Şimdi Ara

gtx1070 ekran kartının yanına hangi işlemciyi önerirsiniz(amd olmasın ryzen 3 1300x var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başlıkta yazdığı gibi 1070 var elimde ryzen 3 1300x pubg de yetersiz 1070 kullanıp intelde sorun yaşamayan varsa droplarla modelini yazarsa sevinirim.

• Ryzen gibi dual channel sarti koymuyor mu

7700k sonuclari ortada;

https://youtu.be/90sfVWpKRMI

https://youtu.be/D8AdbIfTwDs

Ayrica ryzen i5 8400 ile bitmiyor is asil olay gpu da ki sen kendi kullandigin rx580 ile yuksek ayarlarda 120 altina dusmuyorum diyorsan kusura bakma salliyorsun. İ5 8400 + gtx1080 anca 120 altina dusmez.

https://youtu.be/B0RgktMTRSo

4.dk yi acip high ayarlarda nasil 85-90 lara dustugunu gorursun ki gtx1060 dan bahsediyoruz, pubg de rx580 den daha performansli bir kart

Birazdan da rx580 ile her yerde 120 aldigini iddia etme diye (cunku senin nasil bir tip oldugunu tum forum biliyor) buraya pubg 1.0 guncellemesinde i5 8400 ve rx580 testi koyuyorum. Dk 4.00 i ac ve nasil 70-80 fps aldigini gor. Bir de sacma sapan i5 8400 120 alti gormuyor diyorsun. Olay gpu da bunun bile farkinda degilsin.

https://youtu.be/nr4Tj6qA5J8
  • ryzen önermesin demişsin ama 4 çekirdekli ryzeni gtx1070le kullanmak gibi bir hataya düşmüşsün. forumdaki birçok insan sana o işlemciyi önermezdi zaten. bence boşuna anakart da değiştirme eger elindekileri satmamışsan. r5 1600 al arkana bakma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i5 8400 veyahut daha yüksek bir model 8.nesil Intel işlemci ihtiyacınızı karşılayacaktır.

AMD tarafında da Ryzen 1600 veyahut daha üstü bir Ryzen modelinin PUBG'yi rahatça kaldırması lazım.
  • Edeceğin kadar zarar etmişsin zaten, şu aşamada intel'e geçmenin mantığı yok elinde anakartın var. İntel'e geçiş ekstra anakart masrafı demek.

Arkadaşın dediğin gibi r5 1600 şimdilik senin sıkıntını çözer. r3 1300x'i sat üzerine koy r5 1600 al. Minimum maliyetle böyle kurtarırsın durumu.

Şu aşamada danışacağına sistemi almadan önce konu açsaydın z370 + i5 8400 tavsiyesi yapardık rahat rahat işini görürdü. Ortalama 100-110 fps ile oynardın pubg'u.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 16 Kasım 2017; 0:0:7 >

• zararı düşünmüyorum açıkcası ama elimdekini de kullanma taraftarıyım en azından şuan için düşüncem b350m plus alıp yanına 4gb daha ram eklemek işimi görecektir diye düşünüyorum.şuan ki güncel sistemde ki hafif dropları en azından gidereceğini düşünüyorum.en azından beni 5-6 ay pubg genelinde götürse yeterli
  • mustafaonurmutlu M kullanıcısına yanıt
    Pubg'nin test serverında 1.0ı deneme şansım oldu, çok ciddi optimizasyon var. Biraz bekle istersen, gör halini oyunun.
    Örnek olsun diye: Georgopol 50-70 -> 100-120fps
    Military base'in altı : 90-100 -> 144fps
    Lipovka : 70-80 -> 100-110fps
    Ryzen 7 1700 @4ghz + gtx 1080 @~1950mhz
    Edit : Texture, draw distance, AA ultra, gerisi very low.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingocd -- 16 Kasım 2017; 2:39:54 >
  • acelem yok zaten çok çabuk şekilde yeni haritada da görmek gerek ama dün gelen patch ile baya berbat olmuş diyor herkes nedense.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaten ryzen uyumlu bir sisteminiz var. Bekleyip yeni cikacak ryzenlara terfi etmek en mantiklisi olacaktir. Ayrica ben sorunlarin islemci kaynakli olduguna inanmiyorum pek. Fps i 60 a limitleyip deneyin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 16 Kasım 2017; 11:40:45 >
  • Yeri geliyor dota2 bile saçmalıyor. Çevrimiçi oyunlar için hemen donanımını değiştirmeye kalkma. Şu saatten sonra da intele de geçme çok zarar edersin

• Karşılaşılan sorun görsel olarak da desteklenirse daha sağlıklı orumlar bilgiler edinebilirsiniz..

ryzen işlemci ile ne gibi sorun yaşadınızda size bu denli bir değişiklik yapmaya yöneltti cidden merak ettim, hem konuyu takip edenler açısından da tecrübe olur..

• Sende 4gb mı ram var su an?Eger 4 varsa once onu 8 yap.Sonra duruma tekrar bak ve bıze bol bol ss at tekrar degerlendırelım.

Hdd varsa kesınlıkle ssd al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 16 Kasım 2017; 15:6:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARTIME

Sende 4gb mı ram var su an?Eger 4 varsa once onu 8 yap.Sonra duruma tekrar bak ve bıze bol bol ss at tekrar degerlendırelım.

Hdd varsa kesınlıkle ssd al

hayır tek slot 8 var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

Karşılaşılan sorun görsel olarak da desteklenirse daha sağlıklı orumlar bilgiler edinebilirsiniz..

ryzen işlemci ile ne gibi sorun yaşadınızda size bu denli bir değişiklik yapmaya yöneltti cidden merak ettim, hem konuyu takip edenler açısından da tecrübe olur..

sorun tam olarak ne odaklı onu anlamaya çalışıyorum.optimize özürlü bi oyunda daha iyi verim alabilmek için 1070 e geçtim ama drop konusunda bir artı göremedim.twitch üzerinde yayın yapan kişilerin sistemlerine bakıyorum mesela çok absürt şekilde iyi değil veya bendeki sistemin youtube üzerindeki oynanma videolarında bi sıkıntı da gözükmüyor.İşlemci oc yapabilen bi anakarta geçiş yapmam gerekiyor sanırım ve üzerine ek olarak 4 veya 8 ram da eklemem gerekiyor gibi gözüküyor şuan için.

Ramleri dual kullanmak gerekiyor.Droplarin sebebidir dual kullanmamak.sonra ssd sart.en son islemci gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: WARTIME

Ramleri dual kullanmak gerekiyor.Droplarin sebebidir dual kullanmamak.sonra ssd sart.en son islemci gelir.

dual tam olarak ne bilmiyorum ama baktığıma göre ram girişleriyle alakalı bende 2 slot girişi var 2 side aynı renk hatta 1 şuan taktığımda sadece çalışıyor diğerine taktığımda pc kapanıyor sürekli.
    Ramin yanına bir adet daha 8 takarsan veya 2 adet 4gb takarsan dual çalışmış olurlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ruhsuz__

Ramin yanına bir adet daha 8 takarsan veya 2 adet 4gb takarsan dual çalışmış olurlar.

8 e 8 eklemem gerekicek o zaman tamamdır
    Yukarıda b350m anakart almam gerek demişsin. Anakartın 320 serisi sanırım. Eğer anakart ta alacaksan, intel 7.veya8. nesil sistem oyunlarda daha iyi olur senin için.

Oc yapmam dersen -ki bence yapma- ryzen 5 1600 al.

Ram miktarını da artır. Ama ram slotundan birisi çalışmıyor mu? Bir adet aynısından al. 8+8 olsun, dual çalışsın.

Sistemi almadan once buralarda sorup soruşturmasını keşke.

Ayrıca pubg adlı oyun, zaten sorunlu. Ufak tefrk hataları görmezden gelmeye çalış bence :)

• quote:

Orijinalden alıntı: dancerboy14

Yukarıda b350m anakart almam gerek demişsin. Anakartın 320 serisi sanırım. Eğer anakart ta alacaksan, intel 7.veya8. nesil sistem oyunlarda daha iyi olur senin için.

Oc yapmam dersen -ki bence yapma- ryzen 5 1600 al.

Ram miktarını da artır. Ama ram slotundan birisi çalışmıyor mu? Bir adet aynısından al. 8+8 olsun, dual çalışsın.

Sistemi almadan once buralarda sorup soruşturmasını keşke.

Ayrıca pubg adlı oyun, zaten sorunlu. Ufak tefrk hataları görmezden gelmeye çalış bence :)

320 yi değiştirmeden r5 1600 al diyorsun yani? yanına da ram ekleyecek şekilde
  • Full hd için min r5 1600 veya i5 8400

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.