Şimdi Ara

###GTX260 PCI-E x16 VS x8 KAPSAMLI KULLANICI TESTLERİ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, sistemine PhysX için 2. bir kart almayı düşünüp fakat x8 in limit oluşturabileceinden şüphelenen arkadaşlar var ise kafalarındaki soru işaretini kaldırmak amacıyla çeşitli oyunlarla test yaptım, umarım yararlı olur, birde PhysX olarak kullandığımız karta cuda yaptırabilsek hiç düşünmeden bit GT220 alasım var fakat sadece PhysX için değermi diye düşünüyorum.Testlerden şu sonuca vardım; x8 ile x16 arasında %0-5 arasında farklar oluşabiliyor buda testleri incelerseniz önemsenecek, kayda değer bir fark değil.Tüm testler alınabilecek max ayarda yapılmıştır, GTA IV hariç.

TEST SİSTEMİ:

İntel Q9300 @ 3,6 ghz
    4GB DDRII 960 mhz
    MSI GTX260 TwinfrozR OC
    Gigabyte EP45-DS3R
    GeForce Forceware 197.45 WHQL
    WD Raptor 150GB SATAI
    FSP BSII 500 WATT

###GTX260 PCI-E x16 VS x8 KAPSAMLI KULLANICI TESTLERİ###  ###GTX260 PCI-E x16 VS x8 KAPSAMLI KULLANICI TESTLERİ###

SOLDAKİ SS LER X8, SAĞDAKİLER X16 SONUÇLARIDIR.

BATMAN ARKHAM ASYLUM:

###GTX260 PCI-E x16 VS x8 KAPSAMLI KULLANICI TESTLERİ###  ###GTX260 PCI-E x16 VS x8 KAPSAMLI KULLANICI TESTLERİ###

DİRT 2:

RESİDENT EVİL 5:

CRYSİS WARHEAD:

JUST CAUSE 2:

Desert Sunrise

The Dark Tower

STREET FİGHTER IV:

3DMARK VANTAGE:

UNIGINE HEAVEN 2.0 :

GTA IV:

• Güzel bir inceleme olmuş,testler için teşekkürler.

Ricanız kabul edilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForeverMetal -- 9 Mayıs 2010; 18:41:56 >
  • süpersiniz tamda ihtiyacım vardı kart hakkında düşüncelerim kesinleşti.
  • eline sağlık güzel bir çalışma.. 16x için yapılcak ekstra harcamanın performans olarak kayda değer bir getirisi yok demekki.. benzerini 9800gt ile yapabilirim ben de 4x, 8x, 16x hepsinden var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 9 Mayıs 2010; 18:36:54 >
  • Rica ederim arkadaşlar.

Şu konuyu açmasanız daha iyi olurdu...
  • eline sağlık güzel çalışma olmuş
  • Bir düşüğünü de görme şansımız var mı? Nispeten daha ucuz kartlarda durum 8x, 4x sanırım. Hiç yapmayın daha iyi diyenler var örneğin.

Güzel test olmuş gayet anlaşılır. Elinize sağlık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @(((TeAcHeR)))

sağol hemşerim

@Nevi şahsına münhasır

rica ederim,
    Benim anakartda x8 ve x16 slotlar olduğundan maalesef sadece bu hızlarda yapabiliyorum ve testlerde de görüldüğü gibi 8x hızı pcı 2.0 olmasına rağmen tam sınır diyebileceğimiz bir veriyolu genişliği daha altı boşuna masraf olabilir.
  • Demekki 8x+8x Sli yada Cross yapanların 16x+16x yapanlara karşı bir kaybı neredeyse hiç yok gibi bir şey. Bu test çok iyi oldu. Aslında mantık olarak bakarsakta 5970, 5870 hızlarında çalışınca 5870 Crossfire hızı civarında sonuç verdiğine göre 8x bağlantı slotu 5870 e bile yetiyor demektir.

Çok teşekkür ederim bu kadar emek harcamışsınız. Bence çok gerekliydi bu test.
  • guzel inceleme eline saglik
  • bi fark göremedim
  • ben x8e takınca işletim sistemi format istiyor,neden böyle acaba ? veya bios tan x8e getirmemin bi yolu varmı ?
  • @Emre Candemir
    @cestvrai

rica ederim arkadaşlar...

@hapocod

sadece Just cause de biraz belirgin diyebiliriz onun dışında fark yok denecek kadar az.

@car_26

x8 lik slota takınca yeniden sürücü yükledi birde pc açılırken bir iki defa res attı o kadar.
  • maç sırasında totem yaptım, izlemdim 4x slotunda testler yaptım, epey kasıyor, darboğaz dedikleri bu olsa gerek.. tembelliğimden 8x ve 16x de yapmadım.. ama epey yavaşladı yani, özellikle dirt 2de..
  • Güzel çalışma olmuş, ancak daha güçlü bir ekran kartında durum aynı olmayabilir. Muhtemelen GTX260 ın işlem gücü nedeniyle 16x slotun bant genişliğini tam olarak kullanamaması söz konusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elektroterm

Güzel çalışma olmuş, ancak daha güçlü bir ekran kartında durum aynı olmayabilir. Muhtemelen GTX260 ın işlem gücü nedeniyle 16x slotun bant genişliğini tam olarak kullanamaması söz konusu.

dediğiniz durumun oluşabilmesi için en az 5970 ve üstü kart gerekir, ki buradaki GTX260, baya oc li yani GTX285 gibi düşünebilirsiniz, 8x bile yetiyor.
  • eline sağlık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.