Şimdi Ara

Güç kaynağı 2 tane anakart bozdu, yardım lüt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    PC çok tozlandığından söküp temizleyelim dedim, fan ve kasanın ücralarındaki tozları süpürge ile alıp sistemi tekrar topladım. Fakat power düğmesine basınca hiçbir aksiyon olmadı. Start veremedim bir türlü. Güç kaynağı mı bozuldu derken üst komşudan benzer konfigürasyonda pcyi ödünç alıp psu yu ona taktım. Aynı şekilde diğer PC de startlamadı. Lakin komşunun PC bu kez kendi psusu ile de startlamadı. Psu nun her iki kartı da yakmış olmasından korkarak mahallenin PC tamircisine götürdüm. Adam birkaç testten sonra anakart üzerinde psu bağlamakla birden el yakıcı derecede ısınan bir çip gösterdi. Anakartın köşesine yakın küçük bir çipti. Psu nun anakartlara kısa devre yapmış olabileceğini söyledi. Bu mümkün müdür? 775pin anakart bulmak da mesele. Acaba Reset vb yöntemlerle döndürmem mümkün mü? Anakartlar 775pin DDR2 msi ve Asrock marka

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• anakarttan gücü tamamen kesin power elektrik kablosunu çıkarsanız yeterli ve sonra anakart üzerinde bir pil var yanındakiçentiğe bastırınca o pil çıkar
    braz 10 saniye falan bekledikten sonra pili takın. fişide takın .basın açma tuşuna bakalım ne olacak.
  • Pili çıkarmayı, jumper kontrolünü, minimum donanımla çalıştırmayı vs denedim. Bir şey değişmedi. Çok ısınan bir çip olması sorunun göstergesi midir ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.