Şimdi Ara

GTX980 STRIX - Oda ısısı - Dışarıya sıcaklık problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus Strix GTX 980 Kullanıyorum, idle durumdayken ve oyun harici hiç bir problemim yok.
    Oyuna girdiğimde inanılmaz derecede yüksek sıcaklık veriyor kasanın dışına.
    Öyle ki oda ısınıyor. GPU sıcaklık dereceleri normal oranlarda oluyor.

Tek derdim bu sıcaklığı kasa dışına vermesi. Odada durulmuyor bir süre sonra, kışın tamam idare edilir dedim ama havalar ısınmaya başlayınca sıkıntı büyük oldu.

Kasanın önünde 2 fan ve arka tarafta fan var, kasanın yan tarafında fan yeri var ama boş.

Fanların hızlarında sıkıntı olsa GPU sıcaklığı artar diye düşünüyorum.
    Bunun çaresi su soğutma mı yapmak?
    Yani GPU ısınmasın yanmasın diye kendini kasıyor arkadaş anlıyorum da bu seferde bizi yakıyor.

Teşekkürler.

• Bende aynı kartı kullanıyorum ama oyundayken o kadar ısınmıyor. Backplate e dokununca ılık seviyede. Kasanızın modeli nedir?
  • https://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GTX_980_STRIX_OC/29.html

Yükte 66 derece çalışan gayet serin bir kart, sizden kaynaklanan bir sorun vardır.

Ayrıca bu kart blower değildir kasa dışını etkilemez.
  • Yav reis güzel soylemissin ama ekran kartının yük altındaki sıcaklıklarını takip ettinmi aldığın (kasa içi hava sirkulasyonun nominal olduğunu varsayıyorum) markanın sitesinden teknik detayları incele eğer uyuşma yoksa hemen garantiye gönder gerekeni yaparlar zaten ama sıcaklıkları takip edin önce yük altında Tabi....Ayrıca bu kart blower değildir kasa dışını etkilemez. demiş bir arkadaş şu yazıya ne diyeyim anlamadım 66 derecede çalışan bir bileşen var soğutma olmasına rağmen 66 derece çalışan bir kart dışarıyı etkilemez diyor e peki kasa içinden sadece işlemci ısısımı dışarıya çıkıyor konu sahibi sıcaklıktan rahatsız oluyor kart ısınmaz diye yorum yapıyor çok ilginç ben nvıda kullanmıyorum ama yük altında çalışan bileşen bariz ısınır marka firma fark etmez ısınan bileşen oda sıcaklığını etkiler hele oda kapalı kutu gibi ise daha bariz belli olur ısı
    konu sahibine önerilebilecek en makul olan şey kartı garanti kapsamında baktırmaya gönderebilir aşırı ısınma devam ediyorsa....

Not:sistemde virüs kaynaklı aşırı ısınma da yaşayabilir arkadaş malum bazı crackli uygulamalar sebep oluyor eski kartımı az kalsın 81 derecelere çıkarttığı için yakıcaktım..(internet download manager crackli sürüm sebep olmuştu) uygulamayı kaldırdıkdan sonra çözülmüştü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 7 Mart 2016; 16:59:59 >

• Büyük ihtimal bir sorun var.Ayrıca bir kart kasa dışına ne kadar ısı verebilir blower olsa bile.Ekran kartından bunalmak garip doğrusu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.