Şimdi Ara

Gtx 970 mı Rx 470 mı almalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2. El Asus strix 970 1.5 yıl garantili 775 lira

Sıfır Msi armor rx470 765 lira 2 yıl garantili

Sizce hangisini almalıyım arkadaşlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabii ki de 1050Ti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Tabii ki de 1050Ti...

Testlerde rx470 1050tiye bayağı fark atıyor ama

• Gtx 970 şu anda piyasada olan çoğu oyunda 8-10 fps önde sonuç verir. Ancak dx12 destekli oyunlarda da rx 470 5-7 fps yüksek sonuç verir. Oynayacağın oyunlara bak ve ihtiyaçlarına uygun olan hangisiyse onu al.

• Rokie T kullanıcısına yanıt
    Hakikaten mi? Division Directx 12 oyunu demek, bilmiyordum.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Division'ı test etmedim.Dx 12 destekli Rise of the tomb raider ve Quantum Break vardı elimde. Youtube videoları üzerinden değil müşterilerime veya arkadaşlarıma teslim ettiğim sistemler üzerinden edindiğim fikirle yorum yapıyorum.

Problem yok ancak dx12 de rx480-470 çok iyi sonuçlar veriyor genellikle. Bir iki oyun istisna olabilir. Ancak 1050ti ne rx470'le ne de gtx970'le aynı seviyede. Bu kartı önerirken hangi kıstasları göz önünde bulundurdunuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    8 yıl önce açıldı
    GTX 470 mi 6870 mi ???
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    F/p oranını ve fiyat aralığını göz önünde bulundurduysanız üç aşağı, beş yukarı benzer noktaya çıkıyorsunuz. 1050Ti gibi orta ayar kartların hiç olmazsa hitap ettiği bir mecra var: 'orta' ayarlar. Bu bağlamda Rx 460 da 1050Ti de size yeterli gelecektir kendilerinden 3 kat güçlü kartları harcarken çünkü ne bantgenişliği ne de doku kapasitesi önemli oluyor orta ayarlarda. GTX 960 nasıl 780Ti gibi kartları harcıyorsa aynı şey RX 460 ve 1050Ti için de geçerli. Düşünürseniz 780Ti ile GTX 970 zaten denk sayılıyor. Yüksek ayarları düşünmeyecekseniz bu kartların esprisi kalmıyor.
    Farkettiyseniz istisnâ yok benim söylediğimde, siz de ikrâr etmektesiniz Directx 12 genellemenizle, o yüzden bir dahaki sefere kanıt konuştururken bu noktayı es geçmeseniz en azından daha etkili çıkarımlarda bulunmuş olursunuz.
    Gtx 970 mı Rx 470 mı almalıyım

• Temizse gtx 970 i al kesinlikle.dx 12 muhabbetine neden giriyorsun kaç oyun dx12? Şu ana kadar çıkan oyunlar seni 1-2 yıl götürür.kaldı ki dx12 de 970 ile 470 arasında aman aman fark yok.nvidia çıkartır güzel bir uptade kapatır arayı.1050ti ı listeye bile sokma

20-30 fps var bu kartlarla 1050ti arasında ne f/p oranı. Hangi directx versiyonu o farkı kapatır. Seninki 980ti ile 1060'ı karşılaştırmak gibi olmuş. Arada kulvar farkı var.

470'i bir tarafa koy. Onu farazi olarak konuşuyoruz. Rx 460, GTX 780 Ti, GTX 960 ve GTX 970 arasında bu oranı kur. Nasıl eş zamanlı bulunuyorsa orta ve yüksek ayarlar her zaman her eserde, bu da öyle bir kıstâs. Eğer hepsine aynı performans ölçütü getirmemiz gerekse kart tercihine seçenek kalmazdı, hep en üst seri almak zorunda olurduk ancak öyle değiliz. Bu durumda eş tutmak durumundasın tercihlerinde. Sen 970 diyorsun, ben 1050Ti diyorum ki nasıl olsa orta ayarlarda kullanacaksın bu kartını.
    Hadi bakalım, 970'çiler görelim çırpınışlarınızı.
  • Amazon.de'den 4gb RX 480 alabilirsin fiyatı 205 euroya kadar düştü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SupermanPrime -- 18 Şubat 2017; 8:57:55 >
    Yalnız bunların hepsi aynı fiyat aralığında. Bunun yanında rx 470 i kenara neden koyuyorsun o da 970 den 10 lira ucuz. Rx470 veya gtx 970 alan adam orta ayarlarda değil 1080p yüksek ayarlarda oynamak için alır ki karşılıyor bu kartlar. Neden aynı/yakın paraya daha azına razı olsun. Şu anda bu kartları vram olarak zorlayacak tek oyun tomb raider. Kaldı ki bu denkleme aynı paraya 6gb 780ti katarsak vram problemini de çözeceğimizden 1080p yüksek ayarlar için en mantıklı seçim olacaktır. Biz kart üreticisi değiliz mimari fark etmez yani bütçeye göre en yüksek detayı ve fpsyi alabileceğin kartı almak en mantıklı tercih olacaktır. 2 nesil eski mimari ancak dikkat edersek hala 1050ti yaklaşamıyor yanına.

Vakti zamanında 780Ti için de yüksek ayarlarda kullanmak için tercih edileceği yazıldı çizildi, bir GTX 960 çıktı adı sanı kalmadı... Hocam biraz muhakeme kapasitende bitiyor bunun ötesinde varacağın sonuçlar, ben söyleyeceğimi söyledim. Eğer 970 alıp çapulculuktan öteye geçeceğini düşünüyorsan hayal görme. O kartın devri hiç açılmadan kapandı. Sana tabloyu da gösteriyorum ki kıyasla diye. Hâ, bu arada 970 23-25 civarında performans veriyor listede, o çıkmamış. Eski listede var. 1050Ti dolayısıyla doğrudan rakibi olmuş oluyor. Beğenirsin beğenmezsin, Nvidia'nın olayı bu: yüksek aydınlatma ve orta dokular. AMD'ninki de tam tersi. Kimseyi ayrı tuttuğumuz yok ama kimse de kafasını kuma gömmesin boş yere.
  • rx 470
  • Her iki ürünün de ikinci el olduğunu varsayarsak ; bu sebep ile Gtx 970 almanız yararınızadır. Rx 470 Gtx 970'in rakibi değildir. Gtx 970 ile Rx 480 deseniz tamam diyeceğim yeni nesil Rx 480 alın derdim. İkinci el olarak bu kıstasa hiç gerek yok. 7/24 te kalkıp ta AMD tabanlı oyunlar oynamayacağınıza göre Rx 470'in pek anlamı yok. Genelde ortalama oynan oyunlar belli. Bu oyunlarda da Gtx 970 az farkla üstün performans sergiliyor. Rx 480/Gtx 1060 kıvamında bir kart gibi Gtx 970. Eğer ikinci el alınıyorsa Gtx 970 alabilirsin.

Ha yok sıfır Rx 470 alacağım diyorsanız onun yerine de tabii ki Rx 480 alın. 900 TL.na Rx 480 var çünkü.

Youtube testlerini çok önemsemeyin. Ama illâ Youtube testlerine bakacağım ben diyen varsa da buyursun baksın zaten Gtx 970'in daha üstün performans gösterdiği bu testlerde de görülüyor. Farklı bir şey yok;

AMD tabanlı Battlefield 1 oyunu - Rx 470 vs Gtx 970 - Dx11 ve Dx12 :

Battlefield 1 - Gtx 970 vs Rx 480 vs Gtx 1060 :

GTA V - Gtx 970 vs Rx 480 vs Gtx 1060 vs Rx 470

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 18 Şubat 2017; 12:20:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada Mete Can Karahasan arkadaşın dediğine bakarsak o zaman gidip bir Gtx 1050 alın . Dediği testlerin sonucunda göre f/p bağlamına bakar isek Gtx 1050 55 küsur alırken Gtx 1050 Ti de 52 alıyor. Ha Gtx 1050 de 55 küsur bu arada. Olmadı onu alın. Orta ayarlarda Gtx 1050 de açıyor nasılsa ;) Seneye de şunu mu alsam diye konu açılır artık. Böyle şeylere takmayın kafanızı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 18 Şubat 2017; 10:39:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gtx

• techniquest35 kullanıcısına yanıt
    MSI gaming Rx 480 almaya karar verdim

Bunda anlaşılmayacak bir şey yok sanıyorum. Aynı şartlar altında, aynı oyunlarda, aynı doku kalitesinde yani ekrana baktığında aynı kareleri oynarken gtx970, gtx780ti, gtx1060 3gb ve Rx470 hatta zorlarsak r9 390 üç aşağı beş yukarı aynı kalitede aynı fpsyi verir. Aynı gtx1050, rx460, gtx960 ve R9 280x'in de yakın sonuçlar vereceği gibi. Kart ekler çıkarırsında buraya. Zaten bu durum gpu hiyerarşisi diyerek sınıflanıyor. Herhangi bir tablodaki oranlamalara göre değil bizzat elden test edersen gayet sınıf farkı olan kartlar bunlar. Ben senelerdir sektördeyim şu ana kadar ilk defa duyuyorum 780ti ile 960 ın kıyaslandığını. Yazıp çizmeye gerek yok takacaksın sisteme bakacaksın. Çok pimpirikliysen de alırsın videoya karşılaştırır dediğime gelirsin. Nesiller arasında nanometre iyileştirme, hairworks falan gibi ufak teknolojik farklar dışında saf kas gücü farkı yoksa sonraki nesil önceki neslin üstüne çıkmaz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.