düşünüyorum win 10
encuni
kullanıcısına yanıt
win 10 diyişiniz bağırttırdı beni :DD:D:D:D:D:
benimde win 10
yasinzzY
kullanıcısına yanıt
win 10 yazmamın sebebi win 7 de oluyormuydu onu hatırlamıyorum belki msi after burnerle ilgilidir