Şimdi Ara

GTX780 AntiAliasing problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, oyunlarda nesnelerin kenarları hareket ederken titriyor. Çok kötü bir görüntü oluşuyor. Anti Aliasing sonuna kadar açık Nvidia Denetim Masasında denemediğim ayar kalmadı ama nafile. Sorun hâlâ devam ediyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Sorunun videosunu da çektim görüntü biraz çamurlu ama belli oluyor problem.
    https://www.youtube.com/watch?v=E0il_ZcDkvE

Son olarak farklı monitörler ve farklı kablolar denedim ama herhangi bir sonuç alamadım.

Sistemim:
    Monitör: Philips 242G 144hz Display port ile bağlı
    Asus GTX780 DirectCUII
    Intel Core i7 4790
    Asus z87 Deluxe Anakart

Edit: Sadece GTA 5 değil Witcher 3, CS GO gibi oyunlarda da aynı problem var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triumph58 -- 24 Mayıs 2015; 11:42:14 >

• Tam tersi Ultra hd ayarları kapatıp deneseniz. Belki oyuna has bir durum olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: citadel

Tam tersi Ultra hd ayarları kapatıp deneseniz. Belki oyuna has bir durum olabilir.

Denedim hocam ama nafile aynı problem Witcher 3, CS GO, gibi oyunlarda da var yazmayı unutmuşum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Triumph58

quote:

Tam tersi Ultra hd ayarları kapatıp deneseniz. Belki oyuna has bir durum olabilir.

Denedim hocam ama nafile aynı problem Witcher 3, CS GO, gibi oyunlarda da var yazmayı unutmuşum.

Alıntıları Göster
    Hocam oyun oynarken veya herhangi bilgisayararı zorlayıcı bir uygulamada. Bilgisayarınızın fazladan kastığını hissettiniz mi?

Aklıma işlemcinin yüksek yapay zeka oyun motorunun işlemciyi zorlaması geliyor fakat İşlemciniz de iyi.

Driver güncellemenizi ve varsa bios güncellemelerine bakmanızı tavsiye ederim. (Bios güncellerken dikkat edin ve klavuzları dikkatli okuyun.)

• quote:

Hocam oyun oynarken veya herhangi bilgisayararı zorlayıcı bir uygulamada. Bilgisayarınızın fazladan kastığını hissettiniz mi?

Aklıma işlemcinin yüksek yapay zeka oyun motorunun işlemciyi zorlaması geliyor fakat İşlemciniz de iyi.

Driver güncellemenizi ve varsa bios güncellemelerine bakmanızı tavsiye ederim. (Bios güncellerken dikkat edin ve klavuzları dikkatli okuyun.)

Teşekkür ederim Bios'u güncellemek için baktığımda güncel olduğunu gördüm bilgisayarın kasma problemi yok zaten FPS konusunda da sıkıntı yok sadece bu AA problemi çok can sıkıcı tellerin sanki kesik kesik hareket eder gibi olması gölgelerin kırılması falan çok rahatsız edici.
  • Umarım çözümünü bulursunuz. Gerçekten can sıkıcı bir olay.
  • quote:

Umarım çözümünü bulursunuz. Gerçekten can sıkıcı bir olay.
    Teşekkürler :)
  • quote:

Teşekkürler :)
    Format attım ama aynı sorun devam ediyor. -UP-
  • Bi ara cs oynarken bende de olmuştu. Nvidia 3d ayarlarında her ayarın altta açıklaması yazıyor. Orda uygun ayarı bulmuştum. Bir göz atın. Olmazsa 3d ayarlarını performans'a getirin. Otomatik ayar çekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Bi ara cs oynarken bende de olmuştu. Nvidia 3d ayarlarında her ayarın altta açıklaması yazıyor. Orda uygun ayarı bulmuştum. Bir göz atın. Olmazsa 3d ayarlarını performans'a getirin. Otomatik ayar çekiyor.
    monitörünüzün sürücüsünü internetten bulup indirin ve yükleyin. eğer tak kullan aygıt olarak bilgisayar algılıyorsa ki çoğu kişi umursamaz senkronda sorun olabilir.
    Birde ekran çözünürlüğü/gelişmiş ayarlar. oradan da monitöre gelip mevcut Hz hızınızı yazabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citadel -- 24 Mayıs 2015; 12:12:01 >
  • quote:

monitörünüzün sürücüsünü internetten bulup indirin ve yükleyin. eğer tak kullan aygıt olarak bilgisayar algılıyorsa ki çoğu kişi umursamaz senkronda sorun olabilir.
    Birde ekran çözünürlüğü/gelişmiş ayarlar. oradan da monitöre gelip mevcut Hz hızınızı yazabilir misiniz?

Alıntıları Göster
    144hz 1920x1080 monitör türü Generic PnP monitör driverını yüklemeyi deneyeyim yok sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utku5860

144hz 1920x1080 monitör türü Generic PnP monitör driverını yüklemeyi deneyeyim yok sanırım.

Hayır hocam generic pnp zaten tanımlıdır bir işe yarayacağını pek zannetmiyorum. Bir de ikinci yazdığım bilgiyi verebilirmisiniz.

Masaüstü sağ tık /ekran çözünürlüğü / gelişmiş ayarlar/ monitör oradan hz değerini yazarmısınız?
  • quote:

quote:

Hayır hocam generic pnp zaten tanımlıdır bir işe yarayacağını pek zannetmiyorum. Bir de ikinci yazdığım bilgiyi verebilirmisiniz.

Masaüstü sağ tık /ekran çözünürlüğü / gelişmiş ayarlar/ monitör oradan hz değerini yazarmısınız?

Alıntıları Göster
    Monitörünüz bu mudur ?

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=en&scy=jp&mid=Link_Software&ctn=242G5DJEB/11

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Buyrun hocam

edit: aynen hocam attığınız monitör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triumph58 -- 24 Mayıs 2015; 15:14:56 >

• quote:

Buyrun hocam

edit: aynen hocam attığınız monitör
    yükleyin bilgisayarı baştan başlatın İnş. işe yarar.

Eğer yine aynı sorunlar çıkıyorsa monitör Hz değerini 60 yapıp birdaha deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citadel -- 24 Mayıs 2015; 15:22:09 >

• quote:

yükleyin bilgisayarı baştan başlatın İnş. işe yarar.

Eğer yine aynı sorunlar çıkıyorsa monitör Hz değerini 60 yapıp birdaha deneyin.

Alıntıları Göster
    Driver'ı yükledim olmadı 60hz yapıp yeniden denedim yine aynı sıkıntı var. Nvidia Inspector diye bişey varmış onu deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triumph58 -- 24 Mayıs 2015; 16:01:48 >
  • quote:

Driver'ı yükledim olmadı 60hz yapıp yeniden denedim yine aynı sıkıntı var. Nvidia Inspector diye bişey varmış onu deneyeceğim.
    Zor iş gerçekten Kolay gelsin ne diyelim...
  • quote:

Zor iş gerçekten Kolay gelsin ne diyelim...

Alıntıları Göster
    Sorunu çok iyi gösteren bir resim çekebildim sonunda

• quote:

Hocam oyunlar bu kadar yüksek ekran kartına alerjileri olması

Kesin fazla gelen bir özelliği var bu kartın.

Şaka bir yana benim teorim Monitörle Ekran kartı arasında geçen bir alışveriş sorunu. Ama denediklerimiz olmadı. Hala monitörün özelliklerine kafam takılıyor.
    Acaba Ekran kartı -CPU - monitör üçlüsü arasında geçen bir sıkıntı gibi ama işlemcin ve ekrankartın güzel olduğu için sadece Gpu - monitör çarpışması alışveriş uyumsıuzluğu aklıma geliyor. Keşke yardımcı olabilsek.

Bu arada Ram iniz kaç gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citadel -- 24 Mayıs 2015; 16:51:43 >

• quote:

quote:

Hocam oyunlar bu kadar yüksek ekran kartına alerjileri olması

Kesin fazla gelen bir özelliği var bu kartın.

Şaka bir yana benim teorim Monitörle Ekran kartı arasında geçen bir alışveriş sorunu. Ama denediklerimiz olmadı. Hala monitörün özelliklerine kafam takılıyor.
    Acaba Ekran kartı -CPU - monitör üçlüsü arasında geçen bir sıkıntı gibi ama işlemcin ve ekrankartın güzel olduğu için sadece Gpu - monitör çarpışması alışveriş uyumsıuzluğu aklıma geliyor. Keşke yardımcı olabilsek.

Bu arada Ram iniz kaç gb

Ram 16GB hocam, monitör olayı benimde aklıma geldi TV'ye bağlayıp denedim aynı sorun vardı forumdan bi arkadaş GTX970'inde aynı problem olduğunu yazmıştı onunla görüştüm iade aldılar kartı R9 300 serisi bekliyorum dedi bende öyle yapacağım eğer çözemezsem Nvidia forumlarında vs bu sorun olan yüzlerce kişi var ve kimse çözememiş Flickering deniyormuş sanırım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.