Arkadaşlar şu an bayern hamburg maçına bakıyorum geçen senede bundesliga maçlarını takip ederdim.bayern gecen sene hızlı hucum,fizik gücü ve bireysel yetenekli futbolcularla sonuca giderdi şimdi ise tika taka yapıyor sistem oturuyor sanırım göze hoş gelen bir futbol var.guardilo bizde olsa ne gibi değişinmler olur?ve faydalı olur mu?
senin takımın dikine pas yapmaya korkar olmuş, birkaç maçtır yavaş yavaş düzeliyor. kimle tiki taka yapacaksın? sneijder olmasa topu ileri taşımaktan aciziz. selçuk'un yan ve geri pasları ile olmaz o iş.
Mancini'ye güvenin az
quote:
Orijinalden alıntı: hashus1099
senin takımın dikine pas yapmaya korkar olmuş, birkaç maçtır yavaş yavaş düzeliyor. kimle tiki taka yapacaksın? sneijder olmasa topu ileri taşımaktan aciziz. selçuk'un yan ve geri pasları ile olmaz o iş.
Birini övüp diğerini yermeyi bırakın artık. Herkes kendisine verilen görevi yapıyor maçlarda. Mancini Selçuk'a dikine pas at dese yapardı emin ol. Sneijder gelmeden önceki maçlarında Selçuk'un savunma arasına paslarını onlarca kez izledik .
Mancininin guardioladan eksigi yok.
quote:
Orijinalden alıntı: Luis Suarez
quote:
Birini övüp diğerini yermeyi bırakın artık. Herkes kendisine verilen görevi yapıyor maçlarda. Mancini Selçuk'a dikine pas at dese yapardı emin ol. Sneijder gelmeden önceki maçlarında Selçuk'un savunma arasına paslarını onlarca kez izledik .
ne kadar manasız bir istek! kötü örnekle iyi örneği tabi ki karşılaştıracağız. selçuk'u "mancini dikine pas at dese yapardı emin ol" diye savunmak da nasıl bir mantıkdır, hangi hoca oyuncusuna, hele "maestro"olarak adlandırılan oyuncusuna dikine pas at demez? sneijder gelmeden önceki maçlarda da üretken olamadığımızı ve selçuk'un yalnızca defans arkasına koşsunlar diye top atar hale geldiğini söylüyordum. selçuk'un son 1 yılda kaç tane akıl dolu ve dikine pasını gördün? sırf sneijder'in oynadığı az syıdaki maçında yaptığı dikine oyunları toplasan, selçuk'un son 1 yılda yaptığından fazla çıkar.
bazı gerçekleri hala kabullenemeyenler var ya ona şaşıyorum. şu selçuk'u boş yere kayırmayı bırakın, eleştirilecek yerde eleştirmeyi öğrenin.
quote:
quote:
quote:
ne kadar manasız bir istek! kötü örnekle iyi örneği tabi ki karşılaştıracağız. selçuk'u "mancini dikine pas at dese yapardı emin ol" diye savunmak da nasıl bir mantıkdır, hangi hoca oyuncusuna, hele "maestro"olarak adlandırılan oyuncusuna dikine pas at demez? sneijder gelmeden önceki maçlarda da üretken olamadığımızı ve selçuk'un yalnızca defans arkasına koşsunlar diye top atar hale geldiğini söylüyordum. selçuk'un son 1 yılda kaç tane akıl dolu ve dikine pasını gördün? sırf sneijder'in oynadığı az syıdaki maçında yaptığı dikine oyunları toplasan, selçuk'un son 1 yılda yaptığından fazla çıkar.
bazı gerçekleri hala kabullenemeyenler var ya ona şaşıyorum. şu selçuk'u boş yere kayırmayı bırakın, eleştirilecek yerde eleştirmeyi öğrenin.
Ben ne Selçuk'un fanıyım ne de Sneijder'a karşı bir nefretim var. Ben sadece bir oyuncunun körü körüne eleştirilmesine karşıyım. Selçuk dediğin adam tekniğin fışkırdığı oyun zekasının tavan yaptığı bir insan değil. Yetenekleri dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyor. Neymiş yana ve geriye oynuyormuş... Önünde Sneijder varsa ve ortalama bir futbolcuysan hatalı bir pas yapmaktansa topu ona verirsin ki hiç ileriye oynamıyor da değil.
quote:
quote:
quote:
quote:
Ben ne Selçuk'un fanıyım ne de Sneijder'a karşı bir nefretim var. Ben sadece bir oyuncunun körü körüne eleştirilmesine karşıyım. Selçuk dediğin adam tekniğin fışkırdığı oyun zekasının tavan yaptığı bir insan değil. Yetenekleri dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyor. Neymiş yana ve geriye oynuyormuş... Önünde Sneijder varsa ve ortalama bir futbolcuysan hatalı bir pas yapmaktansa topu ona verirsin ki hiç ileriye oynamıyor da değil.
önünde sneijder yokken de aynı oyunu oynuyor, bu sezon sneijder kaç maçta oynamadıysa açıp bakabilirsin.
bir futbolcuyu körü körüne eleştirmiyorum, ama gelmişsin selçuk'u savunmak adına mesaj atıyorsun. selçuk guardiola için yetersiz diyorum, nedeni de yan ve geri paslardan başka bir şeyi pek sık yapmaması diyorum. sen de kalkmış "yetenekleri dahilinde en iyisini yapıyor" diyorsun. yapmıyor demiyorum, yaptığı yeterli değil diyorum.
yani cevap verirken fevri düşünmeseniz çok daha iyi olacak.
quote:
quote:
quote:
quote:
"Selçuk dediğin adam tekniğin fışkırdığı oyun zekasının tavan yaptığı bir insan değil. Yetenekleri dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyor"
Bu nasil bir savunma arkadas? Biz de yetenekleri dahilinde yapabildiklerinin yetersiz oldugunu soyluyoruz, artik kaldir havaya gitsin mantiginin ovulecek bir durum olmadigini, topu ileri dribblingle tasiyip topu hucuma cikarabilecek bir adamin daha iyi olacagini soyluyoruz. Hatali pas yapmaktan korkup halisahadaki adamin bile atabilecegi garanti paslarla devam edecekse, risk almaktan cekinip takima hucum anlaminda ekstra katkisi olmayacaksa Gsde isi ne? Bir de bunu normalmis gibi savunuyorsunuz. Umarim Sabri hakkinda kotu bir elestiri getirmemissindir bu forumda, cunku senin mantigina gore o da yetenekleri dahilindeki yansitiyor
hashus1099
kullanıcısına yanıt
futbol oynadınmı hiç?
quote:
Orijinalden alıntı: recep_kovboy
futbol oynadınmı hiç?
yok, biz kriket oynayıp 5 çayına kalırız.
Volpenotte
kullanıcısına yanıt
arkadaşım o zaman selçuğu koyacaksın 10 numara pozisyonuna .
sen ön liberodan 1. 2. bölgede çalım atmasını adam eksiltmesini nasıl beklersin nasıl bi futbol bilginiz var anlamıyorum.
hoca selçuğu 10 numara yada ofansif os yapsa adam eksiltir .pozisyonada girer.golde atar. 3. bölgede yapilacak işler bunlar.
quote:
quote:
futbol oynadınmı hiç?
Sütlü çay içmeden uyuyamıyormuşsun diye duyduk. Doğru mu bu?
quote:
sen ön liberodan 1. 2. bölgede çalım atmasını adam eksiltmesini nasıl beklersin nasıl bi futbol bilginiz var anlamıyorum.
hoca selçuğu 10 numara yada ofansif os yapsa adam eksiltir .pozisyonada girer.golde atar. 3. bölgede yapilacak işler bunlar.
gerçekten maç izleyip izlemediğini merak eder hale geldim. selçuk kendisine top gelince şu döngüyü takip eder:
1-) sırtı kaleye dönükse topu alır, yana veya geriye aktarır. 2-) yüzü kaleye dönükse çoğunlukla sırtını döner ve 1. adımı uygular.
sneijder ve selçuk'u üst üste koy ve takip et. top geldiğindeki düşünce yapıları arasındaki uçurumu kolaylıkla göreceksindir. bu mental kabiliyetin pozisyonu yoktur. hadi sneijder'i geç, melo ile karşılaştırdığında bile arada uçurum var selçuk ile. selçuk adam eksiltmez.
topu kaybedebileceği korkusuyla sürekli geri giderek topun emniyetini sağlayan biri kesinlikle yeterli değildir.
quote:
Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele
quote:
quote:
futbol oynadınmı hiç?
Sütlü çay içmeden uyuyamıyormuşsun diye duyduk. Doğru mu bu?
tenimin yumuşaklığını sütlü çay banyosuna borçluyum.
quote:
quote:
gerçekten maç izleyip izlemediğini merak eder hale geldim. selçuk kendisine top gelince şu döngüyü takip eder:
1-) sırtı kaleye dönükse topu alır, yana veya geriye aktarır. 2-) yüzü kaleye dönükse çoğunlukla sırtını döner ve 1. adımı uygular.
sneijder ve selçuk'u üst üste koy ve takip et. top geldiğindeki düşünce yapıları arasındaki uçurumu kolaylıkla göreceksindir. bu mental kabiliyetin pozisyonu yoktur. hadi sneijder'i geç, melo ile karşılaştırdığında bile arada uçurum var selçuk ile. selçuk adam eksiltmez.
topu kaybedebileceği korkusuyla sürekli geri giderek topun emniyetini sağlayan biri kesinlikle yeterli değildir.
Alıntıları Göster
Guardiola görmesin bu konuyu, ilk uçakla gelir İstanbul'a.
quote:
Orijinalden alıntı: YasiKa
Guardiola görmesin bu konuyu, ilk uçakla gelir İstanbul'a.
Alıntıları Göster
Selçuk'u severim yeteneğide var ama geçen sezonun 2. yarısından beri hala ilk sezon ki Selçuk yok bunu artık kabullenin. Birde konu Selçuk'a döndüğü için söyliyim Selçuk uzuncudur (kısa pas değil uzun top), kısa mesafede asist yaptığını çok çok nadir görürsünüz, yaptığı asistler hep uzun mesafelidir. Kısa pası sadece sağa sola al verde uygular. Dikine pasta Melo devreye girer, kanatlara, ileri hem havadan hem yerden 30 40 metre top atar.
quote:
Orijinalden alıntı: JessieJ
Selçuk'u severim yeteneğide var ama geçen sezonun 2. yarısından beri hala ilk sezon ki Selçuk yok bunu artık kabullenin. Birde konu Selçuk'a döndüğü için söyliyim Selçuk uzuncudur (kısa pas değil uzun top), kısa mesafede asist yaptığını çok çok nadir görürsünüz, yaptığı asistler hep uzun mesafelidir. Kısa pası sadece sağa sola al verde uygular. Dikine pasta Melo devreye girer, kanatlara, ileri hem havadan hem yerden 30 40 metre top atar.
Alıntıları Göster
Guardiolalı bayern daha kötü bence.Eskiden 3 pas yapıp 5 pozisyon bulurlardı şimdi 10 pas 1 pozisyon.Barcadaki pas trafiğini uygulatmaya çalışıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: -RAUL
Guardiolalı bayern daha kötü bence.Eskiden 3 pas yapıp 5 pozisyon bulurlardı şimdi 10 pas 1 pozisyon.Barcadaki pas trafiğini uygulatmaya çalışıyor.
Alıntıları Göster
Ben Bayern'in önceki senelerdeki oyununu daha çok beğeniyordum.
quote:
Orijinalden alıntı: özcan35
Ben Bayern'in önceki senelerdeki oyununu daha çok beğeniyordum.
Alıntıları Göster
Hangi hoca gelirse gelsin bizim takımda işi zor. Yaş ortalaması yüksek yedekleri yetersiz bir takım. Takımda kanat yok ve sneijder haricinde ayak tekniği yüksek hızlı pas alışverişi yapacağın bir kadron yok.