Şimdi Ara

Gtx 970 mı Rx 470 mı almalıyım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dx 12 ve Vulkan Api piyasada olduğu sürece Amd alın.

Microsoft Amd ile birlikte geliştirdi o yazılımı kârınız hangisideyse onu seçim ismi var diye Nvidia seçmek manasız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rokie T kullanıcısına yanıt
    Hocam sektör sizin tecrübenize göre şekil almıyor. Öyle olsa size 'uzman' diye hitap ederdim. Pek öyle sayılmazsınız, üzerinize afiyet.
    Sizin söylediğiniz şu bakımdan sıkıntı: Nvidia kullanıcısı kaliteye bakmıyor. Performansı iyiyse kullanıyor. AMD'ci kitleye böyle hitap edebilirsiniz ancak... Yoksa fps argümanından yeni orta seri kartlara heder edilmiş önceki seriyi kimse tercih etmez Nvidia tarafında. Ediyorlarsa da artık orasını size bırakıyorum. O kadar deliliğe aklım ermiyor.
    Gtx 970 mı Rx 470 mı almalıyımGtx 970 mı Rx 470 mı almalıyım

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Süper benchmarklar paylaşmışsında 780ti yok orda bu bir o.c lu kartlarla da referans tasarım 780 980 karşılaştırmışsın bu da iki. Gtx titan lı makina var şu an elimde yarın 960 lı makina gelecek kadıköydeysen gel çıplak gözle göstereyim sana aradaki farkı.

• Rokie T kullanıcısına yanıt
    Yanlış söylediysem kusuruma bakmayın, haklısınız 32/36 rop arasında gidip geliyor 780'ler. Benim hatırımda öyle kalan örnek bu sadece. 780Ti 40 rop olsa da netice ortada(tabloda verdiğim rakamlarıyla). Üstelik 960'tan daha yeni seri 1050Ti. Güç sarfiyatında 780Ti 250 watt çekerken, GTX 970 225 watt çekerken, bu çok daha mütevazi.
    Bunlarla kıyaslamamın nedeni de tahmin edeceğiniz gibi yukarıda vermiş olduğum tablo. İşin içine derleme girince tüm hesaplar şaşar, kuru performans değerleri kağıt üzerinde kalır. Bu kartlar 1050Ti seviyesinde, 470 sizin dediğiniz gibi biraz daha ileride kalıyor. Hâ keşfetmesi size kalmış, dediğim gibi tablodaki FP10 değerinde kullanmanız gerekiyor AMD kartları doku biçim uyumluluğu seçeneği sayesinde FP16'ları FP10 hızında çalıştırarak.
    Kalite bağlamında da 4xAF'ye kadar garanti verebilirim ancak kayıt defteri üzerinden "yüksek performans" doku ayarlı şekilde programı başlatabilmeniz gerekiyor, yoksa mipmaplar seviyelendirme uyumsuzluğu yapabilir.
    Bir sürü ayar, bir sürü tercih. En iyisi AMD'nin konsolları hizaya getirmesi diye o sebeple savunuyorum bunca zamandır. Herkes kendi hatasını karta yüklüyor diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 18 Şubat 2017; 11:9:18 >

• Amazondan MSI Rx 480 4GB gaming x alınmıştır teşekkürler arkadaşlar.
  • 2 ekran kartı birbirine yakın sonuçlar verece, biri 2. el birisi sıfır olacak. Gözüm kapalı sıfırını alırım. Marka, model, 3-5 fps farketmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia fanboyları konuya yapışmış Allahtan arkadaşa gt 730 önermediler :)

• Kusura bakmayın laf yetiştirmekten sorununuza çok odaklanamadım. Rx 480 diğer ikisinden de daha iyi bir seçim olmuş. Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rokie T

Bunda anlaşılmayacak bir şey yok sanıyorum. Aynı şartlar altında, aynı oyunlarda, aynı doku kalitesinde yani ekrana baktığında aynı kareleri oynarken gtx970, gtx780ti, gtx1060 3gb ve Rx470 hatta zorlarsak r9 390 üç aşağı beş yukarı aynı kalitede aynı fpsyi verir. Aynı gtx1050, rx460, gtx960 ve R9 280x'in de yakın sonuçlar vereceği gibi. Kart ekler çıkarırsında buraya. Zaten bu durum gpu hiyerarşisi diyerek sınıflanıyor. Herhangi bir tablodaki oranlamalara göre değil bizzat elden test edersen gayet sınıf farkı olan kartlar bunlar. Ben senelerdir sektördeyim şu ana kadar ilk defa duyuyorum 780ti ile 960 ın kıyaslandığını. Yazıp çizmeye gerek yok takacaksın sisteme bakacaksın. Çok pimpirikliysen de alırsın videoya karşılaştırır dediğime gelirsin. Nesiller arasında nanometre iyileştirme, hairworks falan gibi ufak teknolojik farklar dışında saf kas gücü farkı yoksa sonraki nesil önceki neslin üstüne çıkmaz.

Bende tam bunu diyecektim , yazmışsınız zaten 960-780ti ne alaka 770-960 dese tamamda 780ti neredeyse 970 ayarında

• quote:

Kusura bakmayın laf yetiştirmekten sorununuza çok odaklanamadım. Rx 480 diğer ikisinden de daha iyi bir seçim olmuş. Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.

Sağolun hocam , islemcim i5 3330 inşallah darboğaz yapmaz

• Bazı oyunlarda bir miktar yapar darboğaz ama rahatsız edici boyutlarda olmaz. Monitörünüz izin verirse 1440p de onunda önüne rahat geçilir.

• quote:

Bazı oyunlarda bir miktar yapar darboğaz ama rahatsız edici boyutlarda olmaz. Monitörünüz izin verirse 1440p de onunda önüne rahat geçilir.

Valla monitörde sıkıntı hocam cihazda sadece VGA girişi var inşallah dönüştürüyle halledebilirim

• Aslında 3,5gb, hepsinde cw olan, donanınsal olarak dx12 desteklmeyen, her geçen sürücüyle performansı düşen üstüne birde 2. el olan 970 denen kartı almak çok mantıklı.
  • Şu an için dönüştürücü ile çözüm sağlarsınız ancak o kartın hakkı eli yüzü düzgün en az 1080p freesync bir monitördür. Yakın zamanda bütçe ayarlayıp almaya bakın bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: SupermanPrime

Amazon.de'den 4gb RX 480 alabilirsin fiyatı 205 euroya kadar düştü

Doğru mu bakıyorum bilmiyorum ama burda 170 dolar diyor hocam

https://www.amazon.com/MSI-Radeon-RX-480-ARMOR/dp/B01N3TCNNW/ref=sr_1_1?m=ATVPDKIKX0DER&s=pc&ie=UTF8&qid=1487447626&sr=1-1&keywords=RX%2B480&refinements=p_6%3AATVPDKIKX0DER&th=1

• quote:

Orijinalden alıntı: u have to MakeMyFireOut

quote:

https://www.amazon.com/MSI-Radeon-RX-480-ARMOR/dp/B01N3TCNNW/ref=sr_1_1?m=ATVPDKIKX0DER&s=pc&ie=UTF8&qid=1487447626&sr=1-1&keywords=RX%2B480&refinements=p_6%3AATVPDKIKX0DER&th=1

Ona vergi ekleniyor 205 Euro oluyor bende bu fiyattan aldım hocam toplam 840 liraya geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: u have to MakeMyFireOut

quote:

Bu rx 470 ve de amazon.com'dan yani amerika üstüne bir de kargo + vergi binecek ve Amazon.de'den daha pahalıya gelecek

• quote:

Şu an için dönüştürücü ile çözüm sağlarsınız ancak o kartın hakkı eli yüzü düzgün en az 1080p freesync bir monitördür. Yakın zamanda bütçe ayarlayıp almaya bakın bence.

Hocam monitör 1080p goruntusu güzel ama girişi VGA. Bu 480 ide borç harç zor aldım suanlik monitörü degistirmem zor

• O zaman yapacak birşey yok. VGAdaki sinyal kayıplarını kabul edip bir süre idare edeceksiniz. Tv ile arada kaçamak yapıp zamanla bütçe oluşturacaksınız :)

• quote:

O zaman yapacak birşey yok. VGAdaki sinyal kayıplarını kabul edip bir süre idare edeceksiniz. Tv ile arada kaçamak yapıp zamanla bütçe oluşturacaksınız :)

Çok kayıp olursa diye korkuyorum hocam kartı boşa almış olucam

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.