Bildirim
GÜÇ FANINDAN SES GELİYOR
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
pc açılırken o fan max seviyede dönüyor ve yanık kokusu bence psikolojik :) benim eski pc şarkı söylüyordu açılırken 1 saatte anca düzeliyordu .. uzmanı değilim pc sorunlarının ama bence tozdan kompresör ile bi üflet bakalım düzelecektir. Not: Kompresör her bilgisayarcıda bulunuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XXqXX -- 3 Mart 2010; 15:32:41 > -
fan ömrünü doldurmuştur kanımca artık. güç kaynağını alıp fanını temizleyerek yada yeni bir fan takarak sorunu halletmiş olursun. Tabiiki açmışken içini komple temizle tozdan görünmüyordur o -
temizlik ve fan değişim şart olmuş gibi -
benim kasa fanları sesyapıyor yağlıyorum 1 ay ses yok tavsiye ederim -
Kendi metodumu yazmak gerekise:
Kasa açılıp PSU (Güç kaynağı) çıkarılır.
Çıkarılan PSU'nun da vidaları sökülerek açılır ve ucu plastik olan bir elektrik süpürgesi ile içerisi güzelce temizlenir. Süpürgenin hava püskürtme modu varsa daha etkilidir. Ama yaparken Ev içerisinde olmayin. KEza Eş veya Valideden sağlam firça yemek garantidir :) (Plastik olması onemli bobin var çarpılma riski içerir.)
Arka kısımdan çıkarılan Fan'ın orta noktasında yuvarlak bir sticker vardır. yarıya kadar kaldirilir. yarıya kadar açıldığında görünen ufak deliğe mercimek tanesi büyüklüğünde bir yağ damlatılır ve kapatılır. (Sticker'i tam sökmemek önemli sonra yağlanan yüzeye yapıştıramassınız). Yağ olarak fazla yoğun olmayan yağ seçilmeli. Örn. Makine yağı. Bazen mercimek tanesi kadar Margarin de koyduğum olmuştur:)
Sonrası malum. Hepsini topla vidala kasayı topla.
Kısacassı bu :)
Kolay gelsin :)
-
Arkadaslar ilk önce ilgilendiginiz için teşekkür ederim... Ama sorunu tam anlatamamısım pc güç fanı açıldıgında hiç çalışmıyor ve bundan dolayıda güç yerinden yanık kokusu geliyor fanı elleyince çalısıyor kasayı daha yeni temizledim içi tertemiz ama genel olarak baktıgımızda fanın ömrünün bittigi kanaatindeyim bende ayriyetten bi fan daha var ama güç fanınla aynı boyutta mı tam bilmiyorm birazdan denicem ve yaglama konusundada stricker dediginz sey fanın ortasında bulunan yapıskan galiba onu da denicem ama makine yagı suanda yok normal yagla denemek zorundayım inş. istedigim sonuca varırım hersey için çok teşkrler.... -
Fan'ı değiştirmeniz veya yağlamanız (Yağlamak geçici çözümdür) sorununuza çözüm getirecektir.
İyi çalışmalar. -
Evet fanı deiştirdim ve yeni fanı yagladım simdi cok güzel calısmakta ses felan yok artık ... hepinize teşşkür ederim -
Hayırlı olsun oy ver butonunu kullanarak sorunun çözüldüğünü belirtininiz
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X