Şimdi Ara

GTX 970 GÜÇ BAĞLANTISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaslar yenı pc topladm bugun elıme ulastı topluyorken ekran kartının ustunde guc baglantılarını nasıl yapıcam kutusundan kablosu cıktı ucları oraya takıyorum ama dıger ucları resımdekı beyaz kısım gıbı ama bı tanesınden 2 tane uc cıkıyo bırının ıcınde 2 tane cıkıntılı demır var dıgerınde 3 tane 2 gırıste aynı sekılde nereye takıcam onları powerdakı kablolara takım dıyorum onlarda 4 tane gırıs var yardımcı olursanız sevınırım tesekkurler
     GTX 970 GÜÇ BAĞLANTISI GTX 970 GÜÇ BAĞLANTISI

• Bu resimdeki kablomu cikti kutudan psu dan gelen pcie kablolari var 8 pin ve 6 pin psunuzda 8 pin ve 6 pin kablo var ise donusturucuyu kullanmadan direk karta takin donusturucuye gerek yok kablo uc kismindaki plastikte pcie yazar dikkat edin buna donusturucu bazi psu larda 8 pin veta cift pcie kablosu olmayabiliyo o amacla moleksten guc almak icin veriliyo 8pin ve 6pin pcie kab.varsa donustirucuye gerek yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psu dan cikan kendi kablolari vardir onlari kullanin(500w ve uzeri bir psu da genelde bulunur)

Ustunce pci vs. Yazar zaten sadece o kabloyu takabilirsiniz baska kablo uymaz...

Ek dönüştürcu vs. Kullanmayin bosta kablonuz vardir muhtemelen. Kutudan cikanlar bosta kablosu yoksa diye konuluyot.

• Resimdeki kablonun aynisi cikmadi ekran kartinin kutusundan 2 tane kablo cikti dediginI 6 pin ve ve 8 pin bi ucu resimde koydugum beyaz sey gibi diger ucu ekran kartinin pin girisi gibi.ekran kartina sokuyorum kablolari ama diger uclari cok tuhaf resimde koydugum beyaz sey gibi 2 tane var 1 tanesinin ucunda ama iclerinde 4 tane demir var normslde kasadakilerin ama bunun birinde 2 demir digerinde 3 demir var.. powerdan oyle kablo cikiyo 2 tane ama birini analarta bagladim en ustunde islemci faninin yaninda girisi 1 tane oyle bosta kaliyo powerdan cikan kablolarda kafam cok karisti :( normalde powerdan cikmasi lazim o kablolarinda 600 watt lik power .s

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartı 12v ister. 4 pin molexte hem 12v hem 5v vardır. Bu yüzden 5v olan (kırmızı) bağlantı sökülmüş.
    Psunun pcie girişi varsa onu kullanın, yoksa bu kabloları psunuzdaki dişi molex ile kullanabilirsiniz

• suphion kullanıcısına yanıt
    Resimdeki kablonun aynisi cikti hocam ama cikislarinda birinde 2 demir digernd3 3 demir var nasil yapcam bunu powerdaki kablolarami baglicam uclari
     GTX 970 GÜÇ BAĞLANTISI
  • 2-3 farketmez, ortadaki siyahların 2si de gnd.
    8 pin pcie için 3 olanı kullan, 6 pin için 2 ya da 3.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    rtx 3060 için psu güç kablosu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocàm 8 pininde uclari ayni boyle birinden 2 demir cikiyo digerinden 3 .. peki soyle yapsam hocam powerdan 1 tane 6 pinlik ksblo cikiyo onu ekran kartinin 6 pinlik girsine taksam 8 pinligede kutudan cikan bu kabloyu taksam sorun olurmu
  • Sizin güç kaynağınız nedir?
    Güç kaynaklarının iyilerinde en az 2 adet 6 pin PCIE güç çıkışı vardır.

• Yapabilisiniz o şekilde. Eğer güç kaynağınız toplam watt/amper olarak sistemi besleyebilecek değerdeyse, bağlantı farketmez

Walla hocam 600 wattlik power iste beslermi beslemezmi bilmiyorum
  • 600 wattlik guc kaynagi marka ve modelini bilmiyorum 2 tane cikiyo zaten de birini anakarttaki pin girisine taktim islemcinin yaninda en ustte 1 tane posta kaldi bu keran kartlarindada 2 tane pin girisi var 6 lik ve 8 lik bosta kalan 6 ligi ekran kartina taksam diger 8 lige kutusundan cikan resim attigim kabloyu takip uclarini normal diger kablolara taksam sikinti olurmu aklima takilan bu
  • Sıkıntı olmaz, 600w 970 için fazlasıyla yeterli, ortalama bir i5-i7 intel sistem, 970 ile yaklaşık 300w çeker, verim vb gibi şeyleri de eklesen, çok dandik, yalan yanlış 600w yazan bir model değilse sorun olmaz.

• babiz kullanıcısına yanıt
    Cpu bağlantısı gibi 2 adet daha bağlantı olmalı yoksa öncelikle ekran kartının kutusundan çıkan kabloları ekran kartını takın.
    Daha sonra güç kaynağından gelen kabloları eşleştirerek ekran kartındaki kablolara takın.

Walla hocam kasa ile beraber geldi kasaya bagliydi islemci i7 4790 k bunlari oyle baglayacam birde hocam fanlar sanki cok yavas donuyor gibi geldi bana kasanin kendi fanlari ve islemcinin fani pc yi yeni topladim dusundum belki yeni bilgisayarlarda boyledir diye sizede bi sorayim dedim simdi icim rahat olsun
  • Kasa nedir, fan kontrolcüsü varsa ve büyük fanlarsa yavaş dönmesi normal. Ayrıca, fanlar pwm (4 pin) ve ısıya göre programlandıysa, yük altında olmadığında ısınmayıp yavaş dönmesi de normaldr.

• Walla hocam anakartaki 6 pinlik girsi taktintan sonra 1 tane bosta 6 pinlik uc kaldi onuda ekran kartini 6 pinlik girisine takicam 8 pinlik girise ise dediginiz gibi kutusundan cikan kablolari takarak uclarini powerdai kablolarin birine bagliyacam
    Walla hocam kisa ve degisik bir markasi var aklima gelmiyo suanda bilindik bir marka degil sanirim fan kontrolcusu yok sanirim ama icinde 2 tane buyuk fan var birisi on tarafta en altta mavi ledli buyuk bir fan digeri arkada ustte takili oda buyuk baya desim powermi beslemiyo fanin donusunu bile gorebiliyosunuz o kadar yavas donuyo
  • Anakartta 6 pinlik giriş duymadım, yanlış bir şey takmayın sakın. Anakartta 20+4 giriş ve cpu yakınında 4 ya da 8 pinli giriş olur.

• Bilgisayardan anlayan birinden yardim alin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.